Το τέλος της "αθωότητας" ή προκατάληψη?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να πω κι εγώ μια φορά ότι...δεν θα άλλαζα λέξη, από το ποστ του mariosn.
Συμφωνώ μέχρι τελευταίας τελείας.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να πω κι εγώ μια φορά ότι...δεν θα άλλαζα λέξη, από το ποστ του mariosn.
Συμφωνώ μέχρι τελευταίας τελείας.
Μάθαμε, επίσης, ότι ο αγαπητός mariosn διαφωνεί, εν πολλοίς και με το δικό μου "ρομαντισμό" (τεκμηριωμένο από εκατοντάδες παραδείγματα - που δεν είναι της παρούσης, λόγω της ζέστης κυρίως)... για το οποιοδήποτε σκυλάκι που θα (προσπαθήσει - όπως μπορεί - να) υπερασπιστεί την οικογένειά του...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Γιάννη μου sorry, αλλά κι εγώ διαφωνώ μ'αυτόν τον ρομαντισμό σου :rolleyes:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιάννη μου sorry, αλλά κι εγώ διαφωνώ μ'αυτόν τον ρομαντισμό σου :rolleyes:
Κυρίως, γι' αυτό το έγραψα...:cool::)

Υπόσχομαι, κάποια μέρα και ίσως σε άλλο topic, να παραθέσω αρκετά παραδείγματα... για του λόγου το αληθές.:)

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Η αναφορα παραδειγματων εκατερωθεν μπορει να οδηγησει σε συμπερασματα που ενισχυουν και τις δυο προαναφερθεισες εκδοχες. Μη σε ανησυχει τιποτα, κοινωνικοποιησε το σκυλι σου οσο μπορεις, δουλευε συνεχεια μαζι του, παρε και τη γνωμη και αλλου εκπαιδευτη και με το περασμα καποιων κομβικων ηλικιακων σημειων ολα θα πανε καλα, αυτες οι περιπτωσεις δε θελουν μονο τροπο θελουν και κοπο

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Α, και κάτι άλλο: Διαφωνώ με αυτούς που λένε, ότι οποιοσδήποτε σκύλος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το αφεντικό του αν νοιώσει ότι κινδυνεύει. Πέρα από το ότι το "θα προσπαθήσει" χρήζει ερμηνείας (τι θα κάνει δηλ. θα γαυγίσει, θα αγριοκοιτάξει, θα επιτεθεί για να δαγκώσει, θα κάνει πίσω στο πρώτο μπου κλπ) και ίσως να μην είναι αρκετό, νομίζω ότι εξαρτάται από το σκύλο, θεωρώ πιθανό κάποιος σκύλος να φοβηθεί και να μην αντιδράσει ή ακόμα και να κρυφτεί ή να φύγει. Ακούγεται ρομαντικό και θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο σκυλάκος μας θα μας υπερασπιστεί με τη ζωή του αν χρειαστεί, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα πάντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο σκύλος μας δεν μας αγαπάει. Δεν είναι αυτονόητο ότι ο οποιοσδήποτε σκύλος θα φυλάξει όταν χρειαστεί πραγματικά, το αντίθετο θα έλεγα.
+10000

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Μάθαμε, επίσης, ότι ο αγαπητός mariosn διαφωνεί, εν πολλοίς και με το δικό μου "ρομαντισμό" (τεκμηριωμένο από εκατοντάδες παραδείγματα
Φαντάζομαι κ. Γιάννη ότι δεν θεωρείτε ατόπημα το ότι διαφωνώ μαζί σας, η ευγένεια που δείχνουν τα γραπτά σας δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ κάτι τέτοιο (απλά αναρωτιέμαι προς τι η διαπίστωση περί της διαφωνίας μου με τα λεγόμενά σας). Όσο για τα παραδείγματα που "τεκμηριώνουν" την άποψή σας, πέρα από το γεγονός ότι τα παραδείγματα ενισχύουν μεν, δεν τεκμηριώνουν δε, υπάρχουν σίγουρα και παραδείγματα που ενισχύουν την αντίθετη άποψη, οπότε έτσι μάλλον δεν θα βρούμε άκρη. Ωστόσο, επειδή ο λόγος σας είναι συνήθως απολαυστικός, θα μου άρεσε να διάβαζα τις ιστορίες που έχετε να παραθέσετε (και είμαι σίγουρος ότι θα ενισχύσουν τον ρομαντισμό μας)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φαντάζομαι κ. Γιάννη ότι δεν θεωρείτε ατόπημα το ότι διαφωνώ μαζί σας, η ευγένεια που δείχνουν τα γραπτά σας δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ κάτι τέτοιο (απλά αναρωτιέμαι προς τι η διαπίστωση περί της διαφωνίας μου με τα λεγόμενά σας)...
Σαφώς και δεν το θεωρώ "ατόπημα"!!! πιο πολύ το έγραψα για να πειράξω τη mareco...

Απλά, ρε παιδί μου, μου γκρεμίζεις τις ρομαντικές διαθέσεις που με πιάνουν κατά καιρούς (συχνά, δηλαδή!)...

Ναι, έχεις δίκιο και θα ανοίξω ένα τέτοιο θέμα, μετά τη ραστώνη του καλοκαιριού...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ναι, έχεις δίκιο και θα ανοίξω ένα τέτοιο θέμα, μετά τη ραστώνη του καλοκαιριού...
Ποιός περιμένει μέχρι "μετά"?!?
Τώρα θέλουμε!!! :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ποιός περιμένει μέχρι "μετά"?!?
Τώρα θέλουμε!!! :D
"Τώρα"... δηλαδή, από αύριο και για 2-3 μέρες...
Δεν θα κάνουμε θεωρία, αλλά πρακτική...
Θα είμαστε με τον Casper στα βουνά της Ρούμελης... για να μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει χωριό, κοπάδια και (ελπίζω όχι) τσοπανόσκυλα...

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
52
45
Αθηνα..Δυστυχως.
"Τώρα"... δηλαδή, από αύριο και για 2-3 μέρες...
Δεν θα κάνουμε θεωρία, αλλά πρακτική...
Θα είμαστε με τον Casper στα βουνά της Ρούμελης... για να μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει χωριό, κοπάδια και (ελπίζω όχι) τσοπανόσκυλα...
Μη ξεχασετε τη φωτογραφικη σας μηχανη.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Η αναφορα παραδειγματων εκατερωθεν μπορει να οδηγησει σε συμπερασματα που ενισχυουν και τις δυο προαναφερθεισες εκδοχες. Μη σε ανησυχει τιποτα, κοινωνικοποιησε το σκυλι σου οσο μπορεις, δουλευε συνεχεια μαζι του, παρε και τη γνωμη και αλλου εκπαιδευτη και με το περασμα καποιων κομβικων ηλικιακων σημειων ολα θα πανε καλα, αυτες οι περιπτωσεις δε θελουν μονο τροπο θελουν και κοπο
Ευχαριστώ...!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97