Υποχθόνια συμπεριφορά!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν λεω ότι κακώς έκανες που της έμαθες το «κρύψου»
Καί ενδιαφέρον είναι καί εμπνευσμένο ώς ιδέα...
Όμως την ίδια αυτή εντολή πήγες να την καταστρέψεις, δίνοντάς την και φεύγοντας.
Ίσως θεώρησες ότι δεν έχει @@ και δική της κριτική σκεψη.
Γιατι αν είχε, κατα τη γνώμη μου, θα έπρεπε να σε γράψει εκεί!
Έπεσες όμως σε σκύλο τυπολάτρη...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Επαναλαμβανω..δεν μπορει κανεις να την αναγκασει να κανει κατι που δε θελει, συμπεριλαμβανομενου κ εμου,πρεπει να τοχει μεσα της (ετσι πχ "εκμεταλευτηκα" απτην μια την ορεξη της να κρυβεται αλλα δεν μπορω να την πεισω με καμια Παναγια να κολυμπησει)
Μονο οταν ημαστε εξω απτον χωρο της (δημοσια δλδ) κ βγαινει απτην βολη της ακολουθει τυφλα οτι της ζηταω γιατι χεζεται κ υποθετω βλεπει σε μενα μια μια καποια σιγουρια κ ασφαλεια.
Μεχρι το σημερινο ναι ημουν πολυ περηφανη για εκεινη, ακομη ειμαι...
απλα δεν περιμενα να μου γυρισει τοσο μπουμερανγκ κατι το οποιο ξεκινησε σα παιχνιδι..κ ως ενα βαθμο θεωρω οτι ακομη το βλεπει σαν παιχνιδι...
πππφφφγγγ

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Καταρχήν εμένα μου αρέσει που την παρατηρείς και μέσα από τη σχέση σας μαθαίνει πράγματα! Πολύ δημιουργικό! (y)

Συνήθως πόση ώρα λείπεις; Μια-δυο ώρες ή μπορεί και όλη τη μέρα;
Επίσης, η Ήρα είναι λιχούδω ή μίζερη με το φαγητό;

Έστω και κατά λάθος της έμαθες την εντολή place στην οποία ο σκύλος οφείλει να παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο, προκαθορισμένο, μέρος μέχρι να του επιτρέψουμε να "αποδεσμευτεί".
Και η Ήρα εκτελεί περισσότερο από άψογα.

Μου φαίνεται ότι πρέπει να ξαναδουλέψεις καλά και επίμονα το "έλα" ή καλύτερα μια καινούργια εντολή την... "αποκάλυψη" που θα σημαίνει "τέλος το κρύψου και έλα εδώ". Με το γνωστό τρόπο: την φωνάζεις ίσως και με το "έλα" στην αρχή, με σούπερ λιχουδιά, τον επιβαλλόμενο ενθουσιασμό κλπ.

• Like
Reactions: ioanna a and XaraL

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
αφου τα πατε τοσο καλα με την εκπαιδευση ....
συνεχισε απο την αρχη παλι το ελα και καντο τοσο δυνατο ωστε να μην υπερισχυει το κρυψου....

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
@LaCat φευγω χωρις την Ηρα μια φορα την εβδομαδα πες για μαξιμουμ 1-2 ωρες (οσο να κανω τα ψωνια μου δλδ) κ η Ηρα δεν ειναι απλα λιχουδω ειναι τερμα κοιλιοδουλη!
Εννοειτε θα το δουλεψω με περισσοτερη θερμη το " ελα"...μου κανε τρομερή εντυπωση...ενταξει μεστο σπιτι αμα την φωναζω υπαρχουν κ φασεις που με γραφει...ξέρει δλδ οτι δεν θελω κατι, απλα να την πειραξω κ ειναι σα να μου λεει μωρ δε μας μαμιεσαι, την ορεξη σου εχω? Αλλα ποτε των ποτων δεν ειχε συμβει να παρακουσει ενω ηταν εξω!
Πραγματικα ευελπιστω ναταν ενα μεμονωμενο περιστατικο, αλλα απο δω κ περα θα την εχω σε πολυ "κοντο λουρι"!

@I.Kyveli το προτεινε κ αλλο μελος αυτο (οτι κοιμοταν) το σκεφτηκα κ γω...αλλα η Ηρα κατα την διαρκεια της μερας δε κοιμαται ποτε κανονικα (οπως την νυχτα δλδ) λαγοκοιμαται με τονα ματι ανοιχτο (μη τυχον κ πας να φυγεις, μη τυχον κ πας να φας-να ζητιανεψει κ αυτη μεζε, μη τυχον κ ερθει κανεις...απο γατες κ κουρναβλες μεχρι καποιος φιλος) ...
Ναταν καπου χωμενη κ να μην μακουσε? Το θεωρω απιθανο...

@Νίκος6 το δικο μου αγχος αποχωρισμου? Υπαρχουν φασεις που εχω απιστευτες τυψεις (ακομη κ αν την αφηνω με καποιον αλλο) φευγω κ το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η Ηρα (κ συναμα περνανε απτο μυαλο μου κ τα χειροτερα σεναρια...ακομη κ μ'αλλον ναναι, δεν εμπιστευομαι απολυτα κανεναν να χειριστει την Ηρα) Αμα πχ μου προτεινει καποιος να παμε για καφε παω μονο εφοσον μπορω να παρω κ την Ηρα...ημαστε κοντα 3 χρονια μαζι, παραπανω απο λιγες ωρες δεν εχουμε χωριστεί ποτε...
Η δε Ηρα με εχει φτυσμενη...ενταξει δε παραπονιεμαι, αυτο ηθελα...δε θελω να στεναχωριεται οταν φευγω.

@GRDANE αυτο θα κανω...απλα πρεπει να φευγω τωρα καθε τρεις κ λιγο ενω θα την εχω βαλει να κρυφτει κ να γυρναω για να την δουλεψω.
Αλλιως το απλο καλεσμα (ελα να σου πεταξω το μπαλακι, ελα να σου δωσω νερο φαι) αυτο το υπακουει αψογα (εκτος σπιτιου)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
οχι αν ειναι να δουλεψεις το ελα να βρεις ενα τροπο...
ωστε να μην μπορει να παρακουει οσο το δουλευεις αλλοιως δεν εχει νοημα....

αν φωναζεις και δεν ερθει ενω εχει κρυφτει ειναι σαν να εκπαιδευεις να ερχεται οποτε εκεινη θελει...
ετσι και το πεις θα πρεπει να εχεις τροπο ωστε να εκτελεσει οπωσδηποτε
( μονο ετσι θα χτισεις δυνατο έλα)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οποτε ξεκιναμε παλι να κυκλοφορούμε κ μεστο σπιτι με λιχουδιες!
Αυτος ειναι ο μονος τροπος να υπακουει αψογα κ εντος...
κ να κοψουμε να δινουμε την εντολη για ψύλλου πηδημα...

• Like
Reactions: epial and GRDANE

Νίκος6

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2015
156
311
44
Νίκαια
nikospachakis.blogspot.gr
@LaCat φευγω χωρις την Ηρα μια φορα την εβδομαδα πες για μαξιμουμ 1-2 ωρες (οσο να κανω τα ψωνια μου δλδ) κ η Ηρα δεν ειναι απλα λιχουδω ειναι τερμα κοιλιοδουλη!
Εννοειτε θα το δουλεψω με περισσοτερη θερμη το " ελα"...μου κανε τρομερή εντυπωση...ενταξει μεστο σπιτι αμα την φωναζω υπαρχουν κ φασεις που με γραφει...ξέρει δλδ οτι δεν θελω κατι, απλα να την πειραξω κ ειναι σα να μου λεει μωρ δε μας μαμιεσαι, την ορεξη σου εχω? Αλλα ποτε των ποτων δεν ειχε συμβει να παρακουσει ενω ηταν εξω!
Πραγματικα ευελπιστω ναταν ενα μεμονωμενο περιστατικο, αλλα απο δω κ περα θα την εχω σε πολυ "κοντο λουρι"!

@I.Kyveli το προτεινε κ αλλο μελος αυτο (οτι κοιμοταν) το σκεφτηκα κ γω...αλλα η Ηρα κατα την διαρκεια της μερας δε κοιμαται ποτε κανονικα (οπως την νυχτα δλδ) λαγοκοιμαται με τονα ματι ανοιχτο (μη τυχον κ πας να φυγεις, μη τυχον κ πας να φας-να ζητιανεψει κ αυτη μεζε, μη τυχον κ ερθει κανεις...απο γατες κ κουρναβλες μεχρι καποιος φιλος) ...
Ναταν καπου χωμενη κ να μην μακουσε? Το θεωρω απιθανο...

@Νίκος6 το δικο μου αγχος αποχωρισμου? Υπαρχουν φασεις που εχω απιστευτες τυψεις (ακομη κ αν την αφηνω με καποιον αλλο) φευγω κ το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η Ηρα (κ συναμα περνανε απτο μυαλο μου κ τα χειροτερα σεναρια...ακομη κ μ'αλλον ναναι, δεν εμπιστευομαι απολυτα κανεναν να χειριστει την Ηρα) Αμα πχ μου προτεινει καποιος να παμε για καφε παω μονο εφοσον μπορω να παρω κ την Ηρα...ημαστε κοντα 3 χρονια μαζι, παραπανω απο λιγες ωρες δεν εχουμε χωριστεί ποτε...
Η δε Ηρα με εχει φτυσμενη...ενταξει δε παραπονιεμαι, αυτο ηθελα...δε θελω να στεναχωριεται οταν φευγω.

@GRDANE αυτο θα κανω...απλα πρεπει να φευγω τωρα καθε τρεις κ λιγο ενω θα την εχω βαλει να κρυφτει κ να γυρναω για να την δουλεψω.
Αλλιως το απλο καλεσμα (ελα να σου πεταξω το μπαλακι, ελα να σου δωσω νερο φαι) αυτο το υπακουει αψογα (εκτος σπιτιου)[/QUOTτο άγχος του σκύλου εννοούσα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ θα κοίταζα και την εκμάθηση του crate... Μέσα στο σπίτι, όπως και να το κάνεις, είναι πιο ασφαλής κατά τη διάρκεια της απουσίας σας

• Like
Reactions: ioanna a

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
το δικο μου αγχος αποχωρισμου? Υπαρχουν φασεις που εχω απιστευτες τυψεις (ακομη κ αν την αφηνω με καποιον αλλο) φευγω κ το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η Ηρα (κ συναμα περνανε απτο μυαλο μου κ τα χειροτερα σεναρια...ακομη κ μ'αλλον ναναι, δεν εμπιστευομαι απολυτα κανεναν να χειριστει την Ηρα) Αμα πχ μου προτεινει καποιος να παμε για καφε παω μονο εφοσον μπορω να παρω κ την Ηρα...ημαστε κοντα 3 χρονια μαζι, παραπανω απο λιγες ωρες δεν εχουμε χωριστεί ποτε...
Απίστευτα λανθάνουσα ψυχολογία, που πιστεύω ακράδαντα, ότι θέλει ξήλωμα από τις ρίζες της. Πολύ αγχώδης κατάσταση και για σένα και κυρίως για την σκύλα. Της κάνεις κακό, να μην την μαθαίνεις να μένει μόνη της. Οι 1-2 ώρες την εβδομάδα που λες, είναι αστείες. Αν χρειαστεί στο μέλλον, να μείνει παραπάνω μόνη της, ένας Θεός ξέρει, πως θα αντιδράσει. Κι εγώ προτείνω crate εντός σπιτιού και στην χειρότερη, ένα kennel στην αυλή, όπως σου είπε η Lara_kouklara.

• Like
Reactions: ioanna a

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καταλαβαινω τι λες...κ ενω το καταννοω κ το συνειδητοποιω (σε καμια περιπτωση δεν το θεωρω νορμαλ δλδ να χω τοσο αγχος συνεχεια-ενω για ολα τα αλλα ειμαι πολυ χαλαρη σαν ανθρωπος) ειναι...απλα πανω απτις δυναμεις μου...(γενικα...δεν μπορω να εξηγησω με λογια ποσο πολυ δεμενη ειμαι με την Ηρα...γιαυτο κ πραγματικα κατερρευσα ακομη κ στην υποψια οτι κατι επαθε-οπου επισης στο νορμαλ μου θεωρουμαι ως σκληρη κ κυνικη)
..πολλες φορες προβληματιζομαι τι θα γινει αν χρειαστει να λείψω για τον οποιονδηποτε λογο (εχω αφησει αναλυτικες οδηγιες σε ολους) ακομη κ για τα βασικα...αν θα τρωει, αν θα επιτρέπει να την χτενισουν ή να της βαλουν αμπουλα...ολα τα υποτυπωδη που ομως μονο εμενα αφηνει πολυ στωικα κ υπομονετικα να κανω, σε ολους τους αλλους αντιδραει!
Κ το ξερω οτι ολα αυτα ειναι δικα μου δημιουργηματα γιατι απτην μια δεν εδωσα ποτε πραγματικα στην Ηρα την ευκαιρια να εχει ποιοτικο χρόνο με καποιον αλλο αλλα δεν επετρεψα κ σε κανεναν αλλο να αναλαβει τις οποιες ευθυνες οσον αφορα την Ηρα ακριβως επειδη δεν εμπιστευομαι κανεναν(οσο σωστα κ να τα κανουν οσο προσεχτικοι κ αν ειναι...)
Επι της ουσιας...δεν της εμαθα ποτε να ειναι μονη γιατι εγω δεν μπορω χωρις εκεινη...
Πρεπει ολα αυτα να τα δουλεψω πρωτιστως με μενα...

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Επι της ουσιας...δεν της εμαθα ποτε να ειναι μονη γιατι εγω δεν μπορω χωρις εκεινη...
Πρεπει ολα αυτα να τα δουλεψω πρωτιστως με μενα...

Συμφωνώ απόλυτα - πρέπει να το κοιτάξεις αυτό το θέμα, γιατί αν χρειαστεί κάποια στιγμή, πχ, να δουλεύεις για ώρες εκτός σπιτιού, κτλ (σου δίνω εδώ την πιο light εκδοχή), θα έχεις τρομερό πρόβλημα και εσύ και το σκυλί. Αρκετοί από εμάς έχουμε τεράστιο δέσιμο με τα σκυλιά μας, αλλά αυτού του είδους η σχέση εξάρτησης μπορεί να αποβεί καταστροφική και για τις δύο σας... Καλό θα ήταν όντως να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό (και εννοώ ψυχολόγο, όχι εκπαιδευτή!) και να το δουλέψεις.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
μαρια τα εχεις κανει λιγο (να μην πω πολυ) ταναπου.
δεν κανει κατι αν δεν το θελει,με λιχουδια ακουει καλυτερα ακομα και στον χωρο της...............δεν περιμενα μετα απο οσα εχεις κατα καιρους γραψει να τα διαβαζα απο εσενα αυτα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Συμφωνώ..μιας και το ξεθάψαμε. Και μιας και πρόσφατα το βίωσα, εγω θα σου πω το άλλο. Ξέρεις ότι το σκυλί θα φύγει πριν απο σένα έτσι; Δηλαδη καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φύγει πολύυυυυ πριν απο σένα. Και το ήξερες και όταν την απέκτησες. Καλό θα ήταν λοιπόν να το δουλέψεις γιατί όντως τα έχεις κάνει μαντάρα. Όταν θα φύγει η μικρή τι θα κάνεις δηλαδή; Θα κλειστείς στο τρελάδικο; Κι αν τα φέρει έτσι η τύχη να φύγει σύντομα; Πρέπει να μάθεις να την αποχωρίζεσαι. Όχι μόνο γι αυτό που προανέφερα, αλλά για διάφορους λόγους. Και για εκείνη και για σένα. Εντάξει είπαμε..προσαρμόζουμε τη ζωή μας στις ανάγκες τους αλλά όχι κι έτσι. Τύπου Elmyra η όλη φάση..:eek:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Γενικα η προσκολληση δεν ειναι υγιης συμπεριφορα. Για κανενα απο τα δυο μελη.
Τα λεω για να τ ακουω.

Ακομα και για το crate, εκτος αν μιλαμε για τελειως ειδικη περιπτωση, υποθετω οτι εσυ δεν την βοηθησες να το μαθει. Ισως υποχωρωντας πολυ ευκολα.

• Like
Reactions: epial

Νίκος6

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2015
156
311
44
Νίκαια
nikospachakis.blogspot.gr
παίδες τωρα που πήρα το Γιοχαν ειμαι σε φάση που δεν δουλεύω (τα ωδεία λειτουργούν ακριβως οπως τα σχολεία ) κατα καιρούς εχει τυχει να φυγω για κάποιο μαθημα και γυρίζοντας το σπιτι ειναι Τσετσενια....έχουμε καποια συμβουλή?