Φοβισμένο κουτάβι γ.π

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Λογικό με τον τρόπο που εννοείς όχι, σωστό όμως ναι.
Τα όρια ηλικίας στις θηλυκές υπάρχουν γιατί η γέννα για μια σκύλα 9 χρόνων (και ειδικά όταν μιλάμε για μεγαλόσωμη φυλή) είναι κυρίως επικίνδυνη για την ίδια. Στα 9 της η όποια σκύλα και ειδικά για όταν μιλάμε για κάποια η οποία έζησε με τον εκτροφέα της (οπότε και προφανώς έχει κάνει κι άλλες γέννες -ο ανώτερος αριθμός είναι 6 και επίσης προστατεύει τη σκύλα) καλό είναι να αράζει στην άκρη και να απολαμβάνει τα χρόνια που της απομένουν.
Ευχαριστώ

• Like
Reactions: Anniegr

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Για το τυπικό μέρος του όρου καθαρόαιμου συμφωνώ.Τυπικα καθαρόαιμο είναι ένα σκυλί που έχει pedigree.Αυτο που λέω και ίσως να μην λέω σωστά είναι το εξής.Αν η σκυλίτσα κάνει γέννα φέτος που είναι 7 χρόνων τα κουταβάκια της θα πάρουν pedigree και θα ειναι καθαρόαιμα.Αν για τον χ,ψ λόγω ξαναγεννηθεί μετά από δύο χρόνια με τον ίδιο αρσενικό τα κουταβάκια της θα είναι ημίαιμα.Περαν του τυπικού της υπόθεσης το βρίσκεται λογικό?
βρε παιδι μου, ειναι καθαροαιμο, οκ. Αλλα χωρίς αποδειξη δηλαδη πεντιγκρι, αυτη η πληροφορια ειναι αχρηστη, αφου δεν μπορει να επιβεβαιωθει. Δεν αφορα κανενα. Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις το σκυλι ως τετοιο, αν ηθελες κλπ.
Ειναι σαν να ειμαι ομογενης αλλα να μην εχω ιθαγενεια. Εγω το ξερω τι ειμαι αλλα νομικα δεν εχω δικαιωματα στην Ελλαδα. (ελπιζω να στεκει η παρομοιωση και να μη λεω βλακειες)

• Like
Reactions: Orilis

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
βρε παιδι μου, ειναι καθαροαιμο, οκ. Αλλα χωρίς αποδειξη δηλαδη πεντιγκρι, αυτη η πληροφορια ειναι αχρηστη, αφου δεν μπορει να επιβεβαιωθει. Δεν αφορα κανενα. Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις το σκυλι ως τετοιο, αν ηθελες κλπ.
Ειναι σαν να ειμαι ομογενης αλλα να μην εχω ιθαγενεια. Εγω το ξερω τι ειμαι αλλα νομικα δεν εχω δικαιωματα στην Ελλαδα. (ελπιζω να στεκει η παρομοιωση και να μη λεω βλακειες)
χαχαχαχαχχαχαχ.. Κατάλαβα τι λες

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
μια απλή διόρθωση για να μη μπερδεύουμε τον κόσμο - δεν ξέρω για ομίλους εξωτερικού αλλά ο ΚΟΕ επιτρέπει ζευγάρωμα σε αρσενικό σκύλο οποιασδήποτε ηλικίας
http://www.koe.gr/images/documents/dilosigennas.pdf
Βρήκα και αυτό.ισως έγινε τροποποίηση?View attachment 62176[/QUOTE]

Είναι παλιό αυτό που βρήκες. Άμα τα συγκρίνεις θα δεις ότι κατέβηκε η μέγιστη ηλικία του θηλυκού από 10 σε 9 έτη (που για μένα πάλι είναι πολύ μεγάλη, ειδικά για μεγαλόσωμες φυλές) και δεν υπάρχει πια ο περιορισμός για τα αρσενικά.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Βρήκα και αυτό.ισως έγινε τροποποίηση?View attachment 62176
Είναι παλιό αυτό που βρήκες. Άμα τα συγκρίνεις θα δεις ότι κατέβηκε η μέγιστη ηλικία του θηλυκού από 10 σε 9 έτη (που για μένα πάλι είναι πολύ μεγάλη, ειδικά για μεγαλόσωμες φυλές) και δεν υπάρχει πια ο περιορισμός για τα αρσενικά.[/QUOTE]
Σε ευχαριστώ πολύ.Δεν το γνώριζα οπότε μάλλον έκανα λάθος