"δεν με παιζει κανεις..."

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Κακώς νιώθεις μοναξιά... είμαστε πολλοί, αλλά το παλεύουμε με τον τρόπο που σου είπε η mareco :p
Εμένα πάντως κάποιοι με παρακαλάνε να τον αφήνω να παίζει με τα δικά τους, ειδικά όταν για απώλεια βάρους ή για εκτόνωση :eek::eek::eek: Τώρα που είμαστε σε εκπαίδευση όμως τα έχουμε κόψει αυτά...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
υπάρχει και άλλη μια κατηγορια του ο σκύλος μου δεν παίζει με αλλα σκυλιά
παρα μονο επιλεγει ο ίδιος με πια θα παίξει με πια θα τα πάει απλά καλά
και θα αδιαφορήσει πλήρως για την ύπαρξη τους και με πια θα θελήσει να "μανουριασει"...
δεν είναι πάντα θέμα ηλικίας αλλα θέμα χαρκτήρα και με αυτό μαθαίνεις κι εσύ να ζεις
και να συμβιβάζεσαι μαζί του γιατί πέρα από την άσκηση την πειθαρχία
τα σκυλιά μας έχουν την δικη τους προσωπικότητα που μέρα με την μέρα αποκωδικοποιούμε όλο και περισσότερο. (μπόμπιρας 22 μηνών)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
εσεις κυβελη και estranged τι ηλικια εχετε...? βασικα οχι εσεις ...τα σκυλακια σας...:cool:. ρωταω προσπαθωντας να δω αν υποστηριζεται η θεωρια της ηλικιακης ωριμοτητας σε σχεση με την εν λογω συμπεριφορα.. γιατι διαβαζοντας την ηλικια που ανεφερε ο mareco για το δικο του απογοητευτικα.. αλλα παραλληλα τον θαυμασα για την υπομονη του και την αισιοδοξια του..:eek:
Εμείς αγαπητέ Τommi ήμαστε απροσδιορίστου ηλικίας..Μας βρήκε η μαμά μας, δεν λέω μάρτυρας γιατί τότε ακόμη δεν ήταν, περίπου ενός έτους. Τώρα ήμαστε γύρω στα δύο...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Συμφωνω με αυτα που ειπε mareco σε προηγουμενο σχολιο......και συμπασχω...χαχαχα...
και ο Λεμμυ μου ''μπαταριας'' ειναι και ειναι ικανος μετα απο 2 ωρες περπατημα (με εξτρα 2-4 μπουκαλια στο σακιδιο) να τρεχει επι πεντε ωρες στο παρκο μαζι με αλλα σκυλια (δεν υπερβαλλω στις ωρες, εχει γινει αρκετες φορες αυτο) σε σημειο που και αυτα που τον ανεχονταν στο τελος να τα φτυνουν και να τον διωχνουν...........καποιες φορες βεβαια, συμβαινει και το ''μαγικο'' να πετυχαινεις σκυλο που δεν ενοχλειται (στην περιπτωση μου ηταν ενας Μ.Δανος ενος φιλου που τον υιοθετησε) και παιζουν μια χαρα...

αν ο σκυλος σου ειναι πιτμπουλοειδες(αν κρινω απο φωτο)...εχω παρατηρησει οτι σε γενικες γραμμες ειναι λιγο ''αγαρμπα'' στο παιχνιδι...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.268
Εμείς αγαπητέ Τommi ήμαστε απροσδιορίστου ηλικίας..Μας βρήκε η μαμά μας, δεν λέω μάρτυρας γιατί τότε ακόμη δεν ήταν, περίπου ενός έτους. Τώρα ήμαστε γύρω στα δύο...
Μια από τα ίδια κι εμείς. Η μαγική μπάλα της κτηνιάτρου μας προσδιορίζει μόλις να χρονίσαμε πάν' κατ'.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Ε λοιπόν χαίρομαι πάρα πολύ..... και ο δικός μου που είναι περίπου 1 1/5 δεν κουράζεται ποτέ και με τίποτα...

Έχουμε πάει βόλτα στο βουνό εγώ έχω περπατήσει 12 χιλιόμετρα αυτός περίπου τα διπλά γιατί τρέχει μπροστά πίσω πάνω κάτω στην πλαγιά, γύρω απο το μονοπάτι και τελειώνοντας την βόλτα συναντάμε ένα γερμανικό ποιμενικό και αρχίζουν τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή το ποιμενικό τα φτύνει γυρνάει στο αφεντικό του με το γνωστό στυλ "φιλέ πάμε ο μικρός δεν παλεύεται...." και ο δικός μου τρέχει γύρω του γαβγίζοντας στο άλλο γνωστό στύλ "παίξε με, παίξε με, παίξε με, παίξε με, γιατί δε με παίζεις..."

Το αποκορύφωμα;;;; Γυρνάει ο τύπος και μου λέει....
- Μάλλον δεν τον κουράζεις αρκετά!
- (άφωνη εγώ....)

Αλήθεια αν τα μαζεύαμε όλα μαζί τι θα γινόταν????

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
TOMMI,για σκεψου κ αυτα τα 2 ενδεχομενα:
1)το κουταβι δε βγαινει αρκετες φορες την ημερα κ στη μια φορα που βγαινει,ξεσπαθωνει.
2)το παιζετε αναλογα στο σπιτι.Δηλ του επιτρεπεται να δαγκωνει,να ανεβαινει πανω σας,κτλ.

Αν ισχυουν κ στο ελαχιστο αυτα,αλλαξτε τα.Θα δειτε διαφορά...

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
σκυλακο δεν ισχυει κανενα απο τα δυο ενδεχομενα που γραφεις.. ο "ΚΥΡΙΟΣ" βγαινει πρωι μεσημερι και πολλες φορες βραδυ..για αρκετη ωρα και μεσα στο σπιτι ειναι στρατιωτης...τι να πω θα δειξει....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
tommi ακόμη παλεύεις με τον δαίμονα; :D

Εμείς χρονίσαμε και όλο και χειρότερα, γιατί εκτός των άλλων, δυναμώσαμε κιόλας :rolleyes:

Ο αγώνας συνεχίζεται αδερφέ. Κράτα γερά :p

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το κακο ειναι οτι αλλαζουν δρομο απο τετραγωνα μακρυα,,, αν τρακαρουμε κανενα σε καποια γωνια παθαινει συγκοπη και ο ιδιοκτητης και το σκυλι του.. πεταγεται σαν ελατηριο με γαυγισματα,, ανεβαινω πολλες σκαλες να περασω στην απεναντι μερια των γραμμων και καποιοι απο την αντιθετη πλευρα γυρανε ξανα πισω πανικοβλητοι,, υπαρχουν και τα σχολια,, μηπως ειναι λυσσασμενο... κρατηστε το καλα σας παρακαλω θα με δαγκωσει,, αν ξαναπερασεις απο εδω θα φωναξω το εκατο,, η μονη λυση για να περασει καποιος με το σκυλι του ειναι να την σβερκωσω και να την ξπλωσω κατω μεχρι να περασει ο αλλος γιατι το σκυλι του μουλαρωνει βλεπωντας τη δικια μου να σκαβει τα πλακακια και την ασφαλτο γαυγιζοντας και πηδωντας προς το μερος του,, ==))

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
pit bull VS chiuaua σημειώσατε 2!!!!

:flip:... ισως μερικοι να θυμαστε το σκυλο μου το carmello ... οπως ειχα αναφερει και στο παρελθον ειναι ο ορισμος του υπερδραστηριου σκυλου.. ολα καλα.. το θεμα ειναι πως αυτη του η ιδιοτητα εχει ενα σοβαρο αντικτυπο στην συμπεριφορα των αλλων σκυλων προς αυτον... με λιγα λογια τον εχει δαγκωσει και η κουτση μαρια.... απο πεκινουα , τσιουαουα και λαμπραντορ μεχρι ροτβαιλερ και ποιμενικο.. στο σπιτι ειναι ρομποτ και εξω τα ιδια ολα αρχιζουν και τελειωνουν στη θεα ενος αλλου σκυλου και μονο για παιχνιδι ποτε δεν εχει εκδηλωσει επιθετικη συμπεριφορα προς οποιονδηποτε, ακομα και οταν τον δαγκωνουν δεν αντιδραει ουτε στο ελαχιστο αλλα δεν κανει και πισω , μου αφηνει την εντυπωση οτι δεν αντιλαμβανεται οτι αυτη του η συμπεριφορα προκαλει νευρικοτητα στα αλλα σκυλια νομιζει πως ολα ειναι παιχνιδι.. καθε συμβουλη εισηγηση θα εκτιμηθει δεοντως...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ τώρα, γιατί θυμάμαι ότι τα 'χουμε ξανασυζητήσει εξονυχιστικά; :-k

Σου έλεγα νομίζω, ότι κι ο δικός μου τέτοιος και χειρότερος είναι.
Αλλά, δεν τον έχει δαγκώσει κανείς μέχρι σήμερα. Και ούτε πρόκειται.
Μόνο...η κουτσή Μαρία, στην κυριολεξία, τον έχει δαγκώσει. Κανείς άλλος.

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
ναι mareco και μπραβο σου.. απλα επειδη τα περισσοτερα που μου ειχαν προτεινει οι φιλοι στο φορουμ και τους ευχαριστω αποδειχτηκαν ακαρπα ρωτησα μηπως καποιος που εχει παρομοιο προβλημα ακολουθησε διαφορετικη τακτικη απο αυτη που προτεινες εσυ "να γινω εγω το κυριο ενδιαφερον του και τερμα τα αλλα σκυλια" (το εχω δοκιμασει στο βαθμο του ανθρωπινου δυνατου),δηλαδη να μπορεσε με καποιο τροπο να εκπαιδευσει το σκυλο να παιζει ναι μεν με τα αλλα σκυλια με τροπο αποδεκτο απο εκεινα ετσι ωστε να μη χρειαζεται να φευγουμε ματωμενοι...απλα αυτο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τότε ας συνεχιστεί η συζήτηση εδώ, να μπορούν και οι πιο νέοι να συνδιάσουν τις καταστάσεις και να πουν ίσως νέες γνώμες.

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
εγω να ρωτησω κατι;διαβαζοντας ολη αυτην την συζητηση θα ηθελα να ρωτησω δεν ειναι παρα πολυ σημαντικη η κοινωνικοποιηση του σκυλου στα πρωτα σταδια;δηλαδη αυτο που αναφερεις δεν χρειαζεται σκυλοπαρεες για ποια ηλικια μιλαμε;γιατι εμενα ειναι 5.5 μηνων και στεναχωριεμαι που δεν εχω βρει στανταρ παρεα με ισσοροπημενα σκυλακια να παιζει και ανησυχω για μετα μηπως γινει επιθετικος επειδη δεν ειχε αρκετη επαφη στον πρωτο χρονο της ζωης του

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εμένα μου γεννάται ο εξης προβληματισμός... Για ποιο λόγο κάποιος με ένα ισορροπημενο σκυλί, όταν δεν γνωρίζει πολύ-πολύ καλά τον ιδιοκτητη του άλλου σκύλου, να αφήσει τον σκυλο του να διορθώσει τον παρεκτρεπόμενο; Και να μην τον πάρει ωραια ωραια και να πάει σε άλλες «πολιτείες»;
Τις περισσότερες φορες θα μπλέξει και πιθανότατα να κατηγορηθει εκτος από τον ιδιοκτητη, από το σύνολο των παρευρισκομένων, διότι ο περισσότερος κόσμος εκτος του ότι συγχέει την επίθεση με την διόρθωση (όταν η διόρθωση χρειαστει να μην είναι τόσο ήπια), πάντα παιρνει το μερος του «αδυνάτου» ακόμα κι αν αυτος είναι ο φταιχτης που προκάλεσε την διόρθωση.

Last edited:

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
ισως εχουμε δει ή ακουσει για την δυναμη της αγελης ,της ισορροπημενης αγελης, για εμενα αυτο αποτελει απλα οπως ειπα θεμα ενος τηλεοπτικου επεισοδιου και μεχρι εκει, θα ηταν ουτοπια να αναμμενω κατι τετοιο στην επαρχια ,εδω ενα ισορροπημενο δεν μπορω να βρω οχι αγελη, αρα το ηδη υπαρχον προβλημα διογκωνεται, και αναφερομαι σε αυτο γιατι πραγματικα με ανησυχει η συμπεριφορα του αυτη, προχθες ειμασταν στο τοπικο παρκο, τον ειχα δεμενο με 15μετρο ιμαντα , και προσπαθουσαμε μεσα απο το παιχνιδι να τελειοποιησουμε το "ελα", κανενας τριγυρω ουτε διποδο ουτε τετραποδο , και ενω ειμασταν απεναντι με τη γυναικα μου και τον φωναζε μια ο ενας μια ο αλλος, ξαφνικα απο το πουθενα εμφανιζεται ενα αδεσποτο, που φυσικα ο carmello εντοπισε πολυ νωριτερα απο εμας και 3,2,1 εκτοξευση .. και καθως τρεχει προς το μερος του αδεσποτου τραβαει και τον ιμαντα ο οποιος μπλεκεται στον αστραγαλο της νασιας τη ριχνει κατω και της αφηνει και μια ουλη , τι κανεις στην περιπτωση αυτη ? η αληθεια ειναι βλεποντας κατω τη νασια και σκεφτομενος οτι θα μπορουσε να ειχε χτυπησει πολυ πιο σοβαρα και δεδομενου του αγωνα που εχω κανει ολο αυτο το καιρο, μου περασε απο το μυαλο να του τις βρεξω ημουν πραγματικα θυμωμενος , δεν το εκανα ομως και δεν μετανιωνω γιατι πραγματικα δν νομιζω οτι θα εβγαινε κατι, απλα απελπιστηκα και μετα "ξαναανοιξα" αυτο το θεμα , συγνωμη αλλα οταν εισαι απελπισμενος δεν σε ενδιαφερει αν σε κατηγορησουν οτι "επαναλαμβανεσαι"...