Φθηνότερα τα ευρωπαϊκά εκτροφεία;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Κώστα μου, είναι μάλλον αναληθές πως τα ελληνικά εκτροφεία είναι ακριβότερα των ευρωπαϊκών!
Σωτήρη, στα στέλνω με προσωπικό μνμ γιατί δε θέλω να θεωρηθεί δυσφήμηση για τα ελληνικά εκτροφεία. Αν θεωρείς και μετά από αυτό ότι λέω ψέματα, τότε σε παρακαλώ γράψε πάλι σε μνμ εδώ ότι είμαι λάθος.

Αν πάλι θεωρείς ότι τα παραδείγματά μου είναι σωστά, τότε θα σε παρακαλούσα να γράψεις το αντίθετο

@ Krina

Μιας και μιλάς για "κινεζιές", δες το αμέσως προηγούμενο μνμ μου όπου αναφέρω ξεκάθαρα για εκτροφεία εξωτερικού με παρουσίες στο παγκόσμιο. Πόσα ελληνικά έχουν να παραθέσουν τέτοιες διακρίσεις;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Για τα άμσταφ που έψαξα θα σας πώ οτι οι τιμές στο εξωτερικό ξεκινούσαν απο 1000€ και έφταναν και τα 2000€.Όμως δε μιλάμε για εκθεσιακό κουτάβι..αυτό δύσκολα να το πάρει κανείς απο το εξωτερικό..πρέπει να κάνει αρκετά ταξίδια!Στην Ελλάδα εκθεσιακό κουτάβι με πρωταθλητές γονείς(πατέρα παγκόσμιο και μητέρα με διακρίσεις) κάνει 1000€ και μη εκθεσιακό 800€.Οπότε τελικά θα συμφωνήσω πως δεν είναι φτηνότερα στο εξωτερικό τουλάχιστον στη συγκεκριμένη φυλή!

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν μιλαω για "κινεζιες" ,δεν θεωρω την κινεζικη αγορα κατωτερη ,ειναι μια δυναμη με την ιδια ποιοτητα στα ευρεως καταναλωσης ειδη σε καλυτερες τιμες ,δεν την συγκρινα με την εκτροφη ,την εφερα σαν παραδειγμα οικονομικου ανταγωνισμου απλα
δεν μιλαω συγκεκριμενα για τη φυλη σου ή για τις εργασιακες γενικοτερα

η εκτροφη " στοιχιζει " εδω στην ελλαδα ,αυτη ειναι η αληθεια ,τα παντα "στοιχιζουν" εδω στην ελλαδα ,συν το κολημα που εχουν μερικοι ,δεν μιλαω για εσενα, να θελουν σκυλο απο εξω γιατι πιστευουν οτι θα ειναι καλυτερης ποιοτητας

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...η εκτροφη " στοιχιζει " εδω στην ελλαδα ,αυτη ειναι η αληθεια ,τα παντα "στοιχιζουν" εδω στην ελλαδα ,συν το κολημα που εχουν μερικοι ,δεν μιλαω για εσενα, να θελουν σκυλο απο εξω γιατι πιστευουν οτι θα ειναι καλυτερης ποιοτητας
Κάποιος που θέλει σκύλο για εργασία, το εξωτερικό είναι μονόδρομος, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και τιμής.

Έχω στείλει συγκεκριμένα παραδείγματα στον promitheas και αν θες τα στέλνω και σε εσένα

:)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αντε παλι βρε kranis οταν μιλαμε μιλαμε γενικα μην κολας στα εργασιακα και μονο ,μιλαμε γενικα για την εκτροφη ,εκτος και αν το θεμα ειναι μονο για το κοστος της εκτροφης απο εργασιακους γεννητορες

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι, απλά αναφέρομαι μόνο στις φυλές που γνωρίζω και όχι γενικά, πράγμα που δεν κάνεις εσύ

Να προσθέσω ότι στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και τα Dobermann

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν ξερω τι δεν κανω εγω ,αν ηξερα θα το εκανα

τι ενοεις αν καποιος θελει doberman θα βρει καλυτερη ποιοτητα εξω και οχι εδω ? γιατι εδω διαφωνω καθετα μαζι σου ,εχουμε εξαιρετους ελληνες εκτροφεις ,που παρουσιαζουν εξαιρετα δειγματα φυλης

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω συνεχιζω και ειμαι σταθερη ,οι ελληνες δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα και αν ηθελα doberman οπως εσυ χαρακτηριστικα ανεφερες ,δεν θα ηξερα σε ποιον ελληνα εκτροφεα να πρωτοπαω ,τωρα για φυλες που δεν εχουμε εκτροφη εδω στην ελλαδα ε τοτε ναι θα αναγκαζομουν να ψαχτω εξω

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ειπες αυτο
Να προσθέσω ότι στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και τα Dobermann
και σου απαντησα και σε ρωτησα συγχρονως αυτο
τι ενοεις αν καποιος θελει doberman θα βρει καλυτερη ποιοτητα εξω και οχι εδω ? γιατι εδω διαφωνω καθετα μαζι σου ,εχουμε εξαιρετους ελληνες εκτροφεις ,που παρουσιαζουν εξαιρετα δειγματα φυλης
εσυ δεν απαντησες καθολου επι αυτου και συνεχισες τα δικα σου περι τιμων ,οποτε λογικη συνεχεια αυτων ειναι οτι αναφερεσε και για τα doberman

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Θεωρείς ότι ένα ξένο εκτροφείο με συνεχή παρουσία στο IDC βγάζει σκυλιά κατώτερης ποιότητας από τα Ελληνικά, με τις λίγες συγκριτικά παρουσίες στο παγκόσμιο των Dobermann;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ειδες λοιπον που αναφερθηκες σε φυλη που εχουμε ελληνικη εκτροφη !!!!!

δεν αναφερθηκα σε κανενος ξενου την εκτροφη και δεν χαρακτηρισα καμια εκτροφη κατωτερη ή ανωτερη

λεω λοιπον και παλι : οι ελληνες δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο τους εξω ,εχουμε εξαιρετους εκτροφεις που βγαζουν εξαιρετα δειγματα φυλης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πολύ ωραία

Αν τότε η ποιότητα είναι ίδια, γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι εκτοξευμένες στα ύψη;

Και μιας και μιλάμε για τους εκτροφείς Dobermann, να πω ότι από τα παραπάνω εξαιρούνται κάποιοι μετρημένοι οι οποίοι όχι μόνο βγάζουν εξαιρετικής ποιότητας σκυλιά, αλλά τα χαρίζουν κι όλας, αν βρεθεί ιδιοκτήτης που θα τα "προχωρήσει" σε στίβους μορφολογίας ή εργασίας.

Με τους υπόλοιπους τι γίνεται;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οπως ειπα πριν η "εκτροφη" στοιχιζει εδω στην Ελλαδα ,ολα "στοιχιζουν" εδω στην Ελλαδα ,οσο και να θελει ενας εκτροφεας να κρατησει την ποιοτητα και οχι μονο να την κρατησει αλλα να την αυξανει ,γιατι αυτο σημαινει εκτροφη ,αλλα να μειωνει το κοστος δεν γινεται ,και για αυτο ισως σε καποιες περιπτωσεις να υπαρχει διαφορα οικονομικη οπως καποιοι λετε ,αν και απο δικη μου ερευνα αγορας και διαθεσης στους εξω δεν ειδα χαμηλοτερες τιμες ,τουλαχιστον στην δικια μου φυλη και σε μια ακομα που με ενδιαφερει

και κατι ακομα ειπες "αν και εγω δεν το κανω" σε προυγουμενο ποστ ,τι ειναι αυτο που εγω δεν κανω ? ισως αν μαθω να το κανω (ειναι η δευτερη φορα που ρωταω)

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και ξαναρωτάω (αλλά απάντηση δεν παίρνω ούτε από εσένα ούτε από τον Promitheas)...

Τι με νοιάζει εμένα, ως υποψήφιο αγοραστή, το πόσο κοστίζει σε εσένα (και στον κάθε Έλληνα εκτροφέα) η εκτροφή, εφόσον στο εξωτερικό μπορώ πια να βρώ, αν μη τι άλλο ίδια ή και καλύτερη ποιότητα σκύλου, με αρκετά χαμηλότερο κόστος;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω εχω απαντησει ηδη ,αλλα δεν πειραζει θα το ξαναπω
στις φυλες που εχουμε εκτροφη και εδω στην Ελλαδα δεν εχουμε τιποτα να ζηλεψουμε απο τους εκτροφεις εξω σε θεμα ποιοτητας ,στη φυλη μου και σε ακομα μια που με ενδιαφερει απο προσωπικη μου ερευνα δεν υπαρχει διαφορα στη τιμη με τους εδω και με τους εξω ,απο φιλους και γνωστους που μιλαμε και για αλλες φυλες δεν υπαρχει διαφορα στις τιμες με τους εδω και με τους εξω ,τωρα με φυλες που δεν υπαρχουν εδω στην ελληνικη εκτροφη σαφως και δεν υπαρχει θεμα συγκρισης ,τωρα αν σε καποιες μεμονομενες περιπτωσεις υπαρχει μικρη διαφορα τοτε αυτη πληρωνετε ουτως ή αλλιως στα εξοδα μεταφορας εισαγωγης του σκυλου εδω,τωρα σε καποιους απο αυτους τους εξω εκτροφεις που υπαρχει διαφορα τιμης αυτο και βεβαια λογικα δικαιολογηται απο το κοστος συντηρησης ιδιοκτησιας κατοχης και σωστης διαβιωσης των σκυλων εξω απο εδω,και καταληγω ,ειτε καποιος παρει κουταβι απο εδω ειτε απο εξω το κοστος ειναι ιδιο ,αν δεν το καταλαβαινεις και αυτο λυπαμαι δεν μπορω να κανω κατι αλλο

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Krrani δεν είναι ακριβώς έτσι στο ντομπερμαν. Πχ Ιταλοί έχουν φτάσει με έλληνες σε δικαστηρια γιατί αμε βγει καλό δεν θέλουν βα σου δώσουν πεντιγκρυ.
Αλλού με παγκόσμια παρουσία σου πουλάει απο την γεννα α και μπορεί άνετα να είναι απο την γέννα κατσικιων. Στην ελλάδα τουλάχιστο δεν έχουμε παπουμιλλαδες στα ντομπερμαν. Στειλε ενα πμ για εργασιακά γπ και ντομπερμαν. Όχι μαλιααΑααααα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
me εχετε προβληματισει αρκετα..
3 χρονια εδω μεσα,,παρατρηρω κοσμο ακουω ή μάλον διαβαζω κοσμο ο οποιος ασχολειται...με την αγορα κουταβιου...
δεν τον ενοχλει να παει να παρει ενα κουταβι απο πετσοπ... χωρις χαρτια.... χωρις εγγύηση περαν της μιας εβδομαδος.. με οτι αυτο συνεπαγεται...
να το αλλαξει να του πεθανει σε καμμια δεκαρια μερες...
υο οποιο κουταβι μονο για συντροφος του κανει μια και σε εκθεσες χωρις χαρτια δεν...
ελπιζοντας να ειναι γερο.. να μπορει να καταήξει σαν σκυλος της οικογενειας...
και ολα αυτα τα δεχεται και τα ανεχεται... γιατι.. ξερει οτι το σκυλί θα το παρει απο ενα καταστημα..τις περισσοτερες φορες και χωρις αποδειξη.. αλλα θα πληρωσει μονο... 500 ευρω...
ο ιδιος ανθρωπος...
αν του πεις να παει σε εκτροφεα... να παρει τον οικογενειακο του σκυλο... θα θελει...
να ειναι ο αυριανος πρωταθλητης...
να ειναι σουπερ ντουπερ χαρακτηρας... να ειναι τερας υγειας..... να ειναι... μεγαλόσωμος οσο το δυνατον περισσοτερο ή αντιστοιχα οσο το δυνατον μικροσωμος... αναλογα την φυλη... να βαζει μπουγαδα, να ψηνει καφε, τις κυριακες να μαγειρευει κανενα γευμα.... κι ολα αυτα μην τυχον και ξεπερασει τα 600 ευρω... γιατι υπαρχουν και τα πετσοπ που πουλανε φτηνοτερα....
μαλιστα...

ρε πως το λενε στο τραγουδι ο μαχαιριτσας με τον αλλο..... χμ...