Χωρίς pedigree?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άλλο το pedigree και άλλο το ιδιωτικό συμφωνητικό!

Το Pedigree αφορά την εγγραφή του κουταβιού στον ΚΟΕ!Καμία σχέση δεν έχει με ο,τιδήποτε άλλο!Κλείσαμε με αυτό!
Μην μπερδεύουμε τον κόσμο!
Εκτροφέας που θα κάνει συζήτηση περί pedigree και μα και μου δεν είναι σωστός!Το peigree εκδίδεται και αποστέλετε στον εκτροφέα και αυτός τον παραδίδει στον ιδιοκτήτη!Αυτόματη και αυτονόητη διαδικασία!!!
Πολύ απλά δίνεις το κουτάβι, δίνεις και το pedigree -τελειώνεις με αυτό το κεφάλαιο- και αν κρίνεις ότι είναι pet και δεν έχει να δώσει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην φυλή τότε θέτεις όρους!
Απλά λιτά και απέριτα...

Το Pedigree και η παράδοση του στον ιδιοκτήτη δεν έχει να κάνει με το αν θα έρθουν σε οποιαδήποτε συμφωνία εκτροφέας-ιδιοκτήτης έπειτα!

Φωτοτυπίες και διάφορες μπούρδες και την συζήτηση που πιάσατε και συζητάτε είναι για εκείνους που αποδέχονται το ήδη υπάρχον λάθος/μαμουνιά και κάθονται από πάνω να ελαφρύνουν την κατάσταση αποδίδοντας πιθανές παραμέτρους στο γιατί ένας τέτοιος εκτροφέας ενεργεί έτσι!Μην το κάνετε αυτό!!!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά παιδιά μην τα κάνετε δύσκολα!!!

Last edited:

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Λοιπόν επικοινώνησα και με ένα εκτοφείο στην Αθήνα το ίδιο γνωστό όσο και το άλλο στην Θεσσαλονίκη, με πολλές επιτυχίες στις εκθέσεις κλπ. Η απάντησει που πήρα είναι η ίδια... " Ο λόγος που δεν δίνουμε το pedigree στα μη εκθεσιακα είναι γιατί πιστεύουμε πως δεν κάνει καποιο Κουταβι για αναπαραγωγή."

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Λοιπόν επικοινώνησα και με ένα εκτοφείο στην Αθήνα το ίδιο γνωστό όσο και το άλλο στην Θεσσαλονίκη, με πολλές επιτυχίες στις εκθέσεις κλπ. Η απάντησει που πήρα είναι η ίδια... " Ο λόγος που δεν δίνουμε το pedigree στα μη εκθεσιακα είναι γιατί πιστεύουμε πως δεν κάνει καποιο Κουταβι για αναπαραγωγή."
Και το pedigree που κρατάνε που δίδεται εν τέλει!Εφόσον έχει εκδοθεί από τον ΚΟΕ που το δίδουν?

Εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω ότι το δίνουν σε γέννες που κάνουν άτυπα ή τα δίδουν σε pet shops!

Εξού και τα πλαστά pedigree!
Τι είναι αυτό?Καινούργιο τακτική???

Αν δεν θέλει κάπιος εκτροφέας να αναπαραχθεί κάποιος σκύλος του, δίδουν το pedigree όπως πρέπει και κάνουν συμφωνητικό να στειρωθεί ο σκύλος, ή συμφωνούν για παρακράτηση εκτροφικών δικαιωμάτων!

Αστεία πράγματα...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
να φανταστω ότι δεν γινεται μεταβιβαση τότε κουταβιού γιατί αν κανουν την μεταβιβαση κανονικά τοτε με μια απλη αιτηση ξανατυπωνεις PD .

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Λοιπόν να σας πω τα πράγματα απο την αρχή! Ακολούθησα την σελίδα στο fb του Θεσσαλονικιού, έβαλε λοιπόν μια φώτο απο ένα σκυλάκι που μου άρεσε πολύ, οτι το πουλάει γονείς κλπ. Τον ρώτησα λοιπόν μια τιμή για να ξέρω που κυμαίνονται με ρώτησε λοιπόν αν ενδιαφέρομαι για σκύλο εκτροφής ή κατοικίδιο, εγώ λοιπόν του είπα κατοικίδιο μιας δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο! Μου είπε λοιπόν οτι το σκυλάκι της φώτο είναι πολύ ακριβό για κατοικίδιο μιας και είναι για εκτροφή ή εκθέσεις! Οπότε μου είπε οτι έχει την αδελφή της που είναι pet και κοστίζει 650euro! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αφού είναι απο την ίδια γέννα τα σκυλιά γιατί δεν έχουν και τα 2 pedigree?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Λοιπόν να σας πω τα πράγματα απο την αρχή! Ακολούθησα την σελίδα στο fb του Θεσσαλονικιού, έβαλε λοιπόν μια φώτο απο ένα σκυλάκι που μου άρεσε πολύ, οτι το πουλάει γονείς κλπ. Τον ρώτησα λοιπόν μια τιμή για να ξέρω που κυμαίνονται με ρώτησε λοιπόν αν ενδιαφέρομαι για σκύλο εκτροφής ή κατοικίδιο, εγώ λοιπόν του είπα κατοικίδιο μιας δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο! Μου είπε λοιπόν οτι το σκυλάκι της φώτο είναι πολύ ακριβό για κατοικίδιο μιας και είναι για εκτροφή ή εκθέσεις! Οπότε μου είπε οτι έχει την αδελφή της που είναι pet και κοστίζει 650euro! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αφού είναι απο την ίδια γέννα τα σκυλιά γιατί δεν έχουν και τα 2 pedigree?
Από που συμπέρανες εσύ ότι δεν έχουν pedigree?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

Από αυτο δεν προκύπτει οτι το pet κουτάβι δεν εχει πεντιγκρι.

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Από που συμπέρανες εσύ ότι δεν έχουν pedigree?
Μόνος του μου το είπε... Οτι αυτά που δίνουν για κατοικίδια δεν έχουν pedigree...! Είναι πλήρως εμβολιαμένο(εκτός της λύσσας) βιβλιάριο υγείας και microchip...!

*Εγώ το είχα σαν δεδομένο οτι όταν παίρνεις σκύλο απο εκτροφέα έχει pedigree!

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μόνος του μου το είπε... Οτι αυτά που δίνουν για κατοικίδια δεν έχουν pedigree...! Είναι πλήρως εμβολιαμένο(εκτός της λύσσας) βιβλιάριο υγείας και microchip...!

*Εγώ το είχα σαν δεδομένο οτι όταν παίρνεις σκύλο απο εκτροφέα έχει pedigree!

υπήρξε δλδ συνεχεια της συζήτησης από αυτό:

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
υπήρξε δλδ συνεχεια της συζήτησης από αυτό:
Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, επειδή ήδη σας έχω γράψει οτι μου είπε πως δεν δίνει pedigree σε κατοικίδια, δεν το ξαναέγραψα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πάντως όταν ακους εκτροφεα να μην δινει πεντιγκρι, κόψε δρόμο....

αφου δηλώθηκε η γεννα ΟΦΕΙΛΕΙ να δίνει με το κουτάβι και το πεντιγκρι, ανεξαρτήτως αν ειναι για πετ ή για προσδοκώμενο για αναπαραγωγή.
Εκτος και αν δεν δηλωσε κ όλα τα κουτάβια της γεννας στον ΚΟΕ... κ αυτό το θεωρώ πιθανό, όπως και αυτό που ειπε ο Στέλιος, να δινονται σε αλλα κουτάβια τα πεντιγκρι....

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Δηλαδη αν γεννηθουν π.χ. 5 κουταβια,και δηλωθουν μονο τα 3(μονο για οικονομικους λογους νομιζω πως θα γινοταν κατι τετοιο),τα υπολοιπα ως τι πωλουνται ? Για να μην αναφερω και το αλλο,οτι (καλως ή κακως) μονο τα σκυλια που εχουν γνησιο πεντιγκρι λογιζονται ως καθαροαιμα(πετ ή σοου,δεν εχει σημασια),σε μια τετοια περιπτωση τι θα ισχυε ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δηλαδη αν γεννηθουν π.χ. 5 κουταβια,και δηλωθουν μονο τα 3(μονο για οικονομικους λογους νομιζω πως θα γινοταν κατι τετοιο),τα υπολοιπα ως τι πωλουνται ? Για να μην αναφερω και το αλλο,οτι (καλως ή κακως) μονο τα σκυλια που εχουν γνησιο πεντιγκρι λογιζονται ως καθαροαιμα(πετ ή σοου,δεν εχει σημασια),σε μια τετοια περιπτωση τι θα ισχυε ?
Ο εκροφέας μπορεί να μην δηλώσει κουτάβια!Δηλαδή η γέννα να έχει 6 και να δηλώσει τα 4!
Σε αυτό δεν ελέγχεται!Τώρα τα υπόλοιπα 2 που περισσεύουν μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις στο μυαλό σου ότι τα κάνει!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να μπερδέψει κουτάβια από άλλη γέννα γιατί πλέον υπάρχει και ο έλεγχος του DNA που μπορεί ανα πάσα στιγμή να ζητήσει ο ιδιοκτήτης να γίνει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να μπερδέψει κουτάβια από άλλη γέννα γιατί πλέον υπάρχει και ο έλεγχος του DNA που μπορεί ανα πάσα στιγμή να ζητήσει ο ιδιοκτήτης να γίνει!
Γίνεται πλέον στην Ελλάδα;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Εκτος και αν δεν δηλωσε κ όλα τα κουτάβια της γεννας στον ΚΟΕ... κ αυτό το θεωρώ πιθανό, όπως και αυτό που ειπε ο Στέλιος, να δινονται σε αλλα κουτάβια τα πεντιγκρι....
κανεις δεν θα αφηνε αδηλωτα κουταβια.
να ανακατεβε και αλλα για να ειναι ποιο πολλα ναι.

τωρα τι γινετε απο πισω οποιος θελει καταλαβενει.....

οσο για το DNA ειμαστε τοσο πισω που ουτε καν θα μας παει στο μυαλο.
απλα εχουμε ενα κουταβι με πεντιγκρυ που το πηραμε απο εκτροφειο και ειμαστε κομπλε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
εδω εχουμε βαρεθει να ακουμε "τι ειναι το πεντιγκρι/δεν το θέλω γιατι δεν θα κατεβω σε εκθέσεις"... τι DNA λέμε? Το Dna το ξέρουν μόνο για αμφισβήτηση πατρότητας...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σε μια γεννα ολα τα κουταβια βγαζουν πεντιγκρι...
για 20ευρω δεν συμφερει να μην δηλωνεις κουταβι...
απο εκει και περα ολα τα κουταβια πρεπει να συνοδευονται απο το πεντιγκρι τους ειτε ειναι εκθεσιακα ειτε πετ ( φτωχη μου αποψη)
εχει οντως παρατηρηθει να μην δινονται σε κουταβια πετ το πεντιγκρι και να παρακρατειται απο τον εκτροφεα ωστε να μην μπαινουν στη διαδικασια αναπαραγωγης ( μπορουν ανετα και χωρις χαρτια...)
δεν το θεωρω σωστο ( προσωπικη μου αποψη παλι)
στο βαθμο που οντως δνε υπαρχει πεντιγκρι..
δεν τον θεωρω αξιολογο εκτροφεα ετσι κι αλλοιως...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
συμφωνω απολυτα με τον Στ3λιο, νο πεντιγκρι = πας αλλου ή επιμενεις για το πεντιγκρι.
καινουριο ειναι αυτο τωρα?
αν δεν εμπιστευονται που δινουν τα κουταβια να μη τα δινουν! ή να βαζουν λιγοτερες γεννες να εχουν τον ελεγχο...
Υστερα νομιζω αγοραπωλησια σκυλου χωρις χαρτια ειναι παρανομο ετσι και αλλιως.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αγοραπωλησια σκυλου ειναι παρανομη πλεον χωρις αδεια εκτροφεα, ερασιτεχνη η επαγγελματια....
( ακομα περιμενουμε διευκρινιστικη υπουργικη αποφαση γι αυτο...)
τον νομο δεν τον ενδιαφερουν τα πεντιγκρι....
γεννες εφοσον χαριστουν τα κουταβια η δεν υπαρχει αποδειξη οτι θα πουληθυον επιτρεπεται ασυστολα και χωρις ενδαφερον για καθαροαιμα η ημιαιμα... απο τον οποιονδηποτε... δυστυχως