εσυ μιλας για εννοιες - τυπους - κανονες και ορολογιες εγω για τη πραγματικοτητα,
υπαρχουν και εκτροφεις αναγνωρισμένοι και γνωστοι για καποιες ρατσες που εχουν φερει σκυλια από τα οποια κανουν γεννες από εξωτερικο με χαρτια και κοκορεύονται και για αυτό και που κανουν μια- δυο γεννες και τα πουλανε οι ιδιοι τα κουταβια .
αν για σενα αυτος δεν είναι ο κανονικος ορισμος του εκτροφεα αυτό είναι δικο σου θεμα.
είναι εκτροφεας όμως και με χαρτια και νομιμος και ότι άλλο θες.
άλλο τα τυπικα άλλο η πραγματικοτητα.
εσυ δηλαδή πιστευεις ότι οι εκτροφεις απλα εχουν σκυλια και τα εκτρεφουν.δεν τα πουλανε ουτε φερνουν καποιο από εξωτερικο.
αν ισχυε αυτό που λες τοτε δεν θα υπηρχε δουλεια εκτροφεα ουτε γεννες.
σκεψου το λογικα και ασε τους τυπους για καποιο παραλληλο κοσμο.
αν εχεις καποια άλλη αποψη σχετικα με αυτό μη μου κανεις παραθεση άλλες κουβέντες.
μαζι μιλαμε μπορούμε να πουμε την αποψη μας και όχι μονο προτασεις εντυπωσιασμου του στυλ "μηπως να τη κανω με ελαφρα , να κλαψω ή να γελασω "
η κουβεντα στηρίζεται στην αμφιδρομη επικοινωνια και σεβασμο.αν απαντας με τετοιο στυλ μαλλον δεν θες κουβεντα αλλα να νικήσεις σε ένα δικο σου αγωνισμα του ποιος ξερει περισσοτερα.
δεν παιζω όμως ....
Καλημέρα!
Δεν έχω και δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να παίξω κανένα παιχνίδι, πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο θέμα. Εδώ και αρκετά χρόνια είμαι μέλος αυτού του φόρουμ και έχω εκφράσει πολλές φορές τις απόψεις μου δημόσια. Οπως και πάρα πολλοί άλλοι που αφιερώνουν χρόνο προσπαθώντας να εξηγήσουν, να κατατοπίσουν, έτσι κι εγώ έχω πολλές φορές προσπαθήσει να αποσαφηνίσω την διαφορά ανάμεσα στην
παραγωγή καθαρόαιμων σκύλων και την
εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων.
Η εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων έχει σαν στόχο την δημιουργία του "τέλειου" σκύλου που περιγράφεται στο πρότυπο της φυλής του και που ταυτόχρονα έχει ΚΑΙ τον τυπικό χαρακτήρα της φυλής του, αλλά ΚΑΙ είναι όσο γίνεται υγιής και απαλλαγμένος από κληρονομικές ασθένειες.
Η παραγωγή είναι αυτό που λέει και η λέξη...
Άνευ όρων και προδιαγραφών ζευγάρωμα καθαρόαιμων σκύλων με στόχο την κάλυψη της ζήτησης και φυσικά €€€€ στην τσέπη.
Και οι 2, εκτροφείς θεωρούνται, παρόλα αυτά υπάρχει μια τεράστια αλλά συνάμα δύσκολα ανιχνεύσιμη διαφορά:
στην πρόθεση, τον σκοπό που θα βάλει κάποιος την σκύλα του να γεννήσει.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επικρατεί μια σύγχυση για το ποιός πραγματικά εκτρέφει ή απλά παράγει για να καλυφθεί η ζήτηση.
Η σύγχυση αυτή επιδεινώνεται όταν ισχυριζόμαστε και μεταφέρουμε πως οι εκτροφείς είναι "'
έμποροι" και πως "
φερνουν σκυλια απεξω κυριως για την παραγωγη κουταβιων και τα πουλανε μετα"
.
Και όλα αυτά επικαλούμενοι μια "πραγματικότητα" - λες κι εγώ και τόσοι άλλοι ζούμε στην καρακοσμάρα μας και δεν ξέρουμε ή δεν βλέπουμε τι καφρίλα κυκλοφορεί έξω.
Οπως υπάρχουν οι μεν, υπάρχουν και οι δε.
Η μια πραγματικότητα δεν αναιρεί την άλλη.
Από εμάς εξαρτάται σε ποιά από τις 2 κατηγορίες θα απευθυνθούμε, αλλά και τι γράφουμε δημόσια προτρέποντας το κοινό να απευθυνθεί σε "εκτροφέα".
Ή θα τον στείλουμε στο στόμα του λύκου, ή θα τον κάνουμε να αποκτήσει κριτική σκέψη και να απευθυνθεί στον κατάλληλο - ΑΝ φυσικά υπάρχει.
Γιατί υπάρχουν δεκάδες δημοφιλείς φυλές που δεν υπάρχει
ούτε ένας σοβαρός εκτροφέας, αλλά τσακάλια παραγωγοί.
Από κει και πέρα, είναι σύνηθες να φέρεις σκύλο ή σκύλα από το εξωτερικό είτε για να ξεκινήσεις την εκτροφή σου, είτε γιατί θα βοηθήσει το εκτροφικό σου πλάνο.
Αλλο όμως είναι αυτό και άλλο να φέρεις σκύλο από το εξωτερικό για να τον..."χρυσο"πουλήσεις σε κάποιον άλλον.
Αυτό ακριβώς πρότεινες στο πρώτο σου μήνυμα και σε αυτό στηρίχτηκαν και τα επόμενά μου μηνύματα.
Για την ακρίβεια έγραψες:
πας σε έναν εκτροφεα που να ασχολειται με μαστιφοειδη και να εχει ακρες με εξωτερικο το συζητάς , τον χρυσοπληρώνεις και περιμενεις να δεις τι θα σου φερει.
Είναι μια εντελώς λανθασμένη τακτική που δείχνει πολλά και για αυτόν που το κάνει και τον χρυσοπληρώνεις, αλλά και για τον "εκτροφέα" που θα δεχτεί να δώσει τον σκύλο του σε μεσάζοντα για να τον μοσχοπουλήσει σε κάποιον που ο ίδιος δεν ξέρει.
Αυτό είναι καθαρό εμπόριο και όσοι το κάνουν δεν είναι εκτροφείς.
Κουταβέμποροι εισαγωγείς είναι που κάτω από τον μανδύα του "εκτροφέα" παραπληροφορούν και κοροιδεύουν τα θύματά τους.