Skylakos, η άποψη σου δεν διαφέρει πολύ από τον δικό μου τρόπο σκέψης(ή μάλλον στον τρόπο που λειτουργώ). Ούτως ή άλλως και εγώ δεν σκοτώνω, γιατί δεν μου πάει η καρδιά, απλά σου εξηγώ τι παίζει επειδή ασχολούμε με το κυνήγι.
Πιστεύω πάντως ότι οι κυνηγοί στην χώρα μας έχουν κάνει οι ίδιοι τον κόσμο να έχει αρνητική άποψη γι αυτούς. Κυρίως λόγο του τρόπου που φέρονται στα σκυλιά τους, και λόγω έλλειψης σεβασμού στα θηράματα. Αλλά επειδή μιλάμε γενικά δεν πρέπει να εστιάζουμε σε αυτούς.
πλέον τρώμε κοτοπουλάκι εκτροφείου με διαιτολόγιο και ημερολόγιο-όχι κυνήγια και βαρβαρότητες
kokoni, εγώ αναφέρθηκα στις συνθήκες του εκτροφείου που λες, και από ότι κατάλαβα κανείς δεν συμφωνεί με αυτές,αλλά όλοι τρώμε (και εγώ μαζί)
Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους λες κοτοπουλάκι εκτροφείου και τους γυρνάνε τα άντερα. Υπάρχουν πολλοι που δεν θα πάρουν κιμά απο τον χασάπη Skylakos και το λέω και το ξαναλέω γιατί αν μου το επέτρεπε η καθημερινότητα μου, θα έκανα το ίδιο.
Να προσθέσω και κάτι καινό ,γιατί τα πιό πάνω τα ξέρουμε όλοι λίγο πολύ
Και τα φυτά έχουν ζωή. όσοι λιγόψυχοι και λυπησιάρηδες λοιπόν ας το σκεφτούν κι αυτό να δώ τι θα τρώνε...
ναι είναι δεδομένο πλέον και επιστημονικά,βάση του ορισμού της "ζωής" τα φυτά είναι ζωντανά και σίγουρα υποφέρουν όταν τα ξεριζώνουμε πατάμε βράζουμε ψιλοκόβουμε κλπκλπκλπ
Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, γιατί συμφωνώ με τις απόψεις σου και τις σέβομαι, θα ήθελα να ξαναπώ ότι είμαστε μέρος της τροφικής αλυσίδας και κατέχουμε μια συγκεκριμένη θέση σε αυτήν και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είμαστε παμφάγα όντα και θα σκοτώσουμε και φυτά και άλλα ζώα για να φάμε.Αυτό δεν είναι εγκληματικό αλλά είναι στη φύση μας. Δεν είναι εγκληματικό αυτό που η φύση σε προορίζει να γίνεις. Και εμείς απειλούμαστε από πολλά είδη που είναι πιο πάνω από εμάς στην τροφική αλυσίδα, απλά εμείς έχουμε αναπτύξει ισχυρή άμυνα.
ΠΟλύ βασικό αυτό που είπες για σεβασμό στο θήραμα (που το προσκυνούσαν κλπ) αλλά στο ότι δεν συμβαίνει αυτό δεν φταίνε οι κυνηγοί, και επίσης δεν είναι κάτι που κάνουν οι κυνηγοί, αλλά όλοι μας! Είναι η απληστία του ανθρώπου. Κανένας δεν σέβεται αυτά που του προσφέρει η φύση, τα οποία είναι αρκετά, αλλά τα θέλει όλα, και κανείς, ειτε πάρει κιμά από τον χασάπη είτε βαρέσει κανένα καπρί, δεν σέβεται αυτό που η φύση του προσέφερε.