Φοιτητής ...

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Λοιπόν για τα Bullmastiff,Dogo Argentino και Rottweiller το μέγεθος τους είναι μάλλον απαγορευτικό για διαμέρισμα 60-90 τετραγωνικών,έστω και με βεράντες ή αυλή,αν δεν έχουν καθημερινή βόλτα και άσκηση 2-3 φορές,για κανά 45λεπτο την φορά.

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις αν δεν αφιερώνεις πολύ χρόνο και δεν έχεις και πείρα ή καθοδήγηση με αυτά τα σκυλιά θα είναι μεγάλα.

Το Πιτ-Μπουλ,πιο βολικό σε μέγεθος από τα παραπάνω και εξίσου ή και περισσότερο αθλητικό.
Επιθετικό ως προς τους ανθρώπους είναι πολύ λιγότερο από τα παραπάνω,ως προς τα άλλα σκυλιά το ίδιο ή ελαφρά περισσότερο από τα παραπάνω.
Και αυτό βέβαια θέλει βόλτες,χρόνο και σίγουρα εκπαίδευση (όπως και όλα).

Το English Bulldog (αν αυτό ενοείς) σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω σκυλιά!... :D
Αν λόγο του ότι είσαι αθλητικός τύπος,όπως λες,θες το σκύλο να σε συντροφεύει στις δραστηριότητες σου...ε με το Μπουλντόγκ ξέχνα το!!
Κανά dvd και καναπές είναι το πιο extreme που συνιστώ... :lol:
Βέβαια και αυτό θέλει κάποιο χρόνο,λιγότερη άσκηση σίγουρα αλλά με το Μπουλντόγκ πρέπει να γίνεις...κτηνίατρος μάλλον...ποοοολλά προβλήματα υγείας.

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
με κατατοπισες καπος αλλα εχω και μερικες αλλες αποριες...Αν τελικα αποφασισω να παρω ενα δογο που θα απευθυνθω? σε εκτροφιο?σε πετ σοπ? και αν τελικα παρω μεγαλοσομο σκυλο θα μπορω να το μεταφερω με αεροπλανο?(εχω ακουσι οτι σκυλια μπενουν σε εναν ιδικο χωρο και επιβαρινεσε παραπανο).το δογο αργεντινο κανι για κυνιγη εδω στιν ελλαδα?γιατι κσερω οτι εχουν απαγορευτη οι τυποι μαστιφ για κυνιγη..το bulldog είναι φύλακας??

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Αν τελικα αποφασισω να παρω ενα δογο που θα απευθυνθω? σε εκτροφιο?σε πετ σοπ?
Ε διάβασε λίγο το φόρουμ και θα βρείς πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα σου!... :D

Pet-shop ενοείτε πως ΟΧΙ!!!

και αν τελικα παρω μεγαλοσομο σκυλο θα μπορω να το μεταφερω με αεροπλανο?(εχω ακουσι οτι σκυλια μπενουν σε εναν ιδικο χωρο και επιβαρινεσε παραπανο)
Ναί,σε ειδικό κουτί,κάτω με τις αποσκευές και η χρέωση είναι ανάλογη με το ταξίδι με το minimum (από όσο έχω ψάξει) να είναι 6 ευρώ ανά κιλό (οπότε 50 κιλά ο σκύλος και 15 το κουτί του=65 κιλά=390ευρώ ο σκύλος...το λιγότερο).

το δογο αργεντινο κανι για κυνιγη εδω στιν ελλαδα?
Το Ντόγκο κυνηγά αγριογούρουνα και cougars.
αγριογούρουνα έχουμε,cougars όχι!... :D

Μετά από πολύ εκπαίδευση και πααααάρα πολύ χρόνο ίσως καταφέρεις να κυνηγήσεις με Ντόγκο...αλλά αφού χρόνο δεν έχεις,το αποκλείουμε.

γιατι κσερω οτι εχουν απαγορευτη οι τυποι μαστιφ για κυνιγη
Δε γνωρίζω...δεν κυνηγώ.

το bulldog είναι φύλακας??
Όχι!...Με την ευρεία ένοια του όρου δηλαδή... :D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για τον Ικαρο δεν εχω να πω τιποτα!
Με καλυψαν οι πρoλαλησαντες.

Ναναι καλα παντος ο samone που μιλισαμε με τις ωρες και καταλαβε, οτι δεν ηρθε ακομα η ωρα να αποκτησει κουταβι, για τους ιδιους λογους περιπου (σπουδες, στρατος, αλλαγες στην ζωη- κανεναν να αναλαβει το σκυλι σε περιοδους που δεν μπορει ο ιδιος).
Αυτο για μενα σιμαινει πραγματικος κυνοφιλος. =D>

Ναί,σε ειδικό κουτί,κάτω με τις αποσκευές και η χρέωση είναι ανάλογη με το ταξίδι με το minimum (από όσο έχω ψάξει) να είναι 6 ευρώ ανά κιλό (οπότε 50 κιλά ο σκύλος και 15 το κουτί του=65 κιλά=390ευρώ ο σκύλος...το λιγότερο).
θα μου πεις με πια εταιρια βρισκεις τοσο χαμηλες τιμες??
Μεχρι τωρα, κατω απο 10 ευρω δε εχω βρει τιποτα!

Και να αναφερεις, οτι αυτη η τιμη ειναι One Way!
Για τον γυρισμο αλλα τοσα θες!

Μια φιλη μου πεταξε πριν απο 3 μηνες με την Aegean με ενα σκυλακι 5 κιλων (μαζι με το κλουβι και επειδη ηταν μικρο το ειχε μαζι της στην καμπινα επιβατων ) στο Duesseldorf και πληρωσε μονο για το σκυλακι 78 ευρω!
Επειδη ο σκυλακος εμενε εκει- μονο μια φορα!
Το δικο της εισητιριο (πιγαινε-ελα) κοστισε 145 Ευρω!
Τα ξερο καλα, επειδη εγω της εκλεισα τα εισιτηρια.

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
επειδη εχω ακουσει πολυ radio αρβηλα....πηγα σημερα στην ολιμπιακη και ρωτισα ...λοιπον εχουμε και λεμε αν ο σκυλος συνοδευετε απο το αφεντικο του χρεωνεσε 2,4ευρο ανα καθε kg (για εσωτερικό) οποτε για ενα Ντογκο π.χ (ρωτησα
συκεκριμενα) θα πληρωσης (μαζι με κλουβι)=130εθρο ΜΑΧ(εξαρτατε και απτο κλουβι αν εινε κανα τεραστιο πληρωνεις πιο πολλα).....

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ακόμα και με αυτή την τιμή ένα Ντόγκο 50 κιλών και ένα κλουβί για να χωρά ένα Ντόγκο 50 κιλών (που δεν θα ζυγίζει λιγότερο από 12-15 κιλά) θα κοστίζει για μία μόνο διαδρομή (one way) 148-156ευρώ.

Και αυτό για ένα ταξίδι εσωτερικού...δηλαδή το εισιτήριο σου θα κοστίζει πολύ λιγότερο από του σκύλου...Ε δεν είναι και ότι καλύτερο!

Τελικά από ότι βλέπω επικεντρώνεσε περισσότερο στο Ντόγκο Αρτζεντίνο ε?
Σου ταιριάζει για σκύλος διαμερίσματος που δεν χρειάζετε και πολύ βόλτα?

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
το διαμερισμα μου εινε στο ηρακλιο κρητης εινε κοντα στην θαλλασα εινε καπου στα 70τμ +αλλα 20 βεραντες (πολυ καλο περιβαλον κενουρια κατ κτλ).Σκεφτηκα οτι θα εινε καλο για μενα και για το σκυλο μου αντι να τρεχω σε εναν διαδρομο γυμναστιριου να περνω τον σκυλλο μου και να συνδιαζω την γυμναστικη μου οποτε και ο σκυλος μου θα εχει τιν καταλλιλη φυσικη κατασταση και εγω θα συνδιαζω το προγραμα μου π.χ 1 ωρα τρεξιμο με τον σκυλλο και 1 ωρα βαρη στο gym ..το Ντογκο το προτιμαο για τι πιστευω οτι συνδιαζη αντοχη,νευρο,εξιπναδα και επισης εχω γνωστους που ασχολιουντε
με το κυνιγη αγριοχιρου οποτε λεω να κιταξω προς αυτο το σκυλο αλλα δυσαρεστιθικα πραγματικα οταν εμαθα το ποσο ευαλωτα εινε τα bulldog σε σχεση με την ηγεια τους..(εχω βρει 1 θυλικο Ντογκο απο ιδιοτη αλλα εγω θελω αρσενικο)

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Ίκαρε στην Ελλάδα δε χρησιμοποιούνται "catch dogs", δηλαδή σκυλιά που δαγκώνουν το θήραμα, στο κυνήγι αγριόχοιρου. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Το Ντόγκο ειδικά σαν κουτάβι θα ενθουσιαστεί με το διαμέρισμα και αν και καινούργια κατασκευή θα "τολμήσει" μια μικρή ανακαίνιση (ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι θετικός στις αλλαγές... :lol: ).

Όσο για το γυμναστήριο και την άσκηση,στην αρχή δεν θα μπορεί να σε συνοδεύει στη 1 ώρα τρέξιμο αλλά θα φροντίζει για την φυσική σου κατάσταση με σφουγγάρισμα=τρικέφαλα+στήθος (10-20 φορές την ημέρα x αρκετές επαναλήψεις) , μάζεμα σκατού=ραχιαίους+πλάγιους κοιλιάκους (4-5 σετ ανά ημέρα) , άρσεις και γεμίσματα κουβά για σφουγγάρισμα=ώμους+δικέφαλα+πήχεις (power set όσο πέρνει) , εμετός και διάροιες (εκτός από μάζεμα , άρση κουταβιού και τρέξιμο στον κτηνίατρο)=αερόβια άσκηση , ενίσχυση καρδιαγγειακού και άλλα πολλά

Σε αυτά θα έχεις και πρόγραμμα power yoga με κλάματα το βράδυ και ξενύχτια καθώς και καταστροφές αντικειμένων με τρόπους που δεν είχες φανταστεί... :D

Καλό κουράγιο λοιπόν!
Όταν και αν πάρεις θα περάσω να σας δώ...ελπίζω να έχω και γώ τα δικά μου εώς τότε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Dogo said:
Όσο για το γυμναστήριο και την άσκηση,στην αρχή δεν θα μπορεί να σε συνοδεύει στη 1 ώρα τρέξιμο αλλά θα φροντίζει για την φυσική σου κατάσταση με σφουγγάρισμα=τρικέφαλα+στήθος (10-20 φορές την ημέρα x αρκετές επαναλήψεις) , μάζεμα σκατού=ραχιαίους+πλάγιους κοιλιάκους (4-5 σετ ανά ημέρα) , άρσεις και γεμίσματα κουβά για σφουγγάρισμα=ώμους+δικέφαλα+πήχεις (power set όσο πέρνει) , εμετός και διάροιες (εκτός από μάζεμα , άρση κουταβιού και τρέξιμο στον κτηνίατρο)=αερόβια άσκηση , ενίσχυση καρδιαγγειακού και άλλα πολλά

Σε αυτά θα έχεις και πρόγραμμα power yoga με κλάματα το βράδυ και ξενύχτια καθώς και καταστροφές αντικειμένων με τρόπους που δεν είχες φανταστεί... :D
Έλιωσαααα!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
=D>

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
FrenchieFan said:
Για τον Ικαρο δεν εχω να πω τιποτα!
Με καλυψαν οι πρoλαλησαντες.

Ναναι καλα παντος ο samone που μιλισαμε με τις ωρες και καταλαβε, οτι δεν ηρθε ακομα η ωρα να αποκτησει κουταβι, για τους ιδιους λογους περιπου (σπουδες, στρατος, αλλαγες στην ζωη- κανεναν να αναλαβει το σκυλι σε περιοδους που δεν μπορει ο ιδιος).
Αυτο για μενα σιμαινει πραγματικος κυνοφιλος. =D>
ναι ετσι ειναι τα πραγματα.. δεν μπορεις να παρεις σκυλακι αν εχεις να πας στρατο.. σπουδες.. κ μετα δεν ξερεις την ζωη σου.. μπορει πχ για μια δουλεια να πρεπει να φευγεις πολλες ωρες απο το σπιτι ή διαφορα αλλα....
δεν ειναι κριμα να μενει μονο του το σκυλακι σε ενα διαμερισμα?

καλυτερα να εχουμε μια ζωη η οποιο ειναι τακτοποιημενη κ μετα να ερθει κ το σκυλακι ωπου τοτε θα εχει ολο το χρονο κ την αγαπη μας κ την παρουσια μας...

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
χαχαχαχα ωρεο ποστ :lol: τις επομενες μερες θα κανω ποστ τι ρατσα διαλεξα
(το κοβο για Ντογκο ομος) ευτηχος ο ιδιοκτιτης δεν εχει προβλιμα εχω ρωτιση ..πιστευω ολα τα παραπανο που ανεφερες αξιζουν για ενα Ντογκο ο σκυλος αν χριαστει μπορει να δωση και την ζωη του για το αφαιντικο του..

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
..πιστευω ολα τα παραπανο που ανεφερες αξιζουν για ενα Ντογκο ο σκυλος αν χριαστει μπορει να δωση και την ζωη του για το αφαιντικο του..
ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΒΡΕ ΙΚΑΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ???... :p :lol:

Ο κάθε σκύλος αξίζει μάλλον την προσπάθεια του ιδιοκτήτη του αλλά η αξία είναι μπροστά μας πάντα...εμείς δεν την βλέπουμε συχνά. :wink:

Dio

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2007
95
0
Dogo said:
Το Ντόγκο ειδικά σαν κουτάβι θα ενθουσιαστεί με το διαμέρισμα και αν και καινούργια κατασκευή θα "τολμήσει" μια μικρή ανακαίνιση (ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι θετικός στις αλλαγές... :lol: ).

Καλό κουράγιο λοιπόν!
Όταν και αν πάρεις θα περάσω να σας δώ...ελπίζω να έχω και γώ τα δικά μου εώς τότε.
Αψωγο, και πολυ γαμάτω, μας πέθανες Dogo.

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
dudes :D τεληκα ΘΑ ΠΑΡΩ dogo!!! :) :) :) :) :) την ερχομενη βδομαδα θα
ξερω ποτε θα το εχω μαλον σε 20 μερες..επσακσα παντου,σε αγγελιες,σε πετ
σοπ (δεν αξιζουν μια!)...και τεληκα αποφασισα να παρο ενα αρσενικο απο πολλη καλο εκτροφιο του εξωτερικου,μην με ρωτατε λεπτομεριες,θα μαθω περησσοτερα την ερχομενη βδομαδα...η τιμη του κουταβιου ειναι καπου 800ευ λεω να τον ονομασω Λανσελοτ!..

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
φιλε το ονομα ειναι κορυφαιο,για μενα απο την στιγμη που βρηκες αυτο το ονομα,πρεπει να προχωρησεις!...
πες μου οτι θα τον φερεις και απο την αργεντινη...?

περα απο την πλακα...οτι αποφασισεις καλη επιτυχια !!!...Σου ευχομαι να γινεις ενας αξιος "ιδιοκτητης" .....