Έχω μία φίλη που όταν συζητάμε και συνήθως όταν λέω κάτι με το οποίο διαφωνεί ή για το οποίο έχει άλλη άποψη, η αντίδραση της είναι να με ρωτά αμέσως "Που το ξέρεις;". Δε ξέρω αν υπάρχει απάντηση που να την ικανοποιεί, πάντως, τα τελευταία 20 χρόνια που την γνωρίζω δεν την έχω βρει...
Συνήθως της χαμογελώ και της λέω άσχετα πράγματα όπως "Το έχω διαβάσει" ή "Το είδα στην τηλεόραση" ή "Μου το είπαν" ή "Κάπου το άκουσα" για να ακολουθήσει άλλη μια σειρά ερωτήσεων βασισμένη στα που, ποιος, πότε,κλπ.
Δεν είμαι απόλυτος στις απόψεις μου, αλλά ακόμα και σε κάποιες που μπορεί να είμαι κρατώ την "απολυτότητα" για προσωπική χρήση και όχι για "δημόσια" (προσπαθώντας, δηλαδή, να επιβάλω την άποψη μου ή να "κερδίσω").
Ιδιαίτερα στα θέματα σκύλου, που είναι από τα θέματα που όλοι είμαστε ειδικοί και το λέω όχι για να σε κατηγορήσω ή να σε προσβάλω προσωπικά, δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα μα και σε εμένα και όλους σχεδόν που γνωρίζω. Πόσο μάλλον σε θέματα ιστορίας των σκύλων, όπου ο μύθος μπλέκεται με τα γεγονότα, τα γεγονότα αλλοιώνονται κατά το δοκούν, οι μύθοι πλάθονται κατά πως αρέσουν και εξυπηρετούν, κλπ.
Εδώ δεν έχουμε καταφέρει να συμφωνούμε στην "ανθρώπινη ιστορία".
Μπορεί, λοιπόν, οι Ινουίτ να έσπαγαν τα δόντια μόνο των Greenland Dogs και των Canadian Eskimo Dogs και όχι των Alaskan Malamutes (αν και δε ξέρω κατά πόσο ξεχώριζαν αυτά τότε και κατά πόσο τα ξεχώριζαν οι ιθαγενείς του Βορρά). Επίσης, μπορεί ένας σκύλος που χρησιμοποιείται για το κυνήγι αρκούδας να μην χρησιμοποιήθηκε για bear baiting, για κυνομαχίες να χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα (όπως γράφεις) ή καθόλου και να είναι μόνο μυθοπλασίες (Mε εξαίρεση αυτά που έχω δει με τα μάτια μου μα δυστυχώς δεν έχω πρόχειρα σε video. Για να το κάνω ακόμα πιο απίστευτο θα σου πω πως την ίδια μέρα είδα και για πρώτη φορά Ca de Bou από κοντά, ήταν 1995 και όλα αυτά ήταν σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Ασπροπύργου... αλλά ας το αφήσουμε ως έχει γιατί έτσι όπως τα γράφω αμφιβάλω κι εγώ αν τα είδα/έζησα...
) και όντως, η γραμμή M' Loot να είναι πιο aggressive από τις άλλες μα ως προς τον άνθρωπο.
Για όλα αυτά αξίζει ένα ξεχωριστό θέμα, ένα θέμα για τα Malamute που δεν υπάρχει πιο "αρμόδιο" μέλος για να το ξεκινήσει και να το εμπλουτίσει με πληροφορία, από ένα μέλος με username
@Malamute
Καλημέρα σε όλους!