Έχω ένα γνωστό που ξεκίνησε τα σπορ. Του 'κανε πολύ καλό γιατί του μεγάλωσε κατά 25 πόντους (με το συμπάθειο!). Τώρα είναι άντρας πια.
Το πε και σε εμάς τους κομπλεξικούς μπα και δούμε φως...:maria:aja1:
(Ε μα δεν άντεξα!)
Έχω ένα γνωστό που ξεκίνησε τα σπορ. Του 'κανε πολύ καλό γιατί του μεγάλωσε κατά 25 πόντους (με το συμπάθειο!). Τώρα είναι άντρας πια.
Το πε και σε εμάς τους κομπλεξικούς μπα και δούμε φως...:maria:aja1:
(Ε μα δεν άντεξα!)
Ναι, θα επρεπε να ειμαι πιο συγκεκριμενος. Εννοω σκυλια που εχουν αποδειξει τη σταθεροτητα τους - αλλα και ανθρωπους που ξερουν να ερθουν σε επαφη με σκυλια. Εννοειται οτι ολος ο κοσμος δεν θελει να κανει σπορ, ή ακομα μπορει να μη θελει να εκπαιδευσει το σκυλο του με τη λογικη τη "δικη μας". Ενας σκυλος ομως μπορει να νιωσει απειλη σε διαφορες περιπτωσεις, και αναλογα με τη δυναμικοτητα του χαρακτηρα του, να αντιδρασει. Αυτο μπορει να σημαινει παιδακι που τρεχει κατα πανω του με ανεμομυλο στο χερι, παππου με μαγκουρα ή χαιδεμα στο κεφαλι. Σε καθε περιπτωση, ο κυναγωγος ευθυνεται οσο αφορα σε τι καταστασεις επιτρεπει να εκτεθει ο σκυλος του.Γι'αυτό η δήλωση σου:
δεν έχει νόημα.... τι να το κάνω οτι ξέρει τι να κάνει υπο πολύ συγκεκριμένες συνθήκες..... εγώ θέλω να ξέρει τι να κάνει στις συνθήκες που ζω εγώ... (παιδάκια, λεωφορεία, καφενεία, κόσμος κτλ). Κι εκει ο καλομαθημένος καθημερινός σκύλος υπερτερεί (μη μου πεις τώρα για κάτι υστερικά κακομαθημένα τέρατα, δε συζητάω γι'αυτά).
Υπαρχει και σχετικο video με αστυνομικο σκυλο. http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo Ποιος φταιει; Η εκπαιδευση; Ο δημοσιογραφος ή ο κυναγωγος; Δεν διαφωνω με αυτα που λες, αλλα ανεξαρτητα το πως εχει εκπαιδευτει ενας σκυλος, καποια πραγματα ισχυουν σε ολες τις περιπτωσεις. Το ιδιο θα μπορουσε να κανει και ενας σκυλος αγκαλιτσας..Γνωριζω συγκεκριμενες περιπτωσεις σκυλων schutzhund, που αρπαξανε χωρις λογο ανυποψιαστους ανθρωπους, μεχρι και παιδακι.
Και γνωριζω ότι τα σκυλια αυτά ζουνε στο σπιτι και όχι σε κενελ.
Μπορει να μην κανω σπορ, ουτε κάν να εχω δει από κοντα, αλλά ο κυκλος των σκυλαδων είναι μικρος ξερεις.
Για καποιο λογο, οσοι κανουν εργασια, δυσκολα θα παραδεχτουν καποια αποτυχια τους, κατι που εγω πχ και πολλα άλλα μελη κανουμε συνεχεια.
Το περιεργο είναι ότι οι ιδιοι οι εκπαιδευτες παραδεχονται αποτυχιες με τα δικα τους σκυλια.
Οι μαθητες όμως τα ξερουν όλα και εχουν τελεια σκυλια. Φιλε Παναγιωτη, ασε με να κρατάω μικρο καλαθι.
Πιστευω χωρις να ξερω βεβαια, οτι ο αγκαλιτσας θα δαγκωσει μονο αν απειληθει σοβαρα και στριμωχτει ασχημα. Και παλι παιζεται.Το ιδιο θα μπορουσε να κανει και ενας σκυλος αγκαλιτσας..
εεεμ..!Ο κυναγωγός. Είναι εμφανές ότι το σκυλί τα έχει "πάρει". Επρεπε να το έχει καταλάβει αμέσως.
Μιας και το 99% των σκυλιών σήμερα (αυθέρετη δικιά μου ποσόστοση) είναι ζώα συντροφιάς, οι παραπάνω "περιπτώσεις" είναι πράγματα που οφείλει ο καθένας να έχει "μάθει" στο σκύλο του ότι δεν αποτελούν απειλή, αλλά αντίθετα καθημερινή συχνή εικόνα. Γι'αυτό είναι σημαντικό στην κρίσιμη περίοδο να έχει το κατά το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες (θετικές πάντα) ο σκύλος, και με ανθρώπους με μπαστούνια, πατερίτσες, καροτσάκια, ομπρέλες, ανεμιστήρες, αλλαλάζοντα πιτσιρίκια, σκουπιδιάρες, ηλεκτρικές σκούπες κλπ....Ενας σκυλος ομως μπορει να νιωσει απειλη σε διαφορες περιπτωσεις, και αναλογα με τη δυναμικοτητα του χαρακτηρα του, να αντιδρασει. Αυτο μπορει να σημαινει παιδακι που τρεχει κατα πανω του με ανεμομυλο στο χερι, παππου με μαγκουρα ή χαιδεμα στο κεφαλι.
Σωστό, όμως με μιά σημαντική κατά τη γνώμη μου πρόσθεση στην παραπάνω πρόταση: μετά το "επιτρέπει να εκτεθεί" βάλε και το "οφείλει να εκθέσει"Σε καθε περιπτωση, ο κυναγωγος ευθυνεται οσο αφορα σε τι καταστασεις επιτρεπει να εκτεθει ο σκυλος του.
Εδω παει αλλου το θεμα παλι. Κατα ποσο καποιες εμπειριες χωρανε στην ιδιοσυγκρασια καποιου σκυλου, τι ρολο θα επρεπε να παιζουν τα σκυλια στη ζωη μας κ.α. Για ενα σκυλο συντροφιας ειναι λογικο, δεν μπορω να δεχτω κανενα σκυλο σαν τετοιο ομως, αμα ξεπερναει τους 10 ποντους υψος... Τελειως προσωπικη μου αποψη.Μιας και το 99% των σκυλιών σήμερα (αυθέρετη δικιά μου ποσόστοση) είναι ζώα συντροφιάς, οι παραπάνω "περιπτώσεις" είναι πράγματα που οφείλει ο καθένας να έχει "μάθει" στο σκύλο του ότι δεν αποτελούν απειλή, αλλά αντίθετα καθημερινή συχνή εικόνα. Γι'αυτό είναι σημαντικό στην κρίσιμη περίοδο να έχει το κατά το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες (θετικές πάντα) ο σκύλος, και με ανθρώπους με μπαστούνια, πατερίτσες, καροτσάκια, ομπρέλες, ανεμιστήρες, αλλαλάζοντα πιτσιρίκια, σκουπιδιάρες, ηλεκτρικές σκούπες κλπ.
Σωστό, όμως με μιά σημαντική κατά τη γνώμη μου πρόσθεση στην παραπάνω πρόταση: μετά το "επιτρέπει να εκτεθεί" βάλε και το "οφείλει να εκθέσει"
Οι σκύλοι συντροφιάς σταματάνε στους 10 πόντους ύψος? Μετά τι γίνονται δηλαδή...μαντρόσκυλα? Δηλαδή κάτι γκόλντεν, κάτι μπόξερ κάτι άλλα μπασταρδοσκύλαροι που κυκλοφοράνε μια χαρά με παιδιά, με γάτες, με σκύλους, με κότες, με γριούλες, με σένα και με μένα τι είναι ...τα μεταλλαγμένα σκυλιά-alien?Εδω παει αλλου το θεμα παλι. Κατα ποσο καποιες εμπειριες χωρανε στην ιδιοσυγκρασια καποιου σκυλου, τι ρολο θα επρεπε να παιζουν τα σκυλια στη ζωη μας κ.α. Για ενα σκυλο συντροφιας ειναι λογικο, δεν μπορω να δεχτω κανενα σκυλο σαν τετοιο ομως, αμα ξεπερναει τους 10 ποντους υψος... Τελειως προσωπικη μου αποψη.
Ο σκυλος συντροφιας (οπως ειπα προσωπικη μου αποψη) και με την εννοια του αγκαλιτσα, πατ-πατ στο κεφαλι, κορδελιτσες και μπορυρδιτσες. Δεν εχω σε καμια περιπτωση στο μυαλο μου να εχω ενα σκυλο που δεν θα μπορει να ειναι ασφαλης για τους αλλους (παιδια , γερους, κοτες κλπ..). Απο την αλλη ομως, δεν θεορω οτι θα εχω ενα ΓΠ ή ενα καυκασιο ή ενα Boxer που θα απλωνει ο καθενας τη χερουκλα του να του πιασει το κεφαλι! Και ναι, με ενα παιδακι δεν θα αφηνα το σκυλο μου χυμα, γιατι δεν εμπιστευομαι το παιδακι! Οπως το 99% των ανθρωπων, ακομα και αυτους που εχουν σκυλο. Εχω βρεθει απειρες φορες, να μου φρικαρει καποιος το σκυλι , επειδή το κοιταζει ασταματητα στα ματια κορδομενος πανω απο το κεφαλι της και να απορει - "..τι εχει, ειναι αγρια;; " Και να εχει και σκυλο ο τυπος! Ολα ειναι σχετικα, και διαφερουν κατα περιπτωση. Καποια πραγματα ομως ειναι κανονες. Εγω καυκασιο για παραδειγμα, δεν παω να χαιδεψω και ας τα γουσταρω με 1000. Τι να κανουμε! Τσοπανοσκυλο ειναι, και ακομα το DNA του ειναι στα βουνα! Δεν θα κερδισει τιποτα ο σκυλος αμα τον πασπατεψω, αντιθετα εγω μπορει να χασω κανα δαχτυλο αν ειμαι τυχερος.Οι σκύλοι συντροφιάς σταματάνε στους 10 πόντους ύψος? Μετά τι γίνονται δηλαδή...μαντρόσκυλα? Δηλαδή κάτι γκόλντεν, κάτι μπόξερ κάτι άλλα μπασταρδοσκύλαροι που κυκλοφοράνε μια χαρά με παιδιά, με γάτες, με σκύλους, με κότες, με γριούλες, με σένα και με μένα τι είναι ...τα μεταλλαγμένα σκυλιά-alien?
Το χω ξαναπει και το ματαξαναλέω. Είναι πολλοί αυτοί που ευαγγελίζονται μεθόδους-παραμεθόδους και Νά τα βίντεα και Να οι σχολές εκαίδευσης τάδε και Να οι αφορισμοί και Να η ξερολίαση στην εκπαίδευση και σε τελική βγάζουν το σκύλο τους μέχρι την εξώπορτα και μόνον μέχρι εκεί γιατί μετά καραδοκεί το μακελειό!
Αυτό στο χωριό μου το λένε ...λάδι πολύ και τηγανίτες τίποτα!
1. To Boxer είναι εργασιακή φυλή, που έχει καταντήσει (όπως οι περισσότερες σήμερα) καναπεδόσκυλο.Μιας και ανεφερες τα boxer, δεν εχω δει πιο καλοβολα σκυλια απο αυτα. Και εχω δει αρκετα. Ποτε δεν θα φοβομουνα ενα μποξερακι!