γεια σε ολους!

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Kατα την πιο ταπεινη μου γνωμη, θα ηταν καλο , και να μην περιμενουμε σαν αρπακτικα με ματια που γυαλιζουν στο σκοταδι, το υποψηφιο θηραμα να παει στο μεζεδακι που εχουμε ριξει για να το κατασπαραξουμε.

Δεν εχω καμμια αντιρηση με την πληροφορηση , επιβαλλεται μαλιστα, αλλα ευθεως χωρις ερωτησεις παγιδες. Και γινομαι σαφεστερος.

Αγαπητη φλορενια , να χαιρεσαι τον κουταβο σου και να ζησετε μαζι πολλα χαρουμενα χρονια. Ομως πρεπει να σου πω οτι ο τροπος αποκτησης του σκυλακου σου ηταν εντελως λανθασμενη, και αν δεν κανω καποιο μεγαλο λαθος, το σκυλακι σου ειναι προιον puppy mill , με οτι αυτο συνεπαγεται. Ενημερωσου μεσα απ το φορουμ, και ενημερωσε και αλλους να μην κανουν το ιδιο λαθος που καναμε και μερικοι απο εμας.
Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε.
Φιλικα Βαγγελης.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητέ nacho_DL (Βαγγέλης?),
Αν ισχύει η τελευταία σου παράγραφος, έτσι ατόφια, εγώ πρώτος θα ζητήσω συγγνώμη που υποψιάστηκα κάτι άλλο. Και, στη συνέχεια, θα είμαι έτοιμος να επενδύσω χρόνο εξηγώντας και βοηθώντας την @florenia:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kατα την πιο ταπεινη μου γνωμη, θα ηταν καλο , και να μην περιμενουμε σαν αρπακτικα με ματια που γυαλιζουν στο σκοταδι, το υποψηφιο θηραμα να παει στο μεζεδακι που εχουμε ριξει για να το κατασπαραξουμε.

Δεν εχω καμμια αντιρηση με την πληροφορηση , επιβαλλεται μαλιστα, αλλα ευθεως χωρις ερωτησεις παγιδες. Και γινομαι σαφεστερος.

Αγαπητη φλορενια , να χαιρεσαι τον κουταβο σου και να ζησετε μαζι πολλα χαρουμενα χρονια. Ομως πρεπει να σου πω οτι ο τροπος αποκτησης του σκυλακου σου ηταν εντελως λανθασμενη, και αν δεν κανω καποιο μεγαλο λαθος, το σκυλακι σου ειναι προιον puppy mill , με οτι αυτο συνεπαγεται. Ενημερωσου μεσα απ το φορουμ, και ενημερωσε και αλλους να μην κανουν το ιδιο λαθος που καναμε και μερικοι απο εμας.
Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε.
Φιλικα Βαγγελης.
Φίλε Βαγγέλη ο καθένας γράφει με τον δικό του τρόπο.
Εγώ δεν είδα κανένα να περιμένει σαν αρπακτικό.Εγώ ειδα μέλη να καλωσορίζουν την Φλορένια και να ρωτουν μια από τις πιο κλισέ ερωτήσεις εδώ στο φόρουμ.
Δεν κατάλαβα ακριβώς από που έκρινες ότι το σκυλάκι είναι προιόν των puppymills.
Αλλά επειδή πήρε και εμένα η μπάλα με αυτό που είπες (έτσι θεωρώ), δεν ρίχνουμε κανένα μεζεδάκι και δεν έχουμε σκοπό να κατασπαράξουμε κανένα.

Που διακρίνεις παγίδα στο απο που πήρες το σκυλάκι και στο από ποιο εκτροφείο!
Ερώτησεις κάνουμε με πολύ ευθή τρόπο.

PS:Τώρα σε περίπτωση που όντως ακούσουμε αυτό που δεν θέλουμε να ακούσουμε, θέλουμε ο καθένας με τον τρόπο του (ευγενικό, άγριο, αυστηρό, χαζοχαρούμενο) Θα ενημερώσουμε κάποιον που τυχόν δεν γνωρίζει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες κι από εμένα!

Aφού έχουμε πει περισσοτερες από αρκετές φορές ότι το θέμα είναι τα σκυλιά κι όχι ο τρόπος γραφής των μελών του φορουμ, γιατί επανερχόμαστε ξανα σε αυτό το θέμα;
Θερμή παράκληση να μείνουμε στο original θέμα!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
για εμενα πιο κρισιμη ειναι η συμπεριφορα μας αφου μας πει οτι το σκυλακι ειναι απο Ουγγαρια κι οχι τοσο η επιμονη του απο που το πηρε...
Εκει πρεπει ευγενικα να πουμε το λαθος που εκανε....παρολα αυτα ειμαστε εδω κλπ.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Όταν γράφτηκα στο φόρουμ, κάτι λιγότερο από δύο μήνες πριν, απάντησα σε αντίστοιχες ερωτήσεις και δέχτηκα και κριτικές.
Από εκεί και μετά με έφαγαν τα ξενύχτια για να διαβάζω τα θέματα του φόρουμ, μήπως και ξεστραβωθώ λιγάκι, δεδομένου ότι ήμουν εντελώς άσχετη.

Σήμερα θεωρώ ότι άνοιξαν μεν τα μάτια μου, αλλά ελάχιστα. Σαν τα κουτάβια.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω ποτέ τέτοιες ερωτήσεις στα νέα μέλη. Γιατί έχουσα το γνώθι σ' εαυτόν, πιστεύω ότι δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνω την οποιαδήποτε κριτική.

Άντε και να ρωτήσω από που το πήρε. ΄Αντε και να μου απαντήσει. Και?
Ξέρω αν είναι καλό το εκτροφείο ή όχι? αφού δεν ξέρω από αυτά....

Γι' αυτό αφήνω τέτοιου είδους ερωτήσεις σε έμπειρους και γνώστες. Υπάρχουν εδώ στο φόρουμ άνθρωποι που είναι χρόνια στο χώρο και σαφώς ξέρουν πολύ καλύτερα από εμένα.
Καλός είναι ο ενθουσιασμός της νιότης, αλλά με μέτρο.
Νομίζω πως αν κάποιος είναι τόσο ενθουσιώδης, κινδυνεύει να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως...

Ας αφήσουμε αυτού του είδους τις ερωτήσεις στους γνωρίζοντες το θέμα απ' την καλή κι' από την ανάποδη.
Και απλά ας καλωσορίζουμε την Φλορένια. :)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Sofouli, καμμια προσωπικη επιθεση προς εσενα, αν το εξελαβες ετσι προφανως φταιει ο τροπος γραφης μου και σου ζηταω συγγνωμη.:)

Στο original θεμα λοιπον...

Ο τροπος με τον οποιο μας συστηθηκε η φιλη με κανουν να πιστευω οτι το συλακι δεν ειναι απο εκτροφειο.

Για να απευθυνθεις σε εκτροφειο του εξωτερικου , συνηθως σημαινει , οτι εχεις ψαξει ολα τα εγχωρια και για τους δικους σου λογους δεν σε καλυπτουν οποτε ψαχνεις εκτος συνορων.
Πραγμα το οποιο σημαινει οτι εχεις ασχοληθει και εχεις ξεψαχνισει το θεμα, και κατα συνεπεια εχεις μαθει απ εξω το Pedigree του σκυλου που αποκτας, και δεν χρειαζεται να πας στο σπιτι για να δεις τα χαρτια για να θυμηθεις την χωρα απο οπου προερχεται.

Αυτα ως προς το απο που συμπερανα οτι ειναι απο puppy mill.. η εν πασει περιπτωσει οχι απο σοβαρο εκτροφειο.

Συμπαθατε με αν δημιουργησα αναστατωση, δεν ειναι σε καμμια περιπτωση στις προθεσεις μου....., ειναι κι αυτη η αναδουλεια... αρε Γ.Α.Π ....:D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Eυχαριστώ για την επεξήγηση φίλε βαγγέλη.
Αλλά ας περιμένουμε απάντηση γιατί νομίζω είπε πως ένας φίλος το καν΄πονισε οπότε μπορεί ο φίλος να ήταν ενημερωμένος!
Θα δειξει... :)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Αγαπητέ nacho_DL (Βαγγέλης?),
Αν ισχύει η τελευταία σου παράγραφος, έτσι ατόφια, εγώ πρώτος θα ζητήσω συγγνώμη που υποψιάστηκα κάτι άλλο. Και, στη συνέχεια, θα είμαι έτοιμος να επενδύσω χρόνο εξηγώντας και βοηθώντας την @florenia:)
Κ. Γιαννη , πραγματικα , πιστεψατε οτι μπορει να ειναι απο εκτροφειο?.... Μακαρι να κανω εγω λαθος , και με μεγαλη μου χαρα να ζητησω χιλια συγνωμη απο τη φλορενια για τις τοποθετησεις μου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κ. Γιαννη , πραγματικα , πιστεψατε οτι μπορει να ειναι απο εκτροφειο?.... Μακαρι να κανω εγω λαθος , και με μεγαλη μου χαρα να ζητησω χιλια συγνωμη απο τη φλορενια για τις τοποθετησεις μου.
Οχι, αυτό που αρχικά "ένιωσα" είναι ότι το 1ο post του θέματος είναι "fake" (πρόκληση), απλά για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση που διεξάγουμε εδώ και πολλή ώρα.
Γι' αυτό και σου είπα ότι στην ...καλύτερη περίπτωση θα ισχύει ατόφια η παράγραφός σου, οπότε, ναι, θα μπούμε όλοι στη διαδικασία παροχής βοήθειας και συμβουλών...

Υ.Γ. Τώρα, αν αποδειχτεί ότι η φίλη μας και ο άντρας της έχουν ένα υπέροχο φίλο (από αυτούς που δεν γεννιούνται πιά!) που είναι βαθύς γνώστης και δεν δεχόταν να αγοράσουν οι φίλοι του κάτι άλλο, παρά μόνο το καλύτερο και μεσολάβησε ο ίδιος (με την προσωπική του εγγύηση) στο πιό διάσημο εκτροφείο Labrador Retrievers της Ευρώπης... Εκεί είναι που θα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη απ' όλους σας και θα πάρω ένα (ακόμη) γερό μάθημα ζωής.

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
θεωρω ρωτησα διακριτικα γιατι ευελπιστω στη μια πιθανοτητα να το πηρε απο σωστο εκτροφειο του εξωτερικου.
Επισης, ειναι βοηθητικο στοιχειο για το μελλον,στην περιπτωση που εχει το σκυλακι καποιο προβλημα συμπεριφορας η οτι αλλο. Νομιζω δεν ειναι αυταπατη οτι σκυλι απο σωστο εκτροφειο παρουσιαζει λιγοτερες πιθανοτητες προβληματων συμπεριφορας και υγειας για κληρονομικα τουλαχιστον θεματα.

Επισης κρινω ως αναμενομενη την αμυντικη κατα καποιο τροπο σταση μελων που εχουν κανει το λαθος να εχουν σκυλι απο πετ σοπ, ιδιωτη, ιντερνετ η οτι αλλο λανθασμενο,απεναντι στο νεο μελος που εχει κανει παρομοιο λαθος. ΟΜΩΣ, αυτο εχει ως κεντρο τον ανθρωπο και την αδυναμια του να αποδεχτει ειλικρινα το λαθος κ τις συνεπειες του και οχι τον σκυλο, αξονας του φορουμ αυτου.

Επισης, δεν ειναι ατοπημα η ερωτηση απο μη γνωστη αλλα η απαντηση στο ερωτημα και ο σχολιασμος απο ανιδεο. Βασιζομενη οτι πανω κατω δεξα ζερβα ολοι μας εδω γνωριζουμε οτι ειναι ΛΑΘΟΣ η αγορα απο εκτροφεια της Κουλας, αγορα απο μαγαζι, γεννα απο τη θεια μου την Κικητσα και μεσω φιλου μου εκπαιδευτη που μεσολαβησε να μου φερει απο το εξωτερικο καθαροαιμο, δεν μπορω να κατανοησω πως ειναι αστοχη η υποβολη του ερωτηματος.

το να καλωσοριζεις καποιον δεν σημαινει γλειψιμο. Και στην τελικη, οποιος νοιαζεται για το σκυλι του, βαζει σε δευτερη μοιρα τον εγωισμο του που τυχον πληγει απο καποιο σχολιο. Η αληθεια ποναει...ποναει αυτον που την ακουει αλλα κατ εμε εχει πολλες φορες μεγαλυτερο κοστος γι αυτον που την λεει... ειναι αδιανοητο να φθασουμε να βγαζουμε διακριτικα τον σκασμο για να μην πληγωθει ο οποιοσδηποτε εχει κανει λαθος. Δεν μιλαω για δικη, ουτε κρεμασμα. Κανω πχ εγω λαθος; οκ, τρωω το χωσιμο, νευριαζω, τσαντιζομαι,πληγωνομαι, οτι θες κανω ΑΛΛΑ σε λιγα λεπτα τι λεω; οτι επ, εμενα με νοιαζει το καλο του σκυλου μου και οχι να ακουσω επαινους. Εκανα λαθος. Οκ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ; η να διορθωσω; ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΛΑΘΟΣ; Γιατι το εκανα αληθεια;...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Για να είμαι ειλικρινής εμένα με εντυπωσίασε η επιμονή και όχι η ερώτηση:

Από που το πήρες;;

απο ποια χωρα του εξωτερικου αληθεια;;

Απο ποιο εκτροφειο? Το επισημο ονομα του πως ειναι?

Από ποιο εκτροφείο;

Από ποιά χώρα το απέκτησες; Από ποιό εκτροφείο;
Δεν θυμάσαι από ποια χώρα είναι;;

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αυτο σε εντυπωσιαζε βρε καλο μου και οχι που δεν θυμαται απο ποια χωρα ειναι το κουταβι;!σωστο κι αυτο που λες αλλα ειναι δευτερο, δε νομιζεις; τελος παντων. Ελπιζω να ειναι απο σωστο εκτροφειο. Δατς ολ. Κ το ελπιζω οχι γιατι κερδιζω εγω κατι αλλα για το καλο μελλον του κουταβιου και για μια καλη σχεση ιδιοκτητη-σκυλου =)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αγαπητά μέλη, δεν υπάρχει σοβαρό εκτροφείο που δίνει σκυλί σε τρίτο πρόσωπο όσο γνώστης και να είναι.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Βρε lostris αυτά δεν τα είπε όλα ένα άτομο!
Τα είπανε πολλοί. Και δεν συμπεριλαμβάνεται στα κριτήρια μιας δημοσίευσης το να πω κάτι που δεν το είπε κάποιος άλλος.
Πάντως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση όλων όσων λέμε πιστεύω.
Είμαστε και λίγο επίμονοι, αλλά πρέπει και λίγο να ξέρουμε από που είναι ο σκύλος!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
αυτο σε εντυπωσιαζε βρε καλο μου και οχι που δεν θυμαται απο ποια χωρα ειναι το κουταβι;!σωστο κι αυτο που λες αλλα ειναι δευτερο, δε νομιζεις; τελος παντων. Ελπιζω να ειναι απο σωστο εκτροφειο. Δατς ολ. Κ το ελπιζω οχι γιατι κερδιζω εγω κατι αλλα για το καλο μελλον του κουταβιου και για μια καλη σχεση ιδιοκτητη-σκυλου =)
Ναι, αυτό που λες με εντυπωσίασε πρώτο. Αλλά όπως εξήγησα και πριν δεν ήθελα να κάνω κριτική.
Το σημαντικό είναι να είναι καλά το σκυλί.
Εγώ αυτό παρακαλώ για τον δικό μου, γιατί είμαι από αυτούς που έχουν κάνει λάθος και το έχω παραδεχθεί κατ' επανάληψη και με πολλές ενοχές και τύψεις.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
εμενα μου εκανε εντυπωση οτι ολοι γραφουν καλως ηρθες
καλως ηρθες λοιπον και ας το διαβασες 5 φορες
νεος κανονας οτι γραφεται απο πανω η στην ιδια σελιδα μην το
γραφει κανενας

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
αγαπητά μέλη, δεν υπάρχει σοβαρό εκτροφείο που δίνει σκυλί σε τρίτο πρόσωπο όσο γνώστης και να είναι.
Αγαπητέ George A,
Φαντάζομαι ότι κατάλαβες άριστα το νόημα του τελευταίου κειμένου μου. Περισσότερο το έγραψα για να το διαβάσεις εσύ

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
εμενα μου εκανε εντυπωση οτι ολοι γραφουν καλως ηρθες
καλως ηρθες λοιπον και ας το διαβασες 5 φορες
νεος κανονας οτι γραφεται απο πανω η στην ιδια σελιδα μην το
γραφει κανενας
;););)