γεια σε ολους!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
1)Για να συμβουλέψουμε αν χρειαστεί το νέο μέλος και να του παραθέσουμε κάποια ενημερωτικά ποστς για το καλό της κυνοφιλίας και 2)γιατί η κατανόηση αυτών θα συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία στο φόρουμ (άποψη μου το 2ο).

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
1)Για να συμβουλέψουμε αν χρειαστεί το νέο μέλος και να του παραθέσουμε κάποια ενημερωτικά ποστς για το καλό της κυνοφιλίας
Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα να αφήσουμε τις συμβουλές στους έμπειρους και στους γνώστες.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και ποιος θα κρίνει ποιοι είναι έμπειροι και ποιοι οι γνώστες;
Φόρουμ είναι και ο καθένας λέει την εμπειρία και την γνώση του.
Αλλίως αν είναι να ρωτάμε οι των 1000 ποστς και κάτω, και να απαντάνε οι των 1000 ποστς και άνω..
Τέλωσπάντων βγήκαμε τελείως οφ τόπικ και κρίμα, γιατί το νέο μέλος θα βαρεθεί να διαβάζει!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Χαίρω πολύ. Αλλά δεν μου είπες και ποια είναι τα κριτήρια σου για το να οριοθετήσουμε ποιος ειναι έμπειρος και ποιος γνώστης.
Και που ξέρεις πχ ότι εγώ ή ο χ ή ο ψ που ρωτήσανε δεν είμαστε έμπειροι και γνώστες;;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Επειδή έχουμε ξεφύγει τελείως από το θέμα, αν θέλεις συνεχίζουμε αλλού να σου πω τις απόψεις μου.

θα στείλω πμ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Χαίρω πολύ. Αλλά δεν μου είπες και ποια είναι τα κριτήρια σου για το να οριοθετήσουμε ποιος ειναι έμπειρος και ποιος γνώστης.
Και που ξέρεις πχ ότι εγώ ή ο χ ή ο ψ που ρωτήσανε δεν είμαστε έμπειροι και γνώστες;;
Η αλήθιεια είναι ότι φαίνεται σχετικά γρήγορα α) ποιός είναι γνώστης και β) ποιός είναι μελετηρός και θα προσθέσει κάτι στη γνώση
Προσωπικά, μέσα σε 2-3 μήνες άρχισα να καταλαβαίνω ποιοί γνωρίζουν καλά (ή μετρίως καλά) τα θέματα που με απασχολούν

florenia

Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
13
0
τα εχω χασει τελειως! δεν ξερω γιατι ακριβως μπορει να κατηγορουμαι αλλα πειτε μου γιατι νιωθω πολυ ασχημα και δεν καταλαβαινω καθολου. νομιζα οτι θα μπω κι εγω σε ενα foroum (πρωτη φορα το κανω κι αυτο λογω του χορχε) και θα ανταλλασω τις κουταβοεμπειριες μου και βλεπω οτι εγινα αφορμη για μια συζητηση που αναβει τα αιματα. τι ειναι puppy mill? και τι τρεχει με την ουγγαρια και με τις αλλες χωρες του εξωτερικου? ζητω ενημερωση αλλα αν η συζητηση συνεχισει να ειναι επιθετικη μπορω πολυ απλα να ενημερωθω και απο αλλου. ελπιζω να μην ημουν επιθετικη, σιγουρα οχι περισσοτερο απο καποιους απο εσας.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλη Φλορένια:
Πάπυ Μιλς γράψε και στι google ή εδώ να δεις τι είναι. Από εκεί προέρχονται τα περισσότερα κουτάβια των πετ σοπς και όχι μόνο.
Σκύλο παίρνουμε είτε από σοβαρό εκτροφέα, ή υιοθετούμε αδέσποτάκι. Δεν παίρνουμε σκύλο από ζευγάρωμα ιδιώτη ή όπως λέμε εδώ back yard breeder ή BYB.
Αυτά τα λέμε σχεδόν σε κάθε νέο μέλος, απλά έγινε μια παρατήρηση στο ότι ρωτήσαμε αμέσως από ποιο εκτροφείο τον πήρες.

Η ουγγαρία και άλλες ανατολικές χώρες είναι οι κύριες χώρες προέλευσης κουταβιών από παπυμιλς.
Θα τα διαβάσεις όλα αυτά αναλυτικά εδώ στο forum εάν το θέλεις για να ενημερωθείς.
Προφανως δεν είσαι ενημερωμένη περί αυτών των θεμάτων, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις.
'ολα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με το ότι τα σκυλάκια απο παπυμιλάδικα και απο ΒΥΒ έχουν τεράστιες πιθανότητες να αρρωστήσουν , και να κληρονομήσουν παθήσεις τις εκάστοτε φυλής.
Δυστυχώς στην χώρα μας δεν είμαστε πολύ ενημερωμένοι σε αυτά τα θέματα.
Από όπου και να πήρες το σκυλάκι σου όμως, το πήρες και το αγαπάς.Αυτό έχει σημασία και η καλή του ζωή από εδώ και πέρα.
Ότι απορίες και ότι γνώμες θέλεις μπορείς να ρωτήσεις για να βοηθήσουμε.
Συγνώμη εαν αντιλήφθηκες εχθρικότητα, εγώ σε ξανά καλωσορίζω και ελπίζω να έχεις καλή διαμονή!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλώς ήρθες florenia και να χαίρεσαι το λαμπραντοράκο σου. Μην το παίρνεις προσωπικά. Τα περισσότερα μέλη δεν ήξεραν περί puppy-mills όταν πήραν τον πρώτο τους σκύλο. Σημασία έχει να μαθαίνουμε. Λοιπόν σου παραθέρω μερικά λινκ

PET-SHOPS-PUPPY-MILLS

Εμπειρίες από pet-shops/bybs

και επίσης σημαντικό

Πώς διαλέγω εκτροφέα

Καλή ανάγνωση!

florenia

Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
13
0
συγνωμη αλλα τρομαξα! τα χαρτια του χορχε ειναι ενα διαβατηριο απο ουγγαρια το οποιο γραφει ποτε γεννηθηκε, οτι ειναι υγειης, επιβεβαιωνει την ρατσα του και ποσα εμβολια εχει κανει. εχει σφραγγιδες και ολα τα σχετικα? υπαρχει περιπτωση να μην ειναι υγειης? δεν ειναι απο πετ σοπ αλλα δεν πιστευω να ειναι παπυμιλς γιατι αλλιως δεν θα ειχε αυτα τα χαρτια. συμπληρωνω οτι εχει εναν τσιπ code (καπως ετσι λεγεται, το μεσημερι τα κοιταζα) και ηρθε απο ουγγαρια 9/9 και τον παραλαβαμε 10/9. ελπιζω ολα αυτα να σημαινουν κατι καλο!!!

Last edited:

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Δυστυχως ειναι. Αλλα αυτο τωρα δεν αλλαζει. Να περασετε καλα μαζι και να ειστε χαρουμενοι.

Αυτο που εμενα με νευριαζει πολυ δεν ειναι τοσο τα πιθανα προβληματα υγειας και συμπεριφορας,αυτα κουφια η ωρα αν ερθουν αντιμετωπιζονται ως επι το πλειστον με πολυ κοπο και με πολυ χρημα, οσο οι συνθηκες ζωης των γεννητορων, και ολο αυτο το συστημα εκμεταλλευσης αθωων ψυχων , θυσια στον βωμο του χρηματος, που εμεις οι ιδιοι συντηρουμε με τη βλακεια που κανουμε αγοραζοντας απο αυτους.

Υ.γ Με πρωτο και καλυτερο εμενα. (προς αποφυγη παρεξηγησεων)

florenia

Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
13
0
τι να πω θα το ψαξω γιατι δεν ειχα ιδεα και θα μαθω... ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς ήρθες florentia και πάλι! Να τον χαίρεσαι τον σκυλάκο σου. Και εγώ είμαι από τις περιπτώσεις που δεν το έψαξαν πριν και έχω ένα puppy mill σκύλο! Τα έχω βάλει πολλές φορές με τον εαυτό μου γιατί δεν το έψαξα πριν το πάρω, τρέμω και τα θέματα υγείας και συμπεριφοράς που έχουμε κατά καιρούς. Πιο πολύ όμως τρέμω στην ιδέα το πως ζούνε οι γεννήτορες αυτών των σκύλων. Μπορούμε εκτός του να μην επαναλλάβουμε το λάθος, να ενημερώνουμε να μαθαίνουμε και να βοηθάμε. Μέσα από την καρδιά μου να έχει υγεία ο κουταβίνος σου και να ζήσει πολλά καλά χρόνια μαζί σας!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
συγνωμη αλλα τρομαξα! τα χαρτια του χορχε ειναι ενα διαβατηριο απο ουγγαρια το οποιο γραφει ποτε γεννηθηκε, οτι ειναι υγειης, επιβεβαιωνει την ρατσα του και ποσα εμβολια εχει κανει. εχει σφραγγιδες και ολα τα σχετικα? υπαρχει περιπτωση να μην ειναι υγειης? δεν ειναι απο πετ σοπ αλλα δεν πιστευω να ειναι παπυμιλς γιατι αλλιως δεν θα ειχε αυτα τα χαρτια. συμπληρωνω οτι εχει εναν τσιπ code (καπως ετσι λεγεται, το μεσημερι τα κοιταζα) και ηρθε απο ουγγαρια 9/9 και τον παραλαβαμε 10/9. ελπιζω ολα αυτα να σημαινουν κατι καλο!!!
Florenia μου κοίτα αν έχει Pedigree.Αλλά και να έχει δεν σημαίνει κάτι.
Όταν διαβάσεις θα ξέρεις πλέον, ποιος είναι ο σωστός εκτροφέας και πως το κρίνουμε αυτό. Θα μάθεις επίσης πως αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πάρουμε από εκτροφέα παίρνουμε από καταφύγιο.
Αυτά θα τα μάθεις, για να ενημερωθείς και να ενημερώνεις τυχόν γνωστούς σου που πάνε να κάνουν αυτό το λάθος.
Απο εκεί και πέρα, το σκυλάκι σου είναι πανέμορφο, να το αγαπάς και να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια μαζί!!
Ελπίζω να μείνεις στην παρέα μας, να συζητάμε και να ξέρεις πως σύντομα εσύ θα είσαι στη θέση αυτων που σου λένε περί πάπυμιλς και θα συμβουλεύεις άλλους ανθρώπους ;)
Αφού ενημερωθείς και κατατοπιστείς , περιμένουμε πολλές φώτο και συζητήσεις σε ότι θέλεις και ότι απορίες έχεις :)

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Να πω και εγω κατι ασχετο.
Επειση η φλορενια δεν το εχει πολυ καιρο το σκυλακι (δεκα μερες) ελπιζω να ενημερωθηκε για το τι συμβαινει και να μην τρομαξε οτι εχει αρρωστο σκυλο και το γυρισει πισω η το παρατησει.
Ακραιο αλλα μπορει να συμβει..Γιαυτο με ρεγουλα η ενημερωση.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να πω και εγω κατι ασχετο.
Επειση η φλορενια δεν το εχει πολυ καιρο το σκυλακι (δεκα μερες) ελπιζω να ενημερωθηκε για το τι συμβαινει και να μην τρομαξε οτι εχει αρρωστο σκυλο και το γυρισει πισω η το παρατησει.
Ακραιο αλλα μπορει να συμβει..Γιαυτο με ρεγουλα η ενημερωση.
Νομίζω κατάλαβε ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος να αρρωστήσει ένα τέτοιο σκυλί σε σχέση με ένα εκτροφικο το οποίο έχουν ελλεγθεί οι γονείς του για κληρονομικές ασθένεις, έχει γεννηθεί σε κατάλληλες συνθήκες, και έχει μείνει με την μαμά του το απαραίτητο χρονικό διάστημα κλπ :)
Αυτό δεν σημαίνει πως το σκυλί είναι άρρωστο , ούτε πως θα αρρωστήσει ντε και καλά ;)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Βρε παιδία... δεν είπε κανένας πως αυτά τα σκυλιά είναι πάντα άρρωστα και προβληματικά... μην το πάμε στο άλλο άκρο... απλά οι συνθήκες γέννησής τους είναι άθλιες και ενδεχομένως στο όποιο πρόβλημα να ευθύνονται οι συνθήκες αυτές...

florenia

Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
13
0
οτι και να ειναι ο χορχουλης μου δεν τον δινω πουθενα και ποτε!!! εχουμε πολυ καιρο να που σκεφτομασταν να παρουμε σκυλακι και το λαθος μου ειναι οτι δεν ημουν ενημερωμενη, μονο καποια στιγμη ενας φιλος μου ειχε πει μην παρεις απο πετ σοπ. και πραγματι την πρωτη μερα που πηγα σε πετ σοπ με τον χορχε για να παρουμε λουρακι και τροφη και ειδα τα σκυλακια στα κλουβια μου πιαστηκε η καρδια. αλλα η αποφαση μου ειναι πολυ συνειδητη και δεν φταιει σε τιποτα η ψυχουλα αν εμεις δεν ξεραμε. νομιζω οτι ενα κουταβακι σε κατακτα απο την πρωτη μερα που το βλεπεις και κερδιζει σιγα σιγα ολο και περισσοτερο χωρο στην καρδια σου!!! αυτα και κλεινω αυτο το θεμα εδω! απο εδω και περα θα μιλαω μονο για τις εμπειριες μας με τον χορχε και θα αναζητω λυσεις στα ατυχηματακια που μας προκειπτουν στο σπιτι οπως και ηταν ο αρχικος σκοπος. ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον!