Ωρε παιδιά, τι έγινε? Ελειψα κι έχασα επεισόδια!
Λοιπον, με τη σειρά:
Για τη διάσπαση του θέματος
Χώρισα το θέμα αφενός γιατί εγω ξεκίνησα το εκτός θέματος "παρακλάδι" και δεν ήθελα να μονοπωλήσω το θέμα της βόλτας χωρίς λουρι με τα ζητήματα του Γκογκόλ, και αφετέρου γιατι εχουμε (έχετε) γράψει σελίδες επι σελίδων για το πως να μειώσουμε ένα κυριαρχικό σκύλο, αλλά πολύ λιγότερες για το πως να "ανεβάσουμε" έναν υποτακτικό και θεώρησα καλό να έχουμε ένα νήμα και γι'αυτό το θέμα που δεν το συζητάμε συχνά.
Για το Γκογκόλ
Να διευκρινήσω μερικά πράγματα.
1. Η συμπεριφορά που βλέπετε στο βιντεάκι με το Diego δεν είναι η συνήθης συμπεριφορά του Γκογκόλ. ΣΠΑΝΙΑ παίζει με άλλα σκυλιά (γι'αυτό και δεν είμαι επιλεκτική.... τον αφήνω να παίζει με όποια τύχει να του κάνουν το κλικ). Αλλιώς μιλάμε για ένα σκύλο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ..... δεν δείχνει συχνά "κουταβίσια" συμπεριφορά οπως αυτή, κι όποτε το κάνει κρατάει 2-3 λεπτά το πολύ. Τον υπόλοιπο χρόνο του "στοχάζεται και φιλοσοφεί". Το παρατσούκλι του στην οικογένεια μου είναι "ο καθηγητής". Βοηθάει και το φράκο που "φοράει", αλλά αναφέρεται κυρίως στη συμπεριφορά του.
2. Δε νομίζω οτι τα άλλα σκυλιά "τον ανέχονται". Τις λίγες φορές που τυχαίνει να παίξει, ανταποκρίνονται και παίζουν κι αυτά. Το λέω με την έννοια οτι δεν μου φαίνεται οτι "κάνουν τη χάρη" σε "κουτάβι".
3. Δεν πιστεύω οτι ο Γκογκόλ είναι δουλικός. Ούτε φυσικά και ο σούπερ διπλωμάτης που λέει η Ζιβάγκο. Ούτε και έχει τη συμπεριφορά ανώριμου κουταβιού. Είναι απλά ένας σκύλος που ξέρει ακριβώς ποια είναι η θέση του στην εκάστοτε "παρέα" και που δεν θα προκαλέσει, ούτε θα διεκδικήσει θέση που δεν του ανήκει. Δε θα ενοχλήσει ποτέ άλλο σκύλο, είτε ανωτερο, είτε κατώτερο του.
4. Πιστεύω οτι αυτό έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το γεγονός οτι πέρασε τον πρώτο ενάμιση χρόνο της ζωής του με τα δυο αρσενικά αδέρφια του εκ των οποίων το ένα (ο Πάτροκλος) είναι πολύ κυριαρχικός. Έμαθε πολύ καλά ποια είναι τα όρια του.
5. Είναι αλήθεια οτι στειρώθηκε πολύ νωρίς (1.5 έτους). Με δεδομένο το ήπιο του χαρακτήρα του ίσως αυτό ήταν λάθος τελικά, αλλά η γυναίκα που μάζεψε την οικογένεια από τα σκουπίδια ήθελε οπωσδήποτε να στειρωθούν όλα πριν δωθούν. Δεν ξέρω αν η στείρωση έκανε διαφορά στο συγκεκριμένο σκύλο οσον αφορά τις σχέσεις του με τα σκυλιά, ή τους ανθρώπους, αλλά αυτό μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ.
Dr. Zhivago, που θα πάει, μια μέρα θα τα καταφέρουμε να γνωρίσεις το Γκογκόλ κι απο κοντά και να μου πεις την επαγγελματική σου γνώμη γι'αυτόν.