Υιοθεσια μετ'εμποδιων

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Από την μούρη του και τα δόντια του (όσο φαίνονται) δεν μου κάνει για μεγάλος σε ηλικία.
Δες λίγο και τους αγκώνες του (μπροστινά πόδια) αν είναι φαγωμένο το δέρμα (κάλοι).
Η κίνησή του πώς είναι; Είναι ευκίνητος;
Θα έλεγα να κάνετε την προσπάθειά σας.

• Like
Reactions: mareco and saras

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ωραίος τύπος :cool:
Λευκές τρίχες δεν φαίνονται στην πρώτη φώτο στη μουσουδιτσα του.
Εσείς διακρίνετε;

Τα δόντια φαίνονται άριστα.
Είναι βέβαια και θέμα προδιαθεσης αλλά και διατροφης, πόσο και που τα χρησιμοποιεί.

Σε αυτά που είπε ο Δημήτρης θα πρόσθετα άσπρες τρίχες, αν έχουν θολώσει κάπως τα μάτια του, δυσκολία στο σήκω από ξάπλα, ενέργεια ίσως, αν κοιμάται πολύ. Τέτοια μικροπραγματα, ίσως και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα.

• Like
Reactions: dimitris-skg

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλησπερα σε ολους. Παλι θα γραψω πολλα σημερα !!!
Το πρωι αποφασισα να του κανω την "ιατρικη" εξεταση και μετα να προσπαθησω το αυτοκινητο. Ξεκινησα απο τη μουρη για να δω ασπρες τριχες και τα ματια του. Τον εξεταζα λοιπον απο κοντα και ειμαι σιγουρη οτι με κοιταγε λοξα (καθοταν ομως ο κακομοιρης). Μετα αρχισα να ψαχνω αγκωνες αλλα τον αρχισε κι αυτος να γυρναει γυρω γυρω και δεν μπορεσα και στο τελος εφυγε. Νομιζω τον τρομαξα. Δεν πηγε μακρια βεβαια αλλα σε αποσταση ασφαλειας. Ασπρες τριχες δεν μπορεσα να διακρινω ισως γιατι εχει ετσι κι αλλιως ασπρο ολο το σαγονι και το στηθος, δεν ξερω. Τα ματια του μια χαρα τα ειδα. Ως προς την κινηση , εχω ηδη παρατηρησει οτι οταν σηκωνεται απο την ξαπλα τα πρωτα βηματα κουτσαινει, οχι στα ποδια αλλα στα καπουλια ας πουμε δεν ξερω αν ειμαι κατανοητη. Μετα απο λιγο ομως περπαταει κανονικα. Να τρεχει τον εχω πετυχει δυο τρεις φορες που κατι ακουσε/ειδε και εφυγε βολιδα, σκονη σηκωσε. Βασικα το μεγαλυτερο μερος της ημερας ειναι αραχτος, δεν νομιζω οτι σηκωνεται χωρις καποιο λογο.

Αργοτερα ειπα να κανω το πειραμα με το αυτοκινητο. Μπηκα εγω στο πισω καθισμα τον φωναζα με μεζε αλλα ενω ηρθε κουναμενος (με την λιγη ουρα που του εχει απομεινει του κακομοιρη κουνιεται ολοκληρος για να κανει χαρες) δεν εμπαινε. Λεω ας τον παρω αγκαλια να τον βαλω (που δεν το εχω ξανακανει). Γενικα αυτος κανει χαρες ξεβιδωνεται πεφτει ανασκελα αλλα δεν πηδαει επανω σου ποτε) Τον παιρνω λοιπον αγκαλια με χιλιες επιφυλαξεις, τον ενοιωσα σαν ψοφιμι εκεινη την ωρα, τον ακουμπαω στο αυτοκινητο, αλλα εκατσε στον κολο του και κατεβασε το κεφαλι, εδειχνε νομιζω οτι ηθελε να φυγει. Και οντως με το που κουνηθηκα εγω απο την πορτα πηδησε κατω και απομακρυνθηκε παλι. Για να πω την αληθεια και εγω φοβηθηκα λιγο, οσο να ναι σκυλος ειναι, μπορει απο τον φοβο του να μου τραβηξει και καμια δαγκωνια στο φιναλε, κυρα μου μας επρηξες θα πει.

Μετα απο ολα αυτα τα κατορθωματα περασε σημερα και η βοσκος, και επειδη ακομα τα χιονια δεν εχουν λιωσει, ηταν χωρις το κοπαδι της πηγαινε να μαζεψει κλαρακια για τα ζωα οποτε την καλεσαμε για μεζε και πιασαμε και την κουβεντα. Μου ειπε οτι ειναι σιγουρα δεκα χρονων, μπορει και εντεκα διοτι θυμαται οτι οταν τον εδιωξε με τις κλωτσιες το αφεντικο του (παλιανθρωπος λεει απο ενα χωριο 20χλμ απο εδω) ειχε τσακωθει μαζι του και της ειπε εκεινος παρτον εσυ. Ομως εκεινη ειχε ηδη σκυλο μεγαλο σε ηλικια και δεν ηθελε αυτον (ο οποιος θεωρειτε αχρηστος γιατι δεν κανει για τσοπανοσκυλο) ομως τον ταιζε (και γι αυτο εμεινε στην περιοχη) και ολο αυτο εγινε κανα δυο χρονια πριν πεθανει το δικο της το 2012.

Επειδη της εχω πει οτι θα ηθελα να τον παρω και ειναι η πρωτη που με απετρεψε, μου ξανατονισε σημερα να μην ανησυχω διοτι ετσι κι αλλιως ολοι τον ψιλοταιζουν και βρισκει και μονος του και τρωει. Καποιος νομιζω εδω με ρωτησε για την διατροφη του. Λοιπον η βοσκος τουλαχιστον φτιαχνει μια κατσαρολα τραχαν η πιο σπανια ζυμαρικα την εβδομαδα και καθε μερα μολις τελειωσουν οι δουλειες αργα το μεσημερι του βαζει αυτο με ψωμια και οτι αποφαγια υπαρχουν καθε μερα. Συν το πρωι πριν ξεκινησουν ενα μεγαλο παξιμαδι ξερο. Τα ιδια τρωει και ο δικος μου. Πληροφοριακα να σας πω οτι τις κροκετες που ειχα παρει για δοκιμη και δεν της εφαγε κανεις σκυλος, η βοσκος τις λεει κουκουτσια οχι απο αγνοια αλλα κοροιδευτικα. Γενικως την ακουσα για ολους τους Αθηναιους (ολους τους αστους γενικοτερα) που εχουμε τα σκυλια κλεισμενα σε ενα κλουβι ολη μερα με μια βολτα για τσισα και τα βγαζουμε εξω με ρουχα (για το συγκεκριμενο επεσε πολυ κοροιδια δηλαδη) και τα ταιζουμε κουκουτσια και υστερα λεμε "τι εχουν τα ερμα και ψοφανε". Εδω μου λεει τα ζωα ζουνε πολυ καλυτερα αστον ησυχο.

Τωρα εμεις θα πρεπει να φυγουμε απο εδω το αργοτερο 2 Μαρτιου, διοτι ανηκουμε ολοι στην ομαδα 60-65 και εχουμε το πρωτο ραντεβου για εμβολιο στις 4 του μηνα. Ειπαμε κορωνοιου επιτρεποντος να ξαναερθουμε τελη Απριλιου. Τι αλλο να πω δεν ξερω, απογοητευομαι, στενοχωριεμαι μηπως καλομαθε αυτος (γιατι εγω ΝΑΙ σαφως καλομαθα στην παρουσια του) δεν ξερω πια........

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε, οι πράξεις σας αν μη τι άλλο δείχνουν τις καλές σας προθέσεις.
Θα πρότεινα μέχρι να επιστρέψετε από την Αθήνα τον Απρίλιο να "ξεψαχνίσετε" το forum, υπάρχουν άπειρα θέματα για εκπαίδευση και συμπεριφορά (πώς προσεγγίζουμε έναν σκύλο, πώς τον βοηθάμε να ξεπεράσει κάποιες φοβίες κλπ) που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα βήμα παραπάνω την επόμενη φορά, και γιατί όχι, να έχετε και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Επίσης, όσο θα είστε στην Αθήνα επιδιώξτε να έρθετε σε επαφή με κάποιους σκύλους γνωστών/φίλων, να συζητήσετε τις συνθήκες διαβίωσης τους στην πόλη, τις ανάγκες τους, την καθημερινότητά τους. Στο φινάλε μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν σας ταιριάζει καθόλου η ζωή με έναν σκύλο ή το ιδανικό, ότι ένας σκύλος θα μπορούσε άνετα να γίνει μέλος της οικογένειάς σας. Καλή συνέχεια!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Διαβάζοντάς το 1ο μήνυμα περίμενα να διαβάσω απαντήσεις του στυλ: μπράβο σας, θα σώσετε ένα αδέσποτο και άλλα παρόμοια.
Χαίρομαι που έκανα λάθος.

Ο σκύλος αυτός δεν έχει ανάγκη να υιοθετηθεί. Δεν θα περνάει καλά στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού και αν τον πάτε, όχι γιατί δεν σας θεωρώ άξιους να έχετε έναν σκύλο. Το αντίθετο θα έλεγα.
Προτείνω να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο που έχει πραγματικά ανάγκη.
Ο μαγκάκος μια χαρά είναι στο περιβάλλον που ζει και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα μιας και 10 χρόνων δεν είναι με τίποτα.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλημέρα
Αν μπορεί κάποιος να μου πει γρήγορα αν είναι ένα χάπι bravecto όντως απαραίτητο να το πάρω γιατί έχουμε έρθει σε ένα πετ σοπ.
Ευχαριστώ πολύ

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Καλημέρα, όχι.
Τον σκύλο είτε τον πάρετε μαζί σας είτε τον αφήσετε, πρέπει πρώτα να τον δει γιατρός και αυτός να σας συστήσει οποιοδήποτε φάρμακο.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Σε ευχαριστώ πολύ. Για τα τσιμπούρια λέει είναι αυτό το χάπι. Είναι και ακριβό.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Εκτός από ακριβό, είναι και δυνατό, πιθανόν να προξενήσει ανεπιθύμητες παρενέργειες στον σκύλο.
Αν ο σκύλος έχει παράσιτα (τσιμπούρια, ψύλλους κλπ) μια αμπούλα συνήθως είναι η πρώτη επιλογή, αλλά και πάλι σε σκύλο που δεν ξέρουμε, καλό είναι να μην δίνουμε τίποτε.
Συστήνεται όπως σου είπα και πριν να τον εξετάσει πρώτα κτηνίατρος. Θα μου πεις αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή τι κάνουμε; Δεν ξέρω, αν θέλεις μπορείς να αναλάβεις το ρίσκο να του δώσεις κάτι, εγώ δεν θα το έκανα.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλησπερα
Αγαπητε Δημητρη ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Δεν το πηρα τελικα το χαπι. Ειχα βαλει την κορη μου να διεκπεραιωσει παραγγελια για σπιτακι και πηγαμε σημερα στην Ιστιαια να το παραλαβουμε. Του εξηγησα εκει του ανθρωπου την περιπτωση και μου ειπε για προστασια απο τσιμπουρια ψυλλους και σκνιπα. Τωρα δεν εχει τιποτα αλλα φανταζομαι απο την ανοιξη θα εχει. Εν τω μεταξυ του πηραμε και δυο παιχνιδια τρομαρα μας. Ουτε που ασχοληθηκε φυσικα, αλλα τις σκυλολιχουδιες τις τιμησε δεοντως. Δεν θελει το smartphone να συννενοηθει με το λαπτοπ τωρα (να χεσω την τεχνολογια) αλλα σας βαζω το λινκ του μοντελου. 75 ευρω μας το αφησε και φαινεται πολυ ωραιο και ολο κολπα. Τωρα θα φτιαξουν οι αντρες υπερυψωμενη βαση να το βαλουμε εκει, γιατι το ξυλινο που του ειχαμε φτιαξει θα σαπισει. Καλο δεν ειναι??https://www.skroutz.gr/s/19668419/Ferplast-Dogvilla-70-53x73x59cm.html

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Διαβάζοντάς το 1ο μήνυμα περίμενα να διαβάσω απαντήσεις του στυλ: μπράβο σας, θα σώσετε ένα αδέσποτο και άλλα παρόμοια.
Χαίρομαι που έκανα λάθος.

Ο σκύλος αυτός δεν έχει ανάγκη να υιοθετηθεί. Δεν θα περνάει καλά στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού και αν τον πάτε, όχι γιατί δεν σας θεωρώ άξιους να έχετε έναν σκύλο. Το αντίθετο θα έλεγα.
Προτείνω να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο που έχει πραγματικά ανάγκη.
Ο μαγκάκος μια χαρά είναι στο περιβάλλον που ζει και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα μιας και 10 χρόνων δεν είναι με τίποτα.
Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.
Γιατι ολοι θεωρειτε οτι δεν ειναι 10-11 χρονων ?? Πως το καταλαβαινετε δηλαδη, απο περιεργεια ρωταω.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Εκτός από ακριβό, είναι και δυνατό, πιθανόν να προξενήσει ανεπιθύμητες παρενέργειες στον σκύλο.
Αν ο σκύλος έχει παράσιτα (τσιμπούρια, ψύλλους κλπ) μια αμπούλα συνήθως είναι η πρώτη επιλογή, αλλά και πάλι σε σκύλο που δεν ξέρουμε, καλό είναι να μην δίνουμε τίποτε.
Συστήνεται όπως σου είπα και πριν να τον εξετάσει πρώτα κτηνίατρος. Θα μου πεις αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή τι κάνουμε; Δεν ξέρω, αν θέλεις μπορείς να αναλάβεις το ρίσκο να του δώσεις κάτι, εγώ δεν θα το έκανα.
Καλησπερα
Αγαπητε Δημητρη ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Δεν το πηρα τελικα το χαπι. Ειχα βαλει την κορη μου να διεκπεραιωσει παραγγελια για σπιτακι και πηγαμε σημερα στην Ιστιαια να το παραλαβουμε. Του εξηγησα εκει του ανθρωπου την περιπτωση και μου ειπε για προστασια απο τσιμπουρια ψυλλους και σκνιπα. Τωρα δεν εχει τιποτα αλλα φανταζομαι απο την ανοιξη θα εχει. Εν τω μεταξυ του πηραμε και δυο παιχνιδια τρομαρα μας. Ουτε που ασχοληθηκε φυσικα, αλλα τις σκυλολιχουδιες τις τιμησε δεοντως. Δεν θελει το smartphone να συννενοηθει με το λαπτοπ τωρα (να χεσω την τεχνολογια) αλλα σας βαζω το λινκ του μοντελου. 75 ευρω μας το αφησε και φαινεται πολυ ωραιο και ολο κολπα. Τωρα θα φτιαξουν οι αντρες υπερυψωμενη βαση να το βαλουμε εκει, γιατι το ξυλινο που του ειχαμε φτιαξει θα σαπισει. Καλο δεν ειναι??https://www.skroutz.gr/s/19668419/Ferplast-Dogvilla-70-53x73x59cm.html

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Υπάρχουν σκύλοι που στα 10 τους φαίνονται και εχουν εξαιρετική κλινική εικόνα και άλλοι που δείχνουν να ταλαιπωρουνται περισσότερο.
Όπως και σε εμάς τους ανθρώπους, είναι πολυπαραγοντικο το θέμα.
Λίγο γονίδια - προδιάθεση, λίγο διατροφή και τρόπος ζωής και ένα σωρό άλλα.

Από τη στιγμή που υπάρχει μαρτυρια που επιβεβαιώνει την ηλικία του, δεν θεωρώ απίθανο να είναι 10 ετών και να είναι το "σκαρί" του τέτοιο, που να φτάσει απροβληματιστα και τα 17 και τα 18 και ακόμα παραπάνω. Όλα είναι πιθανά.

Ωραίο σπιτάκι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πολύ ωραίο σπιτάκι.
Ελπίζω να μην σας το κλέψουν.
Εγώ πάντως @aleka1 σε έχω αγαπήσει.
Μακάρι όλα τα νέα μέλη μας να ήταν σαν εσένα.
Να υιοθετήσετε το συντομότερο έναν σκυλάκο.
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βρει καλύτερο σπίτι.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Σας ευχαριστω παρα πολυ, μα ειστε ολοι εδω μεσα στη γλυκα, ευχαριστω αληθεια. Αυτο και εγω το σκεφτηκα μην το κλεψουν, ερημια ερημια αλλα περναει κοσμος τωρα το χειμωνα μονο οι ντοπιοι και κυνηγοι αλλα το καλοκαιρι...... Βεβαια δεν πολυφαινεται αλλα λεγανε οι αντρες να φτιαξουν μια βαση με τσιμεντο και να το ακουμπησουν πριν στεγνωσει, να κολλησει, δεν ξερω τι ακριβως ελπιζω να κανουν σωστη δουλεια.
Αττους τους τεσσερις μηνες με αυτο το Αγορακι ειδα ποσα πολλα εχω χασει με τον να μην εχουμε ενα σκυλο (δεν ειναι πως δεν θελαμε αλλα δεν μπορεσαμε). Το ειχαμε ηδη αποφασισει με τον αντρα μου να μαζεψουμε καποιο απο καμια φιλοζωικη αλλα μας προλαβε μονος του. Αυτη δηλαδη η επαφη με το πλασμα αυτο με εχει συγκλονισει. Και τοσο καιρο (δεν εχουμε και πολλες αλλες ασχολιες εδω) τον παρατηρω και βλεπω οτι εχει χαρακτηρα, εχει αποψη, δηλαδη συναισθηματα που κανεις ανθρωπος δεν μπορει να στα προσφερει. Και δεν τον συγκρινω καθολου με παιδι διοτι δεν εχει και καμια σχεση. Σου κανει χαρες καθε φορα που σε βλεπει ακομα και καθε δεκα λεπτα. Δεν γρινιαζει, δεν σε στενοχωρει (εν αντιθεσει με τα παιδια που και θα τσακωθεις και θα σε στενοχωρησει και θα τα στενοχωρησεις για να μην πω οτι θα σου βγαλουν και μια γλωσσα απο εδω μεχρι το φεγγαρι. Αυτο το πλασμα μονο σου δινει, σε κανει καλυτερο. Εφοσον απο οτι δειχνει δεν θα τον παρουμε, τουλαχιστον τωρα που φευγουμε (ισως μεχρι το Πασχα κατι αλλαξει, ελπιζω εγω) το καλοκαιρι θα βρουμε καποιο αλλο. Δυστυχως υπαρχουν πολλα και το ξερω.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Και τοσο καιρο (δεν εχουμε και πολλες αλλες ασχολιες εδω) τον παρατηρω και βλεπω οτι εχει χαρακτηρα, εχει αποψη, δηλαδη συναισθηματα που κανεις ανθρωπος δεν μπορει να στα προσφερει. Και δεν τον συγκρινω καθολου με παιδι διοτι δεν εχει και καμια σχεση. Σου κανει χαρες καθε φορα που σε βλεπει ακομα και καθε δεκα λεπτα. Δεν γρινιαζει, δεν σε στενοχωρει (εν αντιθεσει με τα παιδια που και θα τσακωθεις και θα σε στενοχωρησει και θα τα στενοχωρησεις για να μην πω οτι θα σου βγαλουν και μια γλωσσα απο εδω μεχρι το φεγγαρι. Αυτο το πλασμα μονο σου δινει, σε κανει καλυτερο. Εφοσον απο οτι δειχνει δεν θα τον παρουμε, τουλαχιστον τωρα που φευγουμε (ισως μεχρι το Πασχα κατι αλλαξει, ελπιζω εγω) το καλοκαιρι θα βρουμε καποιο αλλο. Δυστυχως υπαρχουν πολλα και το ξερω.
Ελπίζω να σας δοθεί ευκαιρία να επιστρέψετε ένα Σ/Κ.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλημερα
Εμεις 4 με 29 Μαρτιου πρεπει να ειμαστε Αθηνα λογω εμβολιων. Ελπιζω μεχρι τοτε να επιτρεπεται η μετακινηση μεταξυ νομων και να τα καταφερουμε να ερθουμε εστω και για τρεις τεσσερις μερες. Γιατι εμεις τωρα γυρναμε ως Αθηναιοι αν ομως δεν τελειωσουν τα λοκνταουν δεν μπορουμε να ξαναρθουμε.

Χθες αγορασαμε και εικοσι συσκευασιες ζυμαρικα να αφησουμε εδω στην κυρια και μεζεδες που πηραμε απο το πετ σοπ να ταιζει και τον δικο της σκυλο και τον δικο μας (ετσι ενα δωρακι για τα σκυλακια της ειπα, μην παρεξηγηθει κιολας) και ελπιζουμε να μπορεσουμε συντομα να τους ξαναδουμε και να ειναι καλα.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι
Χρειάζομαι πάλι την πολύτιμη βοήθεια σας και τις συμβουλές σας. Σήμερα βρήκαμε ένα σκύλο. Αδέσποτο. Θα σας πω σε άλλο μήνυμα αναλυτικά, γιατί πραγματικά ήταν γραφτό μας να έχουμε σκύλο. Τώρα τον έχουμε φέρει στο σπίτι, είμαστε όλοι στο γκαράζ, φοβάμαι να τον ανεβάσω στο σπίτι μήπως έχει τσιμπούρια (δεν νομίζω, θα τα έβλεπα, τα τσιμπούρια τα ξερω) η μήπως έχει ψύλλους και γεμίσουμε.
Πήραμε τηλέφωνο τον κοντινότερο στο σπίτι μας κτηνίατρο και έχουμε ραντεβού στις πέντε. Θέλω να μου πείτε τι πρέπει να δει ,τι εξετάσεις εμβόλια κλπ χρειάζεται αλλά και τι ίσως δεν χρειάζεται, μην τον ταράξει σε εξετάσεις χωρίς λόγο. Γενικά τι πρέπει να ζητήσω. Όταν τον πήρα τηλέφωνο του εξήγησα ότι τον βρήκα και μου είπε, Καλώς αρχικά να δούμε μήπως ανήκει σε κάποιον. Μάλιστα λέω εγώ, αλλά δεν κατάλαβα πως θα γίνει αυτό??
Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να του αγοράσω από το πετ σοπ, τα προικιά του γιατί δεν έχω ιδέα.
Και μια καλή τροφή.
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, θα περιμένω τις συμβουλές σας

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Ξέχασα, του πήραμε ένα κολαρο και ένα λουρι για να τον φέρουμε σπίτι, αλλά ένα φτηνό, δεν νομίζω να είναι καλό.