Το Flexi or not to Flexi ?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κοιτα τωρα που θα με κανετε να παρω flexi :p Αν και ποτε δεν θεωρησα οτι το χρειαζομαι. Αν εχει άπλα την εχω ελευθερη αν οχι στον οδηγο. Απο την αλλη θα μου πεις μπορει να τυχει να μην μπορω να την αφησω ελευθερη. Αλλα μεχρι στιγμης δεν μου εχει τυχει .

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ρε παιδια μου έκαναν δώρο ενα μεταχειρισμένο που παιζει να μην δουλεύει!
ειναι το φλεξι comfort long 3!
Πως μαζεύει;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Να ανοικοκλείσεις το στοπ που έχει επάνω.καμμιά φορά μπλοκάρει.η τράβα το όλο έξω το κορδόνι και ξαναπάτα το κουμπάκι κανά δυο φορές.είναι όπως μπλοκάρει το καλώδιο της ηλεκτρικής σκούπας.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
δεν εχει κανεις μεγαλοσωμο και να τον κυκλοφορει με φλεξι να μας διαφωτισει?.. μονο σε εμενα ηρθε η μουρλα?

Κάλιο αργά... *lingua*
Από εκπαιδευτικής άποψης τα θεωρώ σκουπίδια. Είναι καλά για να μάθεις το σκυλάκι σου να λερώνει έξω χωρίς να σου φύγει.

Τους τελευταίους μήνες πήρα ένα original flexi για 60 κιλά για τον τσοπάνη μου. Όταν τον βγάζω με αυτό, κουβαλάω κι ένα κανονικό περασμένο στο λαιμό γιατί αν χρειαστεί, δεν έχει καλή λαβή για να τον κρατήσω σε σχέση με το κλασσικό λουρί που το περνάς μέσα από το χέρι σου και σε κάποια σημεία ή αν δω κάτι, του περνάω το απλό. Επιπλέον, μια φορά που τον έδεσα σε σταθερό σημείο με το flexi και κάποιος θεώρησε σωστό να πάει τον σκύλο του να μυριστούνε, με το 2ο τράβηγμα απαγκίστρωσε το στοπ κι ελευθερώθηκε στα 5 μέτρα, πράγμα που θα είχε συμβεί και αν τον κρατούσα και μπορούσα να συνεχίσω να τον κρατάω όταν τράβηξε. Άρα εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι σκουπίδι και επέστρεψα στο να τον βγάζω λυτό.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν τραβήξει απότομα με το flexi (ειδικά άμα το έχεις ελεύθερο και όχι ασφαλισμένο σε συγκεκριμένο μήκος) είναι πολλές οι πιθανότητες να σου φύγει από τα χέρια, λόγω της λαβής του που δεν βολεύει ιδιαίτερα στο κράτημα.
Αν ο σκύλος απλά έχει την τάση να απομακρύνεται λίγο, να περπατάει πιο μπροστά κλπ δεν θα έχεις θέμα.
Αν εκσφενδονίζεται....άστο καλύτερα.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Όταν ο σκύλος περπατάει σωστά και δεν κάνει απότομα τραβηγματα το φλεξι είναι μία χαρά. Εγώ έβγαζα το ντοπερμαν με στηθολουρο και φλεξι.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ρε παιδιά μόνο εμένα μου φαίνεται η λαβή του φλέξι βολική; Ο δερμάτινος οδηγός μου τρώει τα χέρια συνήθως αν τραβήξει.

Και επειδή έχει τύχει να τραβήξει πολλές φορές αν είναι κλειδωμένο δεν ανοίγει. Και μια φορά που το είχα στο ελεύθερο και εκτινάχτηκε για να πιάσει μια γάτα με το στοπ κοκκάλωσε. Δε χαλάει για κανένα λόγο!

ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ kasi ΛΕΜΕ. ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΜΑ!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τι να πω, εγώ με τη Λάρα την πάτησα, τη 2η μέρα που χρησιμοποίησα το flexi. Αυθεντικό Flexi για 40+ κιλά που το χρυσοπλήρωσα. Μου πετάχτηκε εντελώς ξαφνικά, ενώ την είχα στο κάτσε και μίλαγα με έναν μπαμπά με την κορούλα του που μας είχαν σταματήσει για να τη χαϊδέψουν. Το flexi ήταν ασφαλισμένο, κλειστό.
Τρόμαξε το κοριτσάκι, τρόμαξε η Λάρα που της ήρθε η λαβή του Flexi στο κεφάλι και πριν φτάσει στο κεφάλι της κοπάνησε και έσπασε το φανάρι ενός τζιπ που ήταν παρκαρισμένο εκεί.

Καταστροφή σου λέω! :eek:

Οπότε δεν το έχω πια σε εκτίμηση. Το χρησιμοποιώ ακόμα, αλλά σπάνια και όχι στη Λάρα.

Καθένας με τα βιώματά του :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να (ξανα)πω κι εγώ, μετά και από το post της Noela, με το οποίο συμφωνώ...

Εάν έχεις βαρύ (και δυνατό και - ίσως και - "δύσκολο") σκύλο, το κλασικό λουρί είναι μονόδρομος!!!
Στις περιπτώσεις αυτές, θέλεις να ξέρεις που τελειώνει το λουρί σου!

Ολα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα...

Και ειδικά αν του φορέσεις και στηθόλουρο, οπότε είναι έτοιμος για το πάρτυ της ζωής του!!! Μιάς και ενισχύεις το δυνατότερο τμήμα του σώματός του...

Last edited:

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγώ πάλι τον θέλω πάντα δίπλα μου για παν ενδεχόμενο . Έχω δει ένα κανίς με φλέξει και την κύρια που το συνόδευε να γίνετε φορά στα δόντια ενός αδέσποτου μέχρι να τρέξω 30 μετρά να βοηθήσω το σκυλάκι ψυχορραγούσε γι αυτό δερμάτινο οδηγό .

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Eγω χρησιμοποιουσα flexi σε σκυλο 30 κιλων για πανω απο 5 χρονια (οσο μεναμε Αθηνα) κ δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα.
Βεβαια να διευκρινησω οτι ο σκυλος με την παραμικρη αντισταση ηταν παναγια, κ δεν τραβαγε, ουτε απομακρυνοτανε. Περπατουσαμε τα τετραγωνα της Αθηνας λες κ δεν υπηρχε λουρι γενικα......
Βοηθουσε πολυ οταν ηθελε να μυρισει κατι επιμονα κ να κατουρισει δεν χρειαζοτανε να σταματαω κι εγω να του κανω παρεα, εμενε 3-4 μετρα πισω κ μετα ακολουθουσε διπλα μου.
Ας πουμε οτι το ειχα εγω για σιγουρια κ οχι επειδη χρειαζοτανε.
Οποτε to flexi με σκυλο που ξερει να περπαταει διπλα σου.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ρε Ολγάκι...ήμαρτον...εφιάλτης στον δρόμο με το flexi ;)

Πέραν της πλάκας όμως, όλο αυτό είναι δυστυχώς όντως, ένα πολύ πιθανό σενάριο.
Και όσο πιο μεγάλο και βαρύ το flexi, τόσο καταστροφικότερα τα αποτελέσματα, μιας τέτοιας περίπτωσης.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Eγω χρησιμοποιουσα flexi σε σκυλο 30 κιλων για πανω απο 5 χρονια (οσο μεναμε Αθηνα) κ δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα.
Βεβαια να διευκρινησω οτι ο σκυλος με την παραμικρη αντισταση ηταν παναγια, κ δεν τραβαγε, ουτε απομακρυνοτανε. Περπατουσαμε τα τετραγωνα της Αθηνας λες κ δεν υπηρχε λουρι γενικα......
Βοηθουσε πολυ οταν ηθελε να μυρισει κατι επιμονα κ να κατουρισει δεν χρειαζοτανε να σταματαω κι εγω να του κανω παρεα, εμενε 3-4 μετρα πισω κ μετα ακολουθουσε διπλα μου.
Ας πουμε οτι το ειχα εγω για σιγουρια κ οχι επειδη χρειαζοτανε.
Οποτε to flexi με σκυλο που ξερει να περπαταει διπλα σου.....
Agree.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
θα του δώσω μία ευκαιρία ,δεν τραβάει υπερβολικά εμένα αλλά αν φοβηθεί απο κανά σκυλί στις αυλές μπορεί να πεταχτεί στο άκυρο πιό πέρα και με το φλέξι να μην μπορείς να την κουμαντάρεις πολύ καλά .

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν ο σκύλος είναι σαν του east, το flexi είναι υπέροχο. Το Νόρρις μου θα μπορούσα άνετα να τον βγάζω βόλτα με flexi. Τα άλλα 2...bad idea.
Είναι ανάλογα το σκύλο λοιπόν! Αν έχει εκρήξεις και τινάγματα, no flexi. Αν απλά προπορεύεται που και που, σταματάει για λίγο να μυρίσει κλπ, κανένα πρόβλημα.

Αλλά πραγματικά, το δικό μου flexi που είναι 40+ κιλών, ε δεν είναι και ότι πιο βολικό να το κρατάς! Είναι βαρύ πράμα!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Ρε παιδιά μόνο εμένα μου φαίνεται η λαβή του φλέξι βολική; Ο δερμάτινος οδηγός μου τρώει τα χέρια συνήθως αν τραβήξει.

Και επειδή έχει τύχει να τραβήξει πολλές φορές αν είναι κλειδωμένο δεν ανοίγει. Και μια φορά που το είχα στο ελεύθερο και εκτινάχτηκε για να πιάσει μια γάτα με το στοπ κοκκάλωσε. Δε χαλάει για κανένα λόγο!

ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ kasi ΛΕΜΕ. ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΜΑ!
+1,000,000,000,000,000

Εχω ενα στο καθε χερι (οταν βγαζω τα δικα μου) και σε το εχω χρησιμοποιησει σε δεκαδες επι δεκαδων σκυλια(ολων των μεγεθων) στο καταφυγειο......και πραγματικα δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις αυτο!!!!!! :)
Ακομα και σε μερικα πραγματα 'εκπαιδευσης' βοηθαει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul