γεια σας....

ΠΙΠΟ

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2009
59
0
Αθηνα-Ιταλια
συγνωμη αν ετσι πωσ τα γραφω δεν καταλαβαινετε τι εννοω αλλα ειναι απο την ταραχη μου.κανει συνεχεια εμετουσ.κ εκνε κ 3-4φορεσ διαροια.αλλα τωρα μονο εμετους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κατευθείαν σε κτηνίατρο!!!!

Τι ηλικία έχει το κουτάβι;
Τα πρώτα εμβόλια του δεν τα έχει κάνει;
Από που είπες ότι το πήρες;

ΠΙΠΟ

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2009
59
0
Αθηνα-Ιταλια
ειναι 2,5μηνων.ο κτηνιατρος ειπε οτι μπορει να ειναι ελαφρια μορφη τυφου.η οτι κατι εφαγε κ τον πειραξε.αλλα ειπε οτι εχει κανει εμβολιο τυφου.δεν καταλαωαινω πραγματικα,αφου το εχει κανει το εμβολιο πωσ γινεται να κολλησει.του εκανε μια ενεση αντιεμετικη κ μασ εδωσε κατι χαπακια.ανε ειναι τυφος εχς διαβασει εδω μεσα οτι δεν θα τα καταφερει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην "πιάσει" ένα εμβόλιο...
Ελπίζω βέβαια να μην είναι τύφος!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Barbie

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
81
0
πρεβεζα
πωπω...ακουγεσε πολυ ταραγμενος...(αν και εγω στη θεση σου ετσι θα ημουν..χωρις βεβαια να θελω να σε τρομαξω)ελπιζω το κουταβακι σου να γινει καλα και να μην ειναι τυφος αυτο που εχει....κι οταν γινει καλα με το καλο στειλε μας και φωτο που λεγαμε...και παλι περαστηκα

ΠΙΠΟ

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2009
59
0
Αθηνα-Ιταλια
τελικα το σκυλακι μου περασε πολυ βαρια μορφη τυφου.κ ενα υπογλυκεμικο σοκ.6 μερεσ ηταν χαλια κ προσπαθουσαμε να το κανουμε καλα.το πηγαμε κ σε αλλο κτηνιατρο.κ οι 2 μασ ελεγαν οτι τελικα πρεπει να γινει ευθανασια.κ το δωσαμε με χιλια ζορια.εδω κ μια ωδομαδα.αλλα τελικα ο κτηνιατρος δεν του εκανε κ προσπαθησε να το σωσει κ τελικα χτεσ μαθαμε οτι τα καταφερε κ θα το παροθμε πισω τη δευτερα.απορω πωσ τα καταφερε με τυφο.ειμαστε τοσο χαρουμενοι.

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Εχω μια απορια! Τον τυφο πως τον κολησε? και περασε και υπογλυκεμιακο σοκ?Δεν ξερω αλλα κατι ειναι περιεργο. Τελικα και τα σκυλακια απο καλο εκτροφειο μπορουν να παθουν οτι και τα σκυλακια απο pet shop? Mε τον νομο των πιθανοτητων ποσες ειναι οι πιθανοτητες?Χαιρομαι που το σκυλακι σου ειναι καλα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο τύφος είναι ασθένεια - ιός με μεγάλη αντοχή στο περιβάλλον και υψηλή μεταδοτικότητα - ο σκύλος ζωντανός οργανισμός που μπορεί να την κολλήσει. Το εμβόλιο που γίνεται στα κουτάβια και η καλές συνθήκες διαβίωσης - η μή συγκέντρωση πολλών ζώων σε κλειστό μέρος κλπ κλπ βοηθούν το ζώο να μην κολλήσει, δεν είναι όμως κανόνας, φυσικά μπορεί να κολλήσει οποιοδήποτε ζώο. Τίποτα δεν είναι περίεργο. Το σκυλί μπορεί να κολλήσει τύφο στο αεροπλάνο ή ακόμα και στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Ενταξει το δεχομαι. Αλλη απορια, βρισκεις σκυλακι απο καλο εκτροφειο εξωτερικου κανονιζεις μεταφορα, ερχεται ολα καλα, μεσα στις 7-10 μερες που το εχεις αρρωσταινει, εσυ βεβαια το προσεχεις δεν το βγαζεις εξω, δεν ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλια αρρωσταινει ομως οπως του φιλου μας πιπο. Τι κανεις? Ο εκτροφεας εχει καποια ευθηνη? Μπορει να επιστραφει το ποσο χρηματων σε περιπτωση απωλιας? Σου δεινει αλλο? τι γινεται με αυτες τις περιπτωσεις? Και μιλαμε για καλα αναγνωρισμενα εκτροφεια με υπευθηνοτητα στον χωρο τους.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν στο αεροπλάνο μεταφέρονται άλλα 30 άρρωστα και κολλήσει parvo δηλαδή τί ευθύνη έχει ο εκτροφέας του? Ο εκτροφέας έχει κάνει εμβόλια όπως προβλέπεται και από την στιγμή που το σκυλί φεύγει από τα χέρια του με τρόπο που εσύ έχεις επιλέξει δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε λοιμώση νόσο. Αν το σκυλί τώρα βρεθεί νεκρό ανοίγοντας το αμπάρι δεν υπάρχει κανόνας, εξαρτάται την περίπτωση. Συνήθως υπεύθυνη είναι η εταιρία όμως, εκτός και αν κάποιος έχει υπογράψει κάποιο άλλο έγγραφο, αποστολέας ή παραλήπτης. Σε όλα τα παραπάνω φυσικά εμπεριέχεται και ο παράγοντας άνθρωπος, μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει, λεφτά να επιστρέφονται δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως για κανέναν λόγο, μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό.

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Οχι. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν στο αεροπλάνο μεταφέρονται άλλα 30 άρρωστα και κολλήσει parvo δηλαδή τί ευθύνη έχει ο εκτροφέας του? Ο εκτροφέας έχει κάνει εμβόλια όπως προβλέπεται και από την στιγμή που το σκυλί φεύγει από τα χέρια του με τρόπο που εσύ έχεις επιλέξει δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε λοιμώση νόσο. Αν το σκυλί τώρα βρεθεί νεκρό ανοίγοντας το αμπάρι δεν υπάρχει κανόνας, εξαρτάται την περίπτωση. Συνήθως υπεύθυνη είναι η εταιρία όμως, εκτός και αν κάποιος έχει υπογράψει κάποιο άλλο έγγραφο, αποστολέας ή παραλήπτης. Σε όλα τα παραπάνω φυσικά εμπεριέχεται και ο παράγοντας άνθρωπος, μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει, λεφτά να επιστρέφονται δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως για κανέναν λόγο, μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό.
Ενταξει denis ευχαριστω με καλυψες.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ο σοβαρός εκτροφεας όμως δεν στέλνει κουτάβι πακέτο ούτε θα είχε πρόβλημα να κρατήσει το κουτάβι ένα μήνα πάρα πάνω για να έχει κάνει το επόμενο εμβόλιο.

Πριν από ένα μήνα μου είχε ζητήσει ένα μέλος του φόρουμ αν μπορώ να βοηθήσω κάποια φιλική οικογένεια στην αγορά westie.

Μίλησα με κάποιους εκτροφεις και όλοι μου έδωσαν την ίδια απάντηση: δεν έχουν πρόβλημα να πάει κουτάβι Ελλάδα αν η οικογένεια είναι κατάλληλη, αλλά θα πρέπει να έρθουν να το πάρουν οι ίδιοι.

ΠΙΠΟ

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2009
59
0
Αθηνα-Ιταλια
μα alexia πιο πανω εχω πει οτι πηγε ο ιδιος ο κτηνιατρος κ το εφερε.κ μολις κολλησε τυφο το πηγα και σε αλλο κτηνιατρο κ μου ειπε οτι μπορει να μην επιασε το εμβολιο.το σκθλι μου το εφεραν 2,5 μηνων.πραγματικα δεν ξερω τι να πω.οποια συμβουλη εχετε να μου δωσετε.περιμενω....ευχαριστω....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αυτό δεν ισχύει. Ισως είναι θέμα φυλής ή φυλών ...
Μα γιατί να το στείλει πακέτο όταν έχει λίστα αναμονής με άτομα που έχει γνωρίσει προσωπικώς. Εκτός και αν γνωρίζει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη και θέλει να του εμπιστευτεί κουτάβι.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
μα alexia πιο πανω εχω πει οτι πηγε ο ιδιος ο κτηνιατρος κ το εφερε.κ μολις κολλησε τυφο το πηγα και σε αλλο κτηνιατρο κ μου ειπε οτι μπορει να μην επιασε το εμβολιο.το σκθλι μου το εφεραν 2,5 μηνων.πραγματικα δεν ξερω τι να πω.οποια συμβουλη εχετε να μου δωσετε.περιμενω....ευχαριστω....
Δεν μας είπες τελικά από ποιο εκτροφείο στο έφερε ο κτηνίατρος;

ΠΙΠΟ

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2009
59
0
Αθηνα-Ιταλια
δεν θυμαμαι πως λεγεται θα πω στη μαμα μου να δει στα χαρτι κ να μου πει γιατι εγω βρισκομαι ιταλια αυτη τη στιγμη.με το που μου πει,θα σασ πω.να μου πειτε κ εσεις,γιατι πραγματικα μου φαινεται περιεργο να κολλησει τυφο.