Φοιτητής ...

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
gia se olous!! me lene niko kai spoudazw pliroforiki stin krith eime 20 xronwn
kai tha ithela poli na agorasw enan skilo. epidi exw vrethi se dilima :roll: kai den kserw pia ratsa tha mou teriaze sas parakalw voithisteme. eime athlitikos tipos menw se ena spiti eurixoro (xwris auli) distixos den mporw na afierwsw poli xrono gia to katikidio mou logo tis diskolias tis sxolis mou (diavasma) :shock: .skeftome na agorasw ena agliko aspro bulldog h ena dogo argentino(mporo na diathesw xrimata gia to katikidio mou) btw tha ithela o sklos pou tha paro na eine dinatos kai kalos filakas kai na min xriazete megali frontida p.x(2-3 fores voltes tin mera)..

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Καλωσόρισες Ίκαρε. Αν σου είναι εύκολο διόρθωσε το μήνυμα σου στα ελληνικά.

Σε γενικές γραμμές η ιδιοκτησία σκύλου είναι ένα χόμπυ που περιστρέφεται γύρω από δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν περιπάτους, παιχνίδι, εκπαίδευση, συναναστροφή, φροντίδα για τη διατροφή και τη υγεία του ζώου και πολλές άλλες. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι έναν σκύλο δεν τον παίρνεις για να τον "έχεις" αλλά για να "κάνεις" μαζί του πράγματα, όπως για παράδειγμα ένα καγιάκ το παίρνεις για να κάνεις rafting. Η διαφορά είναι ότι όταν πάρεις τον σκύλο θα είσαι υποχρεωμένος να επιδίδεσαι στις αντίστοιχες δραστηριότητες καθημερινά και για καμιά δεκαπενταριά χρόνια.

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
Γνωρίζω όλλα τα παραπάνω αλλά δεν είπα οτι δεν θα ασχολούμαι μαζί του απλά δεν θα έχω πάρα πολύ ελευθερο χρόινο λόγο της σχολής μου.Μπορείτε να μου πείτε πιο απο τα δυο είδη σκυλιών μου ταιριάζει πιο πολύ?Ευχαριστώ πολύ!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες ikaros.

Δυστυχώς κανένας σκύλος δεν σου ταιριάζει αυτήν την περίοδο της ζωής σου, που η βασική σου προτεραιότητα είναι η σχολή και το διάβασμα.

Κάνε λίγο υπομονή να τελειώσεις τις σπουδές σου και μετά, εάν και εφόσον εξακολουθείς να το θέλεις, απέκτησε οποίον σκύλο επιθυμείς και διέθεσε του όσο χρόνο χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος.

Είναι άδικο να πάρεις ένα ζώο στην παρούσα φάση και να του στερήσεις ότι ποιο σημαντικό θα μπορούσε να έχει: Εσένα…

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
Ναι αλλα πολοι φοιτητες εχουνε σκυλι.μπηκα σε αυτο το forum επειδη πιστευα οτι θα βρω μια βοηθεια για επιλογη σκυλιου.αν πιστευετε οτι δεν μπορω να εχω σκυλι επειδη ειμαι φοιτητης κανετε λαθος.Τελικα θα μιλησω με αλλους για να λυσω την απορια μου...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Όλα τα σκυλιά χρειάζονται αρκετό χρόνο, αλλά οι πιο "δυνατές" φυλές ακόμα περισσότερο (άσκηση, εκπαίδευση κλπ). Θέλουν επίσης και εμπειρία. Αν είναι η πρώτη φορά που παίρνεις σκύλο, είναι αρκετά πιθανό να δυσκολευτείς...

Ότι και να σου πούμε εμείς, εννοείται ότι εσύ θα αποφασίσεις... Όμως όπως είπες κι εσύ μπήκες στο forum για να ζητήσεις γνώμες από ανθρώπους που έχουν γνώσεις και εμπειρίες. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν όταν λένε κάτι, πιθανότατα έχουν λόγο και οι απόψεις τους βασίζονται σε αυτές τις γνώσεις/εμπειρίες.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν παίρνουμε σκύλο ονειρευόμαστε να κάνουμε 50 πράγματα με/για τον σκύλο μας και τελικά μπορεί να μην τα καταφέρνουμε όλα. Πώς θα είναι τελικά η ζωή με τον σκύλο όταν εξ αρχής ξεκινάς με δεδομένο ότι θες/μπορείς να κάνεις μόνο 2-3 πράγματα όλα κι όλα στα οποία δεν συμπεριλαβάνονται καν τα βασικά όπως οι πολλές βόλτες? Οι πιθανότητες λένε ότι τελικά δεν θα μένουν και πολλά για να μοιράζεστε...

Όταν ο σκύλος μένει πολλές ώρες μόνος του αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να παρουσιάσει κάποια προβληματική συμπεριφορά. Και αν δεν αφιερώσεις πολύ χρόνο δεν μπορείς ούτε να αποφύγεις κάτι τέτοιο, ούτε να το διορθώσεις. Τι θα κάνεις αν λερώνει μέσα στο σπίτι? Αν γαυγίζει και παραπονιούνται οι γείτονες? Αν τραβάει στη βόλτα και σε δυσκολέυει να τον κουμαντάρεις? (ειδικά αν είναι τερατάκι σαν τα dogo). Αν δεν σε αφήνει να φας/μαγειρέψεις γιατί κλέβει το φαγητό σου? Αν επιτεθεί στη σπιτονοικοκυρά όταν έρθει να πάρει το ενοίκιο? Αν δεν αφήνει τους φίλους σου να μπουν στο σπίτι? Όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται χαζά τώρα, αλλά είναι προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει ιδιοκτήτες στο να παρατήσουν τα ζώα τους ή στο να ζουν μια καθημερινότητα στην οποία υποφέρουν αυτοί, η οικογένειά τους, οι γείτονες... και φυσικά τα ζώα τους!

Για αυτό το λόγο πήρες τις απαντήσεις που πήρες. Γιατί όλοι μας έχουμε ακούσει και έχουμε δει τέτοιες ιστορίες πολλές φορές...

15 χρόνια είναι πολλά. Από τα 20 σου μέχρι τα 35, έχεις σκεφτεί τι αλλαγές θα γίνουν στη ζωή σου? Στρατός, μεταπτυχιακά στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη, δουλειά, μετακόμιση, γάμος, παιδιά... Χωράει ένας σκύλος σε όλες αυτές τις αλλαγές? Αν χωράει και βλέπεις να έχεις περισσότερο χρόνο μετά τις σπουδές, μήπως να το άφηνες για τότε που θα το ευχαριστηθείς κι εσύ και το σκυλάκι περισσότερο? Αν πάλι όχι, σκούρα τα πράγματα... :roll:

Όπως κατάλαβες, όλα τα παραπάνω με μια κουβλεντα λένε το εξής απλό: ψάξτο καλά πριν αποφασίσεις!

Καλές αποφάσεις λοιπόν!

:)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
τον πιάσαμε από τα μούτρα τον Ίκαρο, και μάλον ξεχνάμε ότι...
Ο καθένας μας για κάποιον λόγο απόκτησε σκύλο, άλλα φανταζόταν όταν τον απόκτησε, και σιγά σιγά ο σκύλος μας άλλαξε την ζωή, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον ελεύθερο μας χρόνο κλπ.

Εγώ τουλάχιστον, ο μόνος λόγος που απόκτησα ροτβάηλερ, ήταν ότι μου άρεσε!!! Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, και δεν έμοιαζα κατάλληλος ιδιοκτήτης τέτοιου σκύλου. Αποκτώντας τον σκύλο αυτό, η ζωή μου άλλαξε τελείως, πριν αποκτήσω τον σκύλο εκείνον, ούτε που φανταζόμουνα τι σημαίνει τελικά να είσαι ιδιοκτήτης τέτοιου σκύλου...

Αντί λοιπόν να πιάνουμε από τα μούτρα όποιον δεν έχει τις δικές μας γνώσεις ή εμπειρίες, και αντί να τον αποθαρρύνουμε να αποκτήσει τον σκύλο που θέλει γιατί δεν είναι "εμείς", ας θυμηθούμε ποιοί είμασταν πριν αποκτήσουμε τον σκύλο μας και τι σκέψεις κάναμε, τι κριτήρια είχαμε για το ποιον σκύλο θα διαλέξουμε και πως φανταζόμασταν την σχέση μας με τον σκύλο μας.

Ψυχραιμία!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Από το πρώτο σου post ikaros, απέκλεισες την πιθανότητα να γίνεις ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκυλού για τους παρακάτω λόγους.
distixos den mporw na afierwsw poli xrono gia to katikidio mou logo tis diskolias tis sxolis mou (diavasma)......
........kai na min xriazete megali frontida p.x(2-3 fores voltes tin mera)..
Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, σου γράψαμε πως δεν μπορείς να πάρεις σκύλο αυτήν τη χρονική στιγμή της ζωής σου, ΟΧΙ ΠΡΙΝ το επιβεβαιώσεις εσύ με τα γραφόμενα σου.

Όταν ζητάς την γνώμη κάποιου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις ίσως κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύεις ότι είναι το σωστό και καλό θα είναι να βγάζεις τις παρωπίδες και να είσαι ανοικτός στον διάλογο (πολύ περισσότερο όταν εσύ έχεις προκαλέσει τον διάλογο, ζητώντας συμβουλές.)
Αν έχεις πάρει τις αποφάσεις σου εκ των πρότερων, η συζήτηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Καλώς ή κακώς η απόκτηση ενός σκύλου είναι μια πράξη που συνεπάγεται απίστευτες αλλαγές στη ζωή ενός υπεύθυνου ιδιοκτήτη και καλό είναι τα μάθεις όλα αυτά από την αρχή για να ξέρεις τι σε περιμένει. Αν παρόλα αυτά εσύ επιμένεις, σου εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη.

@amαngos
Όλοι αντιμετωπίσαμε δυσκολίες όταν αποκτήσαμε σκύλο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Στην πορεία προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα και απολαύσαμε όλα αυτά που η μοναδική αυτή σχέση με τον σκύλο μας, μας χάρισε. Σε αυτό βρίσκω λογική…

Την λογική του Ikaros «είμαι αθλητικός τύπος, δεν έχω χρόνο, θέλω σκύλο δυνατό, τι σκύλο να πάρω?» αδυνατώ να την καταλάβω… :(

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ίκαρε, όταν είχα το δικό μου ροτβάηλερ, μαζί με εμένα είχε αποκτήσει ίδιον σκύλο και ένας φοιτητής Μηχανολογίας, ο Δημήτρης.

Εγώ είχα το Τέρας, αυτός είχε την Ζήνα. Κάθε μέρα βρισκόμασταν στο ίδιο μέρος, κάναμε πολύ καλή παρέα, οι σκυλίτσες μας ήταν κολητές.

Ο Δημήτρης ήταν από τους καλούς ιδιοκτήτες σκύλου, αλλά αρκετά ανώριμος... Ζευγάρωσε την Ζήνα, και κράτησε έναν γιό της. Παράλληλα έφυγε και φαντάρος, οπότε η Ζήνα με τον γιό της κατέληξαν σε μια ταράτσα!!! Η κοπελιά του ανέλαβε αρκετή δράση... Έτσι τα σκυλιά δεν ταλαιπωρήθηκαν πολύ. Βοήθησα και εγώ όσο μπορούσα.

Με κάποια τσατσιλίκια δε του πατέρα του Δημήτρη, τον πέρασε τον στρατό σαν κολέγιο, με πολλές εξόδους και άδειες κάθε τρείς και λίγο....
Η πρώτη του δουλειά σαν εξοδούχος ήταν τα σκυλιά.

Τελικά σάτρα πάτρα βγήκε και ο στρατός, αλλά... μετά ο Δημήτρης αραβωνιάστηκε με κάποιαν άλλην, και η αραβωνιαστικιά στην αρχή ερχόταν μαζί του με τους σκύλους αλλά σιγά σιγά του την έκοψε την κακιά συνήθεια... Ζηλευε και την πρώην που ήταν κώλος και βρακί με τα σκυλιά...

Σιγά σιγά έχασα τον Δημήτρη και από φίλο (διότι ταίριαζα καλύτερα με την πρώην παρά με την νυν), μαζί με εμένα τον έχασαν και οι σκύλοι του. Ο Θεός και η ψυχή τους τι απέγιναν... Η μοίρα τους ήταν να καταδικαστούν να ζήσουν την υπόλοιπη τους ζωή στας Λας Ταράτσας νήσους!!! Η πρώην ζητούσε τα σκυλιά, αλλά από εγωισμό και πείσμα τα σκυλιά παρέμειναν στην ταράτσα.

Δεν λέω ότι όλοι οι σκύλοι των φοιτητών έχουν τέτοια μοίρα, αλλά είναι φυσικό σε μια ηλικία και σε μια φάση της ζωής σας που οι αλλαγές είναι πολλές και ξαφνικές πολλές φορές, κατά την διάρκεια της ζωής του σκύλου σας το πιο πιθανόν να πέσετε με τα μούτρα στην δουλειά, να αλλάξετε γκόμενες, να παντρευτείτε, να νοικοκυρευτείτε, να αποκτήσετε και κουτσούβελο (α), ο σκύλος σας είναι φυσικό κάποτε να καταλήξει σε δεύτερη-τρίτη ή και τελευταία μοίρα...

Η συμβουλή μου δεν είναι να μην πάρεις σκύλο. Η συμβουλή μου είναι να οργανώσεις έτσι την ζωή του σκύλου, ώστε αν μια μέρα δεν μπορείς ή δεν θέλεις άλλο να ασχοληθείς μαζί του, να έχεις δημιουργήσει εξ αρχής εναλλακτικές λύσεις (με την οικογένεια σου για παράδειγμα) που να ασχοληθούν και εκείνοι με τον σκύλο σας...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ROTTIE said:
Όταν ζητάς την γνώμη κάποιου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις ίσως κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύεις ότι είναι το σωστό και καλό θα είναι να βγάζεις τις παρωπίδες και να είσαι ανοικτός στον διάλογο (πολύ περισσότερο όταν εσύ έχεις προκαλέσει τον διάλογο, ζητώντας συμβουλές.)
Αν έχεις πάρει τις αποφάσεις σου εκ των πρότερων, η συζήτηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.
Σοφή κουβέντα!!!
Οι περισσότεροι συζητάνε (συζητάμε) για να βρουν ανθρώπουν να συμφωνούν μαζί τους, και όχι ανθρώπους που θα διαφωνούν μαζί τους... Αν δε οι διαφωνούντες έχουν σοβαρά επιχειρήματα, τότε γίνονται ακόμα πιο αντιπαθείς!!! :?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ROTTIE said:
Την λογική του Ikaros «είμαι αθλητικός τύπος, δεν έχω χρόνο, θέλω σκύλο δυνατό, τι σκύλο να πάρω?» αδυνατώ να την καταλάβω… :(
Δεν έχεις άδικο φιλενάδα, αμφιβάλλεις όμως ότι πολλοί μπορεί να αποκτούν σκύλο με τέτοια κριτήρια?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καθόλου δεν αμφιβάλλω!
Ίσα ίσα! Πιστεύω πως οι περισσότεροι ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλέγουν σκύλο!

Μια προσεκτική ματιά αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος, πως η πλειοψηφία των σκύλων ζει «στας Λας Ταράτσας νήσους», «στας πυλωτάς χερσονήσους» και «στα μπαλκόνια πεδία»! :roll:

Ελπίζω πως ο φίλος μας ο Ikaros θα αποτελέσει την εξαίρεση αυτού του κανόνα… [-o<

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
αν και είμαστε αλλού γι αλλού, ο αρμόδιος μοντερέητορ ας μεταφέρει το θέμα στις συζητήσεις, θα πω για τον Θοδωρή και την Σάντυ...

Η Σάντυ ένα πανέμορφο Χασκυ, που διαψεύδει ότι τα Χάσκυ δεν εκπαιδεύονται... Η σχεση του Θοδωρή με τον σκύλο του, υποδειγματική και αξιοζήλευτη. Η αραβωνιατικιά του, επίσης λάτρευε τον σκύλο. Μαζί με σκηνή στην Θεσπρωτία, τους πέτυχα να περνάνε διακοπές με τον σκύλο τους. Κάθε απόγευμα περνουσαν σχεδόν 2 ώρες βόλτα με τον σκύλο τους... Είχε φτιάξει και ένα σαμάρι, και έβαζε την Σάντυ να τραβάει το ποδήλατο με τον Θοδωρή επάνω, σαν έλκυθρο... (όταν δεν είχε ζέστες)

Παντρεύτηκαν, κάνανε και παιδιά, και στην αρχή όλοι μαζί κάνανε τις βόλτες τους...Παιδιά σκυλιά στο πάρκο.
Έλα όμως που ο Θοδωρής αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλει πέρα, έλα που τα παιδιά άρχισαν σχολεία, φροντιστήρια αγγλικών-αθλητισμό κλπ, η Σάντυ πέρασε τα γεράματα της στα Μπαλκόνια πεδία!!!

Αν ζει ακόμα η Σάντυ, πρέπει να είναι 13 χρονών.

--------------------------------------------

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, που είναι όλα τα ενήλικα σκυλιά πάνω από 2-3 χρονών? Τα παρκα είναι γεμάτα από νεαρά σκυλιά που οι νέοι ιδιοκτήτες τους τα βολτάρουν (και τα επιδεικνύουν)... Σπάνια βλέπεις ενήλικα σκυλιά, σπανιότερα ηλικιωμένα. Που είναι τα σκυλιά αυτά?
Που είναι ο Βάγκνερ, που είναι ο Πουτσίνι???

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
καλωςηρθες και απο μενα ikaros...

καλη διαμονη και καλες συζητησεις...

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
ikaros said:
Ναι αλλα πολοι φοιτητες εχουνε σκυλι.μπηκα σε αυτο το forum επειδη πιστευα οτι θα βρω μια βοηθεια για επιλογη σκυλιου.αν πιστευετε οτι δεν μπορω να εχω σκυλι επειδη ειμαι φοιτητης κανετε λαθος.Τελικα θα μιλησω με αλλους για να λυσω την απορια μου...

:?
Κοίτα αγαπητέ ikaros. Και πολύς κόσμος έχεις σκυλί(-ιά). Το θέμα είναι πως περνάνε τη ζωή τους αυτά τα σκυλιά. Αν θες να του πετάς ένα πιάτο φαϊ και νερό και τίποτα άλλο, τότε λυπάμαι, αλλά δεν είσαι σε θέση να πάρεις σκυλί. Φυσικά και θα αποφασίσεις εσύ για το αν θα πάρεις ή όχι. Απλά αν είσαι πραγματικά ζωόφιλος, σκέψου λίγο πως θα περάσει αυτό το σκυλί που όλη μέρα θα είναι μόνο του. Και στο λέω γιατί κι εγώ μαθητής είμαι ακόμα και ξέρω πως τα σκυλιά θέλουν χρόνο και θυσίες. Εκτός κι αν είσαι έτοιμος να προσαρμόσεις τη ζωή σου με τους ρυθμούς ζωής του σκυλιού σου. Γιατί αυτό να προσαρμοστεί στους ρυθμούς της δικιάς σου ζωής, το βρίσκω λίγο δύσκολο.

Μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Ας μπούμε λίγο και στο μυαλό των σκυλιών μας.

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
Δεν ξερω πολλα απο ζωα αλλα καποτε ειχα ενα γατακι που το μαζεψα απο τον δρομο και στα αληθεια το εσωσα.Το επερνα μαζι μου στο χωριο μου το καλοκαιρι και το φροντισα οταν ειχε αναγκη.Τοτε που ενας σκυλαρος μπηκε στην αυλη μου και του εκανε ενα τρομερο τραυμα στην κοιλια.Ηταν τοσο ασχημο που φαινοντουσαν τα οργανα του.Με την προσπαθεια των δικων μου και την δικη μου εγινε τελειως καλα...Και μετα απο ενα χρονο και μετα απο ενα χρονο πηδηξε απο το μπαλκονι του σπιτιου μου και εφυγε.( για το ευχαριστω , μην μου πειτε οτι τα σκυλια δεν μπορουσαν να φερθουν αχαριστα ως οι καλητεροι φιλοι του ανθρωπου , γιατι πολλα εχουμε ακουσει οτι πολλα σκυλια εχουν κατασπαραξει τα παιδια του αφεντικου τους ) Δεν σκεφτομαι αρνητικα και θα αγαπησω πολυ τον σκυλο μου...Παντως στο ερωτιμα μου κανεις δεν απαντησε οπως περιμενα....

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Tα σκυλιά που "κατασπαράζουν" τα παιδιά του αφεντικού τους, δεν το κάνουν από αχαριστία. Έχει να κάνει με ζήλεια, με κακή εκπαίδευση, με ανθρώπινα λάθη.
Ούτε είναι απαραίτητο ότι το γατάκι που έσωσες έφυγε από αχαριστία. Πιθανόν να έφυγε για να ζευγαρώσει.

Μην τα βλέπεις άσπρα ή μαύρα. Υπάρχουν αποχρώσεις.

Αν ήμουνα στην θέση σου, θα διάλεγα ένα ροτβάηλερ. Πως μπορώ να διαλέξω για εσένα τι σκύλος σου αρέσει?

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
η αληθεια ειναι οτι θα μου αρεΣε ενα ροτβαιλερ αλλα θελω να ροτισω μπορει ενα τοσο μεγαλοσομο σκυλη να μηνει μεσα σε ενα διαμερισμα?γιαυτο γραφω στην αρχη δογο αργεντινο η' μπουλντοκ.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
DOGO ARGENTINO

SIZE :
Height at the withers : Dogs : 62 to 68 cm.
Bitches : 60 to 65 cm.

The weight for the male is usally between 45 and 50 kg. (99-110 lbs). The female always smaller.

ROTTWEILER

SIZE AND WEIGHT :
Height at withers : For males is 61 - 68 cm.
61 - 62 cm is small 63 - 64 cm medium height.
65 - 66 cm is large - correct height 67 - 68 cm very large.
Weight : 50 kg.

Height at withers : For bitches is 56 - 63 cm.
56 - 57 cm is small 58 - 59 cm medium height.
60 - 61 cm is large - correct height 62 - 63 cm very large.
Weight : Approximately 42 kg.

Δε νομίζω πως το Ντόγκο είναι πολύ μικρότερο από ένα Ρότι... :D ...και σίγουρα δεν κάνει για διαμέρισμα!!

Το έχεις ψάξει το θέμα καθόλου,έστω και στο ίντερνετ?...Γιατί σε βλέπω μπερδεμένο και απληροφόρητο (συγνώμη κιόλας... :oops: ).

Θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα σκύλος,αν θες να είσαι υπεύθυνος και όσο το δυνατόν ενήμερος για το τι σε περιμένει.
Αν βέβαια δεν σε ενδιαφέρει να πολυψάξεις και σου αρέσουν οι εκπλήξεις και η "περιπέτεια" μπορείς να είσαι πιο αυθόρμητος και επιπόλαιος στις κινήσεις σου.

Το Ντόγκο με το Αγγλικό μπουλντόγκ βέβαια είναι "η μέρα με...τα βαθυά μεσάνυχτα"... :lol:

Καμιά άλλη ράτσα έχεις στο μυαλό σου?

ikaros

Member
7 Ιουλίου 2007
17
0
ευχαριστω που εκανες ποστ τις αναλογιες...ναι το ξερω εχουν περιπου το ιδιο σωματοτυπο...τα σκυλια που μου αρεσουν πιο πολυ ειναι το bullmastif,dogo,
pitbull (αλλά είναι επιθετικό),bulldog και rott..