Υιοθεσια μετ'εμποδιων

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι
Χρειάζομαι πάλι την πολύτιμη βοήθεια σας και τις συμβουλές σας. Σήμερα βρήκαμε ένα σκύλο. Αδέσποτο. Θα σας πω σε άλλο μήνυμα αναλυτικά, γιατί πραγματικά ήταν γραφτό μας να έχουμε σκύλο. Τώρα τον έχουμε φέρει στο σπίτι, είμαστε όλοι στο γκαράζ, φοβάμαι να τον ανεβάσω στο σπίτι μήπως έχει τσιμπούρια (δεν νομίζω, θα τα έβλεπα, τα τσιμπούρια τα ξερω) η μήπως έχει ψύλλους και γεμίσουμε.
Πήραμε τηλέφωνο τον κοντινότερο στο σπίτι μας κτηνίατρο και έχουμε ραντεβού στις πέντε. Θέλω να μου πείτε τι πρέπει να δει ,τι εξετάσεις εμβόλια κλπ χρειάζεται αλλά και τι ίσως δεν χρειάζεται, μην τον ταράξει σε εξετάσεις χωρίς λόγο. Γενικά τι πρέπει να ζητήσω. Όταν τον πήρα τηλέφωνο του εξήγησα ότι τον βρήκα και μου είπε, Καλώς αρχικά να δούμε μήπως ανήκει σε κάποιον. Μάλιστα λέω εγώ, αλλά δεν κατάλαβα πως θα γίνει αυτό??
Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να του αγοράσω από το πετ σοπ, τα προικιά του γιατί δεν έχω ιδέα.
Και μια καλή τροφή.
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, θα περιμένω τις συμβουλές σας
εαν βρήκατε σκύλο εντος αττικής υπαρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι χαμένος και οχι απαραίτητα αδεσποτος. Ο κτηνίατρος αρχικά θα ελενξει για τσιπ και στοιχεία. (μηπως ειναι τσιοπαρισμένος σε ιδιοκτήτη ή δημο) Μετα αν δεν έχει τσιπ καλο ειναι να κάνετε αναρτηση σε σελίδες στα social(fb κ.τ.λ) Και αφισες μηπως τον ψάχνουν ή τον αναγνωρίσει κάποιος. Εαν δε βρεθει καποιος σε 10-15 μερες μαλλον είναι αδεσποτος ή εγκατάλειψη.

Λογικα μονο ενα τσεκ τυπικο, αποπαρασίτωση θα σας κάνει αρχικα. Τα προικια αφηστε τα να βεβαιωθείτε πρώτα οτι δεν ανηκει σε κάποιον, παρτε τα πολυ βασικά.

• Like
Reactions: vek and saras

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Τσεκ τυπικό, δηλαδή εξέταση αίματος η Όχι??
Κοιτάξτε τον βρήκαμε έξω από ένα πετ σοπ που είναι μεσοτοιχια με ενα φούρνο από τη μια και φρουτεμπορικη από την άλλη. Ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ μας είπε ότι βρίσκεται εκεί από τα Χριστούγεννα περίπου, πολλοί του δίνουν κάτι βγαίνοντας από το φούρνο και του δίνει και αυτός κροκετες. Δηλαδή περίπου τρεις μήνες είναι σίγουρα εκεί.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Τσεκ τυπικό, δηλαδή εξέταση αίματος η Όχι??
Κοιτάξτε τον βρήκαμε έξω από ένα πετ σοπ που είναι μεσοτοιχια με ενα φούρνο από τη μια και φρουτεμπορικη από την άλλη. Ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ μας είπε ότι βρίσκεται εκεί από τα Χριστούγεννα περίπου, πολλοί του δίνουν κάτι βγαίνοντας από το φούρνο και του δίνει και αυτός κροκετες. Δηλαδή περίπου τρεις μήνες είναι σίγουρα εκεί.
ε αν ειναι εκει 3 μηνες και τον ξερουν μαλλον δε τον ψαχνει κανεις τοτε. Κοιταξτε απλα για τσιπ (απιθανο αλλα ποτε δεν ξερεις) και καντε και εξετασεις αίματος, βιοχημικες, καλαζαρ κ.τ.λ να βεβαιωθειτε οτι δεν εχει κατι που χρηζει θεραπείας! Νομιζω αποκτησατε σκυλο! :)

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Αγαπημένη μου φίλη σε ευχαριστώ πολύ
Βεβαίως θα σου βάλω αμέσως φωτογραφία. Έχουμε στο γκαράζ ένα παλιό καναπέ και τον αγόρασε ο άτιμος αμέσως. Αγόρι είναι. Εν τω μεταξύ ο άντρας μου του είχε πάρει στο λουκανικοπιτες και μετά πήγε σούπερ μάρκετ και του πήρε και μπιφτεκια με ρύζι. Αν δεν κλαταρει σήμερα θα είναι θαύμα. Έχει πέσει και κοιμάται τώρα, με τόσο φαΐ προσπαθεί να χωνέψει ο ταλαίπωρος. Εμείς καθόμαστε σε σκαμνακια, νηστικοί, και τον κοιτάμε μέχρι να πάει πέντε.
Και συμβουλές θέλω παρακαλώ πολύ

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Η καλύτερη υιοθεσία :)

Αν και θα σας τα πει ο κτηνίατρος οι τυπικές εξετάσεις που πρέπει να ζητήσετε είναι γενική αίματος, βιοχημικές και εξετάσεις για νοσήματα όπως η λεϊσμανίαση και η ερλιχίωση. Αυτές κοστίζουν περίπου 50€.

Θα ακούσει την καρδιά, θα δει τα δόντια, ένας έλεγχος στα αυτιά. Για τσιμπούρια, ψύλλους και λοιπά εξωπαράσιτα ένα κολάρο είναι μια χαρά αυτό το διάστημα και θα κρατήσει ένα τετράμηνο περίπου.

Συζητήστε για εμβόλια αν και το μόνο απαραίτητο βάση νόμου είναι αυτό κατά της λύσσας.

• Like
Reactions: medusa

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Χαχαχα όχι παίζουμε. Πάντως ρώτησε πρώτα, μην με κοροϊδεύετε, ακούμπησε τη μουσούδα του μας κοίταξε κουνήσε ουρα και του είπαμε έλα ανέβα και ανέβηκε. Είναι πολύ καλό παιδάκι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στον κτηνίατρο, μην ανήκει σε κανέναν άλλο, θα τρελαθώ

• Like
Reactions: anastasiak

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Η καλύτερη υιοθεσία :)

Αν και θα σας τα πει ο κτηνίατρος οι τυπικές εξετάσεις που πρέπει να ζητήσετε είναι γενική αίματος, βιοχημικές και εξετάσεις για νοσήματα όπως η λεϊσμανίαση και η ερλιχίωση. Αυτές κοστίζουν περίπου 50€.

Θα ακούσει την καρδιά, θα δει τα δόντια, ένας έλεγχος στα αυτιά. Για τσιμπούρια, ψύλλους και λοιπά εξωπαράσιτα ένα κολάρο είναι μια χαρά αυτό το διάστημα και θα κρατήσει ένα τετράμηνο περίπου.

Συζητήστε για εμβόλια αν και το μόνο απαραίτητο βάση νόμου είναι αυτό κατά της λύσσας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες. Δηλαδή τα υπόλοιπα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα?

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες. Δηλαδή τα υπόλοιπα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα?
Το υποχρεωτικό είναι της λύσσας για τα υπόλοιπα πρέπει να αποφασίσει ο κτηνίατρος. Για τον συγκεκριμένο σκύλο δεν υπάρχει γνώση αν είχε εμβολιαστεί στο παρελθόν και σε τι ηλικία είναι. Χρήζει συζήτησης με τον κτηνίατρο. Μπορεί να ήταν σε σπίτι και να έκανε πχ πριν οκτώ μήνες εμβόλια.

Με ηρεμία τα βήματα, τώρα είναι σε ασφαλές περιβάλλον.

• Like
Reactions: medusa and saras

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
τοσο κοστιζουν νομιζω μονο σε αυτον που παμε εμεις τα τερατα :p ;) συνηθως πανε λιγο πιο πάνω

• Like
Reactions: ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Κατ αρχήν είναι κούκλος!!!! είναι τέλειος....και δείχνει πολύ χαλαρός κι ευτυχισμένος..κατά δεύτερον μην αγχώνεστε...για εκείνο το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκε αγάπη και θαλπωρή..ολα τ άλλα, κρεβάτια, παιχνίδια κλπ..είναι δευτερεύουσας σημασίας για το αδεσποτάκι. Ο γιατρός θα σας πει ακριβώς τι εμβόλια και εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν. Επίσης όπως είπαν και οι προηγούμενοι, κολάρο για παράσιτα, αμπουλίτσα (προσοχή όχι μπάνιο 2 μέρες πριν και 2 μέρες μετά την εφαρμογή) και πιθανώς χαπάκι για ενδοπαράσιτα..Και αν όντως ήταν εξω τόσο καιρό θα έχει συνηθίσει να τρώει σκουπίδια, καλό θα ήταν μια ξηρά τροφή για να μην έχει προβλήματα αργότερα. Επειδή ζητήσατε συμβουλές για τροφή: πολύπλοκο θέμα. Εξαρτάται απο εσάς και το πορτοφόλι σας. θέλετε τροφή συμβατική; με ή χωρίς σιτηρά (κάποιοι θεωρούν ότι ευθύνονται για αλλεργίες); ολιστική; Ψάξτε στο διαδίκτυο να δείτε λίγο τι σας ταιριάζει. Εμείς πχ. της δίνουμε acana μετά από αρκετές αλλαγές γιατί είναι η μόνη που της αρέσει πάρα πολύ. Είναι τροφή χωρίς σιτηρά αλλά τσιμπημένη στην τιμή. Υπάρχουν και άλλες τροφές χωρίς σιτηρά πιο οικονομικές. Επίσης εξαρτάται ίσως απ το αν είναι στειρωμένο το σκυλάκι. Και γενικός κανόνας: σημασία έχει τι ταιριάζει στο ίδιο το σκυλί. Υπάρχουν περιπτώσεις που μια ακριβή τροφή δεν τους ταιριάζει ( συνήθως φαίνεται στα κόπρανα) ενώ τα πάνε μια χαρά με μια φτηνή, συμβατική τροφή. Θα δοκιμάσετε ίσως 2-3 στην αρχή,. ΠΡΟΣΟΧΗ: όταν αλλάζετε τροφή, το κάνετε σταδιακά.
Αλλά μη σας πρήξω..όποια απορία έχετε, θα ρωτάτε τον κτηνίατρο ή εδώ. Στο forum υπάρχουν πολλοί έμπειροι άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει όλους στο ξεκίνημά μας. Το σημαντικότερο είναι ότι ψάχνατε σκυλάκι...και αυτό ήρθε και σας βρήκε!! να μας κρατάτε ενήμερους!!

Last edited:

_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
Αγαπημένη μου φίλη σε ευχαριστώ πολύ
Βεβαίως θα σου βάλω αμέσως φωτογραφία. Έχουμε στο γκαράζ ένα παλιό καναπέ και τον αγόρασε ο άτιμος αμέσως. Αγόρι είναι. Εν τω μεταξύ ο άντρας μου του είχε πάρει στο λουκανικοπιτες και μετά πήγε σούπερ μάρκετ και του πήρε και μπιφτεκια με ρύζι. Αν δεν κλαταρει σήμερα θα είναι θαύμα. Έχει πέσει και κοιμάται τώρα, με τόσο φαΐ προσπαθεί να χωνέψει ο ταλαίπωρος. Εμείς καθόμαστε σε σκαμνακια, νηστικοί, και τον κοιτάμε μέχρι να πάει πέντε.
Και συμβουλές θέλω παρακαλώ πολύ
HOT DOG μην του δώσετε μόνο και το πάρει προσωπικά! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Να σας ζήσει, να περάσετε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια μαζι

• Haha
Reactions: Aliki V.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Κατ αρχήν είναι κούκλος!!!! είναι τέλειος....και δείχνει πολύ χαλαρός κι ευτυχισμένος..κατά δεύτερον μην αγχώνεστε...για εκείνο το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκε αγάπη και θαλπωρή..ολα τ άλλα, κρεβάτια, παιχνίδια κλπ..είναι δευτερεύουσας σημασίας για το αδεσποτάκι. Ο γιατρός θα σας πει ακριβώς τι εμβόλια και εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν. Επίσης όπως είπαν και οι προηγούμενοι, κολάρο για παράσιτα, αμπουλίτσα (προσοχή όχι μπάνιο 2 μέρες πριν και 2 μέρες μετά την εφαρμογή) και πιθανώς χαπάκι για ενδοπαράσιτα..Και αν όντως ήταν εξω τόσο καιρό θα έχει συνηθίσει να τρώει σκουπίδια, καλό θα ήταν μια ξηρά τροφή για να μην έχει προβλήματα αργότερα. Επειδή ζητήσατε συμβουλές για τροφή: πολύπλοκο θέμα. Εξαρτάται απο εσάς και το πορτοφόλι σας. θέλετε τροφή συμβατική; με ή χωρίς σιτηρά (κάποιοι θεωρούν ότι ευθύνονται για αλλεργίες); ολιστική; Ψάξτε στο διαδίκτυο να δείτε λίγο τι σας ταιριάζει. Εμείς πχ. της δίνουμε acana μετά από αρκετές αλλαγές γιατί είναι η μόνη που της αρέσει πάρα πολύ. Είναι τροφή χωρίς σιτηρά αλλά τσιμπημένη στην τιμή. Υπάρχουν και άλλες τροφές χωρίς σιτηρά πιο οικονομικές. Επίσης εξαρτάται ίσως απ το αν είναι στειρωμένο το σκυλάκι. Και γενικός κανόνας: σημασία έχει τι ταιριάζει στο ίδιο το σκυλί. Υπάρχουν περιπτώσεις που μια ακριβή τροφή δεν τους ταιριάζει ( συνήθως φαίνεται στα κόπρανα) ενώ τα πάνε μια χαρά με μια φτηνή, συμβατική τροφή. Θα δοκιμάσετε ίσως 2-3 στην αρχή,. ΠΡΟΣΟΧΗ: όταν αλλάζετε τροφή, το κάνετε σταδιακά.
Αλλά μη σας πρήξω..όποια απορία έχετε, θα ρωτάτε τον κτηνίατρο ή εδώ. Στο forum υπάρχουν πολλοί έμπειροι άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει όλους στο ξεκίνημά μας. Το σημαντικότερο είναι ότι ψάχνατε σκυλάκι...και αυτό ήρθε και σας βρήκε!! να μας κρατάτε ενήμερους!!
Σας ευχαριστώ παααρα πολύ. Ναι είναι κουκλάκι. Για τροφή μου είπε ο κτηνίατρος 100 με 120γρ την ημέρα να τρώει διότι τον βρήκε χοντρό (προφανώς γιατί έτρωγε ψωμιά και λοιπές αηδίες από τον φούρνο, πάλι καλά βεβαίως που του δίνανε δεν το συζητώ) οπότε δεν με ενδιαφέρει πόσο θα κάνει η τροφή, αν αυτή η acana είναι η καλύτερη να του την πάρω. Όλα αυτά που μου εξηγείτε και σας ευχαριστώ και πάλι, δεν τα ξερω, (χωρίς σιτηρά οικιστικές κλπ) ιδέα δεν έχω. Είδα ότι κάθε μάρκα έχει διάφορες γεύσεις?? συστατικά?? Βοηθήστε

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
HOT DOG μην του δώσετε μόνο και το πάρει προσωπικά! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Να σας ζήσει, να περάσετε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια μαζι
Χαχαχα ευχαριστώ πολύ

• Like
Reactions: _Goofy

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Λοιπόν τα νέα
Πρώτον και σημαντικότερο δεν έχει μικροτσίπ άρα είναι πια δικός μας.
Είναι περίπου οχτώ χρόνων, αρσενικό μη στειρωμένος. Τα δόντια καλά, αργότερα ένας καθαρισμός χρειάζεται. Ζωύφια δεν είχε τίποτα. Είναι χοντρός να χάσει οπωσδήποτε ένα κιλό και βλέπουμε. Του πήρε αίμα θα κάνουμε όλες τις εξετάσεις (με είχατε ενημερώσει ευτυχώς και τις είπα ολες) . Για εμβόλια μου είπε πρώτα τα αποτελέσματα και το συζητάμε μετά. Τροφή είχε royal canin adult μου είπε ο άνθρωπος πάρε μια δικιλη και μετά ψάξε οποία θες αν δεν σου άρεσει, πάντως αυτή δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα. Για να βγάλουμε βιβλιάριο όμως και να περαστεί στο όνομά μου πρέπει να του βάλουμε μικροτσίπ. Μμμμμμ δεν ξέρω γιατί με προβλημάτισε αυτό. Για πείτε.