γνωμες για την κυνηγεσια!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
οι αλλοι βγηκαν εξω να κυνηγησουν κελεπουρια!σαββατο βραδυ ειναι!τι ηθελες!!!χαχαχαχα!!σιγουρα θα εχετε δει δολοφονιες μαγιατικων,τονακια κτλ κτλ....κ υστερα σου λει...ψαροτουφεκα αυτον τον μηνα παρε τα @@ μου,δεν κυνηγας...ειναι μηνας αναπαραγωγης,κ ευλογα αναρωτιεμαι...μα δεν αναπαραγεται κατι που κυνηγαω εγω αυτον τον μηνα....σου λεει μετα,ψαροτουφεκα....τερμα το κυνηγι στον θερμαικο!!!!κ παλι σκεφτομαι...τι κακο εχω κανει ρε γαμω το...μηπως κυνηγαω με δυναμιτη?μηπως με μπουκαλα?τι διαολο.....κ ασε τους αλλους να αρμενιζουν!!!!!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
οι αλλοι βγηκαν εξω να κυνηγησουν κελεπουρια!σαββατο βραδυ ειναι!τι ηθελες!!!χαχαχαχα!!σιγουρα θα εχετε δει δολοφονιες μαγιατικων,τονακια κτλ κτλ....κ υστερα σου λει...ψαροτουφεκα αυτον τον μηνα παρε τα @@ μου,δεν κυνηγας...ειναι μηνας αναπαραγωγης,κ ευλογα αναρωτιεμαι...μα δεν αναπαραγεται κατι που κυνηγαω εγω αυτον τον μηνα....σου λεει μετα,ψαροτουφεκα....τερμα το κυνηγι στον θερμαικο!!!!κ παλι σκεφτομαι...τι κακο εχω κανει ρε γαμω το...μηπως κυνηγαω με δυναμιτη?μηπως με μπουκαλα?τι διαολο.....κ ασε τους αλλους να αρμενιζουν!!!!!!
πονεμενη ιστορια...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ εκεί που πάω για ψάρεμα το μεγαλύτερο φετινό ψάρι ήταν μουρμούρα γυρω στα 500γρ.
Πριν 10 χρόνια αυτό ήταν μέτριο προς μικρό. Δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο που λέμε.
Δεν έχω δει ούτε 1 φορά το λιμενικό να έρχεται για τους κυρίους με τις χλωρίνες ή τους άλλους που μπαζώνουν κλπ.
Και τους έχουμε καλέσει πολλάκις. Έτσι είναι στο Ελλάντα.
Στην τελική τελική πόσο ζημιά θα κάνεις με το ψαροτούφεκο σου, τι είσαι ο Hulk να κουβαλήσεις 86 χταπόδια;; Τα δύχτια όμως δίχτυα.
Δεν μας πειράζουν. Εγώ πλέον στο Ελλάντα όταν απορώ με την κατάσταση διαφόρων θεμάτων, νιώθω και βλάκας που χάνω την ώρα μου..
Ο ορισμός του ΟΤΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
προσφατη ιστορια μου,δελφινι πεταμενο στην ακτη ,τιλυγμενο στα διχτυα σε καποιο απο τα κολπακια μετα το πορτο καρας στον μαρμαρα.απαισιο θεαμα κ ενας σκυλος να του τρωει τα πτερυγια....πραγματικα απαισιο!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω εκανα καμια 10αρια ψαρεματα το καλοκαιρι χωρις βολη,αντε τωρα να δουμε τι θα κανουμε.τι περιμενεις το λιμενικο μονο να σταματαει κανα τζετ σκι κ κανα φουσκωτο ειναι να κοιταει για σωσιβια..ασε με αυτους τα χουν κανει πλακακια.μη το λες και το ψαροτουφεκο εχει κανει ζημια ειδικα παλιοτερα που οι παλιοι ητανε οτι ναναι νυχτερινοι κ δε συμαζευετε.η νεα γενια εχει πολυ περισσοτερη συνειδηση γιατι βλεπει το κακο της προηγουμενης.πλεον ο ψαροτουφεκας πρεπει να ναι βαθυτης για να βρει μεγαλα θηραματα.η κολοφαρδος η να ψαρευει 30χρονια

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
εγω εκανα καμια 10αρια ψαρεματα το καλοκαιρι χωρις βολη,αντε τωρα να δουμε τι θα κανουμε.τι περιμενεις το λιμενικο μονο να σταματαει κανα τζετ σκι κ κανα φουσκωτο ειναι να κοιταει για σωσιβια..ασε με αυτους τα χουν κανει πλακακια.μη το λες και το ψαροτουφεκο εχει κανει ζημια ειδικα παλιοτερα που οι παλιοι ητανε οτι ναναι νυχτερινοι κ δε συμαζευετε.η νεα γενια εχει πολυ περισσοτερη συνειδηση γιατι βλεπει το κακο της προηγουμενης.πλεον ο ψαροτουφεκας πρεπει να ναι βαθυτης για να βρει μεγαλα θηραματα.η κολοφαρδος η να ψαρευει 30χρονια
Το άθλημα ψαροτούφεκο δεν το κατέχω καθόλου να ω την αλήθεια..τι κάνανε δηλαδή;;νχτερινοι;;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ψαροτουφεκο τη νυχτα με φακο.απαγορευετε.το ψαρι τυφλωνετε απο το φως κ δε σαλευει σταλα ανιση μαχη το εκτελουνε επι τοπου.η μπουκαλες ποτ απαγορευετε δε κυνηγας με μια ανασα αλλα εχεις το χρονο σου να κανεις οτι γουσταρεις κ υπεραλιευση υπαρχουν συγκεκριμενα βαρη,ειδη, που μπορεις να αλιευσεις με ψαροτουφεκο βεβεα αυτοι που κανουν τα συγκεκριμενα δεν τα σεβαστηκαν και ποτε.με το ψαροτουφεκο εχεις τη δυνατοτητα να παρεις πολυ μεγαλα ψαρια αν εχεις τις ικανοτητες με τα παραπανω κ η κουτση μαρια βγαζει 10κιλα ψαρια

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ξερετε που διαφωνω;Οτι δε θεωρω οτι το να σκοτωσεις τσιχλες,το κανεις για να φας κατι υγιεινο.Τι να σου κανει η τσιχλα;Πρεπει να σκοτωσεις πολλεεεες!Γιατι να σκοτωσεις ελαφι;Αγριοχοιρο;Δε σου δινει κατι παραπανω διατροφικα απο αυτο που ηδη εχεις στο σπιτι.Το να ψαρεψεις,δε το θεωρω ασχημο,γιατι ή θα φας ψαρι ή δε θα φας.Δεν ειναι σαν το κρεας,που αν δε σκοτωσεις λαγο,μπορεις να φας κουνελι,κοτοπουλο,κτλ.Αυτοι που ψαρευουν με ψαροντουφεκο,δεν με ενοχλουν καθολου,γιατι οντως τα κρατανε σπιτι για να μην τρωνε βρομιες απο εξω.Αλλα να εχεις 10 μπριζολες,3 κοτοπουλα,μισο αρνι,κτλ στον καταψυκτη και να πας και για αγριοχοιρο..ε,το θεωρω ανηθικοτητα.Αυτο εννοω.

Οσο αφορα τους κρεοπωλες και τους ψαραδες,συμφωνω και τα γνωριζω ολα αυτα,αλλα ειναι ο τροπος που προμηθευομαστε το φαγητο μας.Η δουλεια των ελεγκτων της υγιειονομικης ειναι να ελεγχουν τις συνθηκες.Δεν γινεται αυτος που μενει στην πολη να βγει για κυνηγι,αρα ο τροπος που θα βρει φαγητο,ειναι το κρεοπωλειο,κτλ.

Και ποιος σας ειπε οτι μου αρεσει ολα τα ζωα που γεννιουνται σε εκτροφεια αποκλειστικα για σφαξιμο;Γεννιουνται,τα ταιζεις,τα μεγαλωνεις και μετα ...τα σφαζεις.Αλλα,τι να κανουμε σε αυτο;Πρεπει να τραφουμε με κρεας.

Και γι αυτο ακριβως λεω,αφου υπαρχουν αυτα...γιατι να σκοτωνουμε κι αλλα;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ξερεις ισως πια ειναι η διαφορα?οτι ο εκαστοτε σωστος κυνηγος εκει που εμεις για παραδειγμα εχουμε 1 αρνι,1 κοτοπουλο,κ ενα κουνελι.αυτος θα χει 1 αγριογουρουνο.1 περδικα και ενα κουνελι.και οι περοσσοτεροι κυνηγοι δεν κυνηγουν οτι να ναι αλλα συγκεκριμμενα.αλοι πουλια,αλοι λαγο κτλ δεν τα κυνηγανε ολα..ο λογος πολλοι κ διαφοροι.ποιοτητα τροφης,τροπος κυνηγιου κλπ.ενα παραδειγμα σε σχεση με το ψαροτουφεκο που γνωριζω περισσοτερο.ενααγαπημενο μου ψαρι τσιπουρα προτιμω απο μια 2κιλη τσιπουρα μια συναγριδα του κιλου που δεν μαρεσει τοσο πολυ γιατι το κυνηγι της ειναι πολυ διαφορετικο και πολυ πιο δυσκολο.και αυτο ειναι το κυνηγι που καποιους τους συναρπαζει κ αλλους οχι.οχι η αφερεση ζωης.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγώ,παρόλο που μου αρέσει το ψάρι, δεν έχω αγοράσει ποτέ από ιχθυοπωλείο Αν τύχει και βρεθώ κάπου όπου ξέρω ότι το ψάρι έχει ψαρευτεί την ίδια μέρα,θα φάω,αλλιώς ας μη φάω ποτέ Δεν θα πάθω και τίποτα Τρελλάινομαι όταν ακούω για βραδυνό ψαροντούφεκο η δυναμίτες κλπ,κλπ
Παλιά για ένα διάστημα έκανα και εγώ ψαροντούφεκο,αλλά κατέληξα να κάνω βόλτες χαζεύοντας το βυθό γιατί μόλις έφτανα στο ψάρι το λυπόμουν και δεν μπορούσα να το χτυπήσω

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ξερεις ισως πια ειναι η διαφορα?οτι ο εκαστοτε σωστος κυνηγος εκει που εμεις για παραδειγμα εχουμε 1 αρνι,1 κοτοπουλο,κ ενα κουνελι.αυτος θα χει 1 αγριογουρουνο.1 περδικα και ενα κουνελι.και οι περοσσοτεροι κυνηγοι δεν κυνηγουν οτι να ναι αλλα συγκεκριμμενα.αλοι πουλια,αλοι λαγο κτλ δεν τα κυνηγανε ολα..
Δεν γνωριζω ΚΑΝΕΝΑ τετοιο κυνηγο.Φταιει το νησι που ζω;Δεν ξερω.Συμφωνα με τις εμπειριες μου σας μιλω.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κοιταξτε,κ σιγουρα το κρεας που περναμε να ξεραμε τι ειναι ,η εστω κ οτι εβλεπα καποιον να μου βγαζει το ψαρι εκεινη την στιγμη,εγω παλι θα ηθελα να το πιασω εγω.ειναι αλλη φαση να τρως το ψαρι που εβγαλες εσυ η το χταποδακι σου μαζι με το τσιπουρακι το σπιτικο κτλ κτλ...ειναι κ το παρεηστικο της υποθεσης,οι ιστοριες που λεμε μεταξυ μας,το μαλωμα ,το πειραγμα.στο τελος τελος, πιστευω οτι το κυνηγι ειναι κ αυτο ενα ενστικτο.καποιοι το εχουν καποιοι αλλοι οχι.κατερινα τι ψαρια εφτανες κ τα λυποσουν?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μη μου λετε για ενστικτα και τρελαινομαι!!!Και το γαμ...ενστικτο ειναι!Θα το κανεις οπου να ειναι και οποτε θες;;;
Πολλα ενστικτα εχουμε,αλλα επειδη τυχαινει να εχουμε μεγαλυτερη νοημοσυνη απο τα υπολοιπα πλασματα,καλο θα ειναι να τα τιθασευουμε!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
γιατι το κυνηγι εχεις καταλαβει οτι το κανω οπου θελω κ οταν θελω?μιλησαμε για κανονες.τρελενεσαι δεν τρελενεσαι ειναι ενστικτο ακριβως οπως το γαμ.... που λες.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
απο το νησι σου ειμαι και γω.τι να σου πω εγω απο τους κυνηγους που ξερω 4-5 οι 4 κυνηγανε πουλια και ο ενας λαγο και μονο αυτα και γενικα δεν εχω ακουσει κανεναν να κυνηγαει οτι ναναι.
κατερινα η βολτα στο βυθο ειναι που αξιζει μετα ερχετε το ψαρεμα,εσεις οι γυναικες ειστε κ πιο ευεσθητες σε τετοια θεματα οποτε ισως ειναι κ αυτος ενας λογος.
εγω χερομε οταν βλεπω τον ψαροτουφεκα με το 7κιλο θηριο.που ξερω οτι θα κατσει με τη παρεα του και θα το τσακισει που εκανε τον αναπαραγωγικο του κυκλο παρα το παππου με το καθημερινο απικο στο καβο που ξεκληριζει τα μικρα σαργουδακια που δεν τα αφηνει να μεγαλωσουν για να μαζεψει μπας και βγαλει μια τηγανια να φαει

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ειπα οτι το κυνηγι το κανει οπου θες και οπως θες,αλλα οταν βρισκεσαι και ζεις μεσα σε πολιτισμο,ακολουθεις βασικους κανονες.Το θεμα ειναι ο καθενας τι κανονες βαζει και πως τους χρησιμοποιει για να καλυπτει τα "ενστικτα του" και να δικαιολογειται...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
απο το νησι σου ειμαι και γω.τι να σου πω εγω απο τους κυνηγους που ξερω 4-5 οι 4 κυνηγανε πουλια και ο ενας λαγο και μονο αυτα και γενικα δεν εχω ακουσει κανεναν να κυνηγαει οτι ναναι.
Και μονο αυτα τρωνε;;;Για ανοιξε το ψυγειο τους και δες!