Μετά από μελέτες σε πολλά άρθρα για την διατροφή των κουταβιών μεγαλόσωμης φυλής κατά την περίοδο ανάπτυξης τους θέλω να τονίσω μερικά σημεία , πιθανών μερικοί να τα γνωρίζετε αλλά η επανάληψη ποτέ δεν βλάπτει .
Ασφαλώς εκτός από την ποιοτική τροφή που πρέπει να δίνουμε , το πώς θα την βρούμε είναι ένα άλλο πρόβλημα, θα πρέπει να προσέχουμε 3 πολλή σημαντικά
1. Ασβέστιο 2. Θερμίδες 3. Πρωτεΐνες
Για κάθε ένα από τα παραπάνω υπάρχει μεγάλη έρευνα πως και γιατί αλλά στα γρήγορα
1. Ασβέστιο
Η ιδανική περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι 0.7%-1.2%
η σύσταση της AAFCO (Association Of American Feed Control Officials ) είναι 1%-2,5% που είναι γενικά αποδεκτό εν τούτοις μη ιδανικό για τις γιγαντιαίες φυλές, όπως ο μεγάλος Δανός, το χαμηλότερο όριο αυτής της σειράς συστήνεται ειδικά. Θεωρείται ότι το ασβέστιο παραπάνω από 3% σε μια βάση ξηρού βάρους μπορεί να προδιαθέσει στις σημαντικές σκελετικές ανωμαλίες……
2. Θερμίδες
Εάν πάρα πολλές θερμίδες παρέχονται και καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, θα έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα αύξησης και η υπερβολική μάζα που πρέπει να υποστηριχθούν από έναν ανώριμο σκελετό μπορεί να οδηγήσει στη ζημία στο σκελετικό ιστό, με πιθανότατα δυσμορφίας, εκφυλιστικών αλλαγών και του ενδεχομένως χρόνιου πόνου. Για τους περισσότερους πρακτικούς λόγους, τα ενεργειακά επίπεδα στα τρόφιμα μπορούν να τα δώσουμε κυρίως από το διαιτητικό λίπος, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 9% (σύσταση AAFCO) στο μέγιστο 12% σε μια βάση ξηρού βάρους. Συνολικές kcal/kg των τροφίμων πρέπει να παραμείνει από 3,2 έως 3,8
3. Πρωτεΐνες
Πρέπει να κυμανθεί μεταξύ 15% - 27% (AAFCO συστήνει το λιγότερο 22%).
Η ιδανική πρωτεϊνική συγκέντρωση είναι δύσκολο να διευκρινιστεί, δεδομένου ότι είναι, εν μέρει εξαρτώμενο από τη βιολογική αξία της πρωτεϊνικής πηγής
Η πρωτεΐνη επάνω από το ανώτερο όριο που περιγράφεται εδώ θα μετατραπεί σε ενέργεια, που ενσωματώνεται έπειτα στον πρωτεϊνικό ιστό, επομένως θα προσθέσει στο ενεργειακό φορτίο, και θα ενδυναμώσει τα προβλήματα που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο στην αναζήτηση μας για την επιλογή τροφής και να το συζητήσουμε
Ασφαλώς εκτός από την ποιοτική τροφή που πρέπει να δίνουμε , το πώς θα την βρούμε είναι ένα άλλο πρόβλημα, θα πρέπει να προσέχουμε 3 πολλή σημαντικά
1. Ασβέστιο 2. Θερμίδες 3. Πρωτεΐνες
Για κάθε ένα από τα παραπάνω υπάρχει μεγάλη έρευνα πως και γιατί αλλά στα γρήγορα
1. Ασβέστιο
Η ιδανική περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι 0.7%-1.2%
η σύσταση της AAFCO (Association Of American Feed Control Officials ) είναι 1%-2,5% που είναι γενικά αποδεκτό εν τούτοις μη ιδανικό για τις γιγαντιαίες φυλές, όπως ο μεγάλος Δανός, το χαμηλότερο όριο αυτής της σειράς συστήνεται ειδικά. Θεωρείται ότι το ασβέστιο παραπάνω από 3% σε μια βάση ξηρού βάρους μπορεί να προδιαθέσει στις σημαντικές σκελετικές ανωμαλίες……
2. Θερμίδες
Εάν πάρα πολλές θερμίδες παρέχονται και καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, θα έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα αύξησης και η υπερβολική μάζα που πρέπει να υποστηριχθούν από έναν ανώριμο σκελετό μπορεί να οδηγήσει στη ζημία στο σκελετικό ιστό, με πιθανότατα δυσμορφίας, εκφυλιστικών αλλαγών και του ενδεχομένως χρόνιου πόνου. Για τους περισσότερους πρακτικούς λόγους, τα ενεργειακά επίπεδα στα τρόφιμα μπορούν να τα δώσουμε κυρίως από το διαιτητικό λίπος, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 9% (σύσταση AAFCO) στο μέγιστο 12% σε μια βάση ξηρού βάρους. Συνολικές kcal/kg των τροφίμων πρέπει να παραμείνει από 3,2 έως 3,8
3. Πρωτεΐνες
Πρέπει να κυμανθεί μεταξύ 15% - 27% (AAFCO συστήνει το λιγότερο 22%).
Η ιδανική πρωτεϊνική συγκέντρωση είναι δύσκολο να διευκρινιστεί, δεδομένου ότι είναι, εν μέρει εξαρτώμενο από τη βιολογική αξία της πρωτεϊνικής πηγής
Η πρωτεΐνη επάνω από το ανώτερο όριο που περιγράφεται εδώ θα μετατραπεί σε ενέργεια, που ενσωματώνεται έπειτα στον πρωτεϊνικό ιστό, επομένως θα προσθέσει στο ενεργειακό φορτίο, και θα ενδυναμώσει τα προβλήματα που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο στην αναζήτηση μας για την επιλογή τροφής και να το συζητήσουμε