Χωρίς pedigree?

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω ενα τσιουαουα! Βρήκα εκτροφείο στην Θεσσαλονίκη! Ισχύει οτι τα σκυλάκια που δίνουν για κατοικίδια δεν εχουν pedigree? Γιατι το πόσο που μου το δίνει ειναι αρκετά υψηλό. .

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
όχι.

κάθε ΣΩΣΤΟ εκτροφείο σου δίνει το pedigree και χωρίς παραπάνω χρέωση.

Όπως είσαι τρέχα και μη κοιτάξεις πίσω, ψάξε για άλλο εκτροφείο γιατί αυτός που στο πουλάει μόνο εκτροφέας δεν είναι.

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Υποτίθεται οτι είναι μεγαλο και γνωστό εκτροφείο.... Αλλά 650€ χωρίς χαρτιά δεν είναι πάρα πολλά?

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
Υποτίθεται οτι είναι μεγαλο και γνωστό εκτροφείο.... Αλλά 650€ χωρίς χαρτιά δεν είναι πάρα πολλά?
650 εμενα μου ακούγονται λίγα. το χωρις χαρτιά ομως ειναι απάτη.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Θα σου πρότεινα να το ξαναψάξεις.

Μεγάλο "εκτροφείο" δεν σημαίνει και σωστό. Και όσων αφορά απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου αυτό που πρέπει να εξετάσεις είναι το πόσο σωστός είναι ο εκτροφέας. Το ότι είναι μεγάλο όπως αναφέρεις, είναι δευτερευούσης σημασίας, μπορεί απλά να είναι κουταβέμπορας...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Πριν κανα 3μηνο ειχα επισκεφτει εκτροφειο εδω στην Αθηνα με τσιουαουα. Τα πετ τα εδιναν με φωτοτυπια του πεντιγκρι κι αποτι μου ειπαν αν τους εδινε τη δυνατοτητα ο κοε δεν θα τους εβγαζαν καν. Αποτι καταλαβα οταν εδιναν τα πετ μαζι με το πεντιγκρι ετυχαν καποιες περιπτωσεις που εκαναν γεννες, εβγαζαν πεντιγκρι και φαινοταν πισω το ονομα του εκτροφειο και δεν ηθελαν.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν ήθελαν γιατί ... είναι κάτι κακό; Δεν ήθελαν να φαίνεται ότι το κουτάβι ήταν από αυτούς;

Μα πουλάν σκυλιά αυτοί οι άνθρωποι με αυτά που λένε; Θέλω να πω, βρίσκουν ανθρώπους που τα αγοράζουν;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πριν κανα 3μηνο ειχα επισκεφτει εκτροφειο εδω στην Αθηνα με τσιουαουα. Τα πετ τα εδιναν με φωτοτυπια του πεντιγκρι κι αποτι μου ειπαν αν τους εδινε τη δυνατοτητα ο κοε δεν θα τους εβγαζαν καν. Αποτι καταλαβα οταν εδιναν τα πετ μαζι με το πεντιγκρι ετυχαν καποιες περιπτωσεις που εκαναν γεννες, εβγαζαν πεντιγκρι και φαινοταν πισω το ονομα του εκτροφειο και δεν ηθελαν.

σε αυτή την περίπτωση δίνεις τα κουτάβια με ιδιωτικό συμφωνητικό παρακράτησης εκτροφικών δικαιωμάτων και παραδίδεις κανονικά το pedigree

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Iσως παιζει ρολο και το εξης:

Ο εκτροφεας δεν δινει πεντιγκρι σε πετ κουταβια(τα οποια θεωρητικα δεν εχουν πιθανοτητες διακρισης σε εκθεσεις,ισως ειναι και εκτος προτυπου),γιατι φοβαται πως μπορει να πληγει η φημη του αν ο εκαστοτε ιδιοκτητης παει σε καποια εκθεση και το σκυλι του αποκλειστει ?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Δεν ήθελαν γιατί ... είναι κάτι κακό; Δεν ήθελαν να φαίνεται ότι το κουτάβι ήταν από αυτούς;
Δεν ειναι κακο οταν δινουν ενα σκυλι για πετ και παει ο αλλος και το ζευγαρωσει, δηλωνει κανονικα τη γεννα (εφοσον εχουν και το αρσενικο και το θηλυκο πεντιγκρι) και αυτα τα κουταβια εχουν εναν απο τους δυο ή και τους δυο γονεις πετ? Λογικο δεν ειναι το εκτροφειο να σκεφτεται τη φημη του? Οχι οτι συμφωνω κι εμενα με ξενισε, αλλα αυτη ηταν η πολιτικη του εκτροφειου κι αποτι φαινεται οχι μονο του συγκεκριμενου.

Βαγγελη δεν ξερω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις, δεν ασχοληθηκα παραπανω για να το ψαξω.

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Ναι βρε παιδιά αλλά τότε ποιος ο λόγος να πάρω σκύλο απο εκτροφέα(ξέρω τους λόγους οκ), αλλά χωρίς χαρτιά και 650 ευρώ... Είχα την εντύπωση οτι οι εκτροφείς πάντα δίνουν pedigree για να ξέρεις τι σκύλο πήρες!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Πετ θεωρούνται τα σκυλιά εκείνα που κατά τη γνώμη του εκτροφέα τους δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη φυλή τους και τις επόμενες γενιές. Το που θα δοθούν τα πετ είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό στον μελλοντικό ιδιοκτήτη γιατί δεν πρέπει αυτός ο σκύλος να ζευγαρώσει.

Πεντιγκρί σαφώς και πρέπει να δίνεται.
Σε αρκετές χώρες υπάρχει η δυνατότητα του σφραγισμένου πεντιγκρί, αν όμως ο κυνολογικός όμιλος της χώρας δεν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να βρεις άλλον τρόπο για να διασφαλιστείς και να προφυλάξεις τη φυλή που υπηρετείς.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ή δεν δίνεις σκύλο...
ή δίνεις στειρωμένο
ή κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εσυ ρωτησες τον εκτροφεα για ποιον λογο δεν βγαζει πεντιγκρι στο εν λογω σκυλι ?

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
ο πιθανοτερος λογος που δε δινουν πεντιγκρι ειναι για να μειωσουν την τελικη τιμη και να γινει πιο ελκυστικη σε εποχες κρισης. λαθος μεγα αλλα εχω την εντυπωση οτι αυτη ειναι η αιτια

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Πετ θεωρούνται τα σκυλιά εκείνα που κατά τη γνώμη του εκτροφέα τους δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη φυλή τους και τις επόμενες γενιές. Το που θα δοθούν τα πετ είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό στον μελλοντικό ιδιοκτήτη γιατί δεν πρέπει αυτός ο σκύλος να ζευγαρώσει.

Πεντιγκρί σαφώς και πρέπει να δίνεται.
Σε αρκετές χώρες υπάρχει η δυνατότητα του σφραγισμένου πεντιγκρί, αν όμως ο κυνολογικός όμιλος της χώρας δεν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να βρεις άλλον τρόπο για να διασφαλιστείς και να προφυλάξεις τη φυλή που υπηρετείς.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ή δεν δίνεις σκύλο...
ή δίνεις στειρωμένο
ή κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό
εκει στην περιπτωση που δεν δινεις σκυλο... τι τον κανεις ?
να δινεις στειρωμενο (δεν μου καθεται καλα να σου πω)
αυτο με το ιδιωτικο συμφωνητικο καλο και σωστο δειχνει.. :)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Τον κρατάς ή τον δίνεις σε άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης σου.

Η στείρωση είναι μια λύση, αλλά ακραία.

Οπως λέει και η Μαρία Γκιναλα

Κάθε κάτοχος (καθαρόαιμου) στον κόσμο σήμερα είναι θεματοφύλακας της φυλής: την κληρονόμησε από τους προηγούμενους και δεν του ανήκει, αλλά έχει καθήκον να την παραδώσει στους επόμενους αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον το ίδιο καλή όσο ήταν όταν την παρέλαβε.

Βελτίωση της φυλής μπορεί να προσφέρει όχι μόνο εκείνος που επιλέγει να εκθρέψει, αλλά το ίδιο - και ακόμα περισσότερο - εκείνος που αποφασίζει να μην εκθρέψει, απαλλάσσοντας τη φυλή από τη διαιώνιση σκύλων που δεν είναι απόλυτα άξιοι να αναπαραχθούν.
Και δεν είναι θέμα τιμής Χρήστο. Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα σκεφτεί καν να δώσει σκύλο χωρις πεντιγκρί. Εκτός αν ο άνθρωπος απευθύνθηκε σε εισαγωγέα -κουταβέμπορο ή αυτοαποκαλούμενο εκτροφέα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω παντως yorkaddict δεν απευθυνθηκα σε εισαγωγεα-κουταβεμπορο. Οι συγκεκριμενοι που απευθυνθηκα εχουν πολυ γνωστο εκτροφειο τσιουαουα στην Αθηνα και μεγαλη συμμετοχη σε εκθεσεις. Αυτο βεβαια δεν τους κανει αυτοματα και ηθικους-σωστους. Η αληθεια ειναι οτι δεν το χα ξανακουσει αυτο για το πεντιγκρι-φωτοτυπια και οταν διαβασα το θεμα διπλοτσεκαρα για να δω αν γραφει οντως Θεσσαλονικη γιατι νομιζα οτι δεν ειδα καλα, γιατι ειναι παρομοιο αυτο που μου παν με του θεματοθετη. :rolleyes:

Last edited:
  • Like
Reactions: Hiraeth

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Το κατάλαβα Hlianna.
Αυτός που λες εσύ έδινε φωτοτυπία που σημαίνει πως θεωρητικά υπάρχει πεντιγκρί με ΒΕΚ, αριθμό microchip πάνω κλπ. κλπ.
Αλλο αυτό και άλλο το να μην έχει πεντιγκρί ο σκύλος.

Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ξαναακούσει αυτό με τη φωτοτυπία και δεν ξέρω αν με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεσαι επί της ουσίας. Στην δήλωση γέννας δεν στέλνεις τα πρωτότυπα πεντιγκρι των γονέων αλλά φωτοτυπία, συνεπώς δεν έχει νόημα.

http://www.koe.gr/ENTYPA/dilosigennas.pdf

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Εκτός αν στη φωτοτυπία δεν αναφέρεται σκόπιμα το ΒΕΚ ή κάποιο άλλο στοιχείο. Παιζει κι αυτό.
Χμμμ έξυπνο.
Αυτοσχέδιο σφράγισμα δηλαδή.