γνωμες για την κυνηγεσια!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
οχι δεν τρωνε φυσικα μονο αυτα.αλλα για να φανε αυτα δεν θα φανε κατι αλλο απλα.εγω θα φαω 10κιλα χοιρινο το μηνα ας πουμε κ ο κυνηγος 5 και τα αλλα 5 θα τα καλυψει απο το κυνηγι.εσυ θα παρεις ας πουμε τη τσιπουριτσα απο το ψαραδικο ενω εγω δε θα την αγορασω αυτη ειναι η διαφορα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Skylakos κάνεις λάθος. Το 90% των κυνηγών, κυνηγούν ένα και μόνο είδος. Είτε πουλιά, είτε λαγούς, είτε γουρούνια, είτε παπιά. Πολλοί λόγοι. Χρειάζεσαι διαφορετικό σκυλό για το κάθε κυνήγι καταρχή. Κατα δεύτερον πχ πουλιά είναι μοναχικό κατα βάση κυνήγι. Για αγριογούρουνο δεν πας μόνος σου την έβαψες.Νόμος!
Το είμαι κυνηγός με το κάνω κακό απέχει πολύ. Όπως εξήγησα πιο πριν, υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων.
Αυτοι που σκοτώνουν για να φάνε, αυτοί που σκοτώνουν για να σκοτώσουν, αυτοί που κυνηγούν χωρίς να σκοτώσουν.
Δεν είναι όλα το ίδιο. Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη, απλά σου παραθέτω την δικιά μου, γιατί πιστεύω πως είναι παρεξηγημένη δραστηριότητα.

Και γι αυτο ακριβως λεω,αφου υπαρχουν αυτα...γιατι να σκοτωνουμε κι αλλα;
Σε αυτό η απάντηση είναι: αφ'ενός γιατί ουδεμία σχέση δεν έχει διατροφικά το ένα με το άλλο, αφ'ετέρου θα ξαναπώ πως πολλοί αρνούνται να στηρίξουν την ασύστολη παραγωγή ότι να ναι κρέατος. Είναι το ίδιο με τα παπυμιλάδικα. Αφού κρίμα μωρέ τα καημένα, τα λυπάμαι αφου είναι ήδη εκεί ας τα σώσω.
Παλιά για ένα διάστημα έκανα και εγώ ψαροντούφεκο,αλλά κατέληξα να κάνω βόλτες χαζεύοντας το βυθό γιατί μόλις έφτανα στο ψάρι το λυπόμουν και δεν μπορούσα να το χτυπήσω
Μην νομίζεις ότι είναι διαφορετικά και με το κυνήγι. Η επαφή με τη φύση, η επαφή με το σκύλο, τα όμορφα μέρη και λοιπά είναι που το κάνουν ωραία δραστηριότητα.. Και στην τελική και εγώ δεν θέλω να σκοτώσω, μου αρέσει η διαδικασία και για αυτό δεν έχω και όπλο, ενώ έχω σπίτι μου και θα μπορούσα να το πάρω μαζί. Αλλά δεν μου κάνει αίσθηση.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και γι αυτο ακριβως λεω,αφου υπαρχουν αυτα...γιατι να σκοτωνουμε κι αλλα;

Last edited by a moderator:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και μονο αυτα τρωνε;;;Για ανοιξε το ψυγειο τους και δες!
Υπάρχουν πολλοί που καλύπτουν τις ανάγκες τις οικογένειας για κρεας (ειδικά σε ορεινά χωριά) βασιζόμενοι στο κυνήγι +κοτούλες κλπ αγαθά.Του τέστειν δεν αγοράζουν τίποτα που δεν είναι στη φύση ή στο χωράφι τους. Και μάλιστα σιχαίνονται να φάνε οτιδήποτε άλλο!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δεν έχω φάι ποτε κυνηγι, όχι απο άποψη αλλα επειδη δεν έτυχε.
Συμφωνω με την Amaliaz αλλα ούτε κι εγώ αντέχω χωρίς κρεας..

Προσωπικα δεν θεωρω ότι υπάρχει διαχωρισμός αναμεσα σε ένα τζιτζίκι και μια γαλοπούλα,
ανάμεσα σε ένα ζώο που προορίζεται για σφαγη και σε ένα άλλο που κυκλοφορεί ελευθερο στη φύση,
αναμεσα στην τουφεκια του κυνηγου και στην αποκεφαλισμο του σφαγέα.

Οπως και να έχει , θυσιαζεις, αφαιρείς μια ζωη παρα τη θεληση της ή τουλαχιστον χωρίς να γνωρίζεις τη θέλησή της.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
aggeliki222
αναμεσα στην τουφεκια του κυνηγου και στην αποκεφαλισμο του σφαγέα.
Αναφερθήκαμε στην ποιότητα ζωής. Ο κυνηγός δεν κάνει ανεξέλεκτες γένες (που λέμε συχνά εδω) δεν αναγκάζει τα ζώα να ζουν μεσα στη βρώμα το ένα πάνω στο άλλο φυλακισμένα χωρίς να έχουν δει ούτε το φως του ήλιου σε πολλές περιπτώσεις.
Οπως και να έχει , θυσιαζεις, αφαιρείς μια ζωη παρα τη θεληση της ή τουλαχιστον χωρίς να γνωρίζεις τη θέλησή της.
Συμφωνώ, αλλά είναι κανόνας της ζωής.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
το κυνηγι δεν μ αρεσει.:(
το τρανταγμα της πετονιας ομως ειναι ηδονη, το σημειο G του καθενος ειναι διαφορετικο.:)
ολοι ειμαστε εν δυναμει δολοφονοι ;) .
α, ωραιο ειναι και το καμακι:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απ την μιά θέλουμε να φάμε κρέας κι απ την άλλη θέλουμε να το φάμε ζωντανό
αχ το καυμένο νόστιμο που είναι
το καμάρωνε η μανούλα του που θα γινόταν μπριτζόλες και άλλα συναφή
Και η Αργώ αν πετύχει καμιά ποντικότρυπα στα χωράφια κάνει σαν αυτούς τους ειδικούς της αστυνομίας που πάνε στις "ομηρείες" και προσπαθούν να κάνουν τον "μέσα" να παραδοθεί σε στύλ "Κανείς δεν θα σε πειράξει-ηρέμησε-βγές έξω με τα χέρια ψηλά-θα τα βρούμε"
γιατί αν μη τι άλλο ο πολιτισμός μας έχει αγγίξει και τους σκύλους..........δυστυχώς?ή ευτυχώς?
πλέον τρώμε κοτοπουλάκι εκτροφείου με διαιτολόγιο και ημερολόγιο-όχι κυνήγια και βαρβαρότητες

Απ την άλλη παλι....χάλι,πολύ χάλι
αρπάμε μιά ντουφέκα και βαράμε ότι πετάει κι ότι κουνάει κι ότι κολυμπάει
τα σκυλιά νηστικά δεμένα με τα σκατά τους όσο καιρό είναι κλειστό το κυνήγι
αρμαθιές τα θηράματα και πόζες επίδειξης σαν τους οτομανούς με τα κεφάλια των αρμένιων κάπου στο 1920,περίπου
λογικό κι επόμενο να θεωρούν οι απ έξω βαρβαρότητα το πιό πρώτο τρόπο κάλυψης των βασικών αναγκών επιβίωσης

Να προσθέσω και κάτι καινό ,γιατί τα πιό πάνω τα ξέρουμε όλοι λίγο πολύ
Και τα φυτά έχουν ζωή. όσοι λιγόψυχοι και λυπησιάρηδες λοιπόν ας το σκεφτούν κι αυτό να δώ τι θα τρώνε...
ναι είναι δεδομένο πλέον και επιστημονικά,βάση του ορισμού της "ζωής" τα φυτά είναι ζωντανά και σίγουρα υποφέρουν όταν τα ξεριζώνουμε πατάμε βράζουμε ψιλοκόβουμε κλπκλπκλπ

Ας γυρίσουμε λίγο την σκέψη μας σε πιο βάρβαρους (και καλά) πολιτισμούς του παρελθόντος...
Σέβονταν το θήραμα-το προσκυνούσαν συγκεκριμένα-θεωρούσαν ότι θυσιάστηκε για αυτούς.Πιστεύω ότι για "βαρβαροι" τα πήγαιναν τέλεια σε αυτόν τον τομέα,και ίσως και σε άλλους
εμείς όμως οι πολιτισμένοι του 2000 τρώμε τρελλές αγελάδες τρελλά κοτόπουλα γέρικα άλογα και άλλα πολλά

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Skylakos κάνεις λάθος. Το 90% των κυνηγών, κυνηγούν ένα και μόνο είδος. Είτε πουλιά, είτε λαγούς, είτε γουρούνια, είτε παπιά.

Σε αυτό η απάντηση είναι: αφ'ενός γιατί ουδεμία σχέση δεν έχει διατροφικά το ένα με το άλλο, αφ'ετέρου θα ξαναπώ πως πολλοί αρνούνται να στηρίξουν την ασύστολη παραγωγή ότι να ναι κρέατος.

Μην νομίζεις ότι είναι διαφορετικά και με το κυνήγι. Η επαφή με τη φύση, η επαφή με το σκύλο, τα όμορφα μέρη και λοιπά είναι που το κάνουν ωραία δραστηριότητα..
Να εξηγησω ξανα,γιατι δεν εγινα κατανοητη.Δε μου λεει κατι αν ο κυνηγος σκοτωνει 1 ή 2 ειδη ζωου.Λογικο και κατανοητο οτι το καθε κυνηγι εχει αλλη διαδικασια.Αλλα γιατι να σκοτωσεις οταν εχεις ηδη κρεας στο ψυγειο σου;Δε με νοιαζει αν σκοτωνεις μονο πουλια ή μονο λαγους.Δεν τρως μονο αυτα!Εχεις και στο ψυγειο,αλλα ειδη κρεατος.

Οταν λεω οτι διατροφικα ειναι το ιδιο εννοω,οτι ολα αυτα ειναι κρεας.Δε θα λειψει κατι απο τον οργανισμο σου αν τρως 1 ή 2 ειδη κρεατος και οχι να ζητας την τρελη ποικιλια,αρα να σκοτωνεις.Δηλαδη ο κυνηγος παει καθε μερα να σκοτωσει λαγο μη ξεμεινει απο φαγητο;Οχι.Μαζευει παρεουλα και πανε για να περασουν καλα.Η' αυτος που σκοτωνει αγριογουρουνο,οποτε τρωνε σπιτι κρεας ειναι μονο αγριογουρουνο;Οχι.Εννοω δηλαδη οτι δεν το κανουν για να εξασφαλισουν το φαγητο της οικογενειας.

Ειμαι υπερ να τρως υγιεινα και πολλοι τυχεροι οι ανθρωποι που εχουν τοσο αγνο φαγητο,αλλα αυτη η απληστια να σκοτωσουμε,οταν ηδη ειμαστε διατεθημενοι να φαμε και το κιμα του σουπερ μαρκετ,μου παιζει τα νευρα.

Θα σεβομουν πολυ περισσοτερο,τον κυνηγο που θα μου ελεγε,οτι θρεφει την οικογενεια του απο το κυνηγι,γιατι το κανει για να ζησει και οχι για προσωπικη του ικανοποιηση.

Οποιος θελει να ερθει σε επαφη με τη φυση,το σκυλο του,κτλ,να παρει τα βουνα και τα λαγκαδια και να κανει πεζοπορια.Να μην παρει και το οπλο μαζι.

Υ.Γ.Σε ολα τα ποστ μου δεν αναφερομαι σε κανενα προσωπικα.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
και γιατι να φαει αυτα που του (σερβιρουν)?και να μη φαει αυτα που θελει?δε νομιζω κανενας κυνηγος να κυνηγαει αποκληστικα για να τραφει.οι ποσοτητες που καταναλωνουμε.δηλαδη αν εκτρεφοντουσαν για σφαγη γουρουνια και μοσχαρια μονο.ο πληθυσμος δεν θα τρωγε αρνια και κοτοπουλα?αν υπηρχανε σε αφθονια και μπορουσαμε να τα βρουμε σιγουρα θα τα τρωγαμε.το αγριογουρουνο με το χοιρινο εχουν μεγαλη διαφορα γευστικα οπως και η τσιπουρα ιχθυοτροφιου με τη πελαγισια.διαφωνω σκυλακο μαζι σου γιατι τα ζωα καθε ειδους εκτρεφονται και σκοτωνονται χωρις επιλογη για να τραφουμε εμεις.προτιμω λοιποναντι να αγορασω την τσιπουρα,να κανω τη βολτα μου στο βυθο,την ασκηση μου.και σαν ανταμοιβη περα απο τις ομορφες εικονες να παρω και μια τσιπουριτσα για τις 4 ωρες που με στο νερο νοεμβρη μηνα που στη τελικη εχει κ τη δυνατοτητα να ξεφυγει.το οτι στο κυνηγι ειναι διαφορετικο ειδος σε ενοχλει?επειδη ειναι λαγος και οχι κουνελι?απλα στο τραπεζι το ενα αντικαθιστα το αλλο.οτι γυνετε με σεβασμο και συνεση ειναι σωστο

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Skylakos, η άποψη σου δεν διαφέρει πολύ από τον δικό μου τρόπο σκέψης(ή μάλλον στον τρόπο που λειτουργώ). Ούτως ή άλλως και εγώ δεν σκοτώνω, γιατί δεν μου πάει η καρδιά, απλά σου εξηγώ τι παίζει επειδή ασχολούμε με το κυνήγι.
Πιστεύω πάντως ότι οι κυνηγοί στην χώρα μας έχουν κάνει οι ίδιοι τον κόσμο να έχει αρνητική άποψη γι αυτούς. Κυρίως λόγο του τρόπου που φέρονται στα σκυλιά τους, και λόγω έλλειψης σεβασμού στα θηράματα. Αλλά επειδή μιλάμε γενικά δεν πρέπει να εστιάζουμε σε αυτούς.

πλέον τρώμε κοτοπουλάκι εκτροφείου με διαιτολόγιο και ημερολόγιο-όχι κυνήγια και βαρβαρότητες
kokoni, εγώ αναφέρθηκα στις συνθήκες του εκτροφείου που λες, και από ότι κατάλαβα κανείς δεν συμφωνεί με αυτές,αλλά όλοι τρώμε (και εγώ μαζί)
Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους λες κοτοπουλάκι εκτροφείου και τους γυρνάνε τα άντερα. Υπάρχουν πολλοι που δεν θα πάρουν κιμά απο τον χασάπη Skylakos και το λέω και το ξαναλέω γιατί αν μου το επέτρεπε η καθημερινότητα μου, θα έκανα το ίδιο.

Να προσθέσω και κάτι καινό ,γιατί τα πιό πάνω τα ξέρουμε όλοι λίγο πολύ
Και τα φυτά έχουν ζωή. όσοι λιγόψυχοι και λυπησιάρηδες λοιπόν ας το σκεφτούν κι αυτό να δώ τι θα τρώνε...
ναι είναι δεδομένο πλέον και επιστημονικά,βάση του ορισμού της "ζωής" τα φυτά είναι ζωντανά και σίγουρα υποφέρουν όταν τα ξεριζώνουμε πατάμε βράζουμε ψιλοκόβουμε κλπκλπκλπ
Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, γιατί συμφωνώ με τις απόψεις σου και τις σέβομαι, θα ήθελα να ξαναπώ ότι είμαστε μέρος της τροφικής αλυσίδας και κατέχουμε μια συγκεκριμένη θέση σε αυτήν και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είμαστε παμφάγα όντα και θα σκοτώσουμε και φυτά και άλλα ζώα για να φάμε.Αυτό δεν είναι εγκληματικό αλλά είναι στη φύση μας. Δεν είναι εγκληματικό αυτό που η φύση σε προορίζει να γίνεις. Και εμείς απειλούμαστε από πολλά είδη που είναι πιο πάνω από εμάς στην τροφική αλυσίδα, απλά εμείς έχουμε αναπτύξει ισχυρή άμυνα.

ΠΟλύ βασικό αυτό που είπες για σεβασμό στο θήραμα (που το προσκυνούσαν κλπ) αλλά στο ότι δεν συμβαίνει αυτό δεν φταίνε οι κυνηγοί, και επίσης δεν είναι κάτι που κάνουν οι κυνηγοί, αλλά όλοι μας! Είναι η απληστία του ανθρώπου. Κανένας δεν σέβεται αυτά που του προσφέρει η φύση, τα οποία είναι αρκετά, αλλά τα θέλει όλα, και κανείς, ειτε πάρει κιμά από τον χασάπη είτε βαρέσει κανένα καπρί, δεν σέβεται αυτό που η φύση του προσέφερε.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Όσο για το θέμα αφαίρεσης ζωής έχω μια απορία (χρόνων), γιατί η ζωή της μπεκάτσας αξίζει περισσότερο από του αρουραίου, του σκύλου από του φιδιού, του ελαφιού από της κατσαρίδας, της γάτας από της τσιπούρας, κ.ο.κ.;

Υπάρχει πίνακας αξιολόγησης ζωής;...Ποιά τα κριτήρια;

Θα επανέλθω ίσως όταν θα έχω περισσότερο χρόνο...:)
Κάτω από το πρίσμα ποιάς θρησκείας;

Σε ποιον πολιτισμό αναφέρεσαι;

Όταν βρίσκεσαι σε πραγματική ανάγκη πρέπει να υπάρχει πίνακας αξιών, θρεπτικών αξιών.

Γενικότερα οι άνθρωποι σιχαίνονται ότι αντικατοπτρίζει την δική τους βρώμα!

Ακόμα και αν δεν γεννιόμαστε ταμπούλα ράσα χαλιναγωγούμαστε με σταθερές 'αξίες'. Παράδειγμα, έχω ένα μικρό παιδί 3 ετών και του ρίχνω ένα πλάσμα που η κοινωνία ομόφωνη το αποκαλεί ΄αηδιαστικό΄, μια κατσαρίδα όπως προανέφερες, μέσα στο ποτήρι με το νερό του. Πια η αντίδραση του παιδιού; Καμία! συνεχίζει την πόση. Στην ηλικία των 5 βγάζει την κατσαρίδα από το ποτήρι και συνεχίζει να πίνει...Το τι έπεται το γνωρίζεις...

Ο φόβος είναι η κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μου άρεσε το ότι γίνεται με σεβασμό και σύνεση είναι σωστό

καμία διαφωνία?

πιστεύω πως όλοι είμαστε μπερδεμένοι απο το πλήθος των πληροφοριών και των εμπειριών-τελικά το να έχεις επιλογή είναι δύσκολη υπόθεση-μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι,ίσως...?

Πάντως ,το τί κοπάδια μη φαγώσιμων πτηνών έχω δεί ή ακούσει να ξεπαστρευονται απο "ΓΚαυλ@#$%νους ΓΚυνηγούς" ούτε λέγεται και κάτι τέτοια(δικαίως) σχημάτισαν στον πολύ κόσμο μιά απέχθεια προς το κυνήγι
βάλε και το ότι κάποτε στην βόλτα συνάνταγες λαγούς και ελάφια ή πέρδικες και τσίχλες ,ενώ τώρα δεν βλέπεις τέτοια παρα μόνο σε βιβλία και ντοκυμαντέρ (βέβαια εδώ φταίει περισσότερο η ασύμμετρη και άναρχη οικιστική/αγροτική/βιομηχανική ανάπτυξη παρά οι κυνηγοί)
πάρτα ρέστα...
ποιός φταίει που δεν υπάρχουν πλέον ψάρια στην θάλασσα όπως πρίν 30 χρόνια? οι ψαροντουφεκάδες....
ενώ οι τράτες τα γρι γρι και οι δυναμιτιστές που λόγω αφύλακτων θαλασσών κάνουν ότι νά ναι δεν φταίνε καθόλου.......ούτε και οι βόθροι και τα βιομηχανικά απόβλητα βέβαια

Και βέβαια να επισημάνω ότι αν η βιομηχανική ανάπτυξη γινόταν με σεβασμό και σύνεση
αν η αγροτική καλλιέργεια γινόταν με σεβασμό και σύνεση
αν η κτηνοτροφική παραγωγή γινόνταν με σεβασμό και σύνεση
αν η παιδεία/η πληροφόρηση/η επικοινωνία γινόταν με σεβασμό και σύνεση
τότε δεν θα υπήρχε αυτή η συζήτηση καθότι όλα θα ήταν όμορφα κι ωραία και το κυνήγι δεν θα φαινόταν λιγότερο ή περισσότερο βάρβαρο απο το να έχεις έγκλειστα ζώα τα οποία τρώνε σκουπίδια κυρίως και τα οποία θα σφάξει/ξεκοιλιάσει/γδάρει και τεμαχίσει μιά μηχανή σε ρυθμούς 1000 ψυχές την ημέρα(αν γινόταν κάτι τέτοιο δηλαδή γιατί δεν μοιαζει ούτε συνετό ούτε σεβάσμιο

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν είμαι κυνηγός ούτε θα μπορούσα να σκοτώσω θήραμα.

Όταν βλέπω όμως με ποιο τρόπο εκτρέφονται, μεταφέρονται, ευνουχίζονται τα ζώα που τρώμε τότε καταλαβαίνω ότι η ζωή του άγριου ζώου, που ίσως καταλήξει στο πιάτο μου, είναι καλύτερη.

Ευνουχισμός και κόψιμο ουράς χωρίς νάρκωση

[video=youtube;JkA8rzj9j4U]http://www.youtube.com/watch?v=JkA8rzj9j4U[/video]

Μεταφορά προβάτων στην Ευρώπη

[video=youtube;4wN2k6BPz2A]http://www.youtube.com/watch?v=4wN2k6BPz2A[/video]

24 κοτόπουλα/ 1 m2 τα οποία σε 42 ημερες πρεπει να εχουν φτάσει τα 2 kg

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η κακοποίηση και η εκμετάλευση δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός επαγγέλματος και καμιάς δραστηριότητας. Δυστυχώς συμβαίνει παντού.
AlexiaΌταν βλέπω όμως με ποιο τρόπο εκτρέφονται, μεταφέρονται, ευνουχίζονται τα ζώα που τρώμε τότε καταλαβαίνω ότι η ζωή του άγριου ζώου, που ίσως καταλήξει στο πιάτο μου, είναι καλύτερη.
Συμφωνώ απόλυτα!! Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Πως τελικά αυτό που θεωρούμε νορμάλ και ούτε καν σκεφτήκαμε πόσο κακό είναι, είναι πολύ χειρότερο από κάτι που πολλοί θεωρούν βάναυσο.
Δεν λέω πως όλοι οι κυνηγοί κυνηγούν για να φάνε.. Και ούτε λέω πως είναι όλοι καλοί.
Σαν δραστηριότητα όμως δεν έχει κάτι κακό. Άσχετα αν κάποιοι την κάνουν με λάθος τρόπο.
Μακάρι να σέβονταν όλοι την φύση.. Δεν γίνεται όμως .

Και εγώ δεν θα μπορούσα πάντως να σκοτώσω, δεν το 'χω καθόλου. Όταν πήγαινα για κυνήγι παλιά, πιο μικρή, έκανα επίτηδες φασαρία και σφύριζα για να φύγουν τα πουλιά, και να μην τα τουφεκίσουν ;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η ερώτηση για μένα δεν είναι αν πρέπει να φάω η δεν πρέπει το κυνήγι η πως καταλήγουν στο πιάτο μου τα κοτόπουλα
Εγω είπα ότι να σηκώσω όπλο να σκοτώσω οποιοδήποτε φτερωτό, η άλλο ζωντανό πλάσμα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ και συνέχισα λέγοντας ότι δεν μπορω να καταλάβω που είναι η ευχαρίστηση στο συγκεκριμένο σπορ
Αυτό που μου άρεσε πολύ,για το ψαρεμα θα μιλήσω τώρα,είναι που είχα δει κάποια ντοκιμαντέρ στο Κυνήγι & Ψάρεμα στη nova που ψαραδες ψάρευαν επί ώρες και μετά πέταγαν στο τέλος τα ψάρια πίσω στη θάλασσα η στη λίμνη ζωντανά Αυτό να το καταλάβω ότι είναι σπορ και δισκέδαση

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
να σου πω κατι σχετικα με αυτο κατερινα?στο ψαροτουφεκο δεν γινεται αυτο καταρχην κ ειναι σπορ παρολα αυτα κ πολυ επικυνδηνο μαλιστα.ισα ισα ,το εχω πει κ πιο πανω,το ψαρι που χτυπας πρεπει να το σκοτωσεις αμεσως.κ επισης,ξερεις ποσα απο αυτα τα ψαρια που πιασαν κ τα πεταξαν μεσα ζησαν?ενας πολυ μικρος αριθμος.ειναι πραγματα που δεν μπορει να τα καταλαβει ο καθε ενας κ αλλα που απλα δεν θελει να τα καταλαβει.στο τελος τελος ας το σεβαστουμε απλα να τελειωνουμε.σεβομαι το οτι δεν μπορεις να σκοτωσεις ζωο.δεν θα σε εβαζα ποτε να το κανεις,ουτε θα το εκανα μπροστα σου κ φυσικα δεν θα σε κοροιδευα για αυτο.ειναι δεκτο.πιστευω οτι απλα θα ηταν καλυτερο να καναμε μια καταμετρηση χωρις εξηγησεις κτλ του ποιοι ειναι υπερ κ ποιοι κατα.οι λογοι πανω κατω ειναι γνωστοι κ για τις δυο πλευρες.η ουσια οπως προειπα ειναι ο ενας να σεβεται τον αλλον κ το χομπι του κ ολοι μαζι τησ φυση κ τον εαυτο τους.υπαρχουν κανονες για ολα ,καλο ειναι να ακολουθουνται.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ουδέποτε είπα ότι κατηγορώ κάποιον επειδή κυνηγάει Μάλλον λάθος κατάλαβες Η συζήτηση ήταν ποια είναι η γνώμη μας για το κυνήγι Και δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι και λες 'επιτέλους να το σεβαστούμε και να τελειώνουμε" Να τελειώνουμε τι? Τη συζήτηση ? Η σου έδειξα ότι δεν σε σέβομαι ? Αν έκανα κάτι τέτοιο ,τότε ευχαρίστως να ζητήσω συγνώμη

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν αρπαχτηκα κ το επιτελους δεν πηγαινε σε εσενα.αυτες τις κουβεντες τις εχουμε κανει κ με αλλους ανθρωπους εκτος του φορουμ,συζητησεις που ειναι ικανες να σε κανουν να καταλαβεις την αποψη του κοσμου κ να τους διαχωρησεις σε ομαδες του τι πιστευουν για σενα η για το κυνηγι.εκει πηγαινε το επιτελους.συγνωμη που δεν το διατυπωσα οπως επρεπε.