Υποταγή – Υποτέλεια

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
μιλας τωρα για 3 σκυλια συγκεκριμενα και εχουμε κατεβασει ολοκληρα αρθρα.
αν στο επομενο βγαλει δοντι δηλαδη;απικλειτε να ειναι τυχαιο γεγονος;
εμενα πχ η μικρη οταν την πλησιαζε η μεγαλη (ακομα και τωρα) γυρναει τουμπα με την μια,το ιδιο ειχε κανει και με ενα χασκυ την πρωτη φορα που το ειχε δει αλλα δεν το ξαναεκανε ποτε.
θα παει σε οποιο σκυλι να ειναι θα μυρισει θα φυγει,αν νιωσει καπως ισως ξανακανει τουμπα συνηθως πμως παει νορμαλ.εχει τραμπουκισει μονο μια φορα σκυλα μελους εδω μεσα αλλα οχι κατι ιδιαιτερο.αν τις βγαλει σκυλος δοντι θα βγαλει δοντι....με καθε σκυλι εχει ιδια αρχικη συμπεριφορα αλλα δεν ξερεις αν εχει ιδια καταληξει,αντιδραει αναλογως και εχει ερθει σε επαφη με πολλα σκυλια...εσυ/εσεις πως βγαλατε συμπερασμα με 3 σκυλια που λεει ο κοστιλος;και αν ειναι σε φαση οπως ειναι η μικρη με την μεγαλη μου;;;;;θα ηταν καλυτερο δηλαδη να μην γυρναγε η μικρη και να ετρεχα σαν τον μαλεα να τα χωριζω και να μου ελειπε και κανα δαχτυλο στο τελος;;;γιατι να εχει παντα την ιδια συμπεριφορα με ολα τα σκλια;

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Η Bianca πλέον είναι 18 μηνών και YES(!!) έχει αρχίσει να παίζει "σκυλίσια" με άλλα σκυλιά, κατά προτίμηση μικρότερα ή λίγο μικρότερα!
Μη φανταστείτε κάτι το φοβερό....
Το freeze το έχουμε ακόμα μόλις "ζοριστούμε"
Το άλλο νέο είναι ότι πλέον YES(!!), εάν μας γαβγίσει σκυλί στο δρόμο...απαντάμε και ενίοτε σηκώνουμε και τρίχωμα (όσο μας έχει μείνει...).
Όχι όχι...δεν γρυλίζουμε ούτε δείχνουμε δοντάκια! Απαπαπα...
Το τρίτο YES(!!), πάει στο γεγονός ότι βρήκα άνθρωπο που η Binaca γάβγισε!! (μη φανταστείτε τίποτα δόντια, σάλια, αφρούς ...αλλά γάβγισε )
Του πρότεινα (του ανθρώπου ) να τον κεράσω καφέ, να έρχεται σπίτι όποτε θέλει...αλλά δεν δέχτηκε! Άντε τώρα να βρω εγώ άλλον!

Τώρα θα αναρωτηθείτε τι σας τα γράφω όλα αυτά...?
Να...απλά διάβαζα με μεγάλο ενδιαφέρον (λόγω θέματος αλλά και της παρουσίας των "κεφαλιών" του φόρουμ) το τόπικ Sar planinac με Καυκάσου-Καλησπέρα! και τελικά ...πρέπει να είμαι πολύ χαρούμενος με τον χαρακτήρα της δικιάς μου! Μου το λέγατε αλλά δεν το καταλάβαινα!

Ακόμα έχω βέβαια τους προβληματισμούς μου, αλλά με μια ακόμα ανάγνωση του προαναφερθέν τόπικ , θα μου φύγουν!

Πάρτε και 2-3 φώτο από τη Σαββατιάτικη βόλτα μας!
DSC_0024.JPG DSC_0025.JPG DSC_0033.JPG DSC_0032.JPG

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
κοστιλος ανακάλυψα μόλις το θεμα σου ...
θα σου πω τη γνωμη μου που κριμα δεν στην ειχα πει τοσο καιρο...
στη διαμορφωση της αποψης μου έπαιξε ρολο το σχολιο του σημωλ περι εκτροφεα κι η απαντηση σου απο την οποια καταλαβα οτι μαλον το σκυλι ηρθε μεσω πετσοπ
με αυτη τη παραδοχη συνεχιζω
τη συμπεριφορα που θα εχουν τα σκυλιά μεταξύ τους όταν συναντιωνται την μαθαινουν μεσα στις πρωτες 60 μερες ζωης τους απο τα αδελφια τους...
πολύ πιθανό τις κρίσιμες ημέρες η σκυλίτσα σου να τις έβγαλε μέσα σε ένα κλουβί με μεγαλύτερα από αυτήν κουτάβια... οπότε εκπαιδευτηκε να μένει παγωτό ώστε να γλυτώνει το συνεχές μπουλινγκ... αυτο λοιπόν ξέρει, αυτό κάνει...
αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνεις (για τον αγνωστο αναγνωστη πλεον) ήταν να σταματήσεις άμεσα να την εκθέτεις στο ερέθισμα ώστε να σταματήσει η ίδια να το επαναλαμβάνει...
άλλωστε στην ηλικία για την οποία μιλάς και βρίσκεστε δεν χρειάζεται η επαφή με άλλα σκυλιά και καλό θα ήταν να φροντίζεις ώστε η εκτόνωση της να γίνεται μόνο μαζί σου εφευρίσκοντας συνεχώς νέα κουραστικά παιχνίδια...
με τον καιρό και με την ολοκλήρωση στη πορεία και διαμόρφωση του τελικού χαρακτηρα της, μια και δεν παρουσιαζε φοβίες έτσι κι αλλοιως, θα εξαφανιζόταν το συγκεκριμμένο φαινόμενο... αλλά θα το είχες σώσει...
αυτή τη στιγμη έτσι κι όπως μας τα παρουσιάζεις τα πράγματα η μικρη επιτέλους ξύπνησε.. αλλά δεν τό'σωσες...
από τη στιγμη που δεν γνωρίζει και δεν ξερει να παιζει πλεον πρέπει να κόψεις τελείως τις επαφές γιατι διακινδυνεύεεις να βρεθείς σε δυσάρεστη κατασταση καυγα...
καλη συνέχεια...

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
@GRANDE
όχι δεν είναι από pet shop.
Είναι από Σερβία.
Εγώ την έχω από 2 μηνών (λεπτομέρειες στο τόπικ
Bianca και Καναδέζικο Λυκόσκυλο - White Shepherd )
Αλλά έχεις δίκιο...
Είναι προφανές ότι έχασε την περίοδο στην οποία αναφέρεσαι ή έστω δεν την έζησε όπως θα έπρεπε !
Βέβαια έχω μια μικρή (ίσως όμως σημαντική)ένσταση
Το είχα γράψει σε άλλο τοπικ

ΜΟΝΟ όταν πλησιάζουν το φαγητό της άλλα σκυλιά (το πρόσεξα αυτό με τον Ζούλου (rhodesian ridgeback που γνωρίζονται από κουτάβια) κι άλλο ένα φιλαράκι της που ήρθαν στο εξοχικό) εκεί γρυλίζει άσχημα κι επιτίθεται !!!!! Ναι ναι όπως το εγραψα ! Απίστευτο.
Το ίδιο σκυλί μπορεί να της κάνει οοοοτι θέλει.
Αρκεί να μην πλησιάσει το φαγητό της
Άρα "ξέρει" να βάζει όρια!
Τέλος πάντων...
Για να είμαι ειλικρινής...εγώ το μοναδικό που θα ήθελα να δω (έστω στοιχεία) είναι ότι "σοβαρεύει" κι εάν (λέω εάν) κάποιος άγνωστος κινηθεί "περίεργα", αν μη τι άλλο να μην του κάνει χαρές :LOL: ! Δεν λέω να τον φάει αλλά ....

Επίσης, αυτό το είναι μικρή ..τι μικρή...18 μηνών γαϊδούρα (η γλυκιά μου) είναι.
Εδώ στην Αθήνα ξέρει κανείς, κανέναν εκπαιδευτή που θα μπορούσε να βοηθήσει?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
αυτο που θετεις ξερει να βαζει ορια.....
δεν εχει να κανει με την συνευρεση δυο σκυλων αλλα με το ενστικτο της επιβιωσης
αυτο που σε ενδιαφερει με τους ανθρωπους δεν εχει να κανει καμμια σχεση με τα σκυλια...
μικρη ξεμικρη οταν τα εγραφες εγραφες για 6, 8 μηνων...
τωρα που ειναι 18 σου εδειξε μυνηματα
αλλα δεν τα κωδικοποιεις σωστα...
αυτα που χαρακτηριζεις ως σκυλισια παιχνιδια πιθανα να ειναι προμυνηματα λογω της ενηλικιωσης της που ακριβως γιατι τοσο καιρο την επεβαλες σε αυτες τις αντιδρασεις θα εκδηλωθουν ασχημα καποια στιγμη...
αυτα τ αοποια εσυ βλεπεις και χαιρεσαι εμενα με τρομαζουν...
εχω υπερκυριαρχικο αρσενικο που δεν δινει σημασια σε κανενα σκυλι απο αποσταση κι ας οριονται ... αρκει να ειναι σε αποσταση και μακρυα απο το χωρο του ... αυτη ειναι κι επιθυμητη για μενα αντιδραση
αδιαφορια για τα αλλα σκυλια...

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
ok ευχαριστώ. Θα είμαι προσεκτικός!
Πάντως μη νομίζεις ότι της ...επιβάλω παρέες με άλλα σκυλιά!
Όπως βλέπεις κι από τις φώτο...σε βουνό και μόνοι μας πάμε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα