Τροφη και προβληματισμοι

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Ο δικός μου πάσχει από διάρροιες, προφανώς φλεγμονή εντέρου αγνώστου αιτίας-κολίτιδα, οπότε δοκιμάζω όλες τις gastrointestinal και δεν βελτιώνεται. Ξαφνικά... διάρροια. Βέβαια έφαγε και κάτι φύλλα στο μπαλκόνι (έχει ρημάξει τις γλάστρες) αλλά δε νομίζω να κρατάει 2 μέρες τρελή διάρροια λόγω φύλλων...
Τώρα μου είπε να πάρω τη Hills Βiome. Μέχρι στιγμής 3 γεύματα έχει πάρει, δεν έχει σταματήσει η λάσπη που βγάζει... Το imodium και η κορτιζόνη κανονικά συνεχίζουν, μαζί με προβιοτικά.

Ερώτημα : έχετε βγάλει άκρη σε σκυλί με κολίτιδα τί τον πείραζε και ποια ξηρά τροφή τελικά (από τις καλές) τον βοήθησε??

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.559
10.889
Athens
Ο δικός μου πάσχει από διάρροιες, προφανώς φλεγμονή εντέρου αγνώστου αιτίας-κολίτιδα, οπότε δοκιμάζω όλες τις gastrointestinal και δεν βελτιώνεται. Ξαφνικά... διάρροια. Βέβαια έφαγε και κάτι φύλλα στο μπαλκόνι (έχει ρημάξει τις γλάστρες) αλλά δε νομίζω να κρατάει 2 μέρες τρελή διάρροια λόγω φύλλων...
Τώρα μου είπε να πάρω τη Hills Βiome. Μέχρι στιγμής 3 γεύματα έχει πάρει, δεν έχει σταματήσει η λάσπη που βγάζει... Το imodium και η κορτιζόνη κανονικά συνεχίζουν, μαζί με προβιοτικά.

Ερώτημα : έχετε βγάλει άκρη σε σκυλί με κολίτιδα τί τον πείραζε και ποια ξηρά τροφή τελικά (από τις καλές) τον βοήθησε??
Καλλιέργεια κοπράνων έχετε κάνει?
Κορτιζόνη σε διάρροιες δεν έχω ξανακούσει - μπορεί να κάνω και λάθος... :cautious:

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Καλλιέργεια κοπράνων έχετε κάνει?
Κορτιζόνη σε διάρροιες δεν έχω ξανακούσει - μπορεί να κάνω και λάθος... :cautious:
Αρνητική η κοπράνων για όλα.
Φλεγμονή εντερου είναι και θέλει κορτιζόνη είπε. Εχει πάρει άλλωστε φλαζυλ και αντιβίωση αρκετά.
Τώρα με προβιοτικά, diarsanyl και κλινική τροφή.
Απλά ρωτάω κάποιον που είχε κολίτιδες το σκυλί του, περνάνε κάποτε με όλα αυτά??

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28

εξεταση καλαζαρ εχει κανει το σκυλι;

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
εξεταση καλαζαρ εχει κανει το σκυλι;
Οχι.... θα την κάνει όταν κάνει το εμβόλιο το Μάιο. Αυτό όμως νομίζω θα φαινόταν με πιο έντονα συμπτώματα... αίμα δεν έχει υπάρξει ποτέ στα κόπρανά του. Για μέρες είχε κανονικά κόπρανα και ξαφνικά πάλι έκανε συνεχείς διάρροιες. Μπορεί λέει να είναι ίωση... ή τα φύλλα γλάστρας που έφαγε. Το καλαζαρ θα είχε έντονα συμπτώματα. Αυτός... πετάει!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28
Οχι.... θα την κάνει όταν κάνει το εμβόλιο το Μάιο. Αυτό όμως νομίζω θα φαινόταν με πιο έντονα συμπτώματα... αίμα δεν έχει υπάρξει ποτέ στα κόπρανά του. Για μέρες είχε κανονικά κόπρανα και ξαφνικά πάλι έκανε συνεχείς διάρροιες. Μπορεί λέει να είναι ίωση... ή τα φύλλα γλάστρας που έφαγε. Το καλαζαρ θα είχε έντονα συμπτώματα. Αυτός... πετάει!
το καλαζαρ δεν ειναι απαραιτητο πως θα ειχε εντονα συμπτωματα. σε καποια σκυλια δεν εχει και καθολου συμπτωματα για πολυ καιρο. σε αλλα εχει μονο ενα συμπτωμα, οπως πχ διαρροιες ή απωλεια τριχωματος κλπ. καλο θα ηταν εναν τιτλο να τον κανει.

• Like
Reactions: Koutavomama

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
HILLS GASTOINTESTINAL BIOME

HILLS FOOD SENSITIVES

Αυτές τις δύο τροφές τις έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για πολύ καιρό?
Επειδή ο δικός μου έχει έντονη φαγούρα, σε συνδυασμό με τις διάρροιες, μου είπε ένας κτηνίατρος να πάρω τη food sensitives που είναι ακριβώς γιαυτό : φαγούρα λόγω δυσανεξίας και διάρροιες
Τώρα παίρνει την πρώτη για μία εβδομάδα. Μετά σκέφτομαι να πάρει τη δεύτερη μήπως σωθούμε.
Τις έχετε χρησιμοποιήσει??

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881
Εγώ χρησιμοποίησα της Brit την gastrointestinal σε σκυλί με αλλεργίες σε σιτηρα και κοτόπουλο όταν έπαθε κολιτιδες.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Εγώ χρησιμοποίησα της Brit την gastrointestinal σε σκυλί με αλλεργίες σε σιτηρα και κοτόπουλο όταν έπαθε κολιτιδες.
Κι εγώ αυτήν χρησιμοποιούσα! Γιαυτό μου κάνει εντύπωση γιατί έκανε ξαφνικά διάρροια και λένε ότι έχει ίσως δυσανεξία. Αφού έτρωγε την brit gastrointestinal γιατί να έχει δυσανεξία??
Τώρα τί να την κάνω??? Να την πετάξω???

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
Πώς ανακάλυψες πού είχε την αλλεργία??? λες σε σιτηρά και κοτόπουλο...

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28
γενικα μιλοντας, τα σιτηρα και το κοτοπουλο ειναι στην κορυφη της λιστας σε τροφες που μπορει να ειναι αλλεργικος ενας σκυλος, οποτε τις περισσοτερες φορες γινεται με απλη μεθοδο αποκλεισμου. υπαρχουν τεστ για αλλεργιες οπως και για τους ανθρωπους, αλλα ειναι πανακριβα και ελλειπη στα αλλεργιογονα για τα οποια τεσταρουν. οποτε συνηθως οι κτηνιατροι για αρχη δινουν μια αναλλεργικη τροφη, και σιγα σιγα αρχιζεις να προσθετεις διαφορα κρεατα για να δεις σε ποια πρωτεινη μπορει να εχει αλλεργια. συνηθως σκυλια που εχουν αλλεργια στο κοτοπουλο, θα εχουν αλλεργια στα πουλερικα γενικα, οποτε καλο ειναι να επιλεγουμε πρωτεινη οπως το ψαρι (σολομος) ή αρνι, βοδινο, ή ακομα ακομα και αλογο. (ναι, υπαρχουν τροφες σκυλου με αλογο σαν πηγη πρωτεινης.)

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
γενικα μιλοντας, τα σιτηρα και το κοτοπουλο ειναι στην κορυφη της λιστας σε τροφες που μπορει να ειναι αλλεργικος ενας σκυλος, οποτε τις περισσοτερες φορες γινεται με απλη μεθοδο αποκλεισμου. υπαρχουν τεστ για αλλεργιες οπως και για τους ανθρωπους, αλλα ειναι πανακριβα και ελλειπη στα αλλεργιογονα για τα οποια τεσταρουν. οποτε συνηθως οι κτηνιατροι για αρχη δινουν μια αναλλεργικη τροφη, και σιγα σιγα αρχιζεις να προσθετεις διαφορα κρεατα για να δεις σε ποια πρωτεινη μπορει να εχει αλλεργια. συνηθως σκυλια που εχουν αλλεργια στο κοτοπουλο, θα εχουν αλλεργια στα πουλερικα γενικα, οποτε καλο ειναι να επιλεγουμε πρωτεινη οπως το ψαρι (σολομος) ή αρνι, βοδινο, ή ακομα ακομα και αλογο. (ναι, υπαρχουν τροφες σκυλου με αλογο σαν πηγη πρωτεινης.)
Ευχαριστώ,
με εξαιρεση το φρέσκο ψητό κοτόπουλο που του έδινα προ καιρού, τώρα ήμασταν αποκλειστικά σε brit gastointestinal και δεν δικαιολογείται η ξαφνική διάρροια. Εκτός αν υπάρχουν και σκυλίσιες ιώσεις... ή φταίνε τα φύλλα στο μπαλκόνι που έφαγε...
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να αποκλείσω κάτι. Δεν τρώει κάτι άλλο..
Τώρα θα μείνουμε στη Hills για λίγο και μετά μήπως μπορέσουμε να τελειώσουμε την Brit gastro που έχω ήδη.

Γιαυτό ρωτάω κάποιον που έχει αντιμετωπίσει κολίτιδες.... να πάρω γνώμες αναλόγως περίπτωσης.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28
η brit gastrointestinal περιεχει ενα 10% λιπος κοτοπουλο. μεγαλη ποσοτητα. σε ενα σκυλι που πιθανο ειναι να εχει αλλεργια στην κοτα, δεν θελουμε κανενα παραγωγο του κοτοπουλου. ουτε λιπος, ουτε αυγα, ουτε τιποτα. ειναι πολυ σημαντικο να διαβαζουμε τα συστατικα με προσοχη, διοτι ακομα και αν το κοτοπουλο δεν ειναι η κυρια πρωτεινη, πολλες τροφες περιεχουν παραγωγα κρυμμενα στη λιστα.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
160
37
52
η brit gastrointestinal περιεχει ενα 10% λιπος κοτοπουλο. μεγαλη ποσοτητα. σε ενα σκυλι που πιθανο ειναι να εχει αλλεργια στην κοτα, δεν θελουμε κανενα παραγωγο του κοτοπουλου. ουτε λιπος, ουτε αυγα, ουτε τιποτα. ειναι πολυ σημαντικο να διαβαζουμε τα συστατικα με προσοχη, διοτι ακομα και αν το κοτοπουλο δεν ειναι η κυρια πρωτεινη, πολλες τροφες περιεχουν παραγωγα κρυμμενα στη λιστα.
Δεν το είχα δει είναι γεγονός! Ευχαριστώ. Είχα την απορία γιατί να τον πειράξει η gastro τροφή!
Ωστοσο βλέπω ότι η hills z/d sensitivities έχει πηγή πρωτεϊνης τα συκωτάκια κοτόπουλου! Αυτό είναι το ίδιο??

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.022
1.085
28
Δεν το είχα δει είναι γεγονός! Ευχαριστώ. Είχα την απορία γιατί να τον πειράξει η gastro τροφή!
Ωστοσο βλέπω ότι η hills z/d sensitivities έχει πηγή πρωτεϊνης τα συκωτάκια κοτόπουλου! Αυτό είναι το ίδιο??
ναι, οτιδηποτε ερχεται απο το κοτοπουλο ειναι προς αποφυγη.

• Like

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881
Το λίπος δεν είναι το ίδιο με την πρωτεΐνη. Ο οζι έχει σίγουρα και το λίπος δεν τον πειραζει καθόλου. Ούτε τα αυγά.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.116
881
Πώς ανακάλυψες πού είχε την αλλεργία??? λες σε σιτηρά και κοτόπουλο...
Με τα χρόνια πήρε πολύ καιρό. Επίσης άμα φάει καρπούζι και αγγουρι ξερναει. Αντε βγάλε ακρη :LOL:

• Sad

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.297
Μέλη
20.060
Νεότερο μέλος
DPAL