Καλά είναι η ξαδελφούλα μου τώρα. Αν και αυτή οι εικόνα σημάδεψε την ψυχή της...
Έχουν περάσει μερικά χρόνια από το συμβάν και ποτέ δεν πήρε πάλι σκύλο.
Ο βοσκός έκλεψε την ξαδέρφη μου. Της έκλεψε την αθωότητά της, την εμπιστωσύνη της στο ανθρώπινο είδος, και ΠΟΛΛΑ χρόνια χαράς και πολύτιμων στιγμών.
Αυτά τα δύο κουταβάκια θα άλλαζαν την ξαδερφούλα μου (προς το καλύτερο) μεγαλώνοντάς την, όσο ακριβώς θα τα μεγάλωνε κι εκείνη. Μαθαίνουν ΠΟΛΛΑ οι νέοι από τους σκύλους. Μαθαίνουν να κρίνουν τους ανθρώπους σωστά, μαθαίνουν τον ορισμό της αληθινής φιλίας. Αποκτούν αυτοπεπίθηση και δύναμη και γαλήνη μέσα από όλ' αυτά.
Θα ήταν τελείως άλλος άνθρωπος σήμερα αν είχε τα δύο αυτά λυκόσκυλα να την καθοδηγούν/συντροφεύουν με αφοσίωση στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας. Το ξέρω, γιατί εμένα με "μεγάλωσε" σκύλος, και αισθάνομαι πολύ τυχερή και απέραντη ευγνωμοσύνη που τον είχα, στη πιο συμαντική φάση της ωρίμανσής μου.
Νίωθω πως "Άνθρωπο" (με κεφαλαίο το Α) με έκανε ένας ευγενέστατος και ηθικός "κύριος", αθλητικός τύπος, με χούμορ αλλά και πολύ κατανόηση και τρυφερότητα. Και ας ήταν σκύλος αυτός ο κύριος, με επιρέασε πολύ περισσότερο από τον οποιονδήποτε άνθρωπο!
Μάλλον, ακριβώς γιατί μεγαλώναμε ΠΑΡΑΛΗΛΑ, επιρεάζοντας ο ένας τον άλλον σε καθημερινή βάση, εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλον στην ουσία. Με αυτόν έφυγα από το σπίτι μου και ενηλικιώθηκα. Μαζί του σπούδασα, μαζί του άνοιξα δική μου σχολή. Εκείνος με έκανε να πιστεύω στον εαυτό μου, και να μην φοβάμαι τίποτα, γιατί ΠΟΤΕ δεν ήμουν μόνη. Πάντα είχα τον "κύριο" να με υπεραγαπάει και να με υποστηρίζει. Να με "μεγαλώνει".
Η γλυκιά μου η ξαδέρφη θα είχε (και ΑΞΙΖΕ να έχει) αυτό που είχα εγώ (εις διπλούν!) αν δεν ήταν αυτός ο διεστραμμένος γέρος ελεύθερος να κάνει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Δεν έγινε στους Παξούς το γεγονός, αν και δεν έχει σημασία που έγινε (μόνο το ότι ήταν στην Ελλάδα) γι' αυτό και δεν θα πω την τοποθεσία.
Ο παλιόγερος είχε άδεια για το όπλο (κυνηγετική καραμπίνα ήταν) και το μόνο που θα μπορούσαν να του κάνουν είναι να τον αναγκάσουν να πληρώσει πρόστιμο που πυροβόλισει ΜΕΣΑ σε ιδιόκτητο χώρο (σιγά τ' αυγά). Βρήκαν καλύτερη λύση. Άλλωστε πέθανε λίγους μήνες μετά από έμφραγμα (από την κακία του, θέλω πιστεύω εγώ). Ευτυχώς, δεν τον σκότωσε ο θείος μου!
Η ξαδέλφη μου (20 τώρα) αγαπάει τρελά τους σκύλους αλλά καθώς τους χαϊδεύει και τους αγκαλιάζει, πάντα έχει ένα μελαγχολικό χαμόγελο και δεν τους μιλάει πολύ.
Θα της πήγαινα ένα κουταβάκι, η θα την πίεζα περισσότερο να το αποφασίσει η ίδια, αλλά σπουδάζει ψυχίατρος και δουλεύει παράλληλα. Δεν έχει καθόλου χρόνο ούτε για γάτα. Είναι ο μόνος τρόπος λέει, να προσφέρει κάτι σε μια χώρα όπου λειτουργεί το ΠΑΡΑΛΟΓΟ.