εκπαιδευση σκυλου

Status
Κλειδωμένο θέμα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κοιτα οι συγκεκριμένες σειρές επικοινωνιακά βασίζονται σε πολύ λάθος ιδιοκτήτες (γι'αυτό λεω ότι δεν ξέρω ανανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι). Τις έφερα ως παράδειγμα του ότι και σε άλλες χώρες έχουν προβληματικούς ιδιοκτήτες....

Εγώ προσωπικά έχω πάρει χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία και απο τις δυο σειρές....

Πάντως όποτε βλέπω προβληματικά σκυλιά μπροστά μου (είτε στο πάρκο, είτε απο γνωστούς και φίλους, είτε στη βόλτα, αλλά και κρίνοντας απο τον εαυτό μου), υπάρχει πάντα εμφανώς προβληματικός ιδιοκτήτης απο πίσω. Περιορισμένα τα στατιστικά στοιχεία ίσως, αλλά απο κει προέκυψε η άποψη μου.... (γενικα μιλάμε, μην το πάρεις προσωπικά):)

Last edited:

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Στο χωριο μου λενε:
"Το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις κανει".

Υπαρχει καποιο site που μπορουμε να κατεβασουμε ολα τα επισοδεια αυτων των σειρων?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Και κάτι άλλο, αν θέλει κάποιος ας το επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ... όσο έχω δεί εγώ προσωπικά, στο εξωτερικό ΠΟΥΘΕΝΑ σε κανέναν επίπεδο και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο οι εκπαιδευτές δεν ασχολούνται τόσο πολύ με τις ιδιαιτερότητες, τα καπρίτσια, τις (μη) δυνατότητες χειρισμού και κατανόησης της διαδικασίας του ιδιοκτήτη ... είναι ΑΥΤΟ το μάθημα, γίνεται, δεν γίνεται - το κάναμε - τέλος ...
αυτό ακριβώς. Εγώ φαντάσου όμως, όσο κ να ασχολήθηκα (πρακτικά) με αυτά που μου έδειχνε στη 1 ώρα την εβδομάδα η εκπαιδεύτρια εδώ κ πίστεψέ ασχολήθηκα πάρα πολύ (τουλάχιστον 4 ωρες την ημέρα, με διαλείμματα), δεν κατάφερα να έχω μετά το πέρας των πληρωμένων μαθημάτων αυτό που θα'θελα.
Κ δεν γίνεται να σου πει ο εκπαιδευτής: α, δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί έτσι έμαθε από τα σκυλοπάρκα της Ελλάδας...
κ της είπα: ''δηλ. πώς αλλιώς θα κοινωνικοποιούνταν ο σκύλος μου;'' Κ μου είπε ότι: ''ο σκύλος δεν έχει ανάγκη κανένα άλλο σκύλο, μόνο τον ιδιοκτήτη κ την οικογένειά του-αγέλη''.
Κ έτσι εξηγείται ότι τα σκυλιά εδώ κατά 70% είναι 'αντικοινωνικά', δηλ. αγνοούν τους άλλους σκύλους, αλλά αν πλησιάσεις πολύ θα γρυλίσουν κ θα αγριέψουν ενοχλημένα.
1 χρόνο + που είμαι εδώ στο Ingolstadt που βγαίνω κάθε μέρα έξω με τη λώρα, έχω βρει μόνο 6 ιδιοκτήτες (2 με golden retriever, έναν με μίξη λαμπραντόρ κ κάτι άλλο, έναν με γαλλικό μπουλντόκ -καλά αυτό δεν συμμετέχει κ ιδιαίτερα πολύ στα παιχνίδια, αλλά είναι αρκετά φιλικό- μία με ένα ημίαιμο κυνηγόσκυλο κ έναν με ένα ξανθό λαμπραντόρ) οι οποίοι επιτρέπουν στα σκυλιά τους να παίζουν μαζί με άλλα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
....
κ της είπα: ''δηλ. πώς αλλιώς θα κοινωνικοποιούνταν ο σκύλος μου;'' Κ μου είπε ότι: ''ο σκύλος δεν έχει ανάγκη κανένα άλλο σκύλο, μόνο τον ιδιοκτήτη κ την οικογένειά του-αγέλη''.
Αυτή η θεωρια εχει τη βαση της και υποστηριζεται και από διεθνως αναγνωρισμενους εκπαιδευτες.
Υποστηρίζουν ότι κοινωνικοποιηση σημαινει γνωριμία του σκυλου με τον κοσμο και με οσο γινεται περισσοτερα ερεθισματα αλλά η κοινωνικοποιηση με αλλα σκυλια είναι ανθρωπινη αντιληψη και εφευρεση, κατι εντελως λαθος.
Τα ξενα σκυλια ανηκουν σε ξενη αγελη, η αγελη του δικου μας σκυλου ειμαστε εμεις και η οικογενεια, τελεια και παυλα.
Τα σκυλοπάρκα είναι μερη που συχνα μετατρεπονται σε πεδία μαχης και πρεπει να αποφευγονται.

Τελος παντων, δεν εχω παει ποτέ σε σκυλοπαρκο για να ξερω, αφου απλά εδώ δεν υπαρχει κανενα, απλά λεω τι λενε.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Υπαρχει καποιο site που μπορουμε να κατεβασουμε ολα τα επισοδεια αυτων των σειρων?
Εγώ παλιά είχα βρει τη σειρα της Victoria Stilwell στο VeohTv.

1. Κατεβάζεις το VeohTv από εδώ: http://www.veoh.com/veohTV/getStarted.html
2. Αφού το εγκαταστήσεις, τρέχειςτο προγραμματάκι. Πας εκεί στο SEARCH και βάζεις "It's Me or the Dog ".
3. Από τα αποτελέσματα επιλέγεις αυτά που έχουν μεγάλη διάρκεια (συνήθως γύρω στο 25λεπτο). Αυτά είναι τα ολόκληρα επεισόδια από την εκπομπή της Victoria Stilwell. Είναι στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους.

Ίσως βρεις και του Millan εκεί.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αυτή η θεωρια εχει τη βαση της και υποστηριζεται και από διεθνως αναγνωρισμενους εκπαιδευτες.
Υποστηρίζουν ότι κοινωνικοποιηση σημαινει γνωριμία του σκυλου με τον κοσμο και με οσο γινεται περισσοτερα ερεθισματα αλλά η κοινωνικοποιηση με αλλα σκυλια είναι ανθρωπινη αντιληψη και εφευρεση, κατι εντελως λαθος.
Τα ξενα σκυλια ανηκουν σε ξενη αγελη, η αγελη του δικου μας σκυλου ειμαστε εμεις και η οικογενεια, τελεια και παυλα.
Τα σκυλοπάρκα είναι μερη που συχνα μετατρεπονται σε πεδία μαχης και πρεπει να αποφευγονται.

Τελος παντων, δεν εχω παει ποτέ σε σκυλοπαρκο για να ξερω, αφου απλά εδώ δεν υπαρχει κανενα, απλά λεω τι λενε.
Ολο αυτό έχει λογική αν όλοι τηρούν τις αποστάσεις, εδώ είναι καλύτερα να κοινωνικοποιούνται ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα, αλλιώς θα έχουμε και άλλα πεδία μάχης, έξω από τα σκυλοπάρκα.

Η αλήθεια είναι ότι ο σκύλος επικοινωνεί καλύτερα με τους ομοίους του, γυμνάζεται φυσικά, ασκείται πνευματικά κλπ κλπ αν σε ένα σπίτι υπάρχουν 2 ή 3 σκύλοι, ναι, τότε πραγματικά η επαφή με άλλους - ξένους - είναι μόνο μειονέκτημα.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
αν σε ένα σπίτι υπάρχουν 2 ή 3 σκύλοι, ναι, τότε πραγματικά η επαφή με άλλους - ξένους - είναι μόνο μειονέκτημα.
Δεν το κατάλαβα αυτό..... :confused:

Έγω έχω δύο, ο ένας είναι πολύ επιθετικός με όλα τα σκυλιά, ανεξαρτήτως φίλου, μόνο με τη Ρούμπι τα πάει καλά και με κουτάβια, πολύ κουτάβια όμως, ένα ροτ 6-7 μηνών για παράδειγμα δεν θα το εκλάβει ως κουτάβι.

Η Ρούμπι είναι πολύ πιο δεκτική, τσαμπουκάς επίσης αλλά μπορεί να συνυπάρξει με οποιονδήποτε σκύλο εφόσον πάρει το χρόνο της να τον γνωρίσει.

Όταν είναι και τα δυο μαζί άστα να πάνε. Λειτουργούν ως αγέλη, φυσικά, και είναι εντελώς κάφροι. Η μικρή μόνη της είναι εντελώς διαφορετική.

Εγώ επιδιώκω η Ρούμπι να γνωρίζει άλλους σκύλους, το χαίρομαι όταν τα πάει καλά, δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να είναι μειονέκτημα....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εννοώ καλύπτει τα αγελαία ένστικτά του με την αγέλη του, δεν κερδίζει κάτι παραπάνω, μπορεί να γίνει μόνο κακό, όχι παραπάνω καλό (για τον σκύλο)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ολο αυτό έχει λογική αν όλοι τηρούν τις αποστάσεις, εδώ είναι καλύτερα να κοινωνικοποιούνται ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα, αλλιώς θα έχουμε και άλλα πεδία μάχης, έξω από τα σκυλοπάρκα.

Η αλήθεια είναι ότι ο σκύλος επικοινωνεί καλύτερα με τους ομοίους του, γυμνάζεται φυσικά, ασκείται πνευματικά κλπ κλπ αν σε ένα σπίτι υπάρχουν 2 ή 3 σκύλοι, ναι, τότε πραγματικά η επαφή με άλλους - ξένους - είναι μόνο μειονέκτημα.
:) γι'αυτό κ επιζητώ η μικρή να έρχεται σε επαφή με άλλους κ διαφορετικούς σκύλους, να ασκείται φυσικά κ πνευματικά.
Απλά αυτό που δεν κάνουμε είναι να περιμένουμε πρώτα την εντολή "πήγαινε" (ειδικά εδώ που οι ιδιοκτήτες είναι λίγο 'αποστασιοποιημένοι') κ μετά να πηγαίνουμε για να παίξουμε.
Αυτό θέλω να διορθώσουμε μόνο.

sofiaklv στενοχωρήθηκα με αυτό που διάβασα. Ήδη φανταζόμουν τη γαλατσιώτικη 3άδα να παίζει κ να βολτάρει μαζί...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
:) sofiaklv στενοχωρήθηκα με αυτό που διάβασα. Ήδη φανταζόμουν τη γαλατσιώτικη 3άδα να παίζει κ να βολτάρει μαζί...
Κακώς! :D
Το έχω ξαναγράψει κάμποσες φορές για το Μπρούνο, δεν είναι καθόλου της σκυλοπαρέας και των σκυλοδημοσίων σχέσεων, δυστυχώς...
Για ανθρωποπαρέα ψοφάει!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια άλλη αποψη επι του θεματος θα μπορουσε να είναι η εξης.
Επισης θα μπορουσε να είναι ερωτηση προς την Σοφια και τη Νατάσσα.

Ο σκυλος δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη ή να παιζει με άλλα σκυλια μεχρι να είναι απολυτα σιγουρο ότι θα ερθει κοντα μας με ένα κάλεσμα, ασχέτως του τι κανει εκεινη τη στιγμη.

Εάν δεν ερθει, αυτό σημαινει ότι αυτό που κανει είναι πιο ενδιαφερον από εμας.
Και φυσικα δεν ξερουμε πού μπορει να καταληξει (καυγας, τραυματισμος, ζευγαρωμα, να «κλεφτεί» με το άλλο σκυλι).

Το θεμα μπορει να γινει σοβαροτατο εάν ο άλλος σκυλος είναι ανεκπαιδευτος και δεν ακουει κι αυτος τον ιδιοκτητη του (αν εχει βεβαια ιδιοκτητη).

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η λώρα πάντα έρχεται όποτε τη φωνάξω όταν παίζει με άλλα σκυλιά. Όταν πηγαίναμε στο σκυλοπάρκο (μετά από συμβουλές της Noela) την φώναζα πάντα σε άσχετα κ τακτά χρονικά διαστήματα, τη χάιδευα της έλεγα 'εντάξει' κ ξαναπήγαινε στο παιχνίδι. Έτσι, πάντα, όταν είναι ελεύθερη κ ακούσει το όνομά της, έρχεται.
Επίσης, αν με δει να απομακρύνομαι, σε 2 δέκατα είναι δίπλα μου.

Το θέμα είναι αν ορμήσει πχ άλλος σκύλος (ανεκπαίδευτος) στη λώρα κ εγώ τη φωνάζω να έρθει κ αυτή έρχεται κ ο άλλος σκύλος την κυνηγάει (εκεί δεν ξέρω τί θα πρέπει να κάνω... :p)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελεια! Να στενέψω όμως λιγο την ερωτηση, όχι προς εσενα αυτή τη φορα.

Τα σκυλια παιζουν και καποια στιγμη το παιχνιδι γινεται καυγας, κατι σχετικα συνηθες. Πώς εισαι (όχι εσυ ειπαμε, γενικα) σιγουρος ότι ο σκυλος σου θα ερθει (αναρωτιεμαι αν θα σε ακουσει κάν) πανω στην εξαψη του καυγα?

Αν δει τα ζόρια, θα ερθει για προστασια ή τουλαχιστον θα προσπαθησει να ερθει. Αν όμως εχει το πανω χερι?

Δεν μου αρεσει καθολου να μιλαω για καυγαδες και παρακαλω να μην παρεξηγηθω, αλλά το παραπανω μου εχει τυχει.

Το μονο που μπορω να δω σαν λυση, περα από την υπερτατη υπακοη, είναι να φωναξω τον σκυλο ΠΡΟΤΟΥ ξεκινησει ή εστω φουντώσει ο καυγας και βεβαια θα πρεπει να καταλαβω ότι παει να ξεκινησει καυγας, κατι όχι ιδιαιτερα δυσκολο.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εγώ πάλι δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα ποια είναι η ερωτήση. :p

Καταρχήν δεν είναι ανάγκη για να παίξουν δυο σκυλιά να είναι αμολυτά στο βουνό, μπορούν κάλλιστα να παίξουν και σε ελεγχόμενο χώρο, σε μια αυλή για παράδειγμα, αν δεν αισθανόμαστε ασφαλείς για το αν θα ακούσουν 100% το "έλα".

Για την ιστορία και η Ρούμπι έρχεται όποτε καλεστεί όταν είναι ελεύθερη και πάντα τσεκάρει να δει που είμαι (την έχω τεστάρει πολλές φορές στο βουνό, αν την δω να πιάνει καμιά μυρωδιά και να ξεμακραίνει σταματάω να περπατάω ή φεύγω προς την αντίθετη κατεύθυνση, πάντα επιστρέφει κοντά μου).

Τώρα αν είναι να σου την πέσει ανεκπαίδευτος ή σκύλος που δεν ακούει, τα 'χουμε ξαναπεί, βοήθειά μας. Δεν ξέρω σε μια τέτοια περίπτωση πόσο βοηθάει το να είναι εκπαιδευμένος ο δικός μας

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
τί να σου πω, δεν μου 'χει τύχει...

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν ξέρω αν θα με ακούσει μέσα στη 'μούρλα του Σαββάτου'

λογικά πριν είναι το σωστό να φωνάξεις, το σκύλο, όπως λες. πιστεύω...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Γράφαμε ταυτόχρονα οπότε απαντούσα στην προηγούμενη ερώτηση :D

Αν δει τα ζόρια, θα ερθει για προστασια ή τουλαχιστον θα προσπαθησει να ερθει. Αν όμως εχει το πανω χερι?
..................
Το μονο που μπορω να δω σαν λυση, περα από την υπερτατη υπακοη, είναι να φωναξω τον σκυλο ΠΡΟΤΟΥ ξεκινησει ή εστω φουντώσει ο καυγας και βεβαια θα πρεπει να καταλαβω ότι παει να ξεκινησει καυγας, κατι όχι ιδιαιτερα δυσκολο.
Καλά εννοείται ότι πρέπει να έχεις μάτια και αυτιά δεκατέσσερα για να προλάβεις οτιδήποτε εν τη γεννέσει.

Αν είναι να έχει το πάνω χέρι πρέπει όντως να είσαι σίγουρος ότι θα υπακούσει, αλλά και πάλι, πόσο σίγουρος μπορεί να είσαι?
Προσωπικά μου έχει τύχει δις με τη Ρούμπι, να φεύγει για να κυνηγήσει γάτα και να επιστρέψει κατευθείαν μετά από φωνή, αλλά ποτέ δεν θα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
harryf Δεν νομίζω πως υπάρχει σκύλος που θα παρατήσει τον καυγά για να έρθει στο "έλα" είτε χάνει είτε κερδίζει και ας είναι ο καλύτερα εκπαιδευμένος!!!
Πρόληψη: Τον φωνάζεις πριν καν σκεφτεί να εμπλακεί σε καβγά. Ακριβώς αυτά που είπες δηλαδή τώρα που τα ξαναδιαβάζω.
"Ο σκυλος δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη ή να παιζει με άλλα σκυλια μεχρι να είναι απολυτα σιγουρο ότι θα ερθει κοντα μας με ένα κάλεσμα, ασχέτως του τι κανει εκεινη τη στιγμη.

Εάν δεν ερθει, αυτό σημαινει ότι αυτό που κανει είναι πιο ενδιαφερον από εμας.
Και φυσικα δεν ξερουμε πού μπορει να καταληξει (καυγας, τραυματισμος, ζευγαρωμα, να «κλεφτεί» με το άλλο σκυλι)."
καβγάς: όπως είπες καί μόνος σου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθείς ότι θα ξεκινήσει.
τραυματισμός: δηλαδή? εκτόν κι αν εννοείς σαν συνέπεια του καυγά.
Ζευγάρωμα-να κλεφτεί: γίνεται αν η θηλυκιά έχει περίοδο ή ο αρσενικός είναι θεοπάλαβος με τις γκόμενες.

πότε θα γνωριστεί με άλλα σκυλιά? Αν περιμένουμε να του μάθουμε το έλα για να το αφήσουμε να παίξει μάλλον θα χρονίσει το ζωο (τουλάχιστον-μην σου πω ότι θα ασπρίσει και το μουσούδι του).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαθαινω να την παρατηρω. Δεν είναι τελικα δυσκολο να καταλαβεις τι διαθεσεις εχει ο σκυλος, ο δικος σου ή ο απεναντι. Πολύ περισσοτερο ο δικος σου βεβαια.
Τον φωναζεις κοντα και τερμα.

Το προβλημα είναι όταν η φαινομενικα φιλικη και πολλα υποσχόμενα συναντηση καταληξει σε καυγα, στην δικη μου περιπτωση λογω επιδειξης κυριαρχικοτητας.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul