Είναι ένας πανέμορφος, γλύκας, καμαρωτός, ευτυχισμένος σκυλάκος!!!!!!!!!! Να είστε σίγουροι!!!Δεν ξέρω με βεβαιότητα για αυτόν. Σε εμάς έχει ήδη χαρίσει απίστευτες στιγμές!
Σε ευχαριστώ (και εκ μέρους του)!Είναι ένας πανέμορφος, γλύκας, καμαρωτός, ευτυχισμένος σκυλάκος!!!!!!!!!! Να είστε σίγουροι!!!
Σε ολα τα υψηλης ταχυτητας σκυλια, ειδικα στα λαγωνικα, αλλα και στα αλλα γρηγορα κυνηγοσκυλα, ειναι πολυ συνηθισμενοι οι μικροτραυματισμοι, θλασεις, χτυπηματακια, κλπ.Αγαπητοί φίλοι,
Ο ποιντεράκος έχω την εντύπωση ότι τις τελευταίες ημέρες κουτσαίνει ελαφρά.
Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν πρωτοσηκώνεται από ξεκούραση η ύπνο, κυρίως στο σπίτι η όταν περπατάει αργά.
Στη βόλτα σε ανοικτό τερέν η στο βουνό είναι άνεμος και ακούραστος, σαν κλασικό πόιντερ, και δεν μπορείς να διακρίνεις κάτι.
Ο κτηνίατρος που τον είδε (καλός, αλλά "γενικός" κτηνίατρος), θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και λόγος να το διερευνήσω παραπέρα με ακτινογραφίες, δεδομένου ότι στα πόιντερ εμφανίζονται μικροκακώσεις, που δεν είναι όμως ανησυχητικές.
Θα ήθελα την άποψη σας.
Κι αν στο δυσπρόσιτο μονοπάτι των 5χιλμ, τον "χτύπαγε" κανένα φίδι καλοκαιριάτικα,;;;; (λέω εγώ τώρα)Μας λαχτάρησε λίγο ο ποιντεράκος.
Ιχνηλατώντας ελεύθερος σε ορεινή περιοχή της Κεφαλονιάς (Σάμη), ενώ ήταν σε ελεγχόμενη απόσταση, ακολούθησε δυσπρόσιτο μονοπάτι και απομακρύνθηκε σημαντικά (περ. 5 χλμ) φτάνοντας σε πολυσύχναστη παραλία (Αντίσαμος). Το θετικό ήταν ότι φορούσε το GPS και τον "βλέπαμε" συνεχώς, αλλά δεν μπορούσαμε να προσεγγίσουμε από το μονοπάτι. Οδηγώντας πρός την παραλία, μας τηλεφώνησε κοπελιά που τον πλησίασε, τον φρόντισε και τον κράτησε μέχρι να φτάσουμε. Τέλος όλα καλά.
Είναι αρκετά αγχωτικό μέχρι να τον πάρεις πάλι αγκαλιά, αλλά πως να του στερήσεις την απίστευτη διάθεση που έχει για εκτόνωση με ανοιχτή έρευνα σε μεγάλες αποστάσεις?
... πως να του στερήσεις την απίστευτη διάθεση που έχει για εκτόνωση με ανοιχτή έρευνα σε μεγάλες αποστάσεις?
Πιθανότατα δεν έχεις δίκιο, ήταν εγκατάλειψη, αν λάβεις υπ' όψιν ότι: α. βρέθηκε χωρίς τσιπάκι και χωρίς ταυτότητα, β. για πολλές εβδομάδες έψαχνα σε fb, φιλοζωικές, κυνηγετικά site, κλπ.
Μάλλον κάπως έτσι θα σκεφτόταν και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του...
Κι εγώ ανεβαίνω σε τακτά χρονικά διαστήματα στο βουνό για εκτόνωση. Ιδιαίτερα τον χειμώνα κάθε ΣΚ. Είναι όμως εκπαιδευμένος να μην απομακρύνεται πέρα από τα 30-40 μέτρα από εμένα. Δεν χρειάζεται να τρέχει σαν ελάφι στις ρεματιές για να εκτονωθεί και να τον ψάχνουν οι δορυφόροι.Πιθανότατα δεν έχεις δίκιο, ήταν εγκατάλειψη, αν λάβεις υπ' όψιν ότι: α. βρέθηκε χωρίς τσιπάκι και χωρίς ταυτότητα, β. για πολλές εβδομάδες έψαχνα σε fb, φιλοζωικές, κυνηγετικά site, κλπ.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το ερώτημα είναι πώς μπορεί να ασκηθεί και να εκτονώνεται με ασφάλεια ένα (νέο) pointer? Όλοι οι κίνδυνοι που αναφέρεις / υπονοείς για απώλεια, καθώς και αυτοί που αναφέρει ο vasilis_mike, καθώς και πολλοί άλλοι, είναι απολύτως υπαρκτοί. Μπορείς όμως να μην τον αφήσεις κάποιες φορές να τρέξει ελεύθερος?
Με ενδιαφέρει η άποψη των έμπειρων μελών του forum.
μεγαλο ποσοστο απο κυνηγοσκυλα (να μην πω το μεγαλυτερο) δεν εχει σιγουρα ταυτοτητα πανω του αλλα ουτε τσιπακι.οποτε μην εισαι σιγουρος.Πιθανότατα δεν έχεις δίκιο, ήταν εγκατάλειψη, αν λάβεις υπ' όψιν ότι: α. βρέθηκε χωρίς τσιπάκι και χωρίς ταυτότητα, β. για πολλές εβδομάδες έψαχνα σε fb, φιλοζωικές, κυνηγετικά site, κλπ.
Δυστυχώς φίλε, ειδικά τα κυνηγόσκυλα είναι κατά κανόνα, χωρίς ταυτότητα και chip. Και...αν χαθούν, χάθηκαν. Δεν στενοχωριέται κανείς και δεν τα ψάχνει κανείς. Είναι πολύ αναλώσιμα. Αντικαθίστανται άμεσα και πανεύκολα.Πιθανότατα δεν έχεις δίκιο, ήταν εγκατάλειψη, αν λάβεις υπ' όψιν ότι: α. βρέθηκε χωρίς τσιπάκι και χωρίς ταυτότητα, β. για πολλές εβδομάδες έψαχνα σε fb, φιλοζωικές, κυνηγετικά site, κλπ.
Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι το ενδιαφέρον σου, για την ευζωία του σκύλου. Το ερώτημά σου αυτό, ταλανίζει πολλούς από εμάς, που έτυχε να έχουμε στα χέρια μας, high energy σκυλιά. Το θέμα της εκτόνωσης είναι πολύ σοβαρό. Το θέμα της ασφάλειάς τους όμως, για εμένα, είναι ακόμη σοβαρότερο. Δεν το έσωσα από τον δρόμο, για να το εκθέσω εκ νέου, στους ίδιους πιθανούς κινδύνους.Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το ερώτημα είναι πώς μπορεί να ασκηθεί και να εκτονώνεται με ασφάλεια ένα (νέο) pointer? Όλοι οι κίνδυνοι που αναφέρεις / υπονοείς για απώλεια, καθώς και αυτοί που αναφέρει ο vasilis_mike, καθώς και πολλοί άλλοι, είναι απολύτως υπαρκτοί. Μπορείς όμως να μην τον αφήσεις κάποιες φορές να τρέξει ελεύθερος?
Eάν είσαι και εσύ αθλητικός, θα μπορούσατε να τρέχετε μαζί ή κάνετε ποδήλατο μαζί με τον ειδικό για τις περιπτώσεις αυτές οδηγό. Όχι βέβαια στους δρόμους αλλά σε πιο απόμερα μέρη ή στάδια κλπ.Πιθανότατα δεν έχεις δίκιο, ήταν εγκατάλειψη, αν λάβεις υπ' όψιν ότι: α. βρέθηκε χωρίς τσιπάκι και χωρίς ταυτότητα, β. για πολλές εβδομάδες έψαχνα σε fb, φιλοζωικές, κυνηγετικά site, κλπ.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το ερώτημα είναι πώς μπορεί να ασκηθεί και να εκτονώνεται με ασφάλεια ένα (νέο) pointer? Όλοι οι κίνδυνοι που αναφέρεις / υπονοείς για απώλεια, καθώς και αυτοί που αναφέρει ο vasilis_mike, καθώς και πολλοί άλλοι, είναι απολύτως υπαρκτοί. Μπορείς όμως να μην τον αφήσεις κάποιες φορές να τρέξει ελεύθερος?
Με ενδιαφέρει η άποψη των έμπειρων μελών του forum.
Νομίζω ότι είσαι άδικα λίγο ειρωνικός. Δεν επικαλούμαι την εμπειρία μου, που είναι μικρή, αλλά θεωρώ αδύνατο να μείνει το Pointer σε τόσο μικρές αποστάσεις. Όσο για την χρήση των "δορυφόρων", προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για σκυλιά αυτής της φυλής, το ίδιο και πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες.Είναι όμως εκπαιδευμένος να μην απομακρύνεται πέρα από τα 30-40 μέτρα από εμένα. Δεν χρειάζεται να τρέχει σαν ελάφι στις ρεματιές για να εκτονωθεί και να τον ψάχνουν οι δορυφόροι.
Ίσως έχεις δίκιο ότι μπορεί τον έχασε με παρόμοιο τρόπο, αλλά σίγουρα δεν τον έψαξε. Ήταν για αυτόν αναλώσιμος, όπως σωστά έγραψε η mareco.μεγαλο ποσοστο απο κυνηγοσκυλα (να μην πω το μεγαλυτερο) δεν εχει σιγουρα ταυτοτητα πανω του αλλα ουτε τσιπακι.οποτε μην εισαι σιγουρος.
αν σου ανοιχτηκε τοσο πολυ το πιο πιθανο ειναι με τον ιδιο τροπο να το εχασε και ο προηγουμενος.
Thanks για το video. Θα το δω πιο προσεκτικά. Μπορείς όμως να μην αφήσεις κάποιες φορές ελεύθερο ένα σκυλί που τρέχει με 40 χλμ/ ώρα ?Δεν απανταω ως εμπειρη αλλα ως ατομο που απολαμβανω τις βολτες στο βουνο.
Η ελευθερία πληρώνεται. Ο σκυλος μου εχει σκισει το ποδι τρεχοντας κοντα σε ενα ποταμι. 14 ραμματα σ ενα ποδαρακι τοσο δα μικρο! Και παλι ηταν τυχερος που ηταν μονο γδαρσιμο και δεν ηταν βαθυ να εχουμε τιποτα χειροτερο.
Δεν υπαρχει καμια ασφαλεια οταν αφηνεις λυτο το σκυλο. Αν ειχα κυνηγοσκυλο, δεν ξερω τι θα εκανα ειλικρινα. Σιγουρα, η βολτα στο βουνο δεν ειναι ποτε χαλαρη ακομα και με τον δικο μου που τις περισσοτερες φορες ειναι ακριβως πισω ή μπροστα μου και παντα υπαρχει κινδυνος να γινει κατι ασχημο. Σκυλο που βαζει τη μυτη κατω και χανει τον κοσμο, δυσκολα θα εμπιστευομουν για απλη βολτα. Σκεψου οτι μπαινει σε mode εργασιας.
βρηκα αυτο το βιντεο χαζευοντας, δες τι δουλεια εχει κανει η κυρια αυτη με τους σκυλους της!
Αν καταφερεις στη θεση του φασιανου, να βαλεις μια μπαλα και εχεις την απολυτη προσοχη του σκυλου σου...
Η αδερφη μου εχει ενα σκυλο που ειναι λιγο κυνηγιαρικος σιγουρα. Δεν τον λυνουν ποτε. Εγω μονο, οταν τον βγαζω ,τον αφηνω για λιγο να του πεταξω τη μπαλα 5-6 φορες και μετα παλι δεσιμο γιατι ξερω οτι αν χασω την προσοχη του για λιγο, εχει φυγει.