Το τέλος της "αθωότητας" ή προκατάληψη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν της είπε να μην ξαναπάνε για να κάνουν μαθήματα. Αυτά έχουν τελειώσει έτσι κι αλλιώς, προ καιρού μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος.

Να μην ξαναπάνε, γιατί το πάρκο είναι χώρος που πηγαίνουν πολλά σκυλιά, για να παίξουν και να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά και κατά κανόνα δεν δέχονται, σκυλιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ'αυτές τις συνθήκες και που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις. Γι'αυτό της το είπε.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Με καταλληλη εκπαιδευση λοιπον απο καταλληλους εκπαιδευτες, μπορουν ολα τα σκυλια(και τα Amstaff) να κανουν εκπαιδευση σωματοφυλακης.

Πραγματικά δεν είδα σε κανένα απο τα δύο Video κάτι που να μου δείχνει ότι αυτά τα σκυλιά κάνουν για φυλαξη χώρου η σωματοφυλακή.
Το πρώτο δεν το είδα όλο γιατί μαυρισα με το ύφος του σκύλου που η εκπαιδευση του αν δεν έχει γίνει πριν 20 χρόνια είναι το λιγότερο τραγική ο σκύλος είναι κάτω απο συνεχές στρεσ και η καλύτερη εντολή του ήταν η απελευθερωση που πήρε και ένα χάδι απο το αφεντικό του μαζί με ελάχιστο παιχνίδι. Το αφεντικό ήταν σίγουρα σε άλλο στίβο απο το ζώο αφου δεν το κοιταγε καθόλου απλως το τράβαγε λες και ήταν κουρελού.
Στο δευτερο video έίδα ένα σκυλί που δουλευει ένα κομμάτι της προστασίας απο το ΙΡΟ και για αυτό δεν χρειάζεται επιθετικότητα στον ανθρωπο αλλά ένα σκύλο με καλό drive, που αυτό το έχουν αφθονο να αmstaff.
Το σπορ δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματική φύλαξη όταν ένας σκύλος έχει πάθος με το μανίκι και τα δαγκώματα δεν είναι απαραίτητα και ένας σκύλος που έχει το ενστικτο της φύλαξης.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Με καταλληλη εκπαιδευση λοιπον απο καταλληλους εκπαιδευτες, μπορουν ολα τα σκυλια(και τα Amstaff) να κανουν εκπαιδευση σωματοφυλακης.

Δειτε, και κυριως Ακούστε τον Εκπαιδευτη στο 1ο βιντεο:

[video=youtube_share;XVx6Dlh8Gzo]http://youtu.be/XVx6Dlh8Gzo[/video]

Πραγματικά δεν είδα σε κανένα απο τα δύο Video κάτι που να μου δείχνει ότι αυτά τα σκυλιά κάνουν για φυλαξη χώρου η σωματοφυλακή.
Μιλησα για εκπαιδευση σωματοφυλακης. Το βιντεο το εβαλα γιατι εδω και εκει γραφτηκε οτι δεν μπορει να γινει εκπαιδευση σε τετοιες φυλες, και ειναι ή για τον καναπε ή για κυνομαχιες και άλλα τετοια άκυρα που αν δεν τα εβγαλε απο την φαντασια της η ιδιοκτητρια ειναι επιεικως ''φάλτσα'' για να μην χρησιμοποιησουμε πιο καθημερινες εκφρασεις...

Αληθεια, τι περιμενες να δεις σε ενα βιντεο εκπαιδευσης σωματοφυλακης σε συνδυασμο με ΒΥ, και το οποίο δεν ειδες τελικα;

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Βρε Αργυρω!
πας καλα παιδι μου? τι στεναχωριεσαι?.... αααχ μαναδες! ..ξερω, ξερω ...

και εμενα μου ειπαν οτι δεν κανει.. ε, και ? εκανε..
παρε και αλλες γνωμες.. και μη σκας! (σου μιλαω οπως θα μιλαγα σε φιλη μου...)

Δεν μπορω να διανοηθω τεριερ να μην προστατεψει την μανα του!!
σορυ παιδια!
Συμφωνω οτι τετοια σκυλια δεν τα κανουν εκπαιδευση σωματοφυλακης γιατι μπορει να ξεφυγει του ελεγχου...Οσοι το κανουν το κανουν ειτε για τα λεφτα ειτε γιατι υπαρχει σοβαρος λογος.. δλδ εχω φιλο που δουλευει security με το σκυλο του παρεα, της ιδιας φυλης και εκπαιδευσε στην εντελεια τον σκυλο του.. οποιος ειναι τοσο κοινωνικο ζωο οσο δεν καταλαβαινεις! αγνωστος να παει να τον χαιδεψει, χαλι ο μικρος.. μολις ο φιλος μου πει Προσεχε κουνουπι δεν περναει...
(μην το δοκιμασετε σπιτι!!... η δουλεια εγινε με επαγγελματια και ο φιλος μας ειναι ο πλεον υπευθυνος ιδιοκτητης)

Ειναι η αγαπημενη φυλη του εκπαιδευτη μου.. και δεν σταματα να μιλαει για αυτη.. σε φαση μας εχει πρηξει...!!
Υποστηριζει οτι αυτα τα σκυλια αμα θες και καφε σου κανουν...
Το οτι ειναι ανθρωποκεντρικα σκυλια, δεν παει να πει οτι θα ερθει ο αλλος να σε δειρει και αυτο θα τον γλειφει και θα του κουναει την ουρα!! μη λεμε οτι θεμε!!

Ειναι ακομα 10 μηνων μωρο... το μονο που εχεις να κανεις, για μενα, ειναι να δουλευεις βασικη υπακοη, η οποια θα σε βοηθησει και σε τετ α τετ με αλλα σκυλια... τις φυλαξεις , σωματοφυλακες, μανικια κτλ.. αστα για μετα τα 2 χρονια και μην τα σκεφτεσαι καθολου ακομα αυτα..
Προσεχε μη δαγκωσει και μη δαγκωθει.. μονο σε καλο δε θα σου/της βγουν αυτα! .. και αφου ηξερες οτι ειναι κυριαρχικη κουταβα απο κουνια επρεπε να τα περιμενεις... απλα προσετε τις συναναστροφες σας ετσι ωστε να αποφυγεις τυχον κινδυνους!

ουτε ο δικος μου παιζει με αλλους εκτος απο την αγελη του.. τι να κανω τωρα? ναι και ντε? δεν γινεται.. στρες θα του προκαλεσω και τιποτα παραπανω..
ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ!!
ακου εκει....

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
πέρασα κι εγώ μια από τα ίδια...

έπαθα ένα σοκ όταν κατάλαβα ότι ο μικρός είναι κυριαρχικός πριν κάνα 2μηνo...
η κοινωνικοποίηση δεν έπαιξε κανένα ρολο!
σε καλά σκυλιά βλέπω την γλυκιά του πλευρά σε κυριαρχικά βλέπω την ίσως και τρομακτική
την μικρή σου δεν την ξέρω και ούτε θα σχολιάσω τα του εκπαιδευτή και ότι άλλο έχει γραφτεί.
απλά θα σου πω ότι ίσως κι εγώ μετά την στείρωση (κι εμάς μας επηρεάζουν οι ορμόνες)
απευθυνθώ σε κάποιον άλλο εκπαιδευτή.

δεν είναι κακό... είναι όπως όταν παίρνεις την γνώμη 2ου γιατρού!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Για το πρώτο video λάθος μου ο δευτερος σκύλος που δεν τον είχα δει είνα ένας σκύλος πολύ καλά δουλεμένος και στην υπακοή και στην προστασία (αν και επιμένω ότι και εδώ βλέπουμε το drive του σκύλου και όχι το ενστικτό της φύλαξης)
Αλίμονο τα αμσταφ μπορόυν να εκπαδευτούν για πάρα πολλά πράγματα ίσως είναι απο τις λίγες φυλές που μπορούν να εκπαιδευτούν για όλα τα κυνοαθληματα το ίδιο ευκολα λόγω μεγάλης ενεργητικότητας και drive.
Αν κατάλαβα λάθος σορυ αλλά νομίζω ότι ξεκίνησες το ποστ σου με την πρόταση
Με καταλληλη εκπαιδευση λοιπον απο καταλληλους εκπαιδευτες, μπορουν ολα τα σκυλια(και τα Amstaff) να κανουν εκπαιδευση σωματοφυλακης
Εκεί διαφωνώ, δεν μπορούν να κάνουν όλα τα σκυλιά εκπαιδευση σωματοφυλακής, ο σκύλος που δεν έχει το ενστικτο της φύλαξης , μπορεί να γίνει επιθετικός πάρα πολύ ευκολα και ανεξέλεκτος γιατί θα είναι μπερδεμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα σκυλί δεν μπορεί να εκπαιδευτεί για ένα σωρό άλλα πράγματα. Το ότι δεν φυλάει δεν σημαινει ότι πρέπει ή να είναι ξάπλα σε ένα καναπέ η να δίνει μάχες με άλλους σκύλους.
Τι περίμενα να δω απο ένα video εκπαιδευσης σωματοφυλακης ? σίγουρα όχι το ερεθiστή με το μανίκi να παίζει με τον σκύλο και με το στικ να tον ανεβάζει . Ισως περίμενα να δω το εκπαιδευτή με στολή μέσα απο ρούχα να επιτίθεται στο αφεντικό του σκύλο και ο σκύλος να αντιδρά σε αυτή την επίθεση όπως και να σταματάει μετά απο εντολή του αφεντικού του. Αλλά πραγματικά πόσοι απο εμάς χρειάζονται αυτή την εκπαιδευση στην καθημαρινή τους ζωή ?
Και γιατί δεν σκεφτόμαστε ότι όταν μας λέει ο εκπαιδευτής να μην δουλέψουμε σωματοφυλακή τον σκύλο μας θα έχει κάποιο λόγο που διώχνει ένα πελάτη.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνουμε λοιπον οτι δεν τιθεται θεμα αποκλεισμου απο σοβαρους εκπαιδευτες της φυλης και περιθωριοποιησης τους στον καναπε ή για κυνομαχιες. Το ποσο καλο θα γινει ενα σκυλι σε αυτο για το οποιο θα εκπαιδευτει εξαρταται και απο το σκυλι, αλλα και απο τον εκπαιδευτη και την δουλεια που θα γινει πανω του. Αν ειναι γνώστης της φυλης και καλος στην δουλεια του, θα εχει καλα αποτελεσματα.

Η kasi εγραψε πιο πανω καποια πραγματα και δεν εχουμε λογο να μην τα πιστεψουμε. Και εγω εχω γνωρισει σκυλια που μετα απο καταλληλη εκπαιδευση εκαναν σωματοφυλακη, επειδη ομως το να το λεω εγω δεν θα ηταν και τοσο ''χειροπιαστο'' επελεξα να βαλω 2 βιντεο που δειχνουν το αυτονοητο: Οτι καποιοι εκπαιδευουν με επιτυχια. ''Οι αιτιες πολλες, το αποτελεσμα ενα!'' Αλλος εκπαιδευτης εχει τελειως διαφορετικη αποψη και προσεγγιση, και τελικα τελειως διαφορετικα αποτελεσματα...

Οι διαφορετικες προσεγγισεις τροπου εκπαιδευσης το αν ηταν φιλικος-θετικος προς τον σκυλο ο Αμερικανος εκπαιδευτης του βιντεο νομιζω δεν ειναι το θεμα μας εδω, αλλα ο προβληματισμος της ιδιοκτητριας απο την σταση και τις εκφρασεις του εκπαιδευτη για το 10 μηνων σκυλι της που το εχει σωστα κατευθυνει με αισθημα ευθυνης απο πολυ μικρη ηλικια σε εκπαιδευτη και σε σωστες δραστηριοτητες κοινωνικοποιηση-υπακοη, υπο τις οδηγιες του κλπ...

Προφανως μετα απο ολα αυτα οπως πολλοι υποστηριζουν, ισως πρεπει να απευθυνθει αλλου προκειμενου να συνεχισει την εκπαιδευση κατω απο αλλο πρισμα και διαφορετικη οπτικη απο την πλευρα του εκπαιδευτη...:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ICE, δεν θεωρώ ότι είμαι κάνας ειδικός αλλά ας δεχτώ ότι όλα τα σκυλιά μπορούν να κάνουν φύλαξη. Το ιδανικό δεν είναι να κάνει όμως το σκυλί αυτό που θέλει? Μου φαίνεται πολύ στρεσογόνο (?) να πιέζουμε ένα σκύλο να κάνει κάτι ενώ δεν θέλει ή δεν του βγαίνει φυσικά. Το πρώτο σκυλί στο βίντεο για μένα του έχουν αφήσει πολλά "σημάδια" απο την εκπαίδευση. Κάνει μπαμ όταν του πετάνε το πανάκι μπροστά του το πως αντιδράει αποφεύγοντας να το κοιτάξει. Ναι, η εκπαίδευση είχε ένα αποτέλεσμα αλλά με τι κόστος? Την διαφορά μεταξύ του πρώτου σκύλου και του δεύτερου το βλέπεις?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θελετε να συζητησετε τα 2 βιντεο; Συζητηστε τα, εγω ειπα και πιο πανω οτι εδω δεν ειναι το θεμα ο Αμερικανος εκπαιδευτης του βιντεο. Και εδω υπαρχουν και σε ολον τον κοσμο παρομοια παραδειγματα, οι εκπαιδευτικες πρακτικες το ξερουμε οτι διαφερουν και οι διαφορετικες ''σχολες'' εχουν τα επιχειρηματα τους, δεν το ανακαλυπτουμε τωρα σε αυτο το βιντεο! Μπορειτε να βρειτε ποιος ειναι ο εκπαιδευτης του βιντεο και να του στειλετε με mail τις ενστασεις σας και τα ερωτηματικα σας. Πειτε του οτι δεν κανει σωστα τη δουλεια του, πειτε του οτι θελετε! Εγω δεν θα μιλησω αντ΄αυτου...:cool:

Μια χαρα αν ξερει την δουλεια του ο εκπαιδευτης θα κατευθυνθει το σκυλι στην εκπαιδευση. Δηλαδη η Mucca στους 10 μηνες εδειξε οτι δεν της αρεσει η εκπαιδευση; Πως; Και ο εκπαιδευτης την εστειλε στον καναπε; Κι ολα αυτα λογω φυλης;

Οπως εγραψα και πιο πανω το ποσο καλο θα γινει τελικα εξαρταται απο διαφορους παραγοντες. Γενικα και πολυ δίπλα μας, οποιος θελει μπορει να ζητησει απο την kasi περισσοτερες πληροφοριες με πμ, μιας και ειναι φανερο απο την πλευρα της οτι δεν ειναι η ''κάψα'' της να πατρωνάρει ή να αβαντάρει προσωπικα και δημοσια καποιον εκπαιδευτη εδω.

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Συζήτησα για τη σωματοφυλακή γιατί ηταν κάτι που το συζητούσαμε καιρό και μου είχε πεί πώς θα φανεί μετά τους 15 μήνες αν κάνει ή όχι το σκυλί γι'αυτό!Δε μου το είχε αποκλείσει...τώρα 10 μηνών μου λέει δεν κάνει λόγω φυλής και όχι λόγο ατόμου και ηταν απόλυτος...γίνεται να μη προβληματιστώ και να μην μπερδευτώ?Για το ίδιο σκυλί μιλάμε....Σίγουρα θα πάρω δεύτερη και ίσως και πολλές ακόμα γνώμες μετά απο όλο αυτό...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ice συμφωνούμε σχεδον σε όλα !
Αυτό που ειπα εγώ απο την αρχή είναι ότι η ευθύνη του εκπαιδευτή ειναι όσο αφορα το κομμάτι του "ατυχήματος ' μιας και πρέπει να είναι υπευθυνος και να μπορεί να ελεγχει τον χώρο του χωρίς να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα. Δύο φορές υπευθυνος μιας και ειχε ακπαιδευση αυτόν το σκύλο άρα ήξερε και τα καλά του και τα κακά και θα έπρεπε να τα έχει προβλεψει.Τρίτο λάθος που βλεπω είναι ότι απόκλεισε αυτόν τον σκύλο αντι να βάλει κάποιους κανόνες στην παρουσία του εκεί ώστε να μπορεσει να συνεχιστει η κοινωνικοποιηση του με τα άλλα ζώα. Αλλά για το κομμάτι της σωματοφυλακής ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ίσως ξέρει τον σκύλο καλυτερα απο εμας (απο εμενα σίγουρα που δεν τον εχω δει ποτε) και μπορει να κρίνει κάποια πράγματα νωρίτερα απο τους 18-20 μήνες που θα τα έβλεπαν κάποιοι που δεν έχουν δουλεψει με αυτόν τον σκύλο.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
ice συμφωνούμε σχεδον σε όλα !
Αυτό που ειπα εγώ απο την αρχή είναι ότι η ευθύνη του εκπαιδευτή ειναι όσο αφορα το κομμάτι του "ατυχήματος ' μιας και πρέπει να είναι υπευθυνος και να μπορεί να ελεγχει τον χώρο του χωρίς να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα. Δύο φορές υπευθυνος μιας και ειχε ακπαιδευση αυτόν το σκύλο άρα ήξερε και τα καλά του και τα κακά και θα έπρεπε να τα έχει προβλεψει.Τρίτο λάθος που βλεπω είναι ότι απόκλεισε αυτόν τον σκύλο αντι να βάλει κάποιους κανόνες στην παρουσία του εκεί ώστε να μπορεσει να συνεχιστει η κοινωνικοποιηση του με τα άλλα ζώα. Αλλά για το κομμάτι της σωματοφυλακής ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ίσως ξέρει τον σκύλο καλυτερα απο εμας (απο εμενα σίγουρα που δεν τον εχω δει ποτε) και μπορει να κρίνει κάποια πράγματα νωρίτερα απο τους 18-20 μήνες που θα τα έβλεπαν κάποιοι που δεν έχουν δουλεψει με αυτόν τον σκύλο.
Μα δεν της μιλησε για το ατομο για τη φυλη της μιλησε...!!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Μα δεν της μιλησε για το ατομο για τη φυλη της μιλησε...!!!
Ακριβως !Και υπαρχουν πολλα παραδειγματα που δεν συμφωνουν με αυτη τη γενικευση.....

mareco
Δεν της είπε να μην ξαναπάνε για να κάνουν μαθήματα. Αυτά έχουν τελειώσει έτσι κι αλλιώς, προ καιρού μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος.

Να μην ξαναπάνε, γιατί το πάρκο είναι χώρος που πηγαίνουν πολλά σκυλιά, για να παίξουν και να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά και κατά κανόνα δεν δέχονται, σκυλιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ'αυτές τις συνθήκες και που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις.
Μα ΑΥΤΟ δεν μπορω να χωνεψω....Πως λες σε μια ιδιοκτητρια ενος σκυλου 10 μηνων που τον δουλευεις ΕΣΥ ''σταματηστε να ερχεστε στο παρκο....''Και δεν λεει οτι θα δουλεψουμε εντατικοτερα και εστιασμενα πλεον στο θεμα που σε απασχολει,για να εχουμε ενα καλυτερο αποτελεσμα.....
Γιατι κατι τετοιο καταλαβαινω ,πως δεν αρεσε στην κοπελα αυτο που εγινε με την σκυλα της ,αλλα και η αντιμετωπιση του εκπαιδευτη της.
Εκτος και δεν εχω καταλαβει κατι καλα.

Σημ.Δεν γνωριζω ουτε το παρκο ,ουτε τον εκπαιδευτη,ουτε την mucca .

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Σε αυτο συμφωνώ και εγώ, και αν έχουμε καταλάβει καλά είναι απαράδεκτο.
ουτε εγώ ξερω κανέναν απο τους τρεις.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Βρε greedy μου, ειλικρινά...δεν ξέρω πως να στο πω καλύτερα για να το καταλάβεις.
Η επίσκεψη στο πάρκο, δεν είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Είναι διασκεδαστικού. Κάτι σαν...πάρκο αναψυχής ας πούμε. Οποιος σκύλος πάει, πάει για να περνάει καλά. Οχι για να εκπαιδεύεται εκείνη την ώρα, ούτε να στρεσσάρεται, ούτε για να στρεσσάρει, να τραμπουκίζει και να τραμπουκίζεται. Τι σου φαίνεται παράξενο; Σε όσα σκυλιά, δεν ταιριάζουν σ'αυτό το προφίλ, είτε από πριν πάνε, στην τηλεφωνική ενημέρωση, είτε αφού πάνε για πρώτη φορά και δείξουν τέτοιο χαρακτήρα, είτε πηγαίνουν πολύ καιρό και ξαφνικά για οποιοδήποτε λόγο, δείξουν τέτοιο χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται η είσοδος. Πολύ απλά, γιατί ούτε αυτά περνάνε καλά, ούτε τα άλλα που βρίσκονται εκεί και δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι κανονισμός του πάρκου. Δεν είναι προσωπικό θέμα με την mucca πχ. Και το αν πρέπει να κάτσουν να δουλέψουν οι άνθρωποι του πάρκου, με το "πρόβλημα" της muccas, δεν έχει να κάνει με την απαγόρευσή της να πηγαίνει στο πάρκο. Είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Η οποία προφανώς δεν τους αφορά, αν έχουν ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα με την mucca και το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό να συνάδει, με το αν μπορεί τελικά, να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά ή όχι και πολύ περισσότερο εφόσον η Αργυρώ, δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει η κοπέλλα μαζί τους και πολύ καλά κάνει.

Δεν ξέρω τι περισσότερο να σου πω, όσον αφορά την λειτουργία του πάρκου, που να μην ξεφεύγει τελείως. Ευχαρίστως αν σου έχει μείνει απορία, να στην εξηγήσω με πμ, αν θέλεις.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σε οτι μου γραφεις συμφωνω,ξερω τι ειναι το παρκο και φανταζομαι τους κανονες λειτουργιας του.
Σαφως συμφωνω ενα σκυλακι που χαλαει την ηρεμια της ομαδας θα πρεπει να βγει ,ισως εκτος .\

Δεν εχεις καταλαβει ομως την ενσταση μου και απορω.Εσυ εισαι συνηθως μεσα στο μυαλο μου......

Αλλα για να μην χαλασουμε το θεμα σου στελνω πμ.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αυτα τα εγραψα γιατι και τα 3-4 αμσταφ που ξερω .... τα 2 εχουν κανει σωματοφυλακη το ενα που εγραψα, το αλλο ειναι του γιου του εκπαιδευτη μας...
Τα αλλα 2 δεν εχουν κανει, αλλα την φιλη μου δεν την πλησιαζεις ουτε για πλακα με δολο.. και την φορα που βαλαμε ενα 3ο φιλο να κανει οτι μπαινει απο την ταρατσα.. στο σπιτι εγινε ο κακος χαμος..
Το 4ο, ειναι κατα γενικη ομολογια του ιδιοκτητη πως εμπιστευεται τον σκυλο του πως θα τον προστατεψει αν χρειαστει..
:)

Στον ΙCE τα εχω πει και παλαιοτερα αυτα.. και πολυ θα ηθελα μια μερα αν γινει να γνωρισει τον σκυλο του φιλου μου.. ειναι παραδειγμα! και εσυ muccaκι να χαρεις!

το τι ειπωθηκε μεταξυ εκπαιδευτη και Μουκας.. δεν το σχολιασα καθολου και δεν με αφορα βασικα :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Το θέμα ειναι ότι όταν δε της γαυγισει το άλλο θηλυκό δε θα βγάλει επιθετικότητα ή τουλάχιστον δε το έχει κάνει ακόμα!

2. Με το λουρι εχουμε τον ελεγχο και δεν κανει καμια κινηση!

3. Αλλο η φυλη έχει ταμπεραμέντο κλπ και άλλο κάνει μόνο για καναπέ και κυνομαχιες...!

4. Σωματοφυλακη ας μη κάνει αλλα δεν ειναι μικρη για να πούμε αν μπορει να βγάλει κάποια φύλαξη μπροστά σε απειλή της οικογένειας;
Αργυρώ,

1. Θα μπορούσαμε να μιλάμε, επί του θέματος επί ώρες... δεν είναι το "αν δεν της γαυγίσει", αλλά το "αν δεν της γαυγίσει με συγκεκριμένο τρόπο"... δεν είναι όλα τα γαυγίσματα ίδια (όπως τα αντιλαμβάνονται τα σκυλιά), έστω κι αν εμείς τα θεωρούμε ίδια...

2. Αυτό είναι πολύ θετικό! Αλλά, ακόμα είναι κουταβίτσα και πρέπει να το έχεις υπόψη σου...

3. Εντάξει, για να το θέσω προσεκτικά... εσύ ζητάς έναν Ελληνα εκπαιδευτή, με κοινονικότητα, περίπου, "Αγγλοσάξονα" (politically correct, δηλαδή)... και δεν έχεις άδικο, εδώ που τα λέμε, αλλά είναι σπάνιο φαινόμενο...

Θα μπορούσε κάποιος να σου πει δηλαδή ότι (το τυπικό δείγμα) έχει υψηλό ταμπεραμέντο, είναι "αλοιφή" με τους ανθρώπους (και, κυρίως, με τους δικούς του - έως γελωτοποιός), αλλά έχει "θεματάκια" με τα υπόλοιπα σκυλιά, κυρίως του ίδιου φύλου...

Και εδώ που τα λέμε (και συγχώρεσέ με που χρησιμοποιώ πάντα αυτά τα παραδείγματα!), παρότι η φυλή του κούταβού μου δεν εκτράφηκε για κυνομαχίες (είχε σημαντικότερη εργασία - αλλά, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος)... μπορεί άνετα να περιγραφτεί (επίσης) έτσι, από ένα εκπαιδευτή που είναι λιγάκι "brutal": Είναι για καναπέ και για κυνομαχίες... και όχι μόνο... τα έχω ακούσει κι εγώ αυτά... έχω ακούσει πολλά "μαργαριτάρια", αλλά δεν το κάνω θέμα...

4. Ναι, είναι μικρή... πολύ μικρή ακόμα!
Εσένα πρέπει να σου εντυπωθεί μόνο το εξής: Κάθε σκύλος (και, ιδίως, σκύλα - και, μάλιστα, φυλής με ισχυρό ταμπεραμέντο - όπως η δική σου) που "σέβεται τον εαυτό του"... δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθεί πως η οικογένειά του είναι σε κίνδυνο... και να μην (προσπαθήσει, τουλάχιστον να) κάνει την κίνηση να τους υπερασπιστεί!

1. ...Παιδιά μιλάμε για ενα κουτάβι 10 μηνών.. πώς γίνεται να ξέρουμε τι θα κάνει σε λίγους μήνες αφου ακόμα διαμορφώνεται?!

2. Τα έγραψα όλα αυτά όχι γιατί με προβληματίζει τόσο το κουτάβι μου όσο για τα λεγόμενα του εκπαιδευτή μας που τόσο καιρό είμασταν μια χαρά και τώρα ξαφνικά αφήνει ελεύθερο το σκύλο ενώ βλέπει την άλλη σκύλα να γαυγίζει εχθρικά... και μας λέει ξαφνικά οτι το σκυλί είναι επιθετικό...

3. ...δηλαδή πόσοι απο εσάς που έχετε άλλες φυλές με αντίστοιχο ταμπεραμέντο οταν ηταν 10 μηνών δεν είχατε θέμα με άτομα του ίδιου φύλου ειδικά αν ηταν μη φιλικά πρός το δικό σας?

4. ...δε περιμένω να έχει το χαρακτήρα ενός λαμπ ή ενός πάγκ...

5. αλλά ξαφνικά χωρίς να δούμε όλα τα δεδομένα να πούμε οτι φταίει η φυλή και είναι κ@λόσκυλα...
1. Δεν το ξέρουμε με σαφήνεια... αλλά, πίστεψέ με, κάτι "βλέπουμε" (οι επαγγελματίες, εννοείται)... είναι οι λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις!

2. Με σαφήνεια σου λέω ότι έκανε λάθος... και διόρθωσε το λάθος του, με άλλο ένα λάθος...
Ομως, όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη...

3. Παρών!!!
Και, μάλιστα, όχι μόνο του ιδίου φύλου... και (σημαντική διαφοροποίηση!) όχι πάντα του ιδίου φύλου...

4. Μην ορκίζεσαι... κρύβε λόγια... θα σας γράψω σε άλλο θέμα (ενοχλήσεις στη βόλτα) ακριβώς πάνω σ' αυτό...

5. Σε παραπέμπω και πάλι, στον ...Αγγλοσάξωνα επαγγελματία!

...Σκέφτεστε να απευθυνθείτε σε κάποιον άλλον για ιδιαίτερα μαθήματα ΒΥ ή κ άλλο ένα course από ομαδικά;
Η φίλη μου η Νατάσσα, με την "τετράγωνη" λογική! Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ...

1. Μου έλεγε οτι είναι κυριαρχική και οτι αυτό είναι κάτι που μπορούν να της το κόψουν μόνο τα άλλα σκυλιά...

2. ...Εμπειρία έχει μεγάλη ναι και γι'αυτό τον διαλέξαμε αλλά έχει και το αλάθητο?

3. ...Γιατί την άφησε ελεύθερη ενώ έβλεπε οτι είχε κεντράρει την άλλη που γαύγιζε?
Δεν πρέπει ο εκπαιδευτής να τα βλέπει αυτα?
1. Αν και δεν μου πέφτει λόγος... απλά, επειδή έχω δει "αυτά τα έργα", λίγο νωρίτερα από σένα...
Διαφωνώ, εν μέρει: Τις διορθώσεις και την κακή συμπεριφορά προσέγγισης, ναι, μπορούν να την "διορθώσουν" τα άλλα (κυρίως, ενήλικα) σκυλιά, αλλά όχι μόνο αυτά! Κυρίως, μπορείς να την διορθώσει ο άνθρωπος (ιδιοκτήτης και επαγγελματίας), με το σύστημα, τη μέθοδο και την επιμονή - υπομονή...

Ομως, να μπορέσει κάποιος (είτε σκύλος, είτε άνθρωπος) να "κόψει" την κυριαρχική συμπεριφορά, είναι (σχεδόν) αδύνατον... εκτός αν "σπάσει" το σκύλο... γιατί η "κυριαρχικότητα" δεν είναι συμπεριφορά... είναι γονίδια, είναι ταμπεραμέντο...

2. Κανείς δεν έχει το "αλάθητο"... μόνο ο Πάπας!
Ακόμα και αυτούς που εμπιστευόμαστε - σεβόμαστε απόλυτα, πρέπει να τους "τσεκάρουμε"... πρέπει να τους αμφισβητούμε, μέχρι του σημείου που, είτε θα καταλάβουμε ότι είναι σωστοί (σε συγκεκριμένο θέμα), είτε θα διαπιστώσουμε ότι είναι λάθος...

3. Το "γιατί", δεν το ξέρω... το ότι αυτά πρέπει να τα βλέπει εκ των προτέρων, συμφωνώ...

Αργυρω καλωσηρθες στο "κλαμπ των επικινδυνων φυλων"...
ηρεμησε... η Μουκα ειναι μια χαρα σκυλα... αυτο που εχει περισσοτερο απο τα αλλα σκυλια ειναι οτι ο διακοπτης πεφτει πολυ πιο ευκολα στην προκληση και παιζει πολυ πιο "δυνατα". Απολυτα φυσιολογικο και θεμιτο για τη φυλη της.
Καταλαβαινω πως νιωθεις... μη χαλιεσαι.
Συμβουλευσου και αλλους εκπαιδευτες.
Ούτε μιά τελεία δεν θα μπορούσα να αλλάξω...
"Δικός μου" άνθρωπος, η Αμαλία!!!

...καταρχάς ο ίδιος ο εκπαιδευτής μας έλεγε τόσο καιρό οτι αν δε φτάσει 15 μηνών δε μπορεί να πεί για το αν κάνει για φύλαξη ή όχι...
Εχω, όμως, μιά έντονη απορία, Αργυρώ:
Γιατί τέτοια "εμμονή" με το θέμα της φύλαξης?
Γιατί τόσες συζητήσεις επί του θέματος?
Ποιές είναι (ή, ήταν) οι προσδοκίες σου?

1. ...Για εγκυκλοπεδικούς λόγους καθαρά υπάρχουν "πιτ" που κάνουν ιπο..δε λέω οτι είναι το ίδιο καλά με ενα μάλι...αλλά υπάρχουν...

2. ...και σίγουρα δε θα μείνω στην μια άποψη γιατί ουδείς αλάνθαστος...

3. ...Δηλαδή αλλάζω το σκυλί αν δε το θεωρώ "κυνομάχο" αλλά απλά πολύ κυριαρχικό θηλυκό?!
1. Και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, καθαρά, ξαναλέω αυτό που έχει γραφτεί πολλές φορές: Σε μιά φυλή, μιλάμε πάντα για το τυπικό δείγμα... δηλαδή, αυτό που πέφτει μέσα στο κεντρικό 80% της στατιστικής καμπύλης Gauss...

2. Συμφωνώ μαζί σου, αλλά πρόσεξε αυτό που έλεγε ο Clint Eastwood: Ο κάθε ένας, έχει από μία... άποψη!

3. Τόχω ξαναγράψει:
Στο εκτροφείο του Casper, όταν μας έβγαλαν και τις θηλυκιές, για να δούμε και να συγκρίνουμε...
Κάποιες ήταν ok με τις υπόλοιπες... κάποιες είχαν ισχυρότερα "likes και dislikes" μεταξύ τους...

Ωσπου βγήκε εκείνη η μία σκύλα... με το βλέμμα του "τρελλού"... και με την μακριά - ανεξίτηλη ουλή, από την ωμοπλάτη, μέχρι το ισχύο...
Και, δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε!!! Ολες!!! Μα όλες οι υπόλοιπες σκύλες (περίπου 15)... άρχισαν να πέφτουν (λυσσασμένες) στα κάγκελα και στα διαχωριστικά!!! Για να τα σπάσουν και να βγουν, να τη σκοτώσουν επί τόπου!!! Και, ξέρεις κάτι? Η σκύλα εκείνη, ανιδρούσε με τον ίδιο τρόπο: Να ορμήσει τις φάει όλες!!! Και, δυστυχώς (για μένα, τουλάχιστον) ήταν η πιο όμορφη απ' όλες...
Αυτή ήταν, "απλά", πολύ κυριαρχικό θηλυκό!!!

...Μας είπε με απλά λόγια το τι συνέβει με τον εκπαιδευτή της και το τι της είπε για τη σκύλα της...

...Η σκύλα σου μια χαρά μου ακούγεται, απλά θέλει δουλειά...
Απλά, θέλει δουλειά...

...Τι σχεση εχουν οι κυνομαχιες με την εκπαιδευση την οποια εσυ επιθυμεις να δωσεις στην σκυλα σου;
Γιάννη, όσο "εισέρχομαι" στο χώρο του "σκύλου", τόσο περισσότερο προβληματίζομαι...
Σε παραπέμπω κι εσένα, σε αυτό που έγραψα προηγουμένως στην Αργυρώ: Ψάχνουμε για τον "Αγγλοσάξονα" εκπαιδευτή...

...Να μην ξαναπάνε, γιατί το πάρκο είναι χώρος που πηγαίνουν πολλά σκυλιά, για να παίξουν και να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά και κατά κανόνα δεν δέχονται, σκυλιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ'αυτές τις συνθήκες και που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις...
Αυτό είναι σωστό και δεν πρέπει να απογοητεύει την Αργυρώ...

Είναι κάτι που (ας πούμε) εγώ έχω αποδεχτεί μέσα μου, από τότε που ο Casper έγινε 3 μηνών...
Παρότι και για μένα ήταν "πολιτισμικό σοκ", μιάς και η Μόκα μου, αλλά και η Νίνα μου προγενέστερα, ήταν σα να μην υπάρχουν σε συγκεντρώσεις σκύλων...

...Πως λες σε μια ιδιοκτητρια ενος σκυλου 10 μηνων που τον δουλευεις ΕΣΥ ''σταματηστε να ερχεστε στο παρκο... ''Και δεν λεει οτι θα δουλεψουμε εντατικοτερα και εστιασμενα πλεον στο θεμα που σε απασχολει,για να εχουμε ενα καλυτερο αποτελεσμα...
Εδώ που τα λέμε...
Ερχεται μιά στιγμή, που ο σκύλος σου θα δείξει το "κάτι παραπάνω"... και, τότε, θα συνειδητοποιήσεις ότι...
η φυλή "σου" (και καμμιά 60αριά ακόμα φυλές - τουλάχιστον!!! - όπως λένε οι "γραφές") δεν είναι κατάλληλη για doggie parks...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Γιάννη, όσο "εισέρχομαι" στο χώρο του "σκύλου", τόσο περισσότερο προβληματίζομαι...
Σε παραπέμπω κι εσένα, σε αυτό που έγραψα προηγουμένως στην Αργυρώ: Ψάχνουμε για τον "Αγγλοσάξονα" εκπαιδευτή...
Ώς άλλοι ''Διογένηδες'', με τα λυχνάρια...:cool:

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Νομίζω ότι με τις 16 μας σελίδες κάναμε το θέμα της Αργυρώς μεγαλύτερο από αυτό που είναι, κουβέντα στην κουβέντα (οπότε ας το μεγαλώσω κι εγώ λίγο :)).
Η σκύλα σου ίσως είναι dog agressive (είτε λόγω φυλής, είτε λόγω χαρακτήρα, είτε και για τα δύο), οπότε αυτό θα πρέπει να το έχεις στο νου σου από εδώ και στο εξής, δεν είναι πάντως και κανένα μεγάλο πρόβλημα, ούτε ο πρώτος σκύλος είναι ούτε ο τελευταίος.
Αν κατάλαβα καλά αυτό που σε πείραξε πιο πολύ ήταν ο αφορισμός του εκπαιδευτή σας προς την φυλή γενικότερα ότι δεν κάνει για φύλαξη (αν και εσύ κάπου ανέφερς ότι θέλεις απλά να γαυγίζει αν πάει κανείς να μπει, που αυτό δεν έχει σχέση με φύλαξη). Επειδή δεν ξέρω τον εκπαιδευτή σου και φυσικά δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του, μήπως θα ήταν σωφρονέστερο αντί να υποθέτουμε πώς το είπε, γιατί το είπε, τί εννοουσε κλπ επί 16 σελίδες, απλά να συζητούσες μαζί του το θέμα αυτό?
Το να πας σε άλλον εκπαιδευτή δεν είναι κακό, δεν είναι όμως δίκαιο να μιλήσεις πρώτα μαζί του, μιας και είναι ήδη εκείνος που έχει εκπαιδεύσει τη σκύλα σου? Και (χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς εσένα, νομίζω πολλοί έχουμε την τάση αυτή), το να ψάχνουμε να βρούμε αυτόν που θα μας πει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, δεν είναι πάντα το ενδεδειγμένο. Στην τελική, ένας νέος εκπαιδευτής, θα έχει στο πίσω (ή εμπρός) μέρος του μυαλού του και τα χρήματα που θα πάρει και ενδεχομένως λειτουργεί διαφορετικά από αυτόν που ήδη έχει πάρει χρήματα από εσάς. Νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσεις μαζί του πρώτα και μετά να πράξεις. Ξέρει το σκύλο σου καλά, μην το ξεχνάς αυτό, οπότε καλύτερα να τον ρωτήσεις γιατί είπε αυτό που είπε. Αν κάποιο σκυλί για να βγάλει φύλαξη, θέλει πολύ πίεση, τότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο, δεν σημαίνει φυσικά αυτό ότι το δικό σου το σκυλί ανήκει σε αυτή την κατηγορία, θεωρητικά λόγω φυλής ξεκινάς με μειονέκτημα, χωρίς όμως αυτό να είναι θέσφατο, οπότε μίλα μαζί του, δεν χάνεις τίποτα. Γνώμη μου πάντα.
Α, και κάτι άλλο: Διαφωνώ με αυτούς που λένε, ότι οποιοσδήποτε σκύλος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το αφεντικό του αν νοιώσει ότι κινδυνεύει. Πέρα από το ότι το "θα προσπαθήσει" χρήζει ερμηνείας (τι θα κάνει δηλ. θα γαυγίσει, θα αγριοκοιτάξει, θα επιτεθεί για να δαγκώσει, θα κάνει πίσω στο πρώτο μπου κλπ) και ίσως να μην είναι αρκετό, νομίζω ότι εξαρτάται από το σκύλο, θεωρώ πιθανό κάποιος σκύλος να φοβηθεί και να μην αντιδράσει ή ακόμα και να κρυφτεί ή να φύγει. Ακούγεται ρομαντικό και θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο σκυλάκος μας θα μας υπερασπιστεί με τη ζωή του αν χρειαστεί, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα πάντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο σκύλος μας δεν μας αγαπάει. Δεν είναι αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε σκύλος θα φυλάξει όταν χρειαστεί πραγματικά, το αντίθετο θα έλεγα.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97