αποζημίωση

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Μίλησα σήμερα τηλεφωνικά με κάποιαν που δεν γνώριζα, και στο τέλος μου είπε πως πιθανόν να μην μπορέσει να έρθει σε κάποιο ραντεβού που κλείσαμε (για δουλειά ε?) γιατί πιθανόν να μην έχει ξεμπερδέψει από ένα δικαστήριο που έχει, εξ αιτίας ενός σκύλου...

Στο στοιχείο μου εγώ, της είπα να μου πει την υπόθεση...

Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, διότι κάποιος φίλος της έβγαλε τον σκύλο της βόλτα, και κατά την διάρκεια της βόλτας ο σκύλος της (ημιαιμο μπόξερ που συνοδευόταν από άλλον επαναλαμβάνω) τσακώθηκε με ένα πιτ μπουλ, και η ιδιοκτήτρια του πιτμπουλ έβαλε τα χέρια της στον σκυλοκαυγά για να χωρίσει τα σκυλιά, και προφανώς πάνω στον καυγά ο σκύλος της καταδικασθείσας (διότι σαν ιδιοκτήτρια έφερε την αστική ευθύνη) της δάγκωσε το χέρι.

:shock:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Υπάρχουν μάρτυρες ή μόνο το δαγκωμένο χέρι σαν μαρτυρία όλης της αποθέσεις :?:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί σας φαίνεται παράξενο βρε παιδιά?
Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος:

Σήμερα σύμφωνα με την σε ισχύ νομοθεσία (Ν. 3170/2003 ) ορίζεται (άρθ. 2.5 ) ότι ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθ. 924 του Αστικού Κώδικα.

Το άρθρο 924 του Αστικού κώδικα είναι το εξής:

"Εύθηνη του κατόχου ζώου
Ο κάτοχος ζώου ευθύνεται για την ζημιά που προξενήθηκε απ’ αυτό σε τρίτον.
Αν η ζημιά έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου αυτού, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς την φύλαξη ή την εποπτεία του ζώου."

Δικαίως καταδικάστηκε Αντώνη.
Ενημέρωσε την γνωστή σου ότι μπορεί να άσκησε έφεση και να γλιτώσει λίγα ευρώ, αλλά μπορεί να πληρώσει και πολλά παραπάνω από 10.000 ευρώ. Δεν είναι απόλυτο ότι με την έφεση θα πέσει στα «μαλακά». Ας είναι προετοιμασμένη και για την αντίθετη περίπτωση.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
καταρχην απο την ιστορια λειπουν κοματια..και μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε...

εαν η ιδιοκτητρια ηταν παρων αλλαζε κατι?

να αρχισουμε να λεμε? :D

για μενα αθωααα!!!!!! :D :D

hlias77

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2007
53
0
Και για μενα αθωα!!! :D
Και ποιος μπορει να αποδειξη οτι δεν την δαγκωσε ο δικος της σκυλος?
Ακους εκει εβαλε το χερι της.Μου αρεσει που η ιδιοκτητρια του πιτμπουλ εκανε και μυνηση.Αν το δικο της σκυλι δαγκωνε καποιον αλλον θα της αρεσε?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ήταν δεμένο ή όχι??

το άλλο ήταν δεμένο ή όχι????

πως απόδειξε 'οτι την δάγκωσε άλλο σκυλί και όχι το δικό της

και άλλα που θα σκεφτώ αργότερα...................

ΔΕΝ ξερουμε την ιστορία

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
βρε χιλια δυο ειναι...

αν αρχισουμε να λεμε ..μας βλεπω να πηγαινουμε και στην ακροαση.,

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αθώα γιατί? :?
Ως ιδιοκτήτρια του σκύλου έχει την αστική εύθηνη και μάλιστα αντικειμενική ευθύνη, δηλαδή δεν απαιτείται ούτε υπαιτιότητα ούτε αμέλεια από την πλευρά της .

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
κυρια προεδρε,
επιτρεψτε μας...αθωα στην καρδια μαςςς

κατι τετοια ακουω και μετανοιωνω που δεν τον εχω ακομα ασφαλισει...

εαν ο αμανγκος μπορεσει και μαθει λεπτομερειες...θα βγαλουμε ακρη αλλιως...8)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και ερωτώ.

τον ασφάλισες.

τον πήγες βόλτα και δαγκώνει κάποιον - κάτι.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΊΞΗΣ ΌΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ :?: :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k :-k

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
σε εχασα...

εγω τι να αποδειξω?υποτιθεται οτι θα πληρωσει η ασφαλεια.εγω θα ειμαι κατηγορουμενος και guilty

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
όταν ασφαλίζεις το αμάξι σου και τρακάρεις έρχετε εμπειρογνώμονας και βγάζει φωτό το τρακαρισμένο αμάξι για να αποδείξη (στην ασφάλεια) ότι αυτό φταίει.

εσύ ΠΩΣ θα αποδείξης (στην ασφαλιστική) ότι ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΆΛΛΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ δάγκωσε :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εάν την κοπανήσεις και αφήσεις τον άλλο ιδιοκτήτη και τον σκύλο του να αιμορραγούν δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανένα, εάν δεν υπάρχουν μάρτυρες.
Με αυτή τη λογική ούτε κλοπή, ούτε φόνο χρειάζεται να αποδείξεις. Το θέμα είναι ότι ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιου έχεις αστική ευθύνη για το σκύλο σου και πρέπει να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μα με 50 ευρώ το χρόνο αστική ασφάλεια γίνετε :?: :?: :?: :?:

δεν γίνετε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αγαπητή ROTTIE προφανώς δεν κατάλαβες.

εσύ είσαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης και ασφάλισες τον σκύλο σου.

στην βόλτα για τον χ λόγο κάνει κάποια ζημιά.

εσύ σαν συνιδειτοποιημένη πολίτης λές

΄Μην φοβάσε . έχω ασφάλεια΄

εκει πάει το

μπουαχαχαχαχαχαχαχαχα

που είχε πει παλαιότερα ο DENIS

ΑΠΟΔΕΙΞΕ στην ασφαλιστική σου ότι ο ασφαλισμένος σκύλος έκανε την ζημιά για να πάρεις την ασφάλεια

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν σε «πιάνω» βρε ΜΑΚΗ… :roll:
Στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα ασφάλισης του σκύλου και αποζημίωσης. Τίθεται θέμα αντικειμενικής ευθύνης της ιδιοκτήτριας. Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε «ζημια», μιλάμε για σωματική βλάβη…