Το σκυλί μου σκότωσε μια γάτα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
East 49, of course not. :)
Αλλα οπως του μαθες να επιτιθεται σε παρεισακτους ανθρωπους μηπως επρεπε να τον μαθεις να μην επιτιθεται σε γατες; Γιατι άλλο το ένα κι αλλο το αλλο.
Τα σκυλια μου ειναι ελευθερα να επιτεθουν σε οτιδηποτε μπει απροσκλητα στο χωρο τους.
Ετσι εχουνε επιτεθει σε γατα (4 σε 13 χρονια..... ελαχιστο νουμερο που να δικαιολογει δεσιματα, ραουλα κ συρματοσχοινα που αναφερθηκαν) σε πουλια πανω απο 10 στο ιδιο διαστημα, πολλα ποντικια, κ καπου 5-6 φιδια εκ των οποιον μια οχια του ενος μετρου......
Αξιζει σου πω οτι ποτε κανενα δεν επαθε το παραμικρο......

Εξω, δεν εχουνε επιτεθει ποτε σε τετοια ζωα, γιατι ειμαι εκει κ δεν το επιτρεπω....

Τωρα εκ πειρας θα σας πω οτι σε αυλη στην οποια ζει μονιμα σκυλος γατα δεν μπαινει, παρα σε πολυ σπανιες περιπτωσεις. Ο δε γατος που εχω τωρα, μπηκε μεσα σε 3 (τοτε) σκυλους, επιβιωσε, τους αναγκασε να τον δεχτουν κ παρεμενει μαζι μας μεχρι κ σημερα.......
Εξω απο την δικη μου ιδιοκτησια ακουω γατες καθε βραδυ. Μεσα δεν μπαινουνε....

Αν μπει γατα κ δεν βγει, κακο του κεφαλιου της.
Αν ο σκυλος μου συμπλακει στο χωρο του με οτιδηποτε κ τραυματιστει παλι ειναι κατι με το οποιο εχω συμβιβαστει ως ιδεα.
Γενικα δεν θα μαθαινω στο σκυλο μου πραγματα που δεν χρειαζονται, για να τον εκπαιδευσω να μην κυνηγαει γατες πχ......

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Άρα δεν φταις!
Και όπως έχει επιλυθεί το θέμα σε άλλο thread... αν δεν την κατεβάσει ο σκύλος, θα την κατεβάσεις εσύ με το δίκανο και θα την θάψεις στον κήπο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Άρα δεν φταις!
Και όπως έχει επιλυθεί το θέμα σε άλλο thread... αν δεν την κατεβάσει ο σκύλος, θα την κατεβάσεις εσύ με το δίκανο και θα την θάψεις στον κήπο!
Oχι στον κηπο γιατι τις ξεθαβουν :cool:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Μην μπερδέυουμε τον επιθετικό σκύλο με τον σκύλο που κυνηγάει γάτες, η γάτα στα μάτια του σκύλου είναι θήραμα όσο πιο δυνατό κυνηγετικό έχει τόσο θα την κυνηγήσει.
Μέχρι τώρα, δεν είχα ποτέ μεγάλο πρόβλημα με τους σκύλους μου και τις γάτες δικές μου ή ξένες κάποιοι δεν τις πείραζαν καθόλου κάποιοι τις κυνηγούσαν στον χώρο τους για την τιμή των όπλων αλλά όχι για να τις πιάσουν.
Η Λόλα έχει θέμα με τις γάτες μεγάλο, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αν βρει καμμία στον κήπο, αυτό που δουλευουμε να της κόψουμε (την έχω απο τον Απρίλιο και είναι 9 χρονών) είναι το κυνήγι έξω απο το σπίτι ή όταν είμαστε μπροστά , δεν μπορώ να σκεφτώ έναν τρόπο να της μάθω να μην κυνηγάει όταν είναι στον κήπο μόνη της, και ούτε θα την έχω 24 ώρες το 24ωρο κλεισμένη σπίτι δεν το θεωρώ λογικό, ούτε μπορώ να σκεπάσω με πλέγμα ένα στρέμμα κήπο. Ακόμα και κενελ να φτιάξω τι σημαίνει ότι θα την έχω ή στο σπίτι ή στο κενελ? με ποια λογική. Όταν τα καλοκαίρια καθόμαστε έξω στην βεράντα οι σκύλοι είναι σε όλο τον κήπο και πάρα πολλές φορές δεν τους βλέπω εκεί δεν υπάρχει πιθανότητα να μπει γάτα στο πίσω μέρος του κήπου και να γίνει το "κακό".
Με την ίδια λογική δεν πρέπει να τους βγάζουμε βόλτα στο βουνό ούτε με λουρί γιατί μπορεί να τους τσιμπήσει κάποιο φίδι, εγώ δεν πρέπει να τα αφήνω στιγμή στο κήπο γιατί υπάρχουν γάτες , ακόμα και αρουραίοι και μερικές φορές έχουν μπει σκαντζοχοιράκια.
Θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ αν κάποιος σκύλος μου σκοτώσει γάτα όπως στεναχωρήθηκα όταν το αμσταφ μου βρήκε στον κήπο και σκότωσε έναν σκαντζόχοιρο αλλά και όταν μου έφερνε σκοτωμένους αρουραίους ,όπως στεναχωρήθηκα όταν ή γάτα που είχα σκότωνε πουλιά και όσο είναι δυνατό να το αποφύγω θα το αποφύγω αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn