Υιοθεσία ενός pointer

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
δεν ειναι απαραιτητο ουτε κανονας ενα σκλι με κροτοφοβια να φοβαται τα μπουμπουναρια
ουτε ενα σκλι που δεν εχει κροτοφοβια να μην φοβαται τα μπουμπουναρια.
Η κροτοφοβια ειναι γενικευμενη φοβια που προκαλειται απο δυνατους ηχους απλα. Δεν εξαρταται απο την προελευση τους αλλα απο την ενταση. Αυτο λενε, αυτο εβλεπα και στα 2 κροτοφοβικα σκυλια που περασαν απ τα χερια μου. Τωρα, ποια ενταση προκαλει αγχος σε ενα συγκεκριμενο σκυλι ειναι αλλο θεμα

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Η κροτοφοβια ειναι γενικευμενη φοβια που προκαλειται απο δυνατους ηχους απλα. Δεν εξαρταται απο την προελευση τους αλλα απο την ενταση. Αυτο λενε, αυτο εβλεπα και στα 2 κροτοφοβικα σκυλια που περασαν απ τα χερια μου. Τωρα, ποια ενταση προκαλει αγχος σε ενα συγκεκριμενο σκυλι ειναι αλλο θεμα
ξαναλεω
το κροτοφοβικο σκλι δεν ειναι απαραιτητο να φοβαται τα μπουμπουναρια,το μη κροτοφοβικο να μην τα φοβαται και παει λεγοντας σε συνδιασμους.
επειδη το ανεφερες
δεν ειναι το ιδιο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Για εμάς είναι σπουδαίος, όσο τουλάχιστον θα καταφέρνουμε να "τρέχουμε" μαζί του.
Εμένα πάλι αυτό, μου ακούγεται πολύ μοιρολατρικό.
Και όχι με καλή έννοια.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ξαναλεω,
Το σκυλι που φοβαται τα μπουμπουναρια ειναι κροτοφοβικο
Το σκυλι που φοβαται τις βροντες, ειναι κροτοφοβικο
Το σκυλι που φοβαται τους πυροβολισμους, ειναι κροτοφοβικο

Ολα αυτα ειναι εκδηλωσεις μιας και μονο διαταραχης, ευαισθησιας στους ηχους

Αν υπαρχει αυτο που φοβαται ΜΟΝΟ τους πυροβολισμους αλλα αγνοει τα πυροτεχνηματα, εγω δεν το εχω συναντησει

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Εμένα παιδιά φοβάται μόνο τους πυροβολισμούς αλλά με τα μπουμπουνιτά δεν έχει θέμα.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Εμένα παιδιά φοβάται μόνο τους πυροβολισμούς αλλά με τα μπουμπουνιτά δεν έχει θέμα.
πανε στησου κατω απο κανα αλεξικεραυνο να δοκιμασεις
ειναι διαφορετικα πραγματα και χορεψτε οσο θελετε.

BRUNO2

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2018
80
252
Εμένα πάλι αυτό, μου ακούγεται πολύ μοιρολατρικό.
Και όχι με καλή έννοια.
Αν το ερμήνευσες έτσι, ίσως να μην το διατύπωσα σωστά. Η πρόθεση είναι να υπογραμμίσει απλώς, ότι ο κηδεμόνας πρέπει να συμμερίζεται και ιδανικά να απολαμβάνει την ενέργεια του σκύλου.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ξαναλεω,
Το σκυλι που φοβαται τα μπουμπουναρια ειναι κροτοφοβικο
Το σκυλι που φοβαται τις βροντες, ειναι κροτοφοβικο
Το σκυλι που φοβαται τους πυροβολισμους, ειναι κροτοφοβικο

Ολα αυτα ειναι εκδηλωσεις μιας και μονο διαταραχης, ευαισθησιας στους ηχους

Αν υπαρχει αυτο που φοβαται ΜΟΝΟ τους πυροβολισμους αλλα αγνοει τα πυροτεχνηματα, εγω δεν το εχω συναντησει
εμένα η Λόλα χαλάει τον κόσμο με τους κεραυνους και τις Βροντές στους πυροβολισμους και στα βεγγαλικά βαρελότα κλπ εν εχει κανένα θέμα. Η Ματούλα ήταν κουφή με τους κεραυνούς και τις βροντές αλλα σε πυροβολισμούς και κροτιδες εμπαινε σπίτι γρήγορα και λούφαζε στον καναπε :D

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ειπαμε, η κροτοφοβια εχει πολλες μορφες.
Επιμενω οτι ειναι σπανιο να φοβαται μονο 1 ειδος δυνατων ηχων και τπτ αλλο.
Οταν μιλαμε για πραγματικη κροτοφοβια και δεν την μπερδευουμε με τραυματικη εμπειρια.
Γιατι οταν το σκυλι φοβαται οχι τον ιδιο τον ηχο αλλα ουσιαστικα τον μαλακα που το εκπαιδευε με λαθος τροπο, η οχι τον ιδιο τον ηχο αλλα τον πανικο που επακολουθησε, και ο ηχος απλα λειτουργει σαν trigger να τα θυμηθει αυτα, ειναι αλλο θεμα. Οπως ολες οι επικτητες φοβιες. Αυτες θεραπευονται ομως μεχρι ενος σημειου.
Η εμφυτη κροτοφοβια, που μπορει να ειναι και κληρονομικη, αυτη δεν διορθωνεται, οχι.

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν ξέρω , εγώ ξέρω αρκετά σκυλιά που φοβούνται ένα απο τα 2 και μέσα σε αυτά δεν είναι τα δικά μου που δεν ξερω τις εμπειρίες τους πριν ερθουν σε εμένα.
Αλλά ξέρω πολλά σκυλιά που εχουν θέμα με τους κεραυνούς και δεν εχουν θέμα με αλλους ήχους οπλο , πυροτεχνηματα και το αντίθετο.
Οπως ξέρω και σκυλιά που φοβούνται όλους τους ήχους .

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ειπαμε, η κροτοφοβια εχει πολλες μορφες.
Επιμενω οτι ειναι σπανιο να φοβαται μονο 1 ειδος δυνατων ηχων και τπτ αλλο.
Οταν μιλαμε για πραγματικη κροτοφοβια και δεν την μπερδευουμε με τραυματικη εμπειρια.
Γιατι οταν το σκυλι φοβαται οχι τον ιδιο τον ηχο αλλα ουσιαστικα τον μαλακα που το εκπαιδευε με λαθος τροπο, η οχι τον ιδιο τον ηχο αλλα τον πανικο που επακολουθησε, και ο ηχος απλα λειτουργει σαν trigger να τα θυμηθει αυτα, ειναι αλλο θεμα. Οπως ολες οι επικτητες φοβιες. Αυτες θεραπευονται ομως μεχρι ενος σημειου.
Η εμφυτη κροτοφοβια, που μπορει να ειναι και κληρονομικη, αυτη δεν διορθωνεται, οχι.
Η κροτοφοβία μπορει να ειναι κληρονομικη; ή οποιαδηποτε αλλη φοβια; Αποδεδειγμενο; ενδιαφερον ακουγεται αλλα ειμαι δυσπιστη :/

• Like
Reactions: GRDANE

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
1
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195561691500383
2
https://pdfs.semanticscholar.org/2f...WMAV6BAgCEAE&usg=AOvVaw3Q9BzHxBqDteHQHgUllCAq

Btw βρηκα και αυτο που δειχνει αρκετα ξεκαθαρα αυτο που ειπα για την κροτοφοβια

View attachment 69063
Παραπανω απο 90% των σκυλων που φοβουνται τις βροντες, φοβουνται και τα πυροτεχνηματα, και το 70% φοβαται και τους πυροβολισμους. Τα υπολοιπα διαβαστε τα μονοι σας. :)
Εμπερικα μιλωντας αν και δεν μπορω να βγαλω αριθμους και ποσοστα ναι, τα κροτοφοβικα σκυλια που ηξερα αντιδρουσαν αναλογα με την ενταση του ηχου. Πχ μπορουσε να περασει απαρατηρητος ενας μακρινος πυροβολισμος αλλα η δυνατη καταιγιδα προκαλουσε πανικο, ενας αλλος πυροβολισμος ομως που ακουγοταν απο μικροτερη αποσταση παλι προκαλουσε πανικο και παει λεγοντας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
... ο κηδεμόνας πρέπει να συμμερίζεται και ιδανικά να απολαμβάνει την ενέργεια του σκύλου.
Σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο. Αυτός που ζούμε εμείς, δεν είναι τέτοιος.
Σέβομαι και επικροτώ την προσπάθεια που καταβάλλεις, να έχεις τον σκύλο σου ευτυχισμένο. Το άγχος μου είναι, η απόλυτη όσο γίνεται, ασφάλειά του. Και σε αυτό, εστιάζω εγώ. Για να μην βρεθείς ένα ωραίο πρωί, να κλαις με μαύρο δάκρυ, για τον σκύλο που έχασες (και που θα ξαναβρεθεί στην καλύτερη από κάποιον άλλον, λιμοκτονημένος, αφυδατωμένος, άρρωστος), που σκοτώθηκε, που δηλητηριάστηκε, που...παρακρατήθηκε. Και που για όλα αυτά, το λάθος ήταν δικό σου. Και που αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, δεν θα το έκανες ποτέ. Θα προτιμούσες να τον είχες κάνει του καναπέ, και να τον είχες δίπλα σου, γερό και δυνατό. Δεν σου λέω να τον κλείσεις σε γυάλα [όπως βλακωδώς επαναλαμβάνεται], ούτε εμείς κλεινόμαστε σε γυάλες άλλωστε, αλλά προσέχουμε όσο μπορούμε. Εχουμε τον νου μας, να ζούμε χωρίς να υποβάλλουμε εαυτόν σε επικίνδυνες καταστάσεις, από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες, να κάνουμε ότι μας αρέσει.

Αν όλα αυτά τα έχεις σκεφτεί και εξακολουθείς να υπερασπίζεσαι το όφελος του σκύλου σου, από τις αχανείς περιπλανήσεις, πάω πάσο.

• Like
Reactions: Hlianna

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
για να τελειωνουμε με τις μαλακιες
υπαρχουν και ερευνες οτι η σκυλοτροφες ειναι καλυτερες
αν γκουγκλαρω μπορει να βρω σκλι που βαρεσαν οι καμπανες και πεθανε απο τον φοβο
το ιντερνετ σου δεινει χιλιαδες πληροφοριες,λαθος η σωστες
το θεμα ειναι να μην λες μαλακιες και να γκουγκλαρεις πρωτα για να απαντησεις μετα
αλλα 2 μελη σου ειπαν οτι εχουν δει να μην φοβουντε,εσυ χορεψε στον χορο που θες

πολα κυνηγοσκυλα σε μπουμπουναρια φοβουντε ενω στον κροτο του οπλου δεν ιδρωνει το αυτακι τους.θες να το καταλαβεις καλος,δεν θες ξαναμανακαλος.δεν μπορω να ασχοληθω με καποιον που γκουγκλαρει για να απαντησει σε κατι απλο που αν ειχε ασχοληθει ελαχιστα θα το ηξερε ουτε να ανεβαζω ερευνες κατα το πως με βολευει εμενα,αφου θα μπορουσα να βρω και να το κανω.
δεν ειναι ολα τα ιδια πραγματα,εχετε γινει νονοι απο τα πολλα βαφτισια

• Like
Reactions: saras

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
ιντερνετ σου δεινει χιλιαδες πληροφοριες,
Like στο παραπάνω, (από μια "παθούσα" του ιντερνέτ...), on topic, μετά την εμπειρία της κατοχής ενός κόλευ, ενός χάσκυ και ενός ακίτα, είμασταν τυχεροί στο θέμα της κροτοφοβίας!