Οι ιστορια βεβαια γραφεται απο τους νικητες.
Ολες οι αναφορες που εχουμε για αυτους τους ανθρωπους ειναι απο τους Ευρωπαιους κατακτητες/εισβολεις.
Ας υποθεσουμε για λιγο οτι ειναι ακριβεις. Ακομα κι αν ειναι λοιπον, ολες τους προερχονται απο την περιοδο μετα την εισβολη, οταν οι Ινδιανοι ειχαν καταλαβει πλεον ποιο θα ηταν το μελλον τους αν δεν αντισταθουν, και με ποιους ειχαν να κανουν, και φυσικα ειχαν αρχισει να γινονται πολυ πιο επιθετικοι, οπως θα εκανε ο καθε λογικος ανθρωπος οταν απειλειται η ζωη του, η οικογενεια του και το σπιτι του.
Οπως εγραψα σε ενα παραπανω ποστ, οι λευκοι εφεραν στην επιφανεια τα χειροτερα στοιχεια των Ινδιανων.
Επισης ευκολα μπορω να υποθεσω οτι πολλες απο τις τακτικες που αναφερεις(βασανισμους κτλ), θα μπορουσαν ανετα να τις εχουν υιοθετησει απο τους Ευρωπαιους(παλιες και γνωστες τακτικες στην Ευρωπη αυτες), οπως υιοθετησαν το αλογο, το τουφεκι και ολα τα εργαλεια απο μεταλλο. Ηταν πολυ προσαρμοστικοι σαν φυλη.
Μεχρι ενος σημειου ομως.
Πιστευω οτι εβλεπαν τους λευκους πχ αγροτες, κτηνοτροφους κτλ σαν δουλους...
Ο Ινδιανος δεν χρειαζοταν να εκτρεφει γελαδια ή να οργωνει και να καλλιεργει χωραφια...*
Ο Ινδιανος ζουσε ελευθερος. Η φυση του παρειχε τα παντα σε αφθονια.
Η αληθεια φιλε Αgrian ειναι καπου στη μεση, και πιστευω ειναι πολυ πιο πολυδιαστατη.
Για ενα πραγμα μονο ειμαι σιγουρος, οτι υπο την διαχειρηση των ιθαγενων η ηπειρος αυτη ηταν ενας παραδεισος.
Αλλοι ειναι αυτοι που την οδηγουν στην ερημοποιηση, οχι οι Ινδιανοι...
*Καλλιεργουσαν ενα πολυ μικρο μερος των φυτων που καταναλωναν(πχ πατατα, ντοματα, καλαμποκι) αλλα οι ποικιλιες που χρησιμοποιουσαν ηταν ημιαγρια landraces, και η καλλιεργεια τελειως βασικη, με ελαχιστη κατεργασια του εδαφους και φροντιδα απο πλευρας των ανθρωπων. Τα πιο πολλα φυτα που καταναλωναν τα μαζευαν απο τη φυση.
Υγ1. Το Revenant ειναι μια ταινια, τις πιο πολλες φορες οι ταινιες ειναι γεματες ανακριβειες...
Ναι ο Glass ναι σκοτωθηκε σε μαχη με Ινδιανους 10 χρονια μετα την περιπετεια του με την αρκουδα.
Υγ.2 Το χολλυγουντ ας προσπαθει να περασει οτι μηνυματα θελει, ποιος νοιαζεται...
Εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με την φυλη μου και το χρωμα μου, το αντιθετο ειμαι περηφανος για την καταγωγη μου.
Το ιδιο και με τις αλλες φυλες, επισης δεν εχω προβλημα.
Με τους μαλακες, ανεξαρτητου φυλης εχω προβλημα...
Η καθε φυλη εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της.
Αλλα αυτο που εγινε στην Αμερικη ηταν τεραστιο εγκλημα και τεραστια σπαταλη ζωών και γνωσης χιλιαδων χρονων...
Που λες φιλε hammer μια φορά και ενα καιρό περνούσαν εξω
απο ενα σαλούν δυο καβαλάρηδες κάου μπόιζ. Εξω απο το σαλούν
κάθονταν στο πάτωμα τρεις Ινδιάνοι κοιμόντουσαν σκυφτοί με τα
κεφάλια μέσα στα γόνατα αφου είχανε πχεί μπόλικο "νερο της
φωτιάς".
Ο ενας καβαλάρης κάου μπόι κοντοστέκεται και λέει στον αλλο:
-Τον βλέπεις αυτον εκει τον Ινδιάνο;
-Πιόν λες τρεις ειναι!
-Αυτον μετο φτερό στο κεφαλι.
-Μα και οι τρεις εχουν φτερα!
-Αυτον με το γιλέκο με τα κρόσια.
-Και οι τρεις εχουν γιλέκο με κότσια!
-Ρε αυτόνα με τα μοκασίνια.
-Και οι τρεις φοράνε μοκασίνια!
Τσατίζεται ο πρώτος καβαλάρης τραβάει το κόλτ και πυροβολά τους
δυό τους ξαπλώνει και ξαναλέει στον αλλο:
-Αυτος που έμεινε τωρα τον βλέπεις;
-Ααααα... τωρα ήσουν ξεκάθαρος καταλαβα αλλα τι θες να πεις;
-Αυτος ειναι πολυ κωλοπαιδο μια μέρα θα τον σκοτώσω.
Ολα τα ειχαμε... τσουβαλιάσαμε και τους πολέμιοι