Τροφη και προβληματισμοι

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Εγώ να πω:
Άλλο το κανονικό κοτόπουλο, άλλο το κοτόπουλο στις ξηρές.
Είναι σαν να συγκρίνουμε καρέκλες με μανταρίνια.

@Koutavomama τι φυτά έχεις στη βεράντα;
Γράψτα εδώ.
Αν έχεις κισσό καταρχάς τον πετάς επί τόπου είναι άκρως τοξικός έως και θανατηφόρος.
Θεωρώ ότι οι τελευταίες και άκρως ξαφνικές διάρροιες ήταν λόγω των πολλών φύλλων που έφαγε στη βεράντα το ίδιο πρωινό. Λίγο αργότερα το απόγευμα... ξεκίνησε να ξεσκίζεται.
Εφαγε φύλλα ελλιάς από γλάστρα και φύλλα φτέρης από γλάστρα. Επίσης φύλλα πικροδάφνης στάνταρ, διότι αυτά πέφτουν στη βεράντα και είναι κάτω σκόρπια.

Είναι κάτι απ αυτά ύποπτο για τις διάρροιες που μου έκανε και τώρα τρέχω και δε φτάνω πάλι???

Για το κοτόπουλο στην ξηρά τροφή, μίλησα με κτηνίατατο και είπε ότι στη hills το λίπος κοτόπουλου είναι υδροδιαλυμένο και το αναφέρει και στα χαρακτηριστικά της αυτό, οπότε είναι ακριβώς γιαυτό το σκοπό, δυσανεξίες δηλ. Δεν έχει σχέση με το κοινό κοτόπουλο.. λίπος.. κλπ

Πήρα την hills biome καταρχήν να στρώσει από τις διάρροιες και τώρα θα συνεχίσω με Hills sensitivities z/d για καλά κόπρανα και υγεία δέρματος, διότι έχει ακόμη φαγούρα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.559
10.889
Athens
Tην πικροδάφνη την πετάς όπως είναι από το παράθυρο. Άκρως τοξική.

Oleander is one of the most toxic plants to pets and humans due to the poisonous compound in the plant called Oleandrin! The botanical name is Nerium oleander and it is one of the most common landscaping plants around the country, so be aware! Learn to identify this plant and keep your pets AWAY from it. Shirley cam.

Εδώ συμπτώματα, μέχρι και θάνατος - και διάρροια μέσα σε αυτά:

Last edited:

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Tην πικροδάφνη την πετάς όπως είναι από το παράθυρο. Άκρως τοξική.

Oleander is one of the most toxic plants to pets and humans due to the poisonous compound in the plant called Oleandrin! The botanical name is Nerium oleander and it is one of the most common landscaping plants around the country, so be aware! Learn to identify this plant and keep your pets AWAY from it. Shirley cam.
Δεν είχα ιδέα... εσείς εδώ μου είπατε ότι τα λουλούδια στη βεράντα είναι τοξικά για σκύλους. Το ψαξα... βρήκα αναλυτικότατα άρθρα και .....τρελάθηκα!
Εχω γεράνια που δυνητικά προκαλούν θάνατο!
Εχω φτέρη που κι αυτή την μαδάει στο δάγκωμα και είναι πολύ τοξική
Εχω φοίνικα και φυκοειδή φυτά στο εξοχικό και δεν θα τολμήσω να τον πάω...
Εχω γαρδένια που κι αυτή ενοχοποιείται
Εχω ελιές σε γλάστρα που είναι οι μόνες που δεν βρήκα κάτι...

Δεν είναι δυνατόν να αδειάσω τις βεράντες απ αυτά! Είναι τεράστια καταρχήν.
Δεν ξέρω πώς να τα απομονώσω... έχω τρελαθεί.
Τελικά γιαυτό έκανε τις τελευταίες διάρροιες!

Εσείς δεν έχετε λουλούδια ή κήπους??

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28
Δεν είναι δυνατόν να αδειάσω τις βεράντες απ αυτά! Είναι τεράστια καταρχήν.
Δεν ξέρω πώς να τα απομονώσω... έχω τρελαθεί.
Τελικά γιαυτό έκανε τις τελευταίες διάρροιες!

Εσείς δεν έχετε λουλούδια ή κήπους??
εγω προσωπικα εχω μεγαλα μπαλκονια και βεραντα, και δεν εχουμε καθολου φυτα. το να εχεις σκυλο θελει αρκετες θυσιες προσωπικων "θελω" και γουστων. ή απλως συμβιβαζεσαι με το να εισαι ΠΑΝΤΑ μαζι του οταν ειναι στη βεραντα για να μην τρωει τιποτα. (αρα εννοειται ξεχνας να μενει εκει 8 ωρες ενω δουλευεις για εναν λογο παραπανω πλεον)
ή ψαχνεις και βρισκεις φυτα μη τοξικα για σκυλο και αντικαθηστας τα τοξικα φυτα με αυτα.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
εγω προσωπικα εχω μεγαλα μπαλκονια και βεραντα, και δεν εχουμε καθολου φυτα. το να εχεις σκυλο θελει αρκετες θυσιες προσωπικων "θελω" και γουστων. ή απλως συμβιβαζεσαι με το να εισαι ΠΑΝΤΑ μαζι του οταν ειναι στη βεραντα για να μην τρωει τιποτα. (αρα εννοειται ξεχνας να μενει εκει 8 ωρες ενω δουλευεις για εναν λογο παραπανω πλεον)
ή ψαχνεις και βρισκεις φυτα μη τοξικα για σκυλο και αντικαθηστας τα τοξικα φυτα με αυτα.
Μία απορία ακόμη.... οι δρόμοι είναι γεμάτοι πικροδάφνες. Οι σκύλοι που κυκλοφορούν είτε αδέσποτοι είτε σε βόλτα δεν ακουμπάνε τα φύλλα αυτά??? Ιδίως οι αδέσποτοι! Μόνο ο δικός μου είναι λιμασμένος σε ό,τι βρει???

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28
Μία απορία ακόμη.... οι δρόμοι είναι γεμάτοι πικροδάφνες. Οι σκύλοι που κυκλοφορούν είτε αδέσποτοι είτε σε βόλτα δεν ακουμπάνε τα φύλλα αυτά??? Ιδίως οι αδέσποτοι! Μόνο ο δικός μου είναι λιμασμένος σε ό,τι βρει???
οχι, πολλα σκυλια θα προσπαθουσαν να τα φανε και να τα μυρησουν. αλλα ποσο μαλλον ενα κουταβι που εξερευνει τον κοσμο. γι αυτο ειναι δικη μας ευθυνη να ξερουμε τι ειναι ασφαλες και τι οχι, και αυτα που δεν ειναι να μη τα εχουμε στα σπιτια μας, και φυσικα να τραβαμε το σκυλι για να μην παει κοντα σε αυτα σε βολτες. για τα αδεσποτα δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.862
7.429
Btw σε τέτοιες περιπτώσεις, στην ουσία δηλητηρίασης, βοηθάει να δώσουμε ενεργό άνθρακα. Όσο πιο άμεσα τόσο καλύτερα. Άλλα δεν ξέρω αν κάνει στα νεαρά σκυλιά κ κουτάβια κ σε τι δοσολογία ανάλογα με τα κιλά, θα πρέπει να ρωτήσεις κτηνίατρο.

Μια πολύ κοινή κάψουλα (ανθρωποσκευασμα) που δίνουμε περιλαμβάνει δύο μορφές: γαστροδιαλυτές κάψουλες (διαλύονται στο στομάχι όπως τα περισσότερα φάρμακα/σκευάσματα) και εντεροδιαλυτές κάψουλες (αντέχουν στο στομάχι, διαλύονται στο έντερο). Για (οποιασδήποτε μορφής) δηλητηρίαση δίνουμε τις εντεροδιαλυτές.

Ο άνθρακας απορροφάει τις τοξινες - ΑΛΛΑ απορροφάει κ οτιδήποτε άλλο γενικά. Δεν τον δίνουμε αβερτα, γιατί δε θα μείνει ούτε μισό θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό.

Σε βαριά δηλητηρίαση προφανώς κ δε θα κάνει θαύματα, αλλά πάλι μπορεί να βοηθήσει σε κάτι.

Εμάς μας τις έχει προτείνει χρόνια τώρα ο κτηνίατρος γενικά για διάρροιες, διατροφικής προέλευσης κάθε είδους (ότι είναι από τοξίνες). Είναι πάντα στο φαρμακείο. Αλλά δε θέλει υπερβολή, ούτε είναι πανάκεια για κάθε είδους διάρροια.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881
Καλά δεν σε ρώτησε ο κτηνίατρος τι φύλλα έφαγε ελεος τι να πω. Και εμείς είχαμε και πετάχτηκαν όλα εννοείται δεν είναι μόνο τα τοξικά είναι και κάμπιες μέλισσες. Στην αρχή προσπάθησα να τα περίφραξω με αυτό το πλαστικό για τα μπαλκόνια και έφαγε και αυτό πως δεν έπαθε καμία διάτρηση δεν ξέρω. Εννοείται μπορεί να είναι από αυτο οι διάρροιες αλλά έτσι όπως είναι γενικά το σκυλί δεν ξέρουμε.

Last edited:

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Καλά δεν σε ρώτησε ο κτηνίατρος τι φύλλα έφαγε ελεος τι να πω. Και εμείς είχαμε και πετάχτηκαν όλα εννοείται δεν είναι μόνο τα τοξικά είναι και κάμπιες μέλισσες. Εννοείται μπορεί να είναι από αυτο οι διάρροιες αλλά έτσι όπως είναι γενικά το σκυλί δεν ξέρουμε.
Τί εννοείς κάμπιες..μέλισσες??
Απαγορεύτεται να φάει μέλισσα ή κάμπια?

Στο πάρκο που θα πάει κι έχει γκαζόν κλπ πώς θα ξέρω τί έφαγε?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28

εννοειται οτι απαγορευεται.....
και εννοειται οτι τα ματια μας τα εχουμε παντα ορθανοιχτα οταν παμε το σκυλι οπουδηποτε, ακριβως για να μην φαει κατι... και εννοειται κανουμε εκπαιδευση για να μαθει να μην τρωει κατω αν το κανει ηδη... και εννοειται υπαρχουν και τα φιμωτρα για εξτρα δικλειδα σιγουριας οτι δεν θα φαει απο κατω..... φαν φακτ, οι περισσοτεροι που κυκλοφορουν με φιμωτρα τα σκυλια τους, ειναι για να μη τρωνε απο κατω.

• Like
Reactions: Estranged and Ans

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881

Κάμπια άμα φάει θέλει κορτιζονη και στοματικες πλυσεις με αντιβακτηριαδιακα. Μέλισσα άμα φάει κλαιν ενώ αν τον τσιμπήσει εσωτερικά και είναι αλλεργικός κτλ εκεί πας αλλού. Αν τον τσιμπήσει επίσης μέλισσα η σφήκα είναι όπως και εμάς πρέπει να το προσέξεις να κοιτάξεις για κεντρί κτλ.

• Like
Reactions: Koutavomama

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Κάμπια άμα φάει θέλει κορτιζονη και στοματικες πλυσεις με αντιβακτηριαδιακα. Μέλισσα άμα φάει κλαιν ενώ αν τον τσιμπήσει εσωτερικά και είναι αλλεργικός κτλ εκεί πας αλλού. Αν τον τσιμπήσει επίσης μέλισσα η σφήκα είναι όπως και εμάς πρέπει να το προσέξεις να κοιτάξεις για κεντρί κτλ.
Τί κάνεις αν τον τσιμπήσει σφήκα? Ψαχνεις το κεντρί? Δίνεις κορτιζόνη? Τί είναι το "κλάιν"??
Τί άλλο??
Αμμωνία στικ??

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881
Τί κάνεις αν τον τσιμπήσει σφήκα? Ψαχνεις το κεντρί? Δίνεις κορτιζόνη? Τί είναι το "κλάιν"??
Τί άλλο??
Αμμωνία στικ??
Κλαιν είναι δεν τρέχει τίποτα. Σφήκες δεν αφήνουν κεντρί. Παίρνεις τηλέφωνο τον κτηνίατρο και σε καθοδηγεί.

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.559
10.889
Athens
Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα με τα φυτά :LOL:
Μια χαρά φυτά μπορούμε να έχουμε. Αυτό που προσέχουμε είναι:

- Να μην είναι τοξικά: Ψάχνουμε τι φυτά έχουμε, ό,τι δεν κάνει το διώχνουμε. Υπάρχουν φυτά φιλικά προς το σκύλο. Καταρχας τα περιρισσότερα που είναι βρώσιμα και από τον άνθρωπο, όπως δυόσμος, βασιλικός, φασκόμηλο κλπ. Αλλά και πολλά λουλούδια και δέντρα.

Στο θέμα αυτό προσοχή διότι το φυτό μπορεί να είναι οκ αλλά τα κουκούτσια τοξικά. Μου είχε γυαλίσει τις προάλλες μια Prunus cerasifera (δαμασκηνιά καλλωπιστική) αλλά τα κουκούτσια περιέχουν στο εσωτερικό υδροκυάνιο - με αυτό αυτοκτονούσαν οι ναζί όταν ήρθε το τέλος τους.

- Να μην προσελκύουν μέλισσες: Π.χ. ο Καλλιστήμων ναι μεν δεν είναι τοξικό αλλά μόλις ανθίζει προσελκύει ένα εκατομμύριο μέλισσες. Οπότε πάλι δεν μας κάνει.

- Να μην έχουν αγκάθια: Διότι αν πάει και καρφωθεί ο σκύλος πάνω στον κάκτο την ώρα που τρέχει μπορεί να βγάλει κανα μάτι.

Οι επικίνδυνες κάμπιες είναι αυτές των πεύκων, δηλαδή αυτές οι σιχαμένες με τις τρίχες που βλέπουμε σαν σιδηρόδρομους στην άσφαλτο εποχές όπως τώρα. Άκρως τοξικές, αν την φάει, νεκρώνει το σημείο της γλώσσας π.χ. που έρχεται σε επαφή συν αλλεργικό σοκ. Στα σπίτια μας δεν έχουμε τέτοιες, εκτός αν έχουμε κανα πεύκο να μπαίνει στη βεράντα μας.

Οπότε μην πανικοβαλλόμαστε ότι δεν θα έχουμε φυτά. Απλά τα ψάχνουμε να είναι οκ. Ολόκληρο κήπο μπορούμε να έχουμε.

• Like

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
489
303
46
Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα με τα φυτά :LOL:
Μια χαρά φυτά μπορούμε να έχουμε. Αυτό που προσέχουμε είναι:

- Να μην είναι τοξικά: Ψάχνουμε τι φυτά έχουμε, ό,τι δεν κάνει το διώχνουμε. Υπάρχουν φυτά φιλικά προς το σκύλο. Καταρχας τα περιρισσότερα που είναι βρώσιμα και από τον άνθρωπο, όπως δυόσμος, βασιλικός, φασκόμηλο κλπ. Αλλά και πολλά λουλούδια και δέντρα.

Στο θέμα αυτό προσοχή διότι το φυτό μπορεί να είναι οκ αλλά τα κουκούτσια τοξικά. Μου είχε γυαλίσει τις προάλλες μια Prunus cerasifera (δαμασκηνιά καλλωπιστική) αλλά τα κουκούτσια περιέχουν στο εσωτερικό υδροκυάνιο - με αυτό αυτοκτονούσαν οι ναζί όταν ήρθε το τέλος τους.

- Να μην προσελκύουν μέλισσες: Π.χ. ο Καλλιστήμων ναι μεν δεν είναι τοξικό αλλά μόλις ανθίζει προσελκύει ένα εκατομμύριο μέλισσες. Οπότε πάλι δεν μας κάνει.

- Να μην έχουν αγκάθια: Διότι αν πάει και καρφωθεί ο σκύλος πάνω στον κάκτο την ώρα που τρέχει μπορεί να βγάλει κανα μάτι.

Οι επικίνδυνες κάμπιες είναι αυτές των πεύκων, δηλαδή αυτές οι σιχαμένες με τις τρίχες που βλέπουμε σαν σιδηρόδρομους στην άσφαλτο εποχές όπως τώρα. Άκρως τοξικές, αν την φάει, νεκρώνει το σημείο της γλώσσας π.χ. που έρχεται σε επαφή συν αλλεργικό σοκ. Στα σπίτια μας δεν έχουμε τέτοιες, εκτός αν έχουμε κανα πεύκο να μπαίνει στη βεράντα μας.

Οπότε μην πανικοβαλλόμαστε ότι δεν θα έχουμε φυτά. Απλά τα ψάχνουμε να είναι οκ. Ολόκληρο κήπο μπορούμε να έχουμε.
Το πρόβλημα που βλέπω εγω σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο σκύλος τρώει πολλα φύλλα από τον κήπο της κυρίας,που μπορεί να είναι αιτια για πολλά από αυτά που τραβάει το σκυλάκι της

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.559
10.889
Athens
Το πρόβλημα που βλέπω εγω σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο σκύλος τρώει πολλα φύλλα από τον κήπο της κυρίας,που μπορεί να είναι αιτια για πολλά από αυτά που τραβάει το σκυλάκι της
Bεράντα έχει - μια χαρά ελέγχεται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Καλά δεν είναι όλοι οι σκύλοι που μασουλάνε τα φυτά. Τα δικά μου τέρατα ποτέ δεν το έκαναν και οι βεράντες μας είναι σαν τους κρεμμαστους κήπους της Βαβυλώνιας. Όταν ήταν κούταβος ο Έλβις δεν έβγαινε βεράντα πολύ πολύ γιατί τα φυτά θα ήταν το μικρότερο πρόβλημα του αν προσγειωνόταν από τον τρίτο στον κήπο. Μεγάλοι σκύλοι μασουλάνε φυτά; Εγώ μόνο χόρτα ήξερα να πω την αλήθεια.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
307
294
KORYDALLOS
επίσης μεγάλη προσοχή στο νερό της γλάστρας!!! άκρως τοξικό διαλύει το ήπαρ! λόγια του κτηνιάτρου μας κατά τη διάρκεια της πρώτης μας επίσκεψης μετά την υιοθεσία της Νταίζης ,ήταν το τελευταίο που μας επέστησε την προσοχη στη μακριά λίστα κουταβοσυμβουλών! είχα κι εγώ ένα φαγουριάρικο παχύφυτο στην αυλή που της είχε κλείσει το ένα ματάκι ευτυχώς με θεραπεία άνοιξε αμέσως ! θέλει προσοχή κοπελιά ,τα μάτια σου πενηντατέσσερα χειρώτερα απο το να έχεις ανρθώπινο μωρό είναι ..λέμε τώρα,αν δεν μπορείς να το κάνεις τον πρώτο καιρό ειδικά κρέητ κρέητ και πάλι κρέητ!

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.297
Μέλη
20.060
Νεότερο μέλος
DPAL