Χωρίς ημίαιμα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είναι τελείως άτοπα και μπορούν άνετα να δημιουργήσουν (δυστυχώς) ένταση από το πουθενά και ζωρίς λόγο.
Αυτό δεν είναι λόγος για να μην συζητάμε.
Όταν είδα το poll με τις πηγές απόκτησης σκύλου/προβλήματα σκέφτηκα πως μπορεί να προκύψει κάποιο συμπέρασμα ότι απ' τα pet shop συνήθως παίρνουμε καλά κουτάβια και όντως... τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής: 6 δεν είχαν κανένα πρόβλημα/ 3 είχαν λίγα προβλήματα / 2 είχαν σοβαρά προβλήματα. Συμπέρασμα??? Τίποτα... επισφαλές.

Όμως δε μου αρέσει ο διαχωρισμός σε επικίνδυνα θέματα και ασφαλή.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επίσης, μπορώ να βεβαιώσω ότι θα έχει κάποια χαρακτηριστικά είτε απ' τον ένα γονιό είτε απ' τον άλλο είτε μίξη (κανίς-πομεράνιαν με γνωστούς χαρακτήρες και γνωστούς χαρακτήρες προγόνων. Αν κανένας γονέας και κανένας πρόγονος δεν είχε π.χ εκδηλώσει επιθετικότητα κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο δικός μου σκύλος θα εκδηλώσει γενετική επιθετικότητα. Επιπλέον, μπορώ να δώσω αρκετές διαβεβαιώσεις για το χαρακτήρα, στηριζόμενη στην ανατροφή που θα έχει λάβει το κουτάβι μέχρι να φύγει για το σπίτι του νέου του ιδιοκτήτη.
Eφόσον μιλάμε για γνωστούς χαρακτήρες, άρα επιζήτηση συγκεκριμένου αποτελέσματος, έχουμε μπει ήδη στο "τριπάκι" επιλεκτικής εκτροφής..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εννοείται! Το είπε και η Πηγή πριν... επιλεκτικής εκτροφής ημίαιμου!

(κάπως έτσι δεν προκύπτουν τα designer που κράζουμε? Μόνο που δεν θα τα βάφτιζα designer, ούτε θα τα πουλούσα - θα τα χάριζα, ώστε να μην μου πει κανείς ότι πάω να εκμεταλλευτώ τα ζώα μου...)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επιλεκτική εκτροφή ημίαιμου =παύει να είναι ημίαιμο.., έχει γίνει από την επιλεκτική εκτροφή πλέον μία νέα φυλή..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άρα τότε δεν μιλάμε για επιλεκτική εκτροφή αλλά για καθαρό πείραμα..
Επιλεκτική εκτροφή εννοούμε κάτι που κάνεις ήδη αρκετό καιρό και ασχολείσαι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Και πάλι διαφωνώ γιατί και ο εκτροφέας καθαρόαιμων στην πρώτη του γέννα επιλεκτική εκτροφή κάνει, και όπως είδες γι' αυτή τη γέννα ημίαιμων έχω κι εγώ ψαχτεί πολύ, δεν τα βάζω έτσι τυχαία...
Αλλά ξεφεύγουμε, γιατί το θέμα δεν είναι πώς θα το πούμε. Είναι γιατί να μην κάνω τη γέννα.
(Βασικά ούτε αυτό είναι το θέμα, αλλά τέλος πάντων :p )

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό δεν είναι λόγος για να μην συζητάμε.
Όταν είδα το poll με τις πηγές απόκτησης σκύλου/προβλήματα σκέφτηκα πως μπορεί να προκύψει κάποιο συμπέρασμα ότι απ' τα pet shop συνήθως παίρνουμε καλά κουτάβια και όντως... τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής: 6 δεν είχαν κανένα πρόβλημα/ 3 είχαν λίγα προβλήματα / 2 είχαν σοβαρά προβλήματα. Συμπέρασμα??? Τίποτα... επισφαλές.

Όμως δε μου αρέσει ο διαχωρισμός σε επικίνδυνα θέματα και ασφαλή.
Σαφώς και να συνεχίσουμε τη συζήτηση! Απ'ότι βλέπεις συμμετέχω οικειοθελώς κι ευχαρίστως! Απλά μην ανεβάσουμε ένταση λέω!

Εντιτ: Το θέμα είναι για ημίαιμα που προκύπτουν από καθαρές μίξεις ή για ότι να'ναι ημίαιμα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το θέμα πάντως με τα ημίαιμα, δεν είναι μόνο η μοναδικότητα τους. Είναι η απεριόριστη δυνατότητα συνδυασμού χαρακτηριστικών που δεν μπορεί κανείς να βρει σε συγκεκριμένες φυλές. Αυτο είναι που θα χάναμε κατα τη γνώμη μου αν μια μέρα εξέλειπαν τα ημίαιμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
επιλεκτική εκτροφή ???
τι να επιλέξεις???
το άγνωστο με το άγνωστό?
τα σκυλιά δεν είναι ότι βλέπεις..........

επιλεκτική εκτροφή να το λέγαμε απο την 4 γενιά και μετά-που όσο νάναι κάτι έχει αξιολογηθεί απο τις προηγούμενες
εξ ου και η διαδικασία των ΒΕΑ 1 2 3
τα 1 είναι ημίαιμα
μέχρι το ΒΕΚ (pedigree) μεσολαβούν τρείς γενιές όπου αναπαράγονται τα εγγύτερα του επιθυμητού τύπου
απο το ΒΕΚ και μετά μπορείς να πείς ότι έχεις αρκετά στοιχεία
πιο πρίν....βγαίνουν διάφορα σε μεγάλη συχνότητα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Πάλι στο πώς θα πούμε τη δουλειά αυτή κολλάμε? Είναι εκτροφή?
το άγνωστο με το άγνωστό?
Δε με προσέχεις :)
Και τα δύο σκυλιά είναι πάρα πολύ "γνωστά" απ' όλες τις απόψεις.
Υποτίθεται λοιπόν ότι έχω επιλέξει πολύ καλούς γεννήτορες και απ' τη μία φυλή και από την άλλη... μόνο που δεν κολλάνε μεταξύ τους (αυτό όμως είναι και ζητούμενο).

Είναι δεν είναι, πάντως είναι μια γέννα...
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτή η γέννα?
------------------------------------------
Επειδή μιλάμε για τη μοναδικότητα που έχουν τα ημίαιμα ως επιθυμητό χαρακτηριστικό να ένα ενδιαφέρον post από το θέμα που παρέθεσε η kopritis

Εγώ πάλι γιατί δεν βλέπω αυτή την μοναδικότητα που λέτε μορφολογικά στα ημίαιμα??

Εξαιρετικά λίγα ημίαιμα έχω δει που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο(ένα παράδειγμα ο Ντέξτερ της xotikouli).

Κατά τα άλλα σκυλιά πάνω κάτω σαν τον δικό μου έχω δει πολλά σε αγγελίες..
Σκυλιά σαν τον γκογκόλ επίσης πολλά..
Τύπου κυνηγόσκυλα επίσης πολλά..
"Ποιμενικούς" επίσης..
Σκέτα ημίαιμα που έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους επίσης..

Θέλω να πω πως η "δεξαμενή" γενετικού υλικού που υπάρχει δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη όσο θέλουμε να πιστεύουμε..
http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...-vs-καθαροαιμα&p=179533&viewfull=1#post179533

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάλι θα διαφωνήσω με τον Κόκονο (...:p). Eπιλεκτική είναι η εκτροφή απο τη στιγμή που θα βάλεις κάτι στο μυαλό σου και επιθυμείς να το αναπαράγεις. Δεν έχει σημασία αν στα πρώτα ζευγαρώματα τα σκυλιά είναι (προφανως) ημίαιμα. Δεν είναι επιλεκτική η εκτροφή μόνο μετά αλλά και ΠΡΙΝ τη σταθεροποίηση μιας φυλής.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτή η γέννα?
Εγώ είπα οτι πρέπει. :) Προϊον με ζήτηση είναι κι αυτό (γνωστο ιστορικό υγείας, σχετικά γνωστα χαρακτηριστικά, ελεγχόμενες συνθηκες κοινωνιοποιησης, αλλα με ένα περιθώριο έκπληξης ως προς το χαρακτήρα και τη μορφολογία). Για κάποιους απο μας δεν αξίζει τον κόπο το εγχείρημα. Για άλλους μπορεί να αξίζει. Ας είναι ενημερωμένος ο ενδιαφερόμενος για το τι ακριβώς παίρνει (παρεμπιπτοντως το κόστος της έκπληξης θα είναι κοντινό μ'αυτό ενός καθαρόαιμου κουταβιού), κι ας το πάρει. Να ξέρει όμως τι παίρνει, κι εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ελα, εγώ τόσα είπα.:D:D Πες κι εσύ τώρα.... γιατι δεν θα'πρεπε (με δεδομένο οτι ο ενδιαφερόμενος θέλει ακριβώς αυτό: Γνωστό ιστορικό, καλή "παιδικη ηλικία", ψιλογνωστό μέγεθος, με ένα ελεγχόμενο στοιχείο έκπληξης).

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χι χι αν στο μάδημα πάρει από το κανίς κι όχι από το πομεράνιαν τότε η εκπληξη θα είναι ευχάριστη και θα σου ζητήσουν να την επαναλάβεις την γέννα chloe!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ελα, εγώ τόσα είπα.
Πες κι εσύ τώρα.... γιατι δεν θα'πρεπε (με δεδομένο οτι ο ενδιαφερόμενος θέλει ακριβώς αυτό: Γνωστό ιστορικό, καλή "παιδικη ηλικία", ψιλογνωστό μέγεθος, με ένα ελεγχόμενο στοιχείο έκπληξης).
Γιατί πρακτικά η γέννα αυτή στηρίζεται στην επιλεκτική εκτροφή καθαρόαιμων, στη δουλειά που έκαναν οι εκτροφείς του πατέρα κανίς και της μητέρας πομεράνιαν (ακόμα κι αν εκτροφέας είμαι εγώ η ίδια) και είναι, άρα, αποτέλεσμα αυτής. Εκ των πραγμάτων επιλεκτική εκτροφή ημίαιμων δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο ελεγχόμενες γέννες ημίαιμων που ακολουθούν τις προσπάθειες που έχουν γίνει για καλές γραμμές καθαρόαιμων σκύλων - τουλάχιστον σ' αυτό το παράδειγμα. Λοιπόν το βρίσκω λίγο ανήθικο.

Η τυχαία φάτσα του σκύλου απ' την άλλη είναι λίγο ηλίθιο κριτήριο για την επιλογή του κουταβιού μου. Ανάμεσα στα καθαρόαιμα μπορεί να βρει κάποιος μια φάτσα που θα του αρέσει, αν ψάξει δε μπορεί, κι αν θέλει να είναι ο μοναδικός που κυκλοφορεί με τέτοιο σκύλο, ας πάει να βρει έναν σπάνιο.

Απ' την άλλη, προϊόν που μπορεί να έχει ζήτηση μπορεί να είναι και ο κλασσικός κοπρίτης Αθηνών και περιχώρων, αλλά αυτός δεν μπορεί να εκτραφεί ελεγχόμενα.

Αναγνωρίζω ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι και πολύ ισχυρά, γι' αυτό σου είπα ότι ακόμα το σκέφτομαι...

EDIT: Ρε παιδιά υποθετική είναι η συζήτηση τι νομίζετε ότι καψουρεύτηκε ο μπούλης μου κανένα τσαχπίνικο πομεράνιαν και πάω να δικαιολογήσω το... φόνο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γιατί πρακτικά η γέννα αυτή στηρίζεται στην επιλεκτική εκτροφή καθαρόαιμων, στη δουλειά που έκαναν οι εκτροφείς του πατέρα κανίς και της μητέρας πομεράνιαν (ακόμα κι αν εκτροφέας είμαι εγώ η ίδια) και είναι, άρα, αποτέλεσμα αυτής. Εκ των πραγμάτων επιλεκτική εκτροφή ημίαιμων δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο ελεγχόμενες γέννες ημίαιμων που ακολουθούν τις προσπάθειες που έχουν γίνει για καλές γραμμές καθαρόαιμων σκύλων - τουλάχιστον σ' αυτό το παράδειγμα. Λοιπόν το βρίσκω λίγο ανήθικο.

Η τυχαία φάτσα του σκύλου απ' την άλλη είναι λίγο ηλίθιο κριτήριο για την επιλογή του κουταβιού μου. Ανάμεσα στα καθαρόαιμα μπορεί να βρει κάποιος μια φάτσα που θα του αρέσει, αν ψάξει δε μπορεί, κι αν θέλει να είναι ο μοναδικός που κυκλοφορεί με τέτοιο σκύλο, ας πάει να βρει έναν σπάνιο.

Απ' την άλλη, προϊόν που μπορεί να έχει ζήτηση μπορεί να είναι και ο κλασσικός κοπρίτης Αθηνών και περιχώρων, αλλά αυτός δεν μπορεί να εκτραφεί ελεγχόμενα.

Αναγνωρίζω ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι και πολύ ισχυρά, γι' αυτό σου είπα ότι ακόμα το σκέφτομαι...
Aυτό!!:):)

Eγώ το τελειώνω εδώ παιδιά, πάω για καφεδάκι!!

Λίζα μου, αν λέω αν.. το κανεις τελικά επάγγελμα :)p) προσφέρομαι για μαία..:D:p

H συζήτηση άλλωστε ήταν πέρα για πέρα υποθετική και για να περνάει η ώρα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα