Το σκυλί μου σκότωσε μια γάτα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.692
4.333
43
www.proudtobegreek.eu
Τα κουδουνάκια ειναι έξυπνη λυση.Με τους ιμαντες μπορει να τυλιχτει σε δεντρο και πχ να εχει καυσωνα και να μην εχει προσβαση σε νερο για αρκετες ωρες...
Μα εννοείται οτι θα εχει κάποιος το νου του στο σκυλι!Δε το δενουμε και το αφήνουμε για ώρες μόνο του..!Μιλαω για περιπτώσεις να κάνει πχ κάποιος δουλειές στο σπιτι και να αφήνει το σκύλο λίγο στον κήπο να παίξει,να μυρίσει!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν πρεπει να κυνηγαει τις γάτες...
Δεν πρεπει να κυνηγαει τα πουλια...
Δεν πρεπει να κυνηγαει αλεπουδες...
Δεν πρεπει να τσακώνεται με άλλα αρσενικά για λόγους κυριαρχίας ή διεκδικησης θυληκού!
Δεν πρεπει να ζευγαρώνει
Δεν πρεπει να γαυγίζει...
Δεν πρεπει να κάνει βολτα ποτε λυτός...
Δεν πρέπει να αντιδρά στα χάδια του καθενός...
Δεν πρεπει να κανει παρέα και να παίζει με σκυλια γιατι δεν θα μας «αγαπάει» τόσο...
Δεν πρεπει να ζει έξω σε αυλή, μην «χτυπήσει», μην «κρυώνει», μην τον τσιμπήσουν τα κουνούπια κλπ κλπ
Δεν...
Δεν...
Δεν...

Ειμαστε σίγουροι ότι αυτό που θελουμε να κατέχουμε ή προσπαθουμε να φτιάξουμε, είναι σκύλος;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Υπερβολές :rolleyes:
Σίγουρα, δεν πρέπει να το αφήνουμε, να σκοτώνει άλλα ζώα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εδώ εμεις καθημερινά (ανάλογα με το ποσο τρωει ο καθείς) δινουμε εντολή στον χασάπη να σκοτωθεί ένα...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.692
4.333
43
www.proudtobegreek.eu
Η δικιά μου τώρα τελευταία στον κήπο εχει κυνηγήσει 2 φορές έναν γατο που τριγυρναει στη γειτονιά!Το αποτέλεσμα ειναι να τον στριμωχνει σε γωνίες και να αμύνεται ο γάτος όπως ειναι πολύ λογικο...δυο φορές η μούρη της έγινε σαγρε και ευτυχως(!!!!) δεν την πέτυχε στο μάτι!Αρα εκτός απο το οτι δε πρέπει να σκοτώνουν τα αλλα ζώα υπάρχει περίπτωση να πάθουν κακο και τα δικά μας και να τρέχουμε και να μη φτάνουμε..Οι λύσεις μου ήταν όταν θέλει να ειναι στον κήπο και δε μπορεί κανεις να την επιτηρει ιμαντας 10 μετρος στο λαιμό και κάθε 5 λεπτά περίπου να κοιτάζω τι κάνει..επίσης της έβαλα στο λαιμό μια ταυτότητα που κάνει θόρυβο ώστε να μη μπορεί να αιφνιδιαστει ο γάτος!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Mε τέτοιο βαρος το σκυλί, θα έλεγα να χρησιμοποιούσες στηθόλουρο και στην συνδεση με το αταθερό σημείο, ελατηρια για απόσβεση, διότι όταν τερματισει το σχοινί σε μια επίθεση, ο κραδασμός είναι βιαιος και εντονότατος και θα ψάχνεις να βάλεις σπονδύλους στη θέση τους!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Για ανθρωπους με κτημε ή μεγαλο κηπο υπαρχει και η λυση εναεριου ιμαντα με τροχαλια που αποτρεπει τους τραυματισμους.

Και φυσικα υπαρχει παντα και η λυση ενος ευρυχωρου κενελ.

Επειδη ομως πολυ μου αρεσε το ποστ του epial περι καταπιεσης ενστιγκτων, νομιζω οτι παραλληλα ειναι στο χερι μας να βρισκουμε τροπο να εκτονωσουμε με εναλλακτικες δραστηριοτητες τα κυνηγετικα ενστιγκτα του σκυλου μας αντι να τα εξαφανισουμε τελειως.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.692
4.333
43
www.proudtobegreek.eu
Epial έχεις δίκιο,όταν έγραψα στο λαιμό ήταν απο κεκτημένη ταχύτητα..στηθολουρο της φοραω και ευτυχώς ο ιμαντας τερματίζει στην πόρτα όπου και σταματάει..καλο ειναι όμως που το επισημανες για να μην εχει κανεις πρόβλημα!

deskon

Banned
Banned
4 Αυγούστου 2013
86
0
Θεσσαλονίκη
...
Δεν πρέπει να αφήνεις το σκύλο χωρίς λουρί. Αυτή ήταν μεμονωμένη περίπτωση αλλά απ' ότι έχω διαβάσει τον αφήνεις και εκτός περιορισμένου χώρου χωρίς λουρί, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με . Στο τέλος θα βρεις το μπελά σου ή θα πάθει κάτι ο φουκαράς ο σκύλος σου χωρίς να φταίει σε τίποτα το ζωντανό.
Δεν την αφήνω πουθενά δίχως λουρί εκτός από το κτήμα μας που είναι όλη μέρα ελεύθερο και τρέχει.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
και την γατα πως την εκπαιδευεις να μην κυνηγαει ποντικια;;
εσω σε θελω μαστορα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά συγγνώμη αλλά θεωρώ κάπως <κουλό> (σόρι για την έκφραση) να έχω κτήμα περιφραγμένο ή κήπο και να έχω δεμένο το σκύλο έστω και με μακρύ ιμάντα.Πόσες πιθανότητες έχει ένας σκύλος να κυνηγήσει και να φτάσει μια γάτα μέσα σε ένα κτήμα ? Εδώ ο Ερμής δεν το έχει καταφέρει ποτέ και είναι σκυλί που αναπτύσσει ταχύτητα. Άσε που δεν πατάει πια καμιά γάτα όταν βλέπουν ότι είναι εκεί.

spyrval

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2013
75
0
Ο 10μετρος μάντας δεν είναι λύση. Αν περάσει κανά πετούμενο και ο σκύλος του την πέσει? Αν η γάτα πλησιάσει στα 5 μέτρα γιατί νόμισε ότι ο ιμάντας είναι 3 μέτρα? Οπότε θέλει πλέγμα γύρω από το σκύλο για να μην μπορεί να φάει τίποτα. Στο 1 στρέμμα άνετα βρίσκεται χώρος για τέτοια κατασκευή. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να βρέξει και ο σκύλος να κρυώσει ή να χτυπηθεί από κεραυνό αν βρίσκεται κοντά σε δέντρο. Οπότε...πλέγμα που να τον περιορίζει από παντού, μακριά από δέντρα..χμμμ...το βρήκα! Crate στο σαλόνι! Για σπίτια με πάνω από στρέμμα οικόπεδο (περισσότερες γάτες, ποντίκια, δέντρα κλπ) προτείνεται crate σε μικρό υπνοδωμάτιο. Για να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

epial-ο σκύλος που δεν...δεν...δεν... έχει ήδη φτιαχτεί. Λέγεται GoGo και τον πουλάνε τα Jumbo.
deskon-το θέμα που έφτιαξες τί νόημα είχε? "Καλησπέρα. Ο σκύλος μου σκότωσε μια γάτα. ". Και? Δε ρώτησες κάτι. Δεν το περηφανεύτηκες (ευτυχώς). Είναι κάτι πρωτόγνωρο?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Αν περάσει κανά πετούμενο και ο σκύλος του την πέσει?
Mε τρώει από το πρωί που διαβάζω τις προτάσεις για τον ιμάντα μια μνήμη που έλεγα να μην την πω αν και δεν είναι το ίδιο ζώο αλλά για μένα δείχνει με ίδιες αναλογίες πως ο μόνος τρόπος να είσαι καλυμμένος είναι το box στο σαλόνι: Καλοκαίρι πριν χρόνια, οι γονείς διακοπές σε σπίτι με αυλή, 2-3 γάτες που είχαμε λόγω κακών προηγουμένων (μεγάλη ιστορία) προαυλίζονταν αυστηρά με το μακρύτερο (μικρό) φλέξι που μπορούσαμε να βρούμε σε σαμαράκι. Τηλέφωνο, πατέρας, έξαλλος: "ξέρεις τι έκανε ο γάτος ΣΟΥ?" (ο αγαπημένος του πατέρα μου, εν εξάλλω έγινε γάτος μου). "Τι?" "Εκεί που καθόμασταν κι αυτός καθόταν τάχα μου αμέριμνος παρακείθε μας, ξαφνικά κάνει ένα σάλτο και προσγειώνεται με ένα σπουργίτι στο στόμα. Το κωλόγατο!" μπλα μπλα μπλα..

Κοινώς, συμφωνώ με τον spyrval σε όλα τα σημεία.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν πρεπει να κυνηγαει τις γάτες...
Δεν πρεπει να κυνηγαει τα πουλια...
Δεν πρεπει να κυνηγαει αλεπουδες...
Δεν πρεπει να τσακώνεται με άλλα αρσενικά για λόγους κυριαρχίας ή διεκδικησης θυληκού!
Δεν πρεπει να ζευγαρώνει
Δεν πρεπει να γαυγίζει...
Δεν πρεπει να κάνει βολτα ποτε λυτός...
Δεν πρέπει να αντιδρά στα χάδια του καθενός...
Δεν πρεπει να κανει παρέα και να παίζει με σκυλια γιατι δεν θα μας «αγαπάει» τόσο...
Δεν πρεπει να ζει έξω σε αυλή, μην «χτυπήσει», μην «κρυώνει», μην τον τσιμπήσουν τα κουνούπια κλπ κλπ
Δεν...
Δεν...
Δεν...

Ειμαστε σίγουροι ότι αυτό που θελουμε να κατέχουμε ή προσπαθουμε να φτιάξουμε, είναι σκύλος;
Είμαι βέβαιος πως τα ερωτήματα που θέτεις είναι ρητορικά, όμως κάποια "δεν" δυστυχώς είναι απαραίτητα εφόσον πρόκειται για κατοικίδιο και όχι για αγρίμι. Αν δεχτούμε ότι ο σκύλος είναι σύντροφος και κομμάτι της ζωής μας τότε και αυτός εξελίσσεται μαζί μας. Όπως εμείς προσαρμοστήκαμε σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και δεν είμαστε πλέον στις σπηλιές, έτσι και ο σκύλος καλώς ή κακώς θα πρέπει να μπει σε άλλο τρόπο ζωής που να συνάδει με το δικό μας. Οι περιορισμοί που θέτουμε στο σκύλο είναι για την προστασία του αλλά και για τη δική μας, τόσο την ψυχική όσο και την ποινική.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να προσέχεις απο δω και πέρα πολύ περισσότερο απο ό,τι πρόσεχες πριν.
Απο τα λίγα ομολογουμένως σκυλιά που ξέρω (σε σχέση με άλλους εδώ μέσα) έχω παρατηρήσει ότι όταν το σκυλί βρει τον τρόπο να στριμώξει και να σκοτώσει μια γάτα τότε στην επόμενη θα του φανεί πολύ πιο εύκολο. Μιλάω απο προσωπική εμπειρία διότι έχει τύχει να δω σκυλί με σκοτωμένο γιατί στο στόμα ενώ το είχα χάσει απο το οπτικό μου πεδίο μόλις για μερικά λεπτά(που σημαίνει οτι η κίνησή του να σκοτώσει τη γάτα ήταν αστραπιαία).

Να πω τι έκανα με τον δικό μου ο οποίος ποτέ δεν είχε τρελό θέμα με τις γάτες αλλά ίσως αν το εφαρμόσεις σε συνδιασμό με κάτι άλλο να σε βοηθήσει κάπως.

Λοιπόν ο δικός μου όταν έβλεπε γάτα στον δρόμο ή την κοιτούσε επίμονα απο μακρυά μέχρι να φτάσουμε κοντά και να με τραβήξει για να την κυνηγήσει ή όταν έβλεπε καμια κάτω απο κάποιο αυτοκίνητο τραβούσε, επίσης. Ποτέ όμως δεν έχει κανει απόπειρα να δαγκώσει ή να επιτεθεί σε γάτα ακόμα και όταν άλλα σκυλιά που ήταν μαζί του ελεύθερα σε μεγάλη εκταση κυνηγούσαν μια με σκοπό να τη σκοτώσουν[και τη σκότωσαν δυστυχώς], αντίθετα έχει αρπάξει μια περιποιημένη γρατζουνιά στη μουσούδα απο μια. Με αυτά και με εκείνα και χωρίς να το πολυκαταλάβω αρχισα να λεω στον σκυλο μια λεξη καθε φορα που περιμενα να τσιτωσει (αυτη η λεξη μπορει να ειναι οποια θέλεις εσυ, όποια σε βολεύει) και έτσι έμαθε τη λέξη σαν εντολή, την έλεγα πάντα ήρεμα και πάντα χωρίς να τρελαίνομαι σε στυλ "ωχ ειδε γάτα, θα τραβήξει, τι θα κάνω κλπ κλπ" , το μόνο που έκανα(και κάνω ακόμα για παν ενδεχόμενο) ήταν να κρατάω σφιχτότερα το λουρί χωρίς να τον τραβάω όμως. Ο σκύλος καταλάβαινε την ηρεμία μου και αν ακόμα κοίταζε τη γάτα, εγώ έλεγα 2 ή 3 φορές την εντολή με ήρεμο τόνο και μόνο αν τράβαγε ο τόνος μου γινόταν πιο αυστηρός και πιο έντονος, έτσι πλέον έχει ηρεμήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και εννοείται αν δεν έκανε κίνηση να πάει προς τη γάτα επιβράβευα.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn