@lorena
guess what?!
αυτός ο κάποιος που έγραψε αυτό το post σχετικά με τις ηλικίες...είμαι εγώ!
Και για να σου απαντήσω ποιος είναι κατάλληλος για να πάρει σκύλο,
είναι αυτός που ξέρει σίγουρα πως θα είναι η ζωή του σε πρακτικό επίπεδο για τα επόμενα 10+ χρόνια. Δηλαδή σε τι σπίτι θα ζει, τι ωράριο και υποχρεώσεις θα έχει, τι οικονομική δυνατότητα. Άρα όχι εσύ.
Κατάλληλος για να πάρει σκύλο δυναμικής φυλής
είναι αυτός που έχει έμπρακτη εμπειρία (να είχε δικό του σκύλο, όχι να ζούσε τις ευχάριστες στιγμές στις βόλτες των σκύλων του φίλου του) και δεν θα πάρει για πρώτο σκύλο ένα επίμονο σκύλο που θα τον δοκιμάζει κάθε μέρα.
Άρα όχι εσύ.
Κατάλληλος για να πάρει γενικά κάποιος έναν σκύλο ανεξαρτήτως φυλής,
είναι οποιασδήποτε έχει ψαχτεί πάρα πολύ εκ των προτέρων ανεξαρτήτως ηλικίας (αρκεί φυσικά να μιλάμε για ώριμο άτομο), τι σημαίνει η συμβίωση με έναν σκύλο, ενδεχομένως ναι, είσαι εσύ.
Μάλλον θα πρέπει να μπεις σε σελίδες με σκύλους που χαρίζονται, να δεις τι γίνεται...Χαρίζεται λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό, χαρίζεται λόγω οικονομικής δυσκολίας, χαρίζεται λόγω οικογένειας (κάποια 25χρονη αποφάσισε να κάνει οικογένεια και πλέον δεν βγαίνουν τα κουκιά σύζυγος-παιδία+σκύλος), χαρίζεται λόγω έλλειψης χρόνου, χαρίζεται λόγω έλλειψης χώρου.
Στην τελική δεν χρειάζεται να πείσεις εμένα για να πάρεις σκύλο γενικά και Dogo ειδικά.
Μπήκες σε ένα σκυλόforum για να σου απαντήσουμε ποια από τις 3 φυλές.
Όλοι (εκτός ενός) σου λένε να μην πάρεις σκύλο γενικά, ή έστω να πάρεις μία πιο "εύκολη" φυλή. Εγώ μάλιστα προσπαθώ να σου απαντήσω και όσο πιο αναλυτικά γίνεται, με επιχειρήματα.
Αν εσύ έχεις καταλήξει, δεν έχει νόημα η συζήτηση εδώ μέσα.
Αν θέλεις σώνει και καλά μόνο μία απάντηση στο αρχικό σου ερώτημα, να πάρεις αμσταφ (αν και σου είπα ότι δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να σου απαντήσω). Ελπίζω να σε κάλυψα σε όλες τις ερωτήσεις σου.
Φιλικά.