Υποταγή και σχέσεις με άλλους σκυλους

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Στειρωμένος;;;; Εεε τότε τι συζητάμε;

Στο βίντεο παίζει σαν κουτάβι (και μυρίζει ΑΚΡΙΒΩΣ σαν κουτάβι) και γι ' αυτό απλά του γρυλίζουν λίγο οι άλλοι αρσενικοί όταν πηδάει πάνω τους (αντί να του κόβουν κομμάτι).

Το βίντεο είναι θαυμάσιο παράδειγμα για το πόσο καλό μπορεί να κάνει η στείρωση σε αρσενικό σκύλο.

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ ο λέων κ ο dexter είναι στειρωμένοι, ο diego και ο Πάρης όχι... αλλά απέχει πολυυυ το ταπεραμέντο τους από του γκογκόλ...
Ο λέων έχει εκπαιδευτεί από την Έφη κ είναι τρομερά συγκρατημένος κ ήρεμος, ο dex από την άλλη παραμένει ακόμη κυριαρχικός κ δεν θα πει όχι σε σκυλοκαβγά (κ ο λέων εννοέιται θα αμυνθεί αν τύχει).... κ ο πάρης δεν τα πάει καλά γενικά κατά 90% με αρσενικά από ό,τι έχω δει εγώ στις βόλτες μας δηλ. (Νίκο διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ελπιζω τωρα Dr να καταλαβαινεις γιατι εχω τονισει απειρες φορες το ΤΩΡΑ. Ολα οσα υποστηριζω για το σκυλο μου αφορουν το ΠΑΡΟΝ. Δεν γνωριζω το μελλον.. αλλιως θα ημουν μεντιουμ. Για ενα ειμαι σιγουρη ομως, εαν δε του επετρεπα να παιζει ετσι με σκυλια, εαν δεν καναμε βολετς παντου μαζι, εαν δεν πιναμε καφε μαζι σε καφετεριες, εαν δε μεγαλωνε τοσο αδεσποτα που εχουμε φιλοξενησει δε θα μπορουσα ουτε για το ΠΑΡΟΝ να μιλησω ετσι!
Επισης, η στειρωση απο μονη της δεν κανει τιποτα .. αν δε βοηθαει και ο χαρακτηρας και το ταπεραμεντο του αρσενικου.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
ο dex από την άλλη παραμένει ακόμη κυριαρχικός κ δεν θα πει όχι σε σκυλοκαβγά
Το ότι είναι στειρωμένος δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσει να θέλει να τσακωνεται.(νομίζω είναι και σχετικά πρόσφατα στειρωμένος)
Τα άλλα αρσενικά όμως δεν θα δίνουν σημασία στις βλακείες του.

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ελπιζω τωρα Dr να καταλαβαινεις γιατι εχω τονισει απειρες φορες το ΤΩΡΑ. Ολα οσα υποστηριζω για το σκυλο μου αφορουν το ΠΑΡΟΝ. Δεν γνωριζω το μελλον.. αλλιως θα ημουν μεντιουμ. Για ενα ειμαι σιγουρη ομως, εαν δε του επετρεπα να παιζει ετσι με σκυλια, εαν δεν καναμε βολετς παντου μαζι, εαν δεν πιναμε καφε μαζι σε καφετεριες, εαν δε μεγαλωνε τοσο αδεσποτα που εχουμε φιλοξενησει δε θα μπορουσα ουτε για το ΠΑΡΟΝ να μιλησω ετσι!
Επισης, η στειρωση απο μονη της δεν κανει τιποτα .. αν δε βοηθαει και ο χαρακτηρας και το ταπεραμεντο του αρσενικου.
Είπα εγώ το αντίθετο;;;; Μάλλον εσύ διαβάζεις επιλεκτικά. Σου είπα απλώς πως πρέπει να τον δένεις όταν δεν βλέπεις τι έρχεται, και πως δεν πρέπει να του επιτρέπεις να συναντά λυτός ότι σκύλο θέλει. Τι γκρινιάζεις ; Τι επιμένεις;;;; Πολλά ζητάω;

Τι να κάνω αν τον δω ξαφνικά μπροστά μου και γρυλίσει στον σκύλο μου;
Να τον κλωτσίσω δυνατά στην μύτη;
Να λύσω τον σκύλο μου;

Τι θές; Απάντησε σε παρακαλώ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Είπα εγώ το αντίθετο;;;; Μάλλον εσύ διαβάζεις επιλεκτικά. Σου είπα απλώς πως πρέπει να τον δένεις όταν δεν βλέπεις τι έρχεται, και πως δεν πρέπει να του επιτρέπεις να συναντά λυτός ότι σκύλο θέλει. Τι γκρινιάζεις ; Τι επιμένεις;;;; Πολλά ζητάω;

Τι να κάνω αν τον δω ξαφνικά μπροστά μου και γρυλίσει στον σκύλο μου;
Να λύσω τον σκύλο μου;

Τι θές; Απάντησε σε παρακαλώ.
Αυτο που περιγραφεις δεν εχει συμβει ποτε με κανενα σκυλι μου. Αντιθετα, μας πλησιαζουν γρυλιζοντας διαρκως....
Ομως εαν γρυλισει στο σκυλο σου να τον κλωτσησεις (βεβαια δεν ξερω τη συνεχεια γιατι εχει ενα θεμα με τα ποδια που πανε να τον χτυπησουν).
Δε θα γρυλισει ομως... ακομα και αν ο σκυλος σου του γρυλισει αυτος θα φυγει....
ΤΩΡΑ θα κανει αυτο. ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ξαναρωτα με.
Δε του επιτρεπω να συνανταει οτι σκυλο τυχει... που το ειδες να το γραφω αυτο?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δρ. συγχώρα με αν τα παρακάτω σε προσβάλουν έστω και λίγο (δεν είμαι πάντα καλός στα λόγια γιατί πάντα λέω τα πράγματα πολύ χύμα).

Γιατί όλα τα βλέπεις τόσο Black & White? Διάβάζω αυτήν την κουβέντα μεταξύ εσένα και της Αμαλίας και σε βλέπω σε μία στάση όπου δεν δέχεσε αντίρηση για τίποτα και τα βλέπεις όλα Black or White. Εσύ τουλάχιστον θα έπρεπε να ήξερες καλύτερα απο όλους μας ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, ούτε με τα σκυλιά ούτε με τους ανθρώπους. Μερικά πράγματα δεν είναι γραμμένα ούτε σε βιβλία, ούτε πουθενά. Όλα τα ζωντανά πλάσματα στον πλανήτη συνέχεια όσο ζούμε θα συνεχίσουν να μας εκπλήσουν και να κάνουν πράγματα που δεν θα τα θεωρούσαμε λογικά να τα κάνουν (σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε) και όμως αντί να είσαι ποιο ανοιχτόμυαλη έχεις αφήσει τις κακές σου εμπειρίες (σε σύγκριση Ελλάδας και εξωτερικού) να σε επηρεάσουν και να μην δέχεσε τίποτα άλλο πέρα απο αρνητικά δεδομένα απέναντι στους σκύλους που αντιμετωπίζεις εδώ στην Ελλάδα.

Ακούς τον εαυτό σου μερικές φορές? Εμένα πραγματικά με σόκαρε που είπες κάπου ότι ο σκύλος σου έχει χρόνια να έρθει σε φιλική επαφή με άλλους σκύλους (περα απο τους δικούς σου) ξέρεις πόσο λυπηρό είναι αυτό? Εγώ ακούγωντας αυτό το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι λυπάμαι για τον καημένο τον σκυλάκο. Αυτό είναι απόλυτα φταίξιμό μόνο των άλλων σκύλων ή έχεις και εσύ ένα μικρό φταίξιμο σε αυτό? Το σκέφτηκες ποτέ αυτό? Δεν είναι δυνατόν σε ολόκληρα τα Χανιά ΟΛΑ τα σκυλιά που συναντάς να είναι ΟΛΑ τόσο κακιασμένα. Γνωρίζο άτομα απο Κρήτη (απο το άλλο φόρουμ) και τα σκυλιά τους είναι μια χαρά σκυλιά. Άρα πως είναι δυνατόν αυτό που λές? Εννοείτε ότι σαν εκπαιδεύτρια θα συναντάς στην δουλειά σου πάντα σκυλιά προβληματικά γιατί τα καλά και εκπαιδευμένα σκυλιά δεν θα σε χρειάζονται.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εμένα πραγματικά με σόκαρε που είπες κάπου ότι ο σκύλος σου έχει χρόνια να έρθει σε φιλική επαφή με άλλους σκύλους (περα απο τους δικούς σου) ξέρεις πόσο λυπηρό είναι αυτό? Εγώ ακούγωντας αυτό το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι λυπάμαι για τον καημένο τον σκυλάκο.

Δεν το είπα ποτέ αυτό (βρές το σε προκαλώ).
Και πέφτω από τα σύννεφα που νομίζεις πως ΕΓΩ τα βλέπω άσπρο-μαύρο..... δεν το καταλαβαίνω πως το συμπέρανες αυτό. ΠΟΤΕ δεν υπονόησα πως δεν πρέπει σκύλοι να παίζουν μαζί (δεν υπάρχει πιο πολύτιμο πράγμα για τον σκύλο μετά την σωστή διατροφή). Κι εγώ έχω ΜΟΝΟ έναν σκύλο, άρα αναγκαστικά τον αφήνω να παίζει με άλλους! Απλά ποτέ στην γειτονιά μας.

Προφανώς λίγοι κατάλαβαν (ή ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν) τι έννοω.

ΠΟΛΥ εύστοχο το θρέντ... αλλά άντε να βγάλει άκρη ο άνθρωπος, αφού με τόσον διάλογο και πάλι εγώ άκρη δεν έβγαλα.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν το είπα ποτέ αυτό (βρές το σε προκαλώ).
Είναι πραγματικά ελάχιστες οι όμορφες εμπειρίες που έχει με σκύλους κι ΑΠΕΙΡΕΣ οι επιθέσεις (όπου καβγάς δεν έγινε μόνο γιατί εγώ έδιωχνα τον σκύλο).
Ίσως να μην το έθεσα σωστά (για άλλη μία φορά, ναι άνρθωπος είμαι λάθη κάνω) αλλά για αυτό σου το σχόλιο αναφερώμουνα, μιας και με προκάλεσες.

Το ότι πεύτεις απο τα σύνεφα ίσως είναι κάτι καλό ώστε έτσι μήπως διαβάσεις λίγο καλύτερα όλη την κουβέντα να δείς πως σε μερικά πράγματα δεν συκώνεις καμία αντίρηση και αναφέρεις πράγματα που είναι γραμμένα σε βιβλία και σε κανόνες. Σου ξανα επαναλαμβάνω, δεν είναι κάποια προσωπική επίθεση ή προσβολή προς το πρόσωπο σου, απλά μια παρατήρηση κάνω μόνο και τίποτα άλλο (όπου μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είπα ότι δεν κάνω λάθη, όπως είδες και παραπάνω κάνω λάθη και πολλά μάλιστα, αλλά προσπαθώ να μαθαίνω απο αυτά). Αν σε προσβάλο με κάποιο τρόπο ζητάω ταπεινα συγνώμη δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι μάλλον ο τρόπος που γράφω....

Δεν μπαίνω στον κόπο να πω "η προσωπική μου γνώμη είναι" γιατί το θεωρώ αυτονόητο.

Ο καθένας λέει μιά γνώμη.
Απόλυτη πάντως δεν νομίζω να είμαι, εύκολα αλλάζω γνώμη αν μου δώσεις μία λογική αιτία να το κάνω (όπως εδώ με τον σκύλο της Kopritis).

Απλά γράφω λίγο "απότομα" γιατί είμαι στο μαγαζί και συνεχώς βιάζομαι. Θα προσπαθήσω να "μαλακώσω" λίγο, και σ΄ευχαριστώ που μου το είπες.

Έχουμε μεγαλώσει τους σκύλους μας με το ΙΔΙΟ ακριβώς τρόπο (εγώ μεγάλωσα ΤΡΕΙΣ έτσι) "θεωρητικά".
Αν δεν πίστευα πως είναι ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ δεν θα έκανα τόσα (ξέρεις από πρώτο χέρι πως θέλει πολλή δουλειά και χρόνο). Σίγουρα δεν θα είχε τόσο υπέροχο χαρακτήρα αν δεν είχες κάνει όλ' αυτά. Όμως στην ηλικία της εφηβείας ήμουν ΠΟΛΥ πιο προσεχτική (γιατί είχα επικίνδυνες φυλές όπως κι εσύ, και πάντα αρσενικούς).

Το γεγονός όμως παραμένει πως αν συνεχίσει να βλέπει (σε πολύ κοντινή απόσταση) αρσενικούς σκύλους πριν προλάβεις να τον φωνάξεις ή να τον δέσεις, ΘΑ τσακωθεί. Κι άσχημα κι όλας. Μόνο εκεί διαφωνούμε.
Υποθέτω, γιατί επιμένεις να λες άσχετα πράγματα με το τι σου πρότεινα. Ποτέ δεν παραθέχτηκες πως έπραξες λάθος στο θέμα με τον "πιτσιρικά".

Η στείρωση είναι ένα "εργαλείο", και δεν είναι απαραίτητη κι ούτε σωτήρια για όλους. Αλλά δεν παύει να είναι ένα εργαλείο που δεν χρησημοποιείται αρκετά στη χώρα μας. Γι' αυτό και το αναφέρω συχνά. Όχι γιατί έχω κανένα "κόλλημα" με τις στειρώσεις, αλλά γιατί ο μέσος Έλληνας έχει ΜΕΓΑΛΟ κόλλημα με το να ΜΗΝ στειρώσει τον αρσενικό του, πάση θυσία.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν ανεφερα ποτε οτι ο σκυλος μου ειναι "ξεφραγο αμπελι" και αν δω ξενο αρσενικο που δε γνωριζω, τον αφηνω να παιξει. ΠΟΤΕ δε το εχω κανει αυτο!

Πιο κατω απο τo θηλυκο dogo που μιλουσαμε πριν, συναντηθηκαμε με ενα αρσενικο doperman ελευθερο.. το πρωτο που εκανα ειναι να φωναξω τον Diego και να τον δεσω. Εγω σχολιασα τη σταση του πιτσιρικα που "υποτιθεται" οτι εχει ενα πολυ αγριο σκυλι ακομα και με αρσενικους (βεβαια οσο ηταν ελευθερο απλα μυριστηκε) και το ειχε λυτο! Εγω ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΛΥΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 10 ΜΕΤΡΑ!

Συμφωνω απολυτα με αυτο που μου λες! Η απολυτη σταση σου ομως οτι θα τσακωθει σιγουρα καποια στιγμη με καποιον απο αυτους που γνωριζει δε με βρισκει συμφωνη! Τον παρακολουθω παντα απο κοντα και οταν νιωθω οτι προκαλειται επιμονα , τον μαζευω!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως ο πιστιρικάς σου είπε ψέμματα για τον χαρακτήρα της σκύλας του επίτηδες;
Μπορεί να έχει ΒΑΡΕΘΕΙ να λένε "μην φοβάσει είναι καλός" και μετά να επιτίθονται στη σκύλα του!
ΠΟΛΛΟΙ φίλοι μου το λένε αυτό το ψέμμα (γιατί αλλιώς ο άλλος δεν μαζεύει τον σκύλο του!).

Δεν κυκλοφορείς και με κανένα Λαμπραντοράκι.... Είδε ξαφνικά μπροστά του το παιδάκι, έναν μεγάλο, έφηβο αρσενικό Ντόγκο Αρτζεντίνο, με μία ιδιοκτήτρια που δεν έδειχνε ΚΑΜΙΑ διάθεση να τον δέσει (μάλιστα πρότεινε στο παιδί να λύσει και το δικό του). Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορούσε έκανε στην προκειμένη.

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως η σκύλα είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη (να μην ενοχλεί και να υπακούει τέλεια) κι απλά δεν "σηκώνει μύγα στο σπαθί της" ; Τι κάνεις με τέτοια σκύλα; Την λύνεις και την δένεις μόλις δεις άλλο σκύλο (ότι έκανε το παιδί). Την προσέχεις και την ελέγχεις ΑΠΟΛΥΤΑ και δεν ρισκάρεις ΠΟΤΕ, ότι και να σου πουν ο καθένας στην βόλτα.

ΜΠΡΑΒΟ στο παιδί.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως η σκύλα είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη (να μην ενοχλεί και να υπακούει τέλεια) κι απλά δεν "σηκώνει μύγα στο σπαθί της" ; Τι κάνεις με τέτοια σκύλα; Την λύνεις και την δένεις μόλις δεις άλλο σκύλο (ότι έκανε το παιδί).
Θελεις να το εξηγησεις αυτο?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχουμε κάνει αλλαλούμ τα 2 θέματα. Δεν έπρεπε να τα χωρίσει η Kopritis.
Και το κάνει και ΤΟΣΟ ξαφνικά (αστραπιαία!). Το ότι άρχισε ένα μικρό "παρακλάδι" δεν σημαίνει πως θα κρατήσει κι όλας, κι ούτε είναι απαραίτητα εκτός θέματος, ότι δεν είναι ακριβώς "εντός θέματος....

Θελεις να το εξηγησεις αυτο?
Θέλω να πω πως ένας απόλυτα εκπαιδευμένος σκύλος είναι σχεδόν σαν να φοράει λουρί. Μπορεί να λύνεται (και να μαζεύεται πολύ γρήγορα αν χρειαστεί). Κάποιοι από αυτούς ίσως να τσακώνονται εύκολα αν τους δοθεί η ευκαιρία. Απλά δεν τους δίνεις ποτέ την ευκαιρία.

Σίγουρα οι σκύλοι "φονιάδες" θα πρέπει να κυκλοφορούν με φίμωτρο (ΚΑΙ πάντα δεμένοι) αλλά δεν νομίζω η σκύλα να πέφτει σ' αυτήν την σπάνια κατηγορία. Οι περισσότεροι σκύλοι (παρά τις επιθετικές/κυριαρχικές τους τάσεις) μιά χαρά εκπαιδεύονται να βολτάρουν ανάμεσα σε άλλα ζώα (και να τα αγνοούν αν δεν πλησιάσουν πολύ) και είναι πιθανό η σκύλα να είναι σε αυτήν την κατηγορία.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ωρε παιδιά, τι έγινε? Ελειψα κι έχασα επεισόδια! :) Λοιπον, με τη σειρά:

Για τη διάσπαση του θέματος
Χώρισα το θέμα αφενός γιατί εγω ξεκίνησα το εκτός θέματος "παρακλάδι" και δεν ήθελα να μονοπωλήσω το θέμα της βόλτας χωρίς λουρι με τα ζητήματα του Γκογκόλ, και αφετέρου γιατι εχουμε (έχετε) γράψει σελίδες επι σελίδων για το πως να μειώσουμε ένα κυριαρχικό σκύλο, αλλά πολύ λιγότερες για το πως να "ανεβάσουμε" έναν υποτακτικό και θεώρησα καλό να έχουμε ένα νήμα και γι'αυτό το θέμα που δεν το συζητάμε συχνά.

Για το Γκογκόλ

Να διευκρινήσω μερικά πράγματα.

1. Η συμπεριφορά που βλέπετε στο βιντεάκι με το Diego δεν είναι η συνήθης συμπεριφορά του Γκογκόλ. ΣΠΑΝΙΑ παίζει με άλλα σκυλιά (γι'αυτό και δεν είμαι επιλεκτική.... τον αφήνω να παίζει με όποια τύχει να του κάνουν το κλικ). Αλλιώς μιλάμε για ένα σκύλο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ..... δεν δείχνει συχνά "κουταβίσια" συμπεριφορά οπως αυτή, κι όποτε το κάνει κρατάει 2-3 λεπτά το πολύ. Τον υπόλοιπο χρόνο του "στοχάζεται και φιλοσοφεί". Το παρατσούκλι του στην οικογένεια μου είναι "ο καθηγητής". Βοηθάει και το φράκο που "φοράει", αλλά αναφέρεται κυρίως στη συμπεριφορά του.

2. Δε νομίζω οτι τα άλλα σκυλιά "τον ανέχονται". Τις λίγες φορές που τυχαίνει να παίξει, ανταποκρίνονται και παίζουν κι αυτά. Το λέω με την έννοια οτι δεν μου φαίνεται οτι "κάνουν τη χάρη" σε "κουτάβι".

3. Δεν πιστεύω οτι ο Γκογκόλ είναι δουλικός. Ούτε φυσικά και ο σούπερ διπλωμάτης που λέει η Ζιβάγκο. Ούτε και έχει τη συμπεριφορά ανώριμου κουταβιού. Είναι απλά ένας σκύλος που ξέρει ακριβώς ποια είναι η θέση του στην εκάστοτε "παρέα" και που δεν θα προκαλέσει, ούτε θα διεκδικήσει θέση που δεν του ανήκει. Δε θα ενοχλήσει ποτέ άλλο σκύλο, είτε ανωτερο, είτε κατώτερο του.

4. Πιστεύω οτι αυτό έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το γεγονός οτι πέρασε τον πρώτο ενάμιση χρόνο της ζωής του με τα δυο αρσενικά αδέρφια του εκ των οποίων το ένα (ο Πάτροκλος) είναι πολύ κυριαρχικός. Έμαθε πολύ καλά ποια είναι τα όρια του.

5. Είναι αλήθεια οτι στειρώθηκε πολύ νωρίς (1.5 έτους). Με δεδομένο το ήπιο του χαρακτήρα του ίσως αυτό ήταν λάθος τελικά, αλλά η γυναίκα που μάζεψε την οικογένεια από τα σκουπίδια ήθελε οπωσδήποτε να στειρωθούν όλα πριν δωθούν. Δεν ξέρω αν η στείρωση έκανε διαφορά στο συγκεκριμένο σκύλο οσον αφορά τις σχέσεις του με τα σκυλιά, ή τους ανθρώπους, αλλά αυτό μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ.

Dr. Zhivago, που θα πάει, μια μέρα θα τα καταφέρουμε να γνωρίσεις το Γκογκόλ κι απο κοντά και να μου πεις την επαγγελματική σου γνώμη γι'αυτόν. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οι περισσότεροι σκύλοι (παρά τις επιθετικές/κυριαρχικές τους τάσεις) μιά χαρά εκπαιδεύονται να βολτάρουν ανάμεσα σε άλλα ζώα (και να τα αγνοούν αν δεν πλησιάσουν πολύ) και είναι πιθανό η σκύλα να είναι σε αυτήν την κατηγορία.
Ακριβως ετσι ειναι πλεον η Ηρα με τα σκυλια (μονο με τα σκυλια ομως!)

Dr. Zhivago, που θα πάει, μια μέρα θα τα καταφέρουμε να γνωρίσεις το Γκογκόλ κι απο κοντά και να μου πεις την επαγγελματική σου γνώμη γι'αυτόν. :)
Πηγη, μπες στην ουρά. Εγω το ζητησα πρωτος :D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
αν ο σκυλος ειναι 'δουλικος'' η υποτακτικος ειναι καλο να του ανεβαζουμε την αυτοπεποιθηση με προσοχη ομως γιατι μπορει να γινουν λαθη.
ειχα και εγω εναν τετοιο σκυλο και κανοντας παρεα με 2-3 σκυλια αρκετα κοινωνικοποιημενα ειδα μεγαλα αποτελεσματα οσο αφορα την συμπεριφορα του σε ξενους σκυλους.

αλλα και η παρεα με σκυλια καπως οξυθυμα δεν ειναι απαραιτητα κακη,βαζεις τον σκυλο σου στην διαδικασια να σκεφτει πως δεν ειναι ολοι οι σκυλοι ιδιοι και θα πρεπει να ειναι προσεκτικος μεχρι να γνωριστει με εναν ξενο σκυλο.

ειναι μια λεπτη γραμμη ολα αυτη αν τα κανεις στον καταλληλο βαθμο τοτε θα πετυχει

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Επιτρέψτε μου δύο σημειώσεις:

1. Εγώ διαβάζω άλλα πράγματα στο παιχνίδι του Γκογκόλ με τον Diego!

2.
...Όμως στην ηλικία της εφηβείας ήμουν ΠΟΛΥ πιο προσεχτική (γιατί είχα επικίνδυνες φυλές όπως κι εσύ, και πάντα αρσενικούς).
Απαράδεκτη αυτή η αναφορά σου Στέλλα μου!

Υ.Γ.:
Το πιο πιθανό είναι να μην τον πετύχαινες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97