Όπως και τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα μπάζουν από παντού.Στην Ελλάδα ούτε με DNA δεν σώνεται η κατάσταση.Μπάζει απο παντού.
Πες μας και τα ονόματα των εκτροφέων που ΔΕΝ δίνουν χαρτί για τα πετ
για να ξέρουμε να ΜΗΝ τα συστήνουμε στον κόσμο.
Εγώ να τα πω δεν έχω θέμα αλλά μην βρω τον μπελά μου...Στην Ελλάδα ούτε με DNA δεν σώνεται η κατάσταση.Μπάζει απο παντού.
Πες μας και τα ονόματα των εκτροφέων που ΔΕΝ δίνουν χαρτί για τα πετ
για να ξέρουμε να ΜΗΝ τα συστήνουμε στον κόσμο.
Όπως και τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα μπάζουν από παντού.
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι και χαρτί (pedigree) να δίνουν, πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι αφορά το δικό σου σκυλί, εφόσον ο ένας τα πουλάει στον άλλο. Οπότε, καθαρόαιμο από Ελλάδα, μάλλον πολύ δύσκολο!
δηλαδη δεν βγενει πεντιγκρυ χωρις αριθμο μικροτσιπ επανω;Επίσης για να βγει πετιγκρί ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ αριθμός microchip. Συνεπώς υπάρχει ταυτοποίηση ανάμεσα σε ΒΕΚ και microchip.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ Ή Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ(ΤΑΤΟΥΑΖ)
αρα δηλαδη καποιος που θελει να κανει την φουστια αγοραζει και εχει και τα υποτιθεμενα μικροτσιπ και τα πουλαει παρανομα μαζι με τα πεντιγκρυ.Nope...
οι προυποθεσεις ποιες ειναι ? και ποιες διαφορες εχουν με αλλες χωρες σε μια ιδια φυλη ας πουμε ?Οσοι γνωρίζουν και έχουν μια λόξα με μια οποιαδήποτε φυλή, θα καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η προστασία μιας φυλής από κάθε καρυδιάς καρύδι που βάλθηκε να ζευγαρώσει τον καθαρόαιμο σκύλο του, επειδή απλά "είναι καθαρόαιμος" χωρίς να πληρεί ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Ειδικά στη χώρα μας που ο ΚΟΕ δεν θέτει περιορισμούς και μπορεί ο οποιοσδήποτε καθαρόαιμος σκύλος να ζευγαρώσει και με τις ευλογίες του.
αχα,δηλαδη εδω ειναι λαθος ολο το κονσεπτ πεντιγκρι !Μιχάλης DOOM
Ntoulis
Οι προϋποθέσεις είναι η 3αδα ΥΓΕΙΑ - ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ - ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ.
Αυτές αν δεν στις επιβάλει κάποιος, οφείλεις από μόνος σου να τις θέτεις, για το καλό της φυλής που υπηρετείς.
Στην Γαλλία πχ δεν βγαίνει πεντιγκρί αν δεν περάσει confirmation ο σκύλος πρώτα και σε ηλικία τέτοια που να αποκλειστούν όσο το δυνατό ασθένειες που βγαίνουν αργότερα. Μόλις γεννιέται ο σκύλος παίρνει απλά ένα πιστοποιητικό γέννησης και ΜΟΝΟ μετά από εξετάσεις υγείας, μορφολογίας και ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ παίρνει πεντιγκρί.
Société Centrale Canine - Ce que dit la loi