αποζημίωση

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
η απάντηση μου ήταν στον oscar

και στο

κατι τετοια ακουω και μετανοιωνω που δεν τον εχω ακομα ασφαλισει
προσπαθώ λοιπόν να εξηγήσω ότι ασφάλεια αστικής ευθύνης στον σκύλο είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

πως θα αποδείξης ότι ΔΑΓΚΩΣΕ αυτό που έχεις ασφαλίση (άρα πρέπει να πληρώσει η ασφαλιστική) και όχι ένα άλλο :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
δεν ξερω αλλα υποθετω οτι δεν θα ισχυει ο κανονες του ποιος τρακαρε ποιον ..αυτος περασε με στοπ!! κατι αλλο θα υπαρχει..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ουπςςς τώρα το ‘πιασα! Έχεις δίκιο ΜΑΚΗ...
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, εφόσον ο συνοδός του σκύλου δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο (δηλαδή ότι δεν την δάγκωσε ο δικός του σκύλος, αλλά ο δικός της) αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της ενάγουσας, πάλι η ιδιοκτήτρια έχει την αστική ευθύνη, οπότε ισχύουν αυτά που ήδη έγραψα.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Mακη πραγματικά δε καταλαβαίνω το συλλογισμό σου με την ασφάλεια... :(

αν θες εξηγησε το λίγο...

κατα τ αλλα η ροτι έχει δίκιο.Είναι παράβαση αστικόυ κώδικα.ΑΠ τη στιγμή που έχεις ευθύνη για το ζώο....πληρώνεις..Βέβαια υπάρχει πιθανότητα να τη δαγκωσε ο δικός της σκύλος..αυτό είναι το περίπλοκο τώρα..Αμα θελει να βγάλει η αλλη λεφτα από το τσακωμο των ζωων....

Εμενα μια φορά ειχε ερθει 1 εξω απ το σπίτι με ενα μεγαλο ΑΚίτα..(Ψωναρα μεγαλη...)και εξεπιτηδες πηγε το σκυλο του κοντα στα καγκελα μας και εγαξριωνε τα σκυλιά μου...Εγω το βλέπω απ το μπαλκόνι και κατεβαίνω να του τα χώσω...
Στις σκάλες ακούω φωνες και όταν φτάνω κατα φωναζε ότι τον δαγκωσε Ο Ροκυ μου!!!Και εμεινα καγκελο γιατί η πορτα ηταν κλειστη και τα σκυλιά μου μέσα!!Λεω τι λες ανθρωπε μου!!
Και λεει ήταν ανοιχτη η πορτα ,βγηκε,με δαγκωσε και ξαναμπηκε και εγω τον εκλεισα,μην βγουν και τ αλλα!!!Πως δε δαγκωσε και το σκυλι μου!!!

ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ???
Φωνάζω τη μαμά μου,αγριεύει,γιατί δε το πίστεψε και λεει θα φωνάξουμε την αστυνομία(η μαμα μου) να τα βρουμε..Μολις τ ακουσε ομως..καπνος..Και το βραδυ περασε ο αληθινος ιδιοκτητης του σκυλου και μας είπε ότι ήταν ο αδερφος του και τον δαγκωσε το ακίτα τους-γιατί τον εφερνε κοντα και αγριεψε-.... :shock: :?

Παλι καλά δηλαδή....Θα μπορούσανε να μας τρεχουνε χωρίς κιόλας να ναι αληθινο....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν η ζημιά έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου αυτού, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς την φύλαξη ή την εποπτεία του ζώου."
AΡΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ εμπίπτει αυτόματα εκεί ...
ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι το φύλαγες και το επόπτευες ?????

Αυτό που λέει ο Μάκης έχει απόλυτο δίκιο ... Η ΙΔΙΑ η ασφαλιστική σου ΠΩΣ θα δεχτεί ότι ο ασφαλισμένος σκύλος σου δάγκωσε κάποιον ΚΑΙ ΟΧΙ ο άλλος σου σκύλος πχ, που έχεις ανασφάλιστο, ή ακόμα και ο σκύλος του ξαδέρφου σου?

Εγώ αν γινόταν η στραβή, θα φώναζα μπάτσο, σα να είχε γίνει τρακάρισμα, θα τον έτρεχα και σε έναν κτηνίατρο να βεβαιώσει το microchip, θα τον έβαζα να φτιάξει γραπτή κατάθεση, για το ΠΟΙΟΣ σκύλος δάγκωσε ΠΟΙΟΝ και με τί αποτελέσματα, και μετά θα φεύγανε για τις δουλειές τους όλοι ... 8) Γιατί ο κόσμος είναι πολύ πονηρός ... και αρκετά φτωχός :wink:

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Πολυ κουφο μου φενεται 10,000 euro για ενα δαγκωμα.
Τωρα βεβαια εξαρταται απο την ζημια που εχει προκαλεσει αυτο το δαγκωμα
Εδω για σπασμενο χερι απο τροχαιο(που εφεγε καθαρα ο αλλος) ο αδερφος μου πηρε 5,000 euro με το ζορι.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί από ποιο σκυλί δέχθηκε το δάγκωμα ακόμα κι αν πήγαιναν εκείνη τη στιγμή επι τόπου σε κάποιον γιατρό ή κτηνίατρο?Δύσκολο μου κάνει,εκτός κι αν υπάρχουν αίματα στο στόμα του σκυλιού ή να γίνει εξέταση DNA από τα σάλια που υπαρχουν στο χέρι :roll: Και αν ο ένας από τους δυο φέρει ψευδομάρτυρες να βεβαιώσουν ότι ήταν παρόντες στο συμβάν και ότι έγιναν τα πράγματα με τον χ ή ψ τρόπο?Πιάσ'το αβγό και κούρευτο.....

έχει κάνει κανένας από σας τέτοιου είδους ασφάλεια?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ παλιά είχα κάνει ασφάλεια αστικής ευθύνης όλης μου της οικογένειας, και υποτίθεται ότι κάλυπτε και τον σκύλο μου.
Δεν έτυχε να χρειαστεί, κι έτσι δεν έμαθα ποτέ αν υπήρχε πραγματική κάλυψη.

Τώρα δεν είμαια σφαλισμένος, εαν υπάρχει κάτι ανάλογο, θα με ενδιέφερε να το κάνω. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει και να μας προτείνει κατι?

Πάντως η ασφάλεια έκανε την δουλειά της, σε μια περίπτωση που ο γιός μου έσπασε κατα λάθος μια τζαμαρία, πέρασε ο ίδιος από μέσα, σε κάποιο πάρτυ.

Ο πατέρας τη κοπέλας μου ζητούσε τα χρήματα της τζαμαρίας, και εγώ του είπα να μου κάνει μήνυση, ότι θα πληρωθεί από την ασφάλεια μου οπότε να μην ανησυχεί, θα τα πάρει τα λεφτά του... Του είπα επίσης ότι θα μιλήσω κι εγώ με τον δικηγόρο μου, για το θέμα της πλημελούς φύλαξης ανηλίκων κατά την διάρκεια του πάρτυ, που του εμπιστεύτηκα τον γιό μου στο σπίτι του και ο γιός μου κινδύνεψε να τραυματιστεί περνώντας μέσα από την τζαμαρία...

Τελικά δεν με ξαναενόχλησαν, εννοείται!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την τύπισα, θα μάθω και θα σας πω.
Όμως εμένα μου κάνει εντύπωση πως τον σκύλο της, τον έβγαλε βόλτα ένας άλλος, οπότε την ευθύνη του σκύλου εκείνη την στιγμή πως γίνεται να την είχε αυτή που ήταν σπίτι της?

Επίσης το λάθος της δαγκωμένης, είναι ότι όλοι όσοι έχουμε σκύλους οφείλουμε να ξέρουμε ότι δεν βάζουμε ποτέ χέρια ανάμεσα στους σκύλους, κατά την διάρκεια σκυλοκαυγά. Ήταν φυσικό και επόμενο να γίνει το ατύχημα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Έχω και μια ακόμα απορία:
Πως αποδεικνύεται ότι ο σκύλος σου ανήκει???

Εμενα για παράδειγμα, μου έτυχε να έχει μαζευτεί από μόνος του ένας σκύλος, και να κάθεται με τις μέρες-μήνες έξω από το γραφείο μου.
Επέλεξε από μόνος του να ζει εκεί.
Εγώ το ανέχτηκα. Του έβαζα και λίγο νερό, για να έχει να πιει, που και που του έδινα και λιγο φαγητό. Τελικά τον εμβολίασα κιόλας, μην μας κουβαλήσει καμμιά αρρώστια, μιας και είναι πάντα εκεί τριγύρω, και τον στείρωσα, για να μην με γεμίσει αδέσποτα κουταβάκια.

Ο σκύλος αυτός, όπου πήγαινα, με ακολουθούσε, χωρίς λουρί φυσικά αφού δεν ήταν δικός μου σκύλος. Θα έλεγα πως η σχέση μας ήταν φιλική, κάθε τόσο τον ψέκαζα και με φροντλάϊν, του έκανα δώρα και λουράκια για τα τσιμπούρια κλπ. Φίλος μου ήταν άλλωστε, στους φίλους κάνουμε και δώρα.

Όποιος με ρωτούσε γιατί δεν τον έχω σε λουρί, έλεγα πως δεν μου ανήκει αυτός ο σκύλος, με ακολουθεί με ελεύθερη βούληση, ζει κοντά μου από ελεύθερη επιλογή, ποτέ δεν τον αγόρασα, δεν έχω τίτλους ιδοκτησίας, και ποτέ δεν τον εμπόδισα να πάει όπου θέλει και να κάνει ότι θέλει, όπως άλλωστε ούτε εκείνος με εμπόδιζε εμένα.

Τι κάνει έναν σκύλο να μας ανήκει???

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Άλλο μου ανήκει άλλο έχω την ευθύνη :wink:

Ούτε τα παιδιά μας μας ανήκουνε αλλά έχουμε την ευθύνη τους. Το ίδιο πάνω κάτω πιστεύω ισχύει και με τα σκυλιά μας.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
amangos said:
Όμως εμένα μου κάνει εντύπωση πως τον σκύλο της, τον έβγαλε βόλτα ένας άλλος, οπότε την ευθύνη του σκύλου εκείνη την στιγμή πως γίνεται να την είχε αυτή που ήταν σπίτι της?
Το είπαμε βρε παιδια!
Δεν έχει σημασία!

«ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθ. 924 του Αστικού Κώδικα.»

Είπαμε η ιδιοκτήτρια έχει αντικειμενική ευθύνη, δηλαδή δεν απαιτείται ούτε υπαιτιότητα ούτε αμέλεια από την πλευρά της.
Εάν δεν μπορεί να αντικρούσει με στοιχεία τους ισχυρισμούς της ενάγουσα, το θέμα θεωρείται λήξαν!
Καλοφάγωτο το πρόστιμο. Πες της να προσέξει στην έφεση... :wink:

amangos said:
Αποδεδειγμένα, μόνο το τσιπαρισμα.
Γι’ αυτό το τσιπάρισμα θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκατάλειψης των ζώων.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
μόνο αν υπάρχει τσιπ και όνομα στο οποίο αντιστοιχεί το νούμερο,διαφορετικά δεν έχεις καμία ευθύνη,νομικά,τώρα ουσιαστικά.....

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ROTTIE said:
«ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθ. 924 του Αστικού Κώδικα.»
Πως καταδικάστηκε η φερόμενη ιδιοκτήτρια, και όχι ο συνοδός?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
γιατί έχω την ευθύνη?
Γιατί το τάισα? Έδωσα κάτι χάμπουργκερς σε κατι γυφτάκια που ζητιάνευαν, έχω την ευθύνη τους έκτοτε?
Aν τα γυφτάκια αποφάσιζαν από τη φύση τους να κατασκηνώσουν έξω από το σπίτι σου και να ... δαγκώνουν όποιον περνάει γιατί θα το θεωρούσαν ιδιοκτησία τους? Αν υπερασπιζόντουσαν ένα χαλάκι με τη ζωή τους από άλους ομοίους τους? Αν ΔΕΝ εφευγαν από εκεί όταν τους πέταγαν πέτρες, ή αν κάποιος έριχνε φόλες επειδή ενοχλείτο? Σκέψου το λίγο ... ή φροντίζουμε ένα ζώο ή δεν το φροντίζουμε, γιατί αν το μισοφροντίσουμε του δημιουργούμε πρόβλημα ... αυτός είναι και ο λόγος που δεν φροντίζω αδέσποτα ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
denis said:
γιατί έχω την ευθύνη?
Γιατί το τάισα? Έδωσα κάτι χάμπουργκερς σε κατι γυφτάκια που ζητιάνευαν, έχω την ευθύνη τους έκτοτε?
Aν τα γυφτάκια αποφάσιζαν από τη φύση τους να κατασκηνώσουν έξω από το σπίτι σου και να ... δαγκώνουν όποιον περνάει γιατί θα το θεωρούσαν ιδιοκτησία τους? Αν υπερασπιζόντουσαν ένα χαλάκι με τη ζωή τους από άλους ομοίους τους? Αν ΔΕΝ εφευγαν από εκεί όταν τους πέταγαν πέτρες, ή αν κάποιος έριχνε φόλες επειδή ενοχλείτο? Σκέψου το λίγο ... ή φροντίζουμε ένα ζώο ή δεν το φροντίζουμε, γιατί αν το μισοφροντίσουμε του δημιουργούμε πρόβλημα ... αυτός είναι και ο λόγος που δεν φροντίζω αδέσποτα ...
Δεν έχεις άδικο, αλλά εμένα δεν είναι εκεί το θέμα μου...
Το θέμα μου είναι πως γίνεται να αποδείξει κάποιος αν το σκυλάκι που με ακολουθεί χωρίς λουρί είναι δικό μου!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Tότε αφήνω εγώ ένα rott χωρίς λουρί να τρώει κόσμο και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι δικό μου?? Δε νομίζω, μάλλον αφού σε ακολουθεί, φίλε μου, αν υπάρχουν μάρτυρες ... την πάτησες ... όλοι στο δικαστήριο οτι δεν είναι δικό τους θα λέγανε ... :wink: