Υποταγή και σχέσεις με άλλους σκυλους

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έχω μια απορία για την συμπεριφορά του σκύλου μου προς άλλους σκύλους.
Γενικά είναι εξαιρετικά φιλικός και κοινωνικός και θέλει να παίξει με όλα τα σκυλιά. Σε κάποιες περιπτώσεις φυσικά μας έτυχε επιθετικότητα από τους άλλους σκύλους. Δύο φορές τον δάγκωσαν ευτυχώς όχι σοβαρά και σήμερα μας επιτέθηκε ένα westie στο πάρκο...Σε όλες τις περιπτώσεις που έχει δεχτεί επίθεση παίρνει στάση υποταγής και το ξεπερνάμε ανώδυνα. Γενικά δεν ξέρω αν είναι υποτακτικός σκύλος γιατί σε άλλες περιπτώσεις που τον παίρνει αρχίζει να καβαλάει ... Οπότε μάλλον κάτι σε θρασύδειλος μου φέρνει , όταν δλδ δει τα σκούρα υποτάσσεται. Είναι φυσιολογικό αυτό για την συμπεριφορά του; δλδ καλά όταν του την έπεσε ένας καναδέζικος λύκος και ένα πιτμπουλ αλλά γιατί αντέδρασε έτσι και με το westie δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους του;
Όχι ότι θα ήθελα να αντιδράσει αλλιώς και να επιτεθεί, μην παρεξηγηθώ.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
δλδ καλά όταν του την έπεσε ένας καναδέζικος λύκος και ένα πιτμπουλ αλλά γιατί αντέδρασε έτσι και με το westie δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους του;
Δε νομίζω ότι τα σκυλιά μετράνε ποιον πρέπει να αποδεχτούν, αποφύγουν κλπ με τον όγκο. Μπορεί κάποια να χρησιμοποιούν και τον όγκο τους για να επιβληθούν, αλλά ως μέρος της γλώσσας του σώματος. Πιστεύω αυτή έχει σημασία και όχι το μπόι τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δε νομίζω ότι τα σκυλιά μετράνε ποιον πρέπει να αποδεχτούν, αποφύγουν κλπ με τον όγκο. Μπορεί κάποια να χρησιμοποιούν και τον όγκο τους για να επιβληθούν, αλλά ως μέρος της γλώσσας του σώματος. Πιστεύω αυτή έχει σημασία και όχι το μπόι τους.
Έχεις δίκιο, το westie με την αυτοπεποίθηση και το θράσσος του τον κατατρόμαξε !!! :eek:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
μην ξεχναμε και την ηλικια του σκυλου...
κυβελη τι ηλικια εχει? προσεχε τις αρνητικες εμπειριες σε μικρη ηλικια...
τα αποτελεσματα τους φαινονται μετα την ενηλικιωση του σκυλου σου....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
μην ξεχναμε και την ηλικια του σκυλου...
κυβελη τι ηλικια εχει? προσεχε τις αρνητικες εμπειριες σε μικρη ηλικια...
τα αποτελεσματα τους φαινονται μετα την ενηλικιωση του σκυλου σου....
Το τελευταιο γεγονοσ με το westie εγινε χθες και ο σκυλος μου ειναι τωρα 7.5 μηνων.
Ο καναδεζικος λυκος του επιτεθηκε οταν ηταν 3.5 μηνων και ηταν εξ ολοκληρου δικη μου ευθυνη που τον πηγα σε ενα παρκο με αγνωστους, απο τοτε εκτος απο λιγες περιπτωσεις συναναστραφηκε σκυλους ενηλικους που γνωριζα και μεγαλωσε παιζοντας μαζι τους και κουταβακια στα puppy classes.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
οκ.. περα απο τις δυο αυτες συγκεκριμενες επιθεσεις ειναι φυσιολογικο για την ηλικια του να επικοινωνει οπως περιγραφεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97