Χωρίς ημίαιμα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λίζα μου, αν λέω αν.. το κανεις τελικά επάγγελμα :)p) προσφέρομαι για μαία..:D:p

H συζήτηση άλλωστε ήταν πέρα για πέρα υποθετική και για να περνάει η ώρα..
Θα σε προτιμήσω, το ξέρεις! :D
άλλωστε, υποθετική-ξε-υποθετική... δεν ξέρεις με τι διαθέσεις ξυπνάει κανείς, καμιά φορά... :cool:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
αφού υπάρχουν ακόμα σκυλιά στους δρόμους και στα καταφύγια είναι σαφώς υποθετική!
Η ερωτηση ηταν για τη chloe γιατι προς στιγμη νομισα οτι αποφασισε να ασχοληθει με την "εκτροφη" λογω καποιας ανεπιθυμητης εγκυμοσυνης.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν μείνει το "παιδί" θα το γράψει η ιστορία! Και πιστεύω ότι και ο πιό σκληροπυρηνικός αντί-BYB θα επιτρέψει αυτή τη γέννα αφού θα αποτελεί ιατρικό φαινόμενο! (Αρσενικός δεν είναι ο μικρός σου βρε Chloe? Μη γράφω αρλούμπες τόση ώρα)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλό είναι να υπάρχουν στον κόσμο τα ημίαιμα γιατί κάποιοι άνθρωποι που αξίζουν να έχουν σκύλο αλλά δεν έχουν οικονομική άνεση η απόκτηση ενός αδέσποτο-ημίαιμο είναι μονόδρομος...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Προσωπικά δεν θα ήθελα να εκλείψουν τα ημίαιμα... Έχουν κι αυτά τις χάρες τους όπως και τα καθαρόαιμα... Αν γίνεται να εκλείψουν καλύτερα οι συμπεριφορές που οδηγούν στην εγκατάληψη, την κακοποίηση και την θανάτωση όμως θα είναι ευχής έργο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί πρακτικά η γέννα αυτή στηρίζεται στην επιλεκτική εκτροφή καθαρόαιμων, στη δουλειά που έκαναν οι εκτροφείς του πατέρα κανίς και της μητέρας πομεράνιαν (ακόμα κι αν εκτροφέας είμαι εγώ η ίδια) και είναι, άρα, αποτέλεσμα αυτής.

OK. Δεν αντιλέγει κανείς σ'αυτό.... Εξάλλου τα ίδια σκυλιά δεν εμποδίζει κανείς να χρησιμοποιηθούν ξανά και για γέννα καθαρόαιμη. Δεν πάνε "χαμένα".

Εκ των πραγμάτων επιλεκτική εκτροφή ημίαιμων δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο ελεγχόμενες γέννες ημίαιμων που ακολουθούν τις προσπάθειες που έχουν γίνει για καλές γραμμές καθαρόαιμων σκύλων - τουλάχιστον σ' αυτό το παράδειγμα. Λοιπόν το βρίσκω λίγο ανήθικο.

Εδώ διαφωνούμε. Γιατί ανήθικη? Με δεδομένο οτι δεν βάζει σε κίνδυνο την υγεία των σκυλιών και υπάρχει ζήτηση για το επιθυμητό αποτέλεσμα (με δεδομένη την αβεβαιότητα μορφολογίας/χαρακτήρα, που είναι και το ζητούμενο), ποιον κανόνα ηθικής παραβιάζεις?

Η τυχαία φάτσα του σκύλου απ' την άλλη είναι λίγο ηλίθιο κριτήριο για την επιλογή του κουταβιού μου. Ανάμεσα στα καθαρόαιμα μπορεί να βρει κάποιος μια φάτσα που θα του αρέσει, αν ψάξει δε μπορεί, κι αν θέλει να είναι ο μοναδικός που κυκλοφορεί με τέτοιο σκύλο, ας πάει να βρει έναν σπάνιο.

Και πάλι θα διαφωνήσουμε. Εγώ θεωρώ "ηλίθιες" επιλογές πάρα πολλές ράτσες. Αυτό δεν σημαίνει οτι δε σέβομαι τους ανθρώπους που τις επιλέγουν. Περι ορέξεως..... κολοκυθόπιτα (με δεδομένο οτι δεν προκύπτουν συνειδητά προβληματα υγείας στα σκυλιά της υποθετικής σου γέννας, τουλάχιστον όχι περισσότερα απο τα προβλήματα που θα προέκυπταν σε μια καθαρόαιμη γέννα).

Απ' την άλλη, προϊόν που μπορεί να έχει ζήτηση μπορεί να είναι και ο κλασσικός κοπρίτης Αθηνών και περιχώρων, αλλά αυτός δεν μπορεί να εκτραφεί ελεγχόμενα.

Αναγνωρίζω ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι και πολύ ισχυρά, γι' αυτό σου είπα ότι ακόμα το σκέφτομαι...

EDIT: Ρε παιδιά υποθετική είναι η συζήτηση τι νομίζετε ότι καψουρεύτηκε ο μπούλης μου κανένα τσαχπίνικο πομεράνιαν και πάω να δικαιολογήσω το... φόνο?
Τώρα στα γεράματα θα αναπαραχθεί το Παιδί, και μάλιστα με... πομεράνιαν???!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Πηγή αυτά ακριβώς που λες περίμενα να πεις (ή θα έλεγα κι εγώ αν κάποιος μου έλεγε αυτά που είπα εγώ - βγήκε νόημα? :maria:) γι' αυτό και είπα ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν είναι και πολύ ισχυρά...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ιδού και μερικά υποθετικά αποτελέσματα της υποθετικής μου γέννας (είναι "pomapoo" δηλαδή κανίς με πομεράνιαν, αλλά όπως είπαμε δεν θα τους έδινα καμία ονομασία :maria:)
Διαλέχτε:

αυτουνού ο πατέρας είναι apricot poodle :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
παρατηρώ κάποια μέλη που τολμάνε να διαφωνούν μαζί μου.......:p
θα κάνω πως δεν το είδα.....

ένας κόσμος χωρίς ημίαιμα δεν ξέρω πως θα ήταν
αλλά φόρουμ χωρίς κοπρίτη ξέρω πολύ καλά.........ήσυχο!!!!!!!!!
:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
παρατηρώ κάποια μέλη που τολμάνε να διαφωνούν μαζί μου.......:p
θα κάνω πως δεν το είδα.....

ένας κόσμος χωρίς ημίαιμα δεν ξέρω πως θα ήταν
αλλά φόρουμ χωρίς κοπρίτη ξέρω πολύ καλά.........ήσυχο!!!!!!!!!
:D
:D:D:D:D:D

Ουστ ρε για θα σε σβήσω!!! Και οff topic και προσωπική επίθεση!!!! Τους κανονισμούς τους ξέρεις?? Παρακαλώ εναν moderator να επιληφθεί του θέματος!!!!:p:p:p

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, οι κοπρίτες είναι τα καλύτερα παιδιά ρε!!! Χωρίς αυτούς θα βαριόσαστε τα ίδια και τα ίδια....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα