Καταρχάς Καλημέρα, το θέμα σου το εχω διαβάσει από την αρχή και όλο έψαχνα κάνα παραπανισιο λεπτό για να σου γράψω. Πρώτα από όλα να σου ευχηθώ να σου ζήσει ο μικρός και μακάρι τα πράγματα Ν πανε όντως όπως θες. Όμως τα προβλήματα είναι πολλά που ίσως να σας προκύψουν και καλό θα ήταν να έχεις στο μυαλό σου κάποια από αυτά. Πρώτα από όλα η συμπεριφορά που βλεπεις στον σκυλο σου δεν ειναι κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά, αλλά κατά την γνώμη μου, είναι η τυπική συμπεριφορά ενός σκύλου. Τα σκυλιά αισθάνονται πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. Όμως όσο θα μεγαλώνει ο σκύλος και θα αρχίσει να αισθάνεται πιο οικεία μαζί σου, ίσως, και να αλλάξει συμπεριφορά. Όσο θα μεγαλώνει επίσης θα αρχίσει να γίνεται πολύ ατσουμπαλος και πολλές φορές α νυπακουος. Εσύ ,και Το λέω χωρίς να θέλω να σε προσβάλω αλλά μόνο για να σε προειδοποιήσω, θα μπορέσεις να τον βάλεις στην θέση του χωρίς κάποια απότομη κίνηση του, είναι και πολλά κιλά, να βάλει σε κίνδυνο ή εσένα ή τον σκύλο. Το ότι έχεις ήδη εκπαιδεύτρια είναι πολύ θετικό αλλά εκτός και Εάν την φέρεις να μείνει μαζί σου το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο, επαναλαμβάνω ότι Εάν σε θίξω σε παακαλω να μου το πεις, αλλά αυτά που λέω τα λέω για τον δικό σου προβληματισμό και για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη συμβίωση με τον μικρό, το πρόβλημα λοιπόν είναι η εκτόνωση του σκύλου. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να προσλάβετε κάποιο επαγγελματία να σου βγάζει τον σκύλο κάποιες φορές την μέρα βόλτα. Ο σκυλος που δεν εκτονώνεται επαρκώς γίνεται καταστροφικός. Και το τελευταίο που το λέω σχεδόν σε όσους αποφασίζουν να πάρουν αυτή τη φυλή είναι ότι αποφάσισες να πάρεις μια από τις πολύ παρεξηγημένος φυλές. Ένα λάθος δικό σου, και του κάθε ιδιοκτήτη αυτής της φυλής, μπορεί να καταδικάσει την ράτσα.