Το σκυλόπαρκο στο Καλαμποκιστάν

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ευχαριστούμε για το ποστ Σάρα!!:)

Για κάτι τέτοιους λόγους δεν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα.... Εδώ, δεν ξέρουμε πού να πρωτοπάμε στην καθημερινή μας έξοδο με τη μικρή (δάσος, ποτάμι, λιβάδι, ..συνδυασμός;; κ όλα δίπλα μας) κ στο Γαλάτσι, πρέπει να περπατήσω μισή ώρα για να βρω μέρος για να κάνει τις ανάγκες της η μικρή (για να παίξουμε πρέπει να πάμε στο άλσος Βεΐκου (καθημερινές) -3 τέταρτα με τα πόδια).

Στενοχωριέμαι που θα φύγω από Γερμανία.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
μακάρι να γινόταν...
Τέσπα, θα κοιτάξουμε στην Ελλάδα για αρχή να κάνουμε υπομονή, μέχρι να αποκτήσουμε ένα 'φυσιολογικό' (για εμένα) σπίτι (με τον κήπο του κλπ).
1,5 χρόνο έμαθα εδώ πολλά πράγματα κ το μόνο μη φυσιολογικό για εμένα, πια (απλά επιβεβαιώθηκα δηλ. γιατί ποτέ δεν ήμουν ευτυχισμένη στο διαμέρισμα. Γι' αυτό χαιρόμουν κάθε φορά που επισκεπτόμουν τους γονείς μου -που ζουν κοντά σε δάσος στο Αγρίνιο κ έχουν μεγάλη άπλα), είναι να ζεις σαν σαρδέλα μέσα σε κονσέρβα. Κ αυτό είναι το πρώτο που θα αλλάξει στον νέο κύκλο ζωής μας.

(τα άλλα που έμαθα/βίωσα κ κάποια από αυτά υιοθέτησα κιόλας σχετίζονται με το περιβάλλον, ανακύκλωση κ συμπεριφορές/παιδεία κοινωνικού χαρακτήρα)

Άντε, καλή μας αρχή :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
(τα άλλα που έμαθα/βίωσα κ κάποια από αυτά υιοθέτησα κιόλας σχετίζονται με το περιβάλλον, ανακύκλωση κ συμπεριφορές/παιδεία κοινωνικού χαρακτήρα)
αυτά είναι ίσως και τα πιο σημαντικά γιατί ένα σπίτι ,φυσιολογικό όπως το περιγράφεις το βρίσκεις....(όχι οτι είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο αλλά μπορείς να βρείς) κοινωνία όμως που να έχει τέτοιου είδους προσανατολισμό και με τις αντίστοιχες συμπεριφορές και πολιτικές????

τεσπα πολύ καλή αρχή εύχομαι και απο μένα καλή δύναμη:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, η άπλα και η εξοχή είναι πολύ σημαντικά. Γι' αυτό απεχθάνομαι πόλεις όπως π.χ. η Νέα Υόρκη που άλλοι την λατρεύουν. Για μένα η φρίκη έχει ένα νέο όνομα. Ένας συνάδελφος πέρσυ βρήκε δουλειά στη Νέα Υόρκη και ήταν ενθουσιασμένος που θα έφευγε από το Καλαμποκιστάν. Τον ρώτησα αν σκέφτηκε τι θα κάνει το αυτοκίνητό του και μου είπε ότι αυτό όντως αποτελεί πρόβλημα. Με ΤΙΠΟΤΑ δε θα μπορούσα να ζήσω σ' εκείνο το μέρος!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Ναι, η άπλα και η εξοχή είναι πολύ σημαντικά. Γι' αυτό απεχθάνομαι πόλεις όπως π.χ. η Νέα Υόρκη που άλλοι την λατρεύουν. Για μένα η φρίκη έχει ένα νέο όνομα. Ένας συνάδελφος πέρσυ βρήκε δουλειά στη Νέα Υόρκη και ήταν ενθουσιασμένος που θα έφευγε από το Καλαμποκιστάν. Τον ρώτησα αν σκέφτηκε τι θα κάνει το αυτοκίνητό του και μου είπε ότι αυτό όντως αποτελεί πρόβλημα. Με ΤΙΠΟΤΑ δε θα μπορούσα να ζήσω σ' εκείνο το μέρος!!
ΓΙΑΤΙ? αυτες στο sex and the city μια χαρα περνανε:eek:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάντως έχουν και τα καλά τους οι μεγάλες πόλεις και δεν αγαπούν κι όλοι τα καλαμπόκια.:D:D:D:D:D Προσωπικά δε μ' ενοχλούν ιδιαίτερα αφού στη σημερινή εποχή έχουμε τα μέσα να επικοινωνούμε με όλους και όλα. Αν θέλω π.χ. τεράστια πόλη πάω στο Σικάγο, βλαστημάω για λίγες ώρες λόγω κίνησης και έλλειψης πάρκιγκ και γυρνάω πίσω στα καλαμπόκια.

Βέβαια τα καλαμπόκια έχουν και τα άσχημά τους, π.χ. αν είναι ατέλειωτα και το μόνο που τα χωρίζει από άλλα καλαμπόκια είναι επαρχιακοί ημι-κακοτράχαλοι δρόμοι αριθμημένοι και χωρίς όνομα. Ή άμα χάνεται το GPS του αυτοκινήτου διότι το μπέρδεψαν τα καλαμπόκια, πράγμα όμως που συμβαίνει σπάνια και σίγουρα λιγότερο συχνά από το μπέρδεμα που παθαίνει στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο λόγω των ουρανοξυστών. Άντε κι άμα μου ξεφύγει καμιά φορά το Μουφ και το κυνηγάω στο Λαβύρινθο των καλαμποκιών.:eek::eek::eek::eek::eek: Νομίζω είχα αναφέρει κάποτε ότι αισθάνομαι λίγο σαν τον Κάρυ Γκραντ στην ταινία του Χίτσκοκ North by Northwest (Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων) και να 'το και το στιγμιότυπο, όπου αντί για το αεροπλάνο με τους κακούς να κυνηγάει εμένα είμαι εγώ που μπερδεύομαι κυνηγώντας το Μουφ που ούτε που ξέρω πού βρίσκει την άνεση να τρέχει ανάμεσα στα καλαμπόκια σαν το μουρλό:

[video=youtube;M5D1aeNB2Bc]http://www.youtube.com/watch?v=M5D1aeNB2Bc&feature=related[/video]

Last edited by a moderator:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σήμερα που είχε λιακάδα έβγαλα το Μουφ βόλτα στο σκυλόπαρκο, όπου σήμερα λυμαίνονταν οι ..... κοκκινολαίμηδες ΒΥΒ, ενταύθα!!!!!:eek::eek::shock::shock::eek::eek: Ήτανε λοιπόν τρία μεσοδυτικά φρικιά, δυο από τα οποία ήταν παντρεμένα μεταξύ τους και ένα που ήταν αδερφός του θηλυκού αυτών. Είχανε μαζί και τα σκυλιά τους, αλλά υπήρξε πρόβλημα: το ένα ήτανε doberman, αλλά πολύ μαλακό και πράο και του έκανε συνεχώς επίθεση το τσιουάουα των φρικιών!!!!! Το πρόβλημα το λύσανε βάζοντας το τσιουάουα στον περιφραγμένο χώρο για τα μικρά σκυλιά, ώστε να παίξει ήσυχο το ντόμπερμαν με την πιτμπουλίνα τους, που ήταν σημειωτέον σε οίστρο, και τα άλλα σκυλιά.

Έχει μπει λοιπόν η άνοιξη και το Μουφ έχει κάψες πολλές. Βουτάει λοιπόν την πιτμπουλίνα και την καβαλάει και μάλιστα ήταν αδύνατο να τους χωρίσεις διότι....της άρεσε της πιτμπουλίνας!!:shock::shock::eek::eek: Ουρλιάζει λοιπόν το θηλυκό φρικιό ότι το Μουφ ετοιμάζεται να βγάλει Αυστραλέζους πιτμπουλοαπογόνους!! Της εξήγησα ότι αυτό είναι μάλλον αδύνατο, εκεί αυτή! "Είσαστε σίγουρη ότι είναι στειρωμένος? Τον ψάξατε?" "Ναι, βρε χρυσή μου", να της λέω, ψάξτον κι εσύ αν θέλεις. Και να ακούσω τώρα τα εξής κουφά:

1) Μα αφού αυτή έχει ακούσει ότι τα στειρωμένα αρσενικά ΜΟΝΟΝ αρσενικά μπορούν να καβαλήσουν για λόγους domination, ΠΩΣ είναι δυνατόν να καβαλάνε και θηλυκά?:confused::eek::eek: Της εξηγήσανε οι θαμώνες ότι μαλακίζεται, εκεί αυτή.

2) Μας είπε ότι ετοιμάζεται να βρει πιτμπούλαρο για την πιτμπουλίνα της που ΗΔΗ της έχει κάνει ένα σωρό πιτμπουλάκια και τώρα ετοιμάζεται να βρει και νύφη για το ντόμπερμαν!!:mad::mad::mad::mad::mad:

3) Εν κατακλείδι, μας εξήγησε ότι μόλις της πέθανε από ευθανασία και ένα 15χρονο λαμπραντόρ που ζευγάρωνε αβέρτα, μόνο που το καημένο είχε δυσπλασία και τα 'φαγε τα ψωμιά του, οπότε το καθάρισε να τελειώνει!!:mad::mad::mad::mad::mad: Τη ρώτησα αν του έκανε εγχείριση δυσπλασίας και με κοίταξε λες και κατέβηκα από τον Άρη!! Μου εξήγησε δε, λες και είχα IQ υπό του μηδενός, ότι αυτά δε γίνονται διότι κοστίζουν και στο τέλος-τέλος σιγά τώρα, πολύ έζησε ο σκύλος! Το ότι τον ζευγάρωνε ενώ ήξερε χρόνια (διότι φαινότανε, λέει) ότι είχε δυσπλασία το πέρασε το ζώον το όρθιον και δίπουν στο ντούκου!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Της είπα ειρωνικά "φαντάζομαι δεν έχετε άδεια εκτροφείου, έτσι?" και σηκώθηκα και έφυγα μετά του Μουφ διότι να σας πω ήτανε και τρομακτικά στη φάτσα φρικοειδή, απ' αυτά τα αμερικάνικα σκουπίδια που λένε και οι ντόπιοι ιθαγενείς!!!!!

Με ανακάτεψε απογευματιάτικα η κότα!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ξέχασα και το σπουδαιότερο που μου είπανε και που το θυμήθηκα τώρα που έκανα μπάνιο στο Μουφ: Η τύπισσα-φρικιό δήλωσε ότι το Μουφ βρωμίστηκε πολύ παίζοντας με τις λάσπες και θα πρέπει να το πάω στο πλυντήριο σκύλων (ΝΑΙ, αυτό που συζητάγαμε τις προάλλες εδώ) που το έχει ένας φίλος τους που διαθέτει και αυτόματα πλυντήρια αυτοκινήτων!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Το πλύσιμο κάνει 2 δολλάρια! Όταν τους είπα ότι το Μουφ πλένεται με ειδικό σαμπουάν αντιαλλεργικό μου είπαν ότι έλα σιγά τώρα, μωρέ, έχει δυο διαφορετικά σαμπουάν με δυο διαφορετικές μυρωδιές το μηχάνημα!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Κρέμα μαλλιών όμως δεν έβαζε!!!! :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Είναι δε πολύ κουλάτο μηχάνημα, λέει, διότι μοιάζει με το τεράστιο πλυντήριο των πιάτων των εστιατορείων, για βαρέων βαρών πράμα τώρα μιλάμε!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Βεβαίως, κατ' αυτούς, εκείνα τα αχάριστα τα σκυλιά το φοβούνται και δεν το θέλουνε, άκου κει πράματα τώρα!!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
:eek::eek::eek: Τι να πει κανείς.... Μιλάμε για τον ορισμό της αναισθησίας και της απανθρωπίας!!! Άκου εκεί το πήγαν για ευθανασία το σκυλάκι αφού το διαλύσαν στην αναπαραγωγή... και με δυσπλασία κίολας....:mad:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
χαχαχαχα!σαρα τα λες τελεια!για κλαματα ειναι η φαση ,αλλα την κανεις για γελια!!!!υπεροχη!!!!αλλα ρε παιδια αυτο το παρκο.....δλδ....που ζουμε????
εγω λεω να κανουμε ντου,και οτι ακαθαρσια μαζευουμε να πηγαινουμε να την πεταμε εξω απο τα γραφεια των καλοφαγαδων που μας κυβερνουν!μην σας πω κ μεσα στα γραφεια καλυτερα...να τους βαλουμε να τα φανε θα ηταν τραβηγμενο?για πρωινο ας πουμε,να παει καλα κ η μερα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το έχουμε ξαναπεί: δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Άλλοι ταλαιπωρούν τα σκυλιά τους σαν τα "λευκά σκουπίδια" του πάρκου (ντόπιος ιθαγενής χαρακτηρισμός, κυρίως εξαθλιωμένων -όχι από λεφτά αλλά από παντελή ένταξη στην ανθρώπινη κοινωνία- μεσοδυτικών) και άλλοι τα τρέχουνε στα γαλλικά και το μπαλέτο, όπως λέει και μια φιλενάδα μου!! Και τους έχουνε και μπάνιο δικό τους και τους κάνουνε και αρωμαθεραπεία!! Ή το άλλο που είπε μια φιλενάδα μου που πήγε και διηγήθηκε σε όλους ότι το Μουφ πάει να πάρει μάστερ διότι το έγραψα στο μεσαίο επίπεδο υπακοής και λέμε να πάμε και για προχωρημένο, ήγουν διδακτορικό, δηλαδή να καταφέρω ΜΠΑΣ και μάθει να υπακούει και να περάσει και το Good Citizen Exam που είναι και δύσκολο (καλά, εκεί δεν ευελπιστώ να το κάνουμε με την πρώτη). Αστεία-αστεία όμως τώρα που πάω να τον βγάλω για βόλτα, στρώνεται αυτόματα μπροστά στην πόρτα διότι το πήρε απόφαση ότι χωρίς τρόπους δεν έχει έξω!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Νέα συνομοταξία ΒΥΒ σήμερα στο σκυλόπαρκο. Εμφανίζεται λοιπόν μια τύπισσα με ένα μωρό (ανθρώπινο) και δυο Αυστραλέζους (σκυλίσιους). Εννοείται ότι πιάσαμε την κουβέντα και μου είπε ότι επαγγέλεται γελάδια και μάλιστα τα γελάδια της είναι τόσο καταπληκτικά που τα δείχνει σε εκθέσεις. Τα φυλάνε δε οι τέσσερεις Αυστραλέζοι που έχει αν και δεν τους έχει εκπαιδεύσει σχετικά.:confused::confused: Τελοσπάντων, ο ένας Αυστραλέζος φυλάει τα γελάδια 24/7 και ο δεύτερος είναι, λέει, γέρος και τον έχουνε γενικώς να αλωνίζει διότι δεν το έχει πάρει πρέφα ότι είναι γέρος και συμπεριφέρεται σαν κουτάβι που είναι γενικώς αυστραλέζικο χαρακτηριστικό. Εκεί που μου τα χάλασε είναι που ζευγάρωσε τους εναπομείναντες Αυστραλέζους που τους πήρε, λέει, από κολλητό της με γελάδια ΒΥΒ, ενώ η θηλυκιά προέρχεται, λέει, από εκτροφείο. Εκεί έγινε το παλαβό: η θηλυκιά μοιάζει με black tricolor, ήξερε δε ότι ποτέ δε ζευγαρώνουμε merle με merle, δεν έκανε όμως εξετάσεις. Το αρσενικό είναι red merle, βγάλανε δεκαοκτώ κουτάβια από δυο γέννες και τότε της ήρθε η κεραμίδα διότι εμφανίστηκαν και lethal whites εννοείται κουφά!!:(:( Τι είχε συμβεί?

Δεν έκανε εξετάσεις και μάλιστα τις ειδικές για DNA στον Καναδά (!) ώστε να βεβαιωθεί ότι το black tricolor ήτανε όντως black tricolor! Τώρα που είδε τα σκούρα και της βγήκανε τα κουφά "θανατηφόρα λευκά" τρέχει και δε σώνει διότι το black tricolor ήταν στην πραγματικότητα cryptic (phantom) blue merle, που εμφανίζεται μεν σπανιότερα, δηλαδή είναι merle και δεν του φαίνεται, αλλά εμφανίζεται οπωσδήποτε και μετά τραβάει ο ΒΥΒ τα μαλλιά του, αν δηλαδή ενδιαφέρεται καθόλου για τα σκυλιά του!! Επίσης κάτι δε μ' άρεσε με τους αγκώνες του red merle, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Φυσικά εκεί που έδειξε την ασχετίλα της ήταν που μου είπε ότι το Μουφ είναι καταπληκτικό δείγμα Αυστραλέζου αν και με ουρά!!:eek::eek::eek: Διότι βεβαίως το Μουφ είναι εκπάγλου καλλονής και τεραστίας εξυπνάδας, καταπληκτικό δείγμα όμως της φυλής του δεν είναι.....:rolleyes::rolleyes:

Το ηθικό δίδαγμα: ναι, το ξέρω, ποτέ δε ζευγαρώνουμε τα σκυλιά..... Και το ζευγάρωμα και οι εξετάσεις είναι καμιά φορά τόσο πολύπλοκα που ούτε καταλαβαίνουν διάφορα χαϊβάνια σε τι ιστορίες μπαίνουνε...:rolleyes::rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι τελείως. Διότι το Μουφ φαίνεται μεν ότι είναι Αυστραλέζος, αλλά πρώτον έχει ουρά και οι Αυστραλέζοι έχουν συνήθως μια φουντίτσα ή καθόλου. Το ύψος των αρσενικών είναι 20-23 ίντσες και το Μουφ είναι 20, η μούρη τους πιο μακρυά και λεπτή και κάπως λεπτεπίλεπτη, ενώ η δικιά του πιο πλατιά και κοντή, άσε που δεν του έχουν φυτρώσει δυο δόντια διότι είναι στραβοβαλμένα στο σαγώνι του και έχει και ελαφρά κληρονομική δυσπλασία των ισχύων. Ευτυχώς δεν έχει το γονίδιο MDR1, αλλά πάω στοίχημα όσο θέλετε ότι η ΒΥΒ του σκυλόπαρκου αποκλείεται να έχει κάνει τεστ DNA στα δικά της για δαύτο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
το black tricolor ήταν στην πραγματικότητα cryptic (phantom) blue merle, που εμφανίζεται μεν σπανιότερα, δηλαδή είναι merle και δεν του φαίνεται, αλλά εμφανίζεται οπωσδήποτε
:eek: Πρώτη φορά το ακούω (διαβάζω) αυτό. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση κρυφο-μερλ. :paja1:
Τα λευκά κουτάβια τι τα κάνανε;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν έχω ιδέα, όπως και δεν έχω ιδέα τι κάνανε τα υπόλοιπα κουτάβια που δε μου είπε. Κυκλοφορούν ορισμένα "θανατηφόρα λευκά" τελευταία στον εδώ σωστικό όμιλο, παρατημένα φυσικά, ευτυχώς όμως υιοθετήθηκαν όλα κι ας ήταν κουφά. Γενικά αποφεύγω πιθανές συγκρούσεις στο πάρκο με ορισμένους (βλέπε φρικιά) διότι ορισμένους τους φοβάμαι και δεν κάνω πλάκα. Ορίστε πληροφορίες περί των cryptic (phantom) merles: http://www.ashgi.org/color/Cryptic_Merles.html

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK