Το Flexi or not to Flexi ?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.113
1.389
flexi δεν έχω δοκιμάσει και δεν νομίζω να με βολέψει (έχω και μικρό χέρι οποτε η λαβή μου φαίνεται τεραστια....) μέχρι πρόσφατα ιμάντα 5 metro εκπαιδευτικό και από το σάββατο ( έχω "χιλιοκαταχαρει" με αυτή την αγορά) 5 metro αντιολισθητικό. κι ας τολμήσει να τραβήξει δεν πάει πουθενά :p

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.113
1.389
Για πες περισσότερα γι`αυτον τον 5 μετρο αντιολισθητικό!
δεν είναι κάτι περίεργο είναι σαν τον απλό αλλα στην μέση έχει κάτι σαν ραφή από πλαστικό. κι ενώ στα ξεσπάσματα του ο απλός μου έκοβε - έκαιγε το χέρι τώρα δεν γλιστράει καθόλου και με βοηθάει να έχω καλύτερο έλεγχο και να τον επαναφέρω στην τάξη

anti-slip-leine-schwarz.jpg

μοιάζει με αυτόν

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
+1 κι απο μενα (αν και εχω και φλεξι) για τον συγκεκριμενο ιμαντα, τον εχω δοκιμασει απο φιλο που τον πηρε απο το pet spot

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.113
1.389
+1 κι απο μενα (αν και εχω και φλεξι) για τον συγκεκριμενο ιμαντα, τον εχω δοκιμασει απο φιλο που τον πηρε απο το pet spot
αυτός στο pet spot μου φάνηκε πολύ χοντρός και δεν τον πήρα...άσε που φέρνουν μονο 10metro...
άντε να το μαζέψεις έχω έναν απλό 10metro και τον χρησιμοποιώ πολύ σπανια

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Μετα απο 10 μέρες χρήσης με το φλεξι μπορω να πω κυριολεκτικά ότι μας έλυσε τα χέρια!!!!!!!
Στην αρχή επειδη δεν απομακρυνομασταν λόγω οίστρου την εβγαζα σε ενα οικόπεδο και εξερευνουσε το χώρο ενώ εγω δεν έτρεχα απο πίσω της!
Στις μακρινές μας βόλτες το απολαμβάνουμε ολο και περισσότερο διότι πλέον δεν τραβάει - ειχε την τάση πάντα να ειναι πιο μπροστά για να μυρίσει- και είμαστε πιο χαλαρά ενώ με το κοντό λουρι είμασταν συνέχεια στο τράβηγμα!
Να σημειώσω ότι της εχω φλεξι με πνιχτη.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εμείς από μωρό έχουμε flexi αλλά είναι πολύ ήρεμος, δεν τραβάει ποτέ και όταν του πω έλα έρχεται τρέχοντας.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Μετα απο 10 μέρες χρήσης με το φλεξι μπορω να πω κυριολεκτικά ότι μας έλυσε τα χέρια!!!!!!!
Στην αρχή επειδη δεν απομακρυνομασταν λόγω οίστρου την εβγαζα σε ενα οικόπεδο και εξερευνουσε το χώρο ενώ εγω δεν έτρεχα απο πίσω της!
Στις μακρινές μας βόλτες το απολαμβάνουμε ολο και περισσότερο διότι πλέον δεν τραβάει - ειχε την τάση πάντα να ειναι πιο μπροστά για να μυρίσει- και είμαστε πιο χαλαρά ενώ με το κοντό λουρι είμασταν συνέχεια στο τράβηγμα!
ο πνίχτης τι νόημα έχει στο φλέξι?
επίσης πόσο μπροστά το αφήνεις να είναι?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
ο πνίχτης τι νόημα έχει στο φλέξι?
επίσης πόσο μπροστά το αφήνεις να είναι?
Αν συμβει κάτι και πρεπει να την τραβηξω.. Αν περνάμε δρόμους την εχω πολυ κοντα και γι αυτο εχω τον πνιχτη. Της αφήνω γύρω στα 3 μέτρα

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Καινουριος ειμαι , ακομα κουταβι ειναι αλλα νομιζω οτι η καθε περιπτωση σκυλου ειναι διαφορετικη.
Αν καποιος εχει εκπαιδευσει τον σκυλο του να περπαταει διπλα του δεν εχει προβλημα ουτε με το φλεξι.
Αν καποιος δεν ασχοληθηκε με αυτο το κομματι και ο σκυλος ειναι ατιθασος , τοτε βολευει καλυτερα ο ιμαντας.
Δεν υπαρχει κοινη απαντηση για ολα τα σκυλια.
Για μενα το φλεξι ειναι μεγαλη ευκολια , αρκει να εχει γινει σωστη δουλεια στον σκυλο.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Flexi με πνίχτη δεν είναι καλή ιδέα....
Καταρχήν επειδή το flexi είναι μόνιμα τεντωμένο και άρα και ο πνίχτης μόνιμα "σφίγγει".
Επίσης αν τύχει καμία φορά να τρέξει με ταχύτητα και να τερματίσει το flexi, θα πνίξει το σκύλο...Μη σου πω θα του κόψει το λαιμό.....
Και εγώ χρησιμοποιώ flexi αρκετά συχνά, αλλά με απλό κολάρο....

Τον πνίχτη, όταν τον φοράμε, πάντα με κοντό οδηγό και προσπαθώ ποτέ να μην τεντώνει....
Ο μόνος λόγος που θα τεντώσει είναι για να διορθώσω τον σκύλο, αλλά ακόμα και αυτό προσπαθώ να το αποφεύγω.....Για ξανασκέψου το.... :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...ακομα κουταβι ειναι αλλα νομιζω οτι η καθε περιπτωση σκυλου ειναι διαφορετικη...

2. ...Αν καποιος εχει εκπαιδευσει τον σκυλο του να περπαταει διπλα του δεν εχει προβλημα ουτε με το φλεξι.
Αν καποιος δεν ασχοληθηκε με αυτο το κομματι και ο σκυλος ειναι ατιθασος , τοτε βολευει καλυτερα ο ιμαντας.
1. Δεν έχεις άδικο!
Απλά, περίμενε να μεγαλώσει λιγάκι το κουτάβι, πριν βγάλεις το τελικό σου συμπέρασμα...

2. Οταν αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπειρία, όπως λες και (ακόμα περισσότερο) περάσουν από τα χέρια σου μερικά σκυλιά, τότε θα διαπιστώσεις τι σημαίνει αυτό...

Ας πούμε, φαντάσου ο κούταβός σου, μεγαλώνοντας, να μην έχει τις καλύτερες σχέσεις - επαφές με σκυλιά του ιδίου φύλου...
Και, φαντάσου, επίσης, ότι τον έχεις εκπαιδεύσει άριστα να περπατάει χαλαρά δίπλα σου...

Και, όπως περπατάτε κάποια φορά, έχεις "αμολήσει καλούμπα" και ο σκύλος σου στρίβει πρώτος τη γωνία... και συναντάει τον δικό μου κούταβο... στο μισό μέτρο... τι θα γίνει? τι θα κάνεις με το flexi?

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ας πούμε, φαντάσου ο κούταβός σου, μεγαλώνοντας, να μην έχει τις καλύτερες σχέσεις - επαφές με σκυλιά του ιδίου φύλου...
Και, φαντάσου, επίσης, ότι τον έχεις εκπαιδεύσει άριστα να περπατάει χαλαρά δίπλα σου...

Και, όπως περπατάτε κάποια φορά, έχεις "αμολήσει καλούμπα" και ο σκύλος σου στρίβει πρώτος τη γωνία... και συναντάει τον δικό μου κούταβο... στο μισό μέτρο... τι θα γίνει? τι θα κάνεις με το flexi?
Χαμος θα γινει και δεν προλαβαινεις να μαζεψεις αλλα οταν ειπα να εκπαιδευτει ο σκυλος στο θεμα βολτα , εννοουσα με οτι συναπεγεται αυτην.
Να περπαταει διπλα σου χωρις στην ουσια να τον τραβας εσυ καθολου ή να κρατας κοντρα και να αγνοει ολα αυτα που θελεις να αγνοησει.
Φυσικα μαλλον φανταζομαι το τελειο σκυλι για εναν μεσο ιδιοκτητη που συνηθως δεν ασχολειτε τοσο με την εκπαιδευση του.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Χαμος θα γινει και δεν προλαβαινεις να μαζεψεις αλλα οταν ειπα να εκπαιδευτει ο σκυλος στο θεμα βολτα , εννοουσα με οτι συναπεγεται αυτην.
Να περπαταει διπλα σου χωρις στην ουσια να τον τραβας εσυ καθολου ή να κρατας κοντρα και να αγνοει ολα αυτα που θελεις να αγνοησει.
Φυσικα μαλλον φανταζομαι το τελειο σκυλι για εναν μεσο ιδιοκτητη που συνηθως δεν ασχολειτε τοσο με την εκπαιδευση του.
Μιλάς τότε, εναλλακτικά:
α) Για τον "εξαιρετικό" ιδιοκτήτη, που έχει δουλέψει πολύ (και με επιτυχία) τον, κατά τα άλλα, πολύ ισορροπημένο σκύλο του... ή
β) Για τον "τέλειο" σκύλο του μέσου ιδιοκτήτη, που δεν παίρνει τίποτα χαμπάρι από πλευράς ερεθισμάτων...
Δηλαδή, μάλλον για τις εξαιρέσεις και όχι για τον κανόνα...

Βέβαια, μη νομίζεις ότι κι εγώ είμαι ο "εξαιρετικός" ιδιοκτήτης, οπότε μην τα παίρνεις απόλυτα "τοις μετρητοίς" αυτά που σου λέω...:)

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ακριβως. Ενταξει ο καθενας φτανει στο σημειο που ο σκυλος , ο χρονος και η υπομονη του το επιτρεπουν.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Flexi με πνίχτη δεν είναι καλή ιδέα....
Καταρχήν επειδή το flexi είναι μόνιμα τεντωμένο και άρα και ο πνίχτης μόνιμα "σφίγγει".
Επίσης αν τύχει καμία φορά να τρέξει με ταχύτητα και να τερματίσει το flexi, θα πνίξει το σκύλο...Μη σου πω θα του κόψει το λαιμό.....
Και εγώ χρησιμοποιώ flexi αρκετά συχνά, αλλά με απλό κολάρο....
Κλείνει ο πνίχτης με το φλέξι; δε νομίζω να ασκεί τόσο μεγάλη δύναμη .

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Δεν κλείνει βρε παιδια! Πριν λίγο το δοκίμασα που δεν ερχόταν!
Το φλεξι μας επειδη εχει και κάτι κόμπους και δεν μαζεύει ειναι σαν ιμαντας..
Με το που τραβάω λίγο το σκοινακι καταλαβαινει τον πνιχτη και δεν τραβάει καθόλου!
Με το κολαρο πως θα την ελενξω; Δεν έχουμε καλο κολαρο και το φοβάμαι...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εξαρταται ποσο θα τραβηξεις, γιατι να μη κλεισει; Λουρι ειναι κι αυτο

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Οταν λέμε πνιχτη εχω τον πιο μικρο μη φανταστείτε καμία αλυσιδαρα γιατι απλα δεν αισθάνομαι εγω καλα..
Ειδικα τωρ που ειναι σε οίστρο φοβάμαι..
ειναι με εντολή εκπαιδευτή και τον χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε λιγότερο.... Ειχε και προνκ αλλα ΕΓΩ να βάλω στη τζακυ προνκ.....ΠΟΤΕ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul