Χρειάζομαι συμβουλή!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πως ακριβώς το πετυχαίνεις αυτό? Μ' ενδιαφέρει πολύ γιατί και τα δυο τα δικά μας κάνουν μονίμως σα λιμασμένα, σα να 'χω να τα ταΐσω βδομάδες ένα πράμα.....
Σοφία δεν ακολούθησα συγκεκριμένα βήματα για να τον "απευαισθητοποιήσω".
Αλλά επειδή μου έσπαγε τα νεύρα το πως κολλούσε το μαυαλό του όταν υπήρχε η υποψία του φαγητού, σταμάτησα αρχικά να χρησιμοποιώ το φαί ως επιβραβευση.

Πλέον παίρνει λιχουδιές(κόκκους ξηράς) μόνο όταν προσπαθώ να του μάθω κόλπα. Του δίνω ξηρά και όχι άλλη λιχουδιά γιατί αν του δώσω κάτι νόστιμο αποσυντονίζεται και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Αρχίζει και κάνει από μόνος του ότι νομίζει σωστό για να του δώσω την λιχουδιά.

Επίσης τρώω πολλές φορές επίτηδες μπροστά του(επειδή δεν μένει μέσα δεν έχω την ευκαιρία να τον εκπαιδευσω την ώρα του φαγητού) και αδιαφορώ τελείως στα όποια παρακάλια. Προσπαθώ γενικά να περάσω το μήνυμα "ε δεν έγινε και τίποτα που υπάρχει φαί μπροστά σου, δεν είναι ανάγκη να το φας".
Επίσης διόρθωσα το προβλημα που είχε να τρώει τα πάντα από κάτω στην βόλτα.

Γενικά θεωρώ πολύ ενοχλητικό να έχω ένα σκύλο που να σκέφτεται συνεχώς τι μπορεί να φάει και να με πρήζει..

Τέλος να πω πως ταίζω ξηρά και το θεωρώ συν ότι δεν είναι τόσο νόστιμη ώστε να τρελαίνεται. Τις όποιες λιχουδιές δίνω που και που(τυρί, ζαμπόν, γιαούρτι, κλπ) τις δίνω αφού απαιτήσω να κάνει κάτι δύσκολο..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
.

Πλέον παίρνει λιχουδιές(κόκκους ξηράς)
καλα, αυτο με τις μουφα λιχουδιες ειναι πραγματικα πολυ αστειο:D
εγω στον γερμανικο δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε λιχουδια, αλλα στα αλλα σκυλια, οποτε χρειαστηκε να το κανω(που το αποφευγω σαν διαολος το λιβανι) τους εδινα οτι πιο ηλιθιο εβρισκα, πχ μια φλουδα απο κρεμυδι,εναν κοκκο απο ρυζι, τρεις κοκκους απο παξιμαδι:D αλλα με τετοιο στυλ, που πιστευαν οτι τρωνε το νεκταρ των θεων...χαχαχαχα:D

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@foibos

Δύο πράγματα έκανα. Διορθώσεις με το λουρί και έγινα πολύ προσεκτική ως προς το τι υπάρχει κάτω.

Στην αρχή έστησε ο εκπαιδευτής σκηνικό με πεταμένη κάτω στο δρόμο τροφή και του έκανε διόρθωση με το κολάρο όταν πήγε να το φάει.. Δεν χρειάστηκαν πάνω από δύο διορθώσεις.
Μετά εγώ έκανα το ίδιο στην βόλτα μας. Εκτός από τις διορθώσεις όμως πρόσεχα πάρα πολύ τι υπάρχει μπροστά και πλάι από τον σκύλο. Προειδοποιούσα λοιπόν με όχι και συμμαζευόταν. Πλέον έχουμε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο αλλά ακόμη και τώρα αν μυρίσει κάτι πολύ delicious θα κάνει κίνηση να το φάει.
Αλλά με ένα όχι διορθώνεται και σε μέρη όπου είναι πολύ βρώμικα τον βάζω στο δίπλα όπου δεν επιτρέπεται να εχει κάτω το κεφάλι του.
Επειδή όμως είχα μεγάλο πρόβλημα, έτρωγε τα πάντα, ο εκπαιδευτής πρότεινε το φίμωτρο ως την αποτελεσματικότερη λύση. Αλλά επειδή δεν μου άρεσε αισθητικά κυρίως:)rolleyes::p) δεν το ακολούθησα.

Πάντως ήταν πολύ δυσκολο και το παλεύουμε ακόμη ώστε να αποβάλλει τελείως την συμπεριφορά αυτή. Αλλά αφού είδα πως υπάρχει βελτίωση το συνέχισα.
Στο επόμενο σκυλί μου θα προσέξω πάρα πολύ ώστε να μην αναπτύξει αυτή την συμπεριφορά.

@Γαλάζιο
Σημασία δεν έχει μόνο η λιχουδιά αλλά και το πως την πλασάρεις! Π.χ. τον βάζω να κάνει 5-6 κόλπα μαζεμένα και τον ανταμείβω με τα ψίχαλα που έχουν απομείνει στην τσέπη μου..
Και όταν τον είχαμε πάει πρώτη φορά στην θάλασσα για να μπει τον δελέασα με ένα βότσαλο που κρατούσα(ναι έπιασε!)!!:D:D:D

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
σταμάτησα αρχικά να χρησιμοποιώ το φαί ως επιβραβευση.
Επίσης, κυρίως παίρνουν το μπαλάκι, κάνα άλλο παιχνίδι, τέτοια πράγματα. Η΄ βλακείες όπως λέει και η γαλάζια, κάνα μαρουλόφυλλο, ένα κομμάτι πιπεριά, τέτοια πράγματα, που τα πασάρεις λες και είναι τουλάχιστον μπέικον....

παίρνει λιχουδιές(κόκκους ξηράς) μόνο όταν προσπαθώ να του μάθω κόλπα. Του δίνω ξηρά και όχι άλλη λιχουδιά γιατί αν του δώσω κάτι νόστιμο αποσυντονίζεται και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Αρχίζει και κάνει από μόνος του ότι νομίζει σωστό για να του δώσω την λιχουδιά.
Σα να βλέπω το Μπρούνο! :p

τρώω πολλές φορές επίτηδες μπροστά του(επειδή δεν μένει μέσα δεν έχω την ευκαιρία να τον εκπαιδευσω την ώρα του φαγητού) και αδιαφορώ τελείως στα όποια παρακάλια.
Κι αυτό το κάνω, αλλά σε γενικές γραμμές το αποφεύγω γιατί τους τρέχουν τα σάλια! :D

Μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα με τα δικά μου, δε μπορείς να φανταστείς πως κάνουν στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να παίξει φαΐ σεληνιάζονται!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Sofia εγώ προτείνω να κάνεις το τελευταίο συχνότερα(να τρως μπροστά τους δηλαδή σαν να μην τρέχει τίποτα). Μπορεί να είναι λίγο ψυχοφθόρο(κατα βάθος τον λυπάμαι αλλά δεν το δείχνω) αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί του δείχνω πως δεν θα τρώει πάντα όταν υπάρχει φαγητό γύρω του..

Ε κατά τα άλλα δεν μπορώ να τον κάνω και Βούδα με το θέμα του φαγητού το χω αποδεχτεί!
Ο δικός μου σεληνιαζόταν και με την ξηρά τροφή ακόμη!!:rolleyes:
Τα δικά σου σεληνιάζονται με όλα τα φαγητά ή με τα πιο νόστιμα??:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, μεγάλοι, είσαστε καλύτεροι και από ψυχαναλυτές! Πραγματικά δεν πάτε να κάνετε κανα-μάστερ και μετά να χ*στείτε στο τάλληρο?!

Σοβαρολογώ και δε σαρκάζω καθόλου! Διότι σκέφτηκα τα όσα είπατε, κυρίως η Λίνα, και συνειδητοποίησα ότι το φαΐ το χρησιμοποιώ ως ανταμειβή και ως κέντρο του σύμπαντος και όχι μόνο για το σκύλο! Και κάνω και projection και τον εξανθρωπίζω! Από την άλλη φαντάζομαι τη Γαλάζια να κυκλοφορεί ανάμεσα στους σκύλους της σα να μην τρέχει τίποτα και καταλαβαίνω ότι το Μουφ έχει μεν τρόπο να κάνει τους πάντες να το κακομαθαίνουν, αλλά εγώ είμαι ο πιο αδύνατος κρίκος εδώ μέσα, μακράν πιο αδύνατος από προηγούμενους ιδιοκτήτες και αναδόχους του!!

Και ναι μεν το Μουφ έτσι επέζησε της ΒΥΒ/παππυμιλλούς/σεβαστής εκτροφέως του (αφήστε τα, κι απ' τα τρία ήταν η βλαμένη!) και του μπόγια και του high kill καταφυγίου που το έστειλε ο μπόγιας και των άσχετων κυριών του σωστικού ομίλου και με έπεισε τελείως υπερβατικά από το ίντερνετ να πάω να οδηγήσω σαν την τρελλή 14 ώρες να το πάρω και να κάνω τούμπες ανάποδα ταυτόχρονα για να αποδείξω ότι είναι και ο πρώτος. Έχει γίνει όμως μέγας Δερβέναγας του σπιτιού κι αυτό δεν τον ωφελεί καθόλου τελικά.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω με την όλη υπόθεση. Από τη μια μεριά τα παραπάνω που γράφω και γράφετε είναι λογικά, το να τα εφαρμόσω όμως είναι άλλη υπόθεση. Μάλλον όμως πρέπει να το κάνω.

Και ναι, συμφωνώ με το Φοίβο ότι αλλάζουν οι συνήθειες όποιο παρελθόν και να έχει ένας σκύλος εφόσον φυσικά δεν συντρέχει άλλος σοβαρός λόγος.

Τελοσπάντων, ευχαριστώ για τις συμβουλές, για να δούμε αν και πότε μπορώ να τις εφαρμόσω.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Sofia εγώ προτείνω να κάνεις το τελευταίο συχνότερα(να τρως μπροστά τους δηλαδή σαν να μην τρέχει τίποτα). Μπορεί να είναι λίγο ψυχοφθόρο(κατα βάθος τον λυπάμαι αλλά δεν το δείχνω) αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί του δείχνω πως δεν θα τρώει πάντα όταν υπάρχει φαγητό γύρω του..

Ε κατά τα άλλα δεν μπορώ να τον κάνω και Βούδα με το θέμα του φαγητού το χω αποδεχτεί!
Ο δικός μου σεληνιαζόταν και με την ξηρά τροφή ακόμη!!:rolleyes:
Τα δικά σου σεληνιάζονται με όλα τα φαγητά ή με τα πιο νόστιμα??:p
Τρώμε συνέχεια μπροστά τους ρε συ, και μάλιστα τα αγνοούμε επιδεικτικά, αλλά εκεί που κάθονται δημιουργούνται μπροστά τους μικρές λιμνούλες από σάλια... Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο.....:D

Φυσικά και με την ξηρά τροφή έχουν την ίδια ακριβώς αντίδραση, όταν δε είναι η ώρα του φαγητού είναι ικανά και ταγκό να χορέψουν που λέει ο λόγος για να φάνε!
Αφού διαβάζω καμιά φορά εδώ για σκύλους που δεν τρώνε την τάδε ή τη δείνα τροφή και μου φαίνεται πολύ περίεργο που υπάρχουν σκύλοι με τόσο εκλεκτικό ουρανίσκο!:p

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Βρε Σάρα λες να στραφώ προς αυτή την κατεύθυνση??
Οχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά ψάχνομαι ως προς το τι μεταπτυχιακό θα ήθελα να κάνω και μου δωσες ιδέα!!!:D:D:paja1:(πλάκα κάνω ε?)

Τρώμε συνέχεια μπροστά τους ρε συ, και μάλιστα τα αγνοούμε επιδεικτικά, αλλά εκεί που κάθονται δημιουργούνται μπροστά τους μικρές λιμνούλες από σάλια... Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο.....:D

Φυσικά και με την ξηρά τροφή έχουν την ίδια ακριβώς αντίδραση, όταν δε είναι η ώρα του φαγητού είναι ικανά και ταγκό να χορέψουν που λέει ο λόγος για να φάνε!
Αφού διαβάζω καμιά φορά εδώ για σκύλους που δεν τρώνε την τάδε ή τη δείνα τροφή και μου φαίνεται πολύ περίεργο που υπάρχουν σκύλοι με τόσο εκλεκτικό ουρανίσκο!:p

Ναι καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς..
Και γω ένα σοκ το παθαίνω όταν ακούω για σκυλιά που δεν τρώνε ή που αφήνουν το πιάτο τους για να πιάσουν το μπαλάκι!!:D:p

Εφόσον όμως έχεις κάνει όλα αυτά και δεν έχουν ξεκολλήσει καθόλου δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει...:(
Οι λιμνούλες πρέπει όντως να είναι ενοχλητικές!!:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
η λώρα, δεν πα να'ρθεις να της πάρεις την τροφή από το στόμα, που λέει ο λόγος, δεν θα ασχοληθεί. Εκτός του ότι τρώει αργά, δεν είναι κ καθόλου κυριαρχική με το φαγητό της ή τα μασουλητήρια της (ο Boo από δίπλα όλο της τα 'κλέβει' :D)

εννοείται όμως ότι όταν πρόκειται για κάτι άλλο εκτός ξηράς τροφής, λιγουρεύεται. Ζητιανεύει κ καμιά φορά όταν τρώμε (ειδικά όταν έχω επισκέπτες, γιατί τους τουμπάρει), αλλά έμαθε ότι δεν έχει 'τέτοια', οπότε κάθεται στον τόπο της κ μασουλάει κανά παιχνίδι της.

Στον δρόμο ποτέ δεν πήρε κάτι από κάτω, οπότε υποθέτω ότι απλά δεν είναι 'λιγούρα'.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ωχ, έχω άλλο ένα γεύμα, μεσημεριανό αυτή τη φορά με Αμερικάνους, Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους, σύνολο άτομα έξι!:eek: Σε δυο βδομάδες.:eek::eek: Και θέλουν οπωσδήποτε να γνωρίσουν και το Μουφ.:eyecrazy: Και θα προτιμούσαν ελληνικού στυλ μπερεκέτια. Ήδη δηλαδή κάθομαι και κάνω επανάληψη τη συνταγή του χουνκιάρ μπεγέντι και διαφόρων τινών από το τρίτομο αριστούργημα του Νικόλαου Τσελεμεντέ (μεγάααααααλη η χάρη του!). Για την ώρα έχω εκπαιδεύσει το Μουφ να πέφτει ξερό στο πάτωμα την ώρα που τρώω και να μη ζητιανεύει. Δυστυχώς όμως θα πρέπει να το μάθω να πηγαίνει στο μαξιλάρι του όταν τρώω με μια εντολή αλλιώς θα έχουμε σούπερ δράματα!! Το αυτό πρέπει να κάνει και όταν έχει κόσμο βέβαια. Και προβλέπεται επίσης κοκκινιστό και σπανακόπιτα που τρελλαίνεται και για τα δυο το Μουφ και που πάνε πολύ με το χουνκιάρ μπεγέντι το οποίο όμως έχω να φτιάξω χρόνια, πολύ προ Μουφ δηλαδή, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι θα έτρωγε και όλη την κατσαρόλα άμα λάχει να 'ουμ... Έχει ιδιαίτερη πλάκα πάντως να βλέπατε πώς τρώει το Μουφ τη σπανακόπιτα: σηκώνει με προσοχή το καπάκι, τρώει πρώτα τη γέμιση και μετά τα δυο καπάκια και απολαμβάνει ιδιαιτέρως το χρατς-χρουτς που κάνει η ζύμη...:rolleyes:

Δεν πρόκειται να κάνω Ισκέντερ Κεμπάπ διότι θα καταλήξω σίγουρα στο νοσοκομείο με γαστρίτιδα... ΠΑΛΙ.... :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι καλέ εκπαίδευση με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτά τα ξέρει. Απλώς πρέπει να τον βάζω καθημερινά και σε κάθε γεύμα να κάθεται σε συγκεκριμένο μέρος. Το δωμάτιο δε δουλεύει διότι θα κλαίει και θα χτυπάει την πόρτα, οπότε θα στεναχωριούνται και οι άλλοι. Αφήστε που είναι και Ελληνάρες και τα γεύματα είναι λουκούλεια, οπότε θα πάρει ώρες. Το Μουφ θα πρέπει απλώς να κάτσει σε μια μεριά και να μη μας πρήζει. Θα του αγοράσω μερικά αληθινά καπνιστά κόκκαλα από το σφαγείο για να μην κλαίει πολύ.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
το να μην αφήνεις τον σκύλο σου να τρώει από άλλους και να μην του δίνεις ΠΟΤΕ από το φαγητό σου έχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε τέτοιες καταστάσεις.

αν ξέρει ότι από τους ξένους μπορεί να φάμε και κανά μεζέ θα σας ζαλίσει τον έρωτα.

αν και το μουφ από'τι καταλαβαίνω ψυχολογεί τους ανθρώπους και τους ντουμπάρει εύκολα!:):p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, δε νομίζω να του δώσουνε τίποτα διότι ο ένας τύπος έχει το σκύλο του σε στάση προσοχής απ' ό,τι διαπίστωσα ιδίοις όμμασι όταν είχα φάει σπίτι τους. Μάλιστα πρώτα έτρωγαν οι άνθρωποι και μετά ο σκύλος το οποίο φυσικά μου είναι αδύνατον να κάνω με το Μουφ διότι δε θα κατεβαίνει το φαΐ στον καταπιώνα μου. Τώρα βέβαια το Μουφ μπορεί να ψυχολογήσει ΚΑΙ να τουμπάρει απαξάπαντες, οπότε ο τύπος να πάει να κλειστεί σε κανά δωμάτιο τιμωρία ο ίδιος μέχρι να φάει το Μουφ!! Το έχω ικανό!! Θα έχει και τα δυο παιδάκια του και τη γυναίκα του που συνήθως δεν είναι μεν αυστηρά όντα, δεν τους έχω δει όμως να ταΐζουν το σκύλο τους αηδίες. Έχουν βέβαια ένα κανισοειδές που είναι σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε και δεν είναι Μουφ. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι οι δυο άντρες στρατιωτικοί, άρα μπορεί να μπορούν να επιβληθούν στο Μουφ. Αν και έχω συναντήσει στρατιωτικούς που συνάντησαν το Μουφ κι αρχίσανε να κυλιούνται στο πάτωμα σα μωρά και να μιλάνε στο Μουφ με ψιλή-ψιλή φωνίτσα, σκέτη τρέλλα!! Μάλλον θα μαγειρέψω από βραδύς και μετά το πρωί θα βγάλω το απαίσιο Μουφ για καμιά ώρα βόλτα, μετά θα το βάλω να πηδήξει μερικά εμπόδια, κατόπιν θα το αμολήσω στο πάρκο να τρέξει μερικά χιλιόμετρα και στο τέλος θα του κάνω μερικούς κύκλους να το ζαλίσω (ή να ζαλιστώ εγώ). Κανονικά θα πρέπει να σωριαστεί στο πάτωμα λιπόθυμο αν και ποτέ δεν ξέρεις. Το θέμα είναι ότι όλα τα φαγιά γίνονται από βραδύς εκτός από το χουνκιάρ μπεγεντί που πρέπει να είναι φρέσκο...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
... Μάλλον θα μαγειρέψω από βραδύς και μετά το πρωί θα βγάλω το απαίσιο Μουφ για καμιά ώρα βόλτα, μετά θα το βάλω να πηδήξει μερικά εμπόδια, κατόπιν θα το αμολήσω στο πάρκο να τρέξει μερικά χιλιόμετρα και στο τέλος θα του κάνω μερικούς κύκλους να το ζαλίσω (ή να ζαλιστώ εγώ). Κανονικά θα πρέπει να σωριαστεί στο πάτωμα λιπόθυμο αν και ποτέ δεν ξέρεις. Το θέμα είναι ότι όλα τα φαγιά γίνονται από βραδύς εκτός από το χουνκιάρ μπεγεντί που πρέπει να είναι φρέσκο...
Θα πάρει τόσο χαρα με ολη αυτη τη βόλτα, ταλαιπωρία για εσένα θα είναι παρα για τον σκύλακα σου ;), που όταν θα είναι σπίτι με τους καλεσμένους θα είναι σαν να μην εχει κάνει τίποτα... :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97