Το σκυλί μου σκότωσε μια γάτα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Είμαι βέβαιος πως τα ερωτήματα που θέτεις είναι ρητορικά, όμως κάποια "δεν" δυστυχώς είναι απαραίτητα εφόσον πρόκειται για κατοικίδιο και όχι για αγρίμι. Αν δεχτούμε ότι ο σκύλος είναι σύντροφος και κομμάτι της ζωής μας τότε και αυτός εξελίσσεται μαζί μας. Όπως εμείς προσαρμοστήκαμε σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και δεν είμαστε πλέον στις σπηλιές, έτσι και ο σκύλος καλώς ή κακώς θα πρέπει να μπει σε άλλο τρόπο ζωής που να συνάδει με το δικό μας. Οι περιορισμοί που θέτουμε στο σκύλο είναι για την προστασία του αλλά και για τη δική μας, τόσο την ψυχική όσο και την ποινική.
Σαφώς και είναι ρητορικά αγαπητέ φίλε!
Ομως δεν απέχουν πολύ απο την δική μου θεώρηση των πραγμάτων, οπως ισχυει μεχρι αυτη την στιγμή!
Και το λέω αυτο γιατι θεωρώ ότι οι απόψεις και οι ιδέες αλλάζουν με την αποκτούμενη εμπειρια, προβληματισμό και γνώση!
Ειμαι φανατικος θαυμαστής του «γηράσκω αει διδασκόμενος» και ίσως γι αυτό αντιδρώ όταν βλεπω απόλυτες θέσεις ειδικά από νέους ανθρώπους.
Καθε στιγμή της ζωής μας πιστεύουμε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια΄ αλλά εκ τοις πράγμασι η ίδια η ζωή, αν δεν είμαστε φανατικοί και αφήνουμε το μυαλό μας ανοικτό να επεξεργάζεται συνεχώς, μας αποδεικνύει οτι πιθανότατα να υπάρχει μια νέα αλήθεια και ουτω καθ εξής!

Στο θεμα των σκύλων, τουλάχιστον για μένα, είναι υπερβολικά περίπλοκα τα πράγματα...
Δεν μπορω ακόμα να κρινω τι ειναι σωστο ή τι είναι λάθος, γιατί το ερώτημα που με ταλανίζει ειναι: «Για μενα είναι το καλό ή για τον σκύλο;» Και ποιό είναι δίκαιο να υπερισχύει;
Δύσκολες σκεψεις που το σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετοπίζονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αλλα θελουν εκτενή και βαθειά συζήτηση ενώπιος ενωπίω, συνοδεια οίνου όπως έκαναν οι πρόγονοί μας...(τα θήλεα εξαίρουνται όπως και τότε, διότι όπως είναι φυσικό θα μας αποσυντονίζουν!)

ΥΓ: Γνωριζοντας ότι θα φανώ αιρετικός, βλεποντας ορισμένα αδέσποτα, αναρωτιέμαι αν η ζωη που προσφερουμε στα δικά μας σκυλια, τους παρέχει την πραγματική ευτυχία που απαιτούν η φυση και τα ένστικτά τους...
Αλλα αυτο κι αν είναι δυσκολο θεμα!

ΥΓ2: Το σκυλο μου τον μεγαλώνω με τα περισσότερα αν όχι όλα, από αυτα τα «δεν»!

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δύσκολες σκεψεις που το σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετοπίζονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αλλα θελουν εκτενή και βαθειά συζήτηση ενώπιος ενωπίω, συνοδεια οίνου όπως έκαναν οι πρόγονοί μας...(τα θήλεα εξαίρουνται όπως και τότε, διότι όπως είναι φυσικό θα μας αποσυντονίζουν!)
Είναι ένα θέμα για το οποίο μπορώ να συζητώ ώρες ατελείωτες γιατί τα σκυλιά είναι κομμάτι της ζωής μου και είναι θέμα ανεξάντλητο.

Υ.Γ. Ως προς το τελευταίο μέρος επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Η παρουσία τους είναι αναπόφευκτη γιατί κάποιος θα πρέπει να σερβίρει, φυσικά θα πρέπει είναι πολύ διακριτική.;)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Eμενα η σκυλα μου "ανατραφηκε" να μην ανεχεται (εκτος κι αν της το επιβαλλω εγω) στο χωρο μας κανεναν αλλο πλην εμου κ των μελων της οικογενειας μου.......
Θελω ο σκυλος μου να υπερασπιστει το χωρο του απο "ξενη παρουσια".
Θεωρω λοιπον παραλογο να την τιμωρησω ωστε να ανεχεται αλλα ζωα που πιθανον να μπουνε στο κτημα.
Ουτε θα τα δεσω ουτε θα τα μαλωσω, κι αν μπει γατα κ την κυνηγησουνε, οπως βρηκε τροπο να μπει ας βρει κ τροπο να βγει.

Εξω απο την πορτα μας, στα πλαισια της ομαλης συμβιωσης με τους γυρω μας, δεν ανεχομαι το παραμικρο κατα συνεπεια με η χωρις λουρι γατες δεν κυνηγαει.

Αν ο σκυλος ειχε σκοτωσει ενα ποντικι κ οχι μια γατα, θα το συζηταγαμε τοσο??
Η οσο μεγαλυτερο το θηραμα τοσο μεγαλυτερος κι ο πονος μας???

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν είναι έτσι ακριβώς και θα σου πω γιατί, τουλάχιστον πως το βλέπω εγώ. Δεν διαφωνώ πως όταν είναι μέσα στον περιφραγμένο χώρο του δικαιούται να να είναι ελεύθερο.
Από την άλλη όπως γνωρίζεις η γάτα είναι πιο άγριο ζώο από τον σκύλο και είναι πολύ πιο δύσκολο να την περιορίσεις, ειδικά αν είσαι σε μονοκατοικία και εκτός πόλης.
Τα σκυλιά μου τα αφήνω μέσα στη μέρα ελεύθερα στον κήπο και τη γάτα επίσης. Η γάτα όλη μέρα αλωνίζει και θα επιστρέψει όταν της κάνει κέφι
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να καταλήξει στα σαγόνια κάποιου σκύλου. Στο παρελθόν τη γλύτωσε στο παρά πέντε από κάτι δεσποζόμενα σκυλιά στο δρόμο που ήταν χωρίς λουρί επειδή πρόλαβε και ανέβηκε σε έναν ευκάλυπτο.
Που θέλω να καταλήξω, η γάτα πιθανόν να έχει κάποιον ιδιοκτήτη. Το ποντίκι δεν νομίζω, χωρίς αυτό να το μειώνει σαν ύπαρξη αλλά στην τελική δεν θα το κλάψει και κανείς.
Δεν θα σε πόναγε αν ο σκύλος του γείτονα σκότωνε τη γάτα σου επειδή μπήκε στην αυλή του; Εμένα πολύ. Δεν κοιτάζω το αν τα ήθελε ο κώλος της που μπήκε σε αυλή με σκύλο.
Και σε μας δεν μπαίνει τίποτα στον κήπο αλλά τουλάχιστον τις γάτες, εκτός από τη δικιά μας, απλώς τις κυνηγούν, δεν κάνουν κάτι παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο ζωντανό, φίδι, ποντίκι, σαύρα, πουλί το αναλαμβάνει η γάτα και δεν βγαίνει ζωντανό συνήθως.
Έχω σώσει από τα νύχια της μια νερόκοτα και έναν μαύρο ερωδιό, αφού στην ΑΝΙΜΑ μας έχουν μάθει πλέον.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.935
Επιπλέον από αυτά που λέει ο Βασίλης μία γάτα είναι σχεδόν must σε έναν κήπο.:)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Υ.Γ. Ως προς το τελευταίο μέρος επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Η παρουσία τους είναι αναπόφευκτη γιατί κάποιος θα πρέπει να σερβίρει, φυσικά θα πρέπει είναι πολύ διακριτική.;)
Γελάσαμε πάλι... :pig:

Κατά τα άλλα, αν το πρόβλημα σας είναι ότι η γάτα μπορεί να ήταν δεσποζόμενη, όποιος αναλαμβάνει ένα ζώο, αναλαμβάνει και την διατήρηση της ασφάλειας του. Η γάτα είναι ζώο που περιορίζεται πιο δύσκολα από τον σκύλο, αλλά υπάρχουν τρόποι (ειδικά πλέγματα, κατασκευές για εξωτερικούς χώρους). Δεν μπορείς να αφήνεις ένα ζώο του οποίου έχεις την ευθύνη να αλωνίζει παντού και μετά να ζητάς τα ρέστα γιατί δεν είναι ασφαλές στον χώρο του γείτονα. Αν δεν μπορείς ή θέλεις να την περιορίσεις, παίρνεις απόφαση ότι ζει σαν αδέσποτη που έχει ένα μέρος να φάει και να κοιμηθεί, με ότι ρίσκο εμπεριέχει αυτή η απόφαση.

Η επιτήρηση του σκύλου όταν είναι έξω στον κήπο/κτήμα, δεν είναι ουσιαστική λύση. Αν ο σκύλος δει γάτα και αποφασίσει να την κυνηγήσει για να την σκοτώσει, είναι αρκετά απίθανο να προλάβει κανείς να το αποτρέψει ακόμα και αν είναι μπροστά. Το να βγάζεις τον σκύλο βόλτα στον κήπο σου με λουρί, το βρίσκω μάλλον υπερβολικό... Αυτό που μπορεί όμως να γίνει, είναι ένα "scan" του χώρου πριν βγει ο σκύλος ελεύθερος, ώστε να τις διώξουμε αν υπάρχουν. Ακόμα και αν αυτό είναι με τη συνοδεία του σκύλου σε λουρί, ώστε να πιάσουν το νόημα πιο εύκολα, και αφού φύγουν να μείνει ελεύθερος.

Ένας σκύλος που έχει πρόσβαση σε κήπο, ακόμα και μόνο με την παρουσία μας, θα σκοτώσει πιθανότατα στη διάρκεια της ζωής του αρκετά ζώα. Σαύρες, σαλιγκάρια, ακρίδες, ποντίκια είναι μερικά από αυτά. Έχει δίκιο να αναρωτιέται ο east49, σπάνια θα το κάνει κάποιος θέμα, κι ας ήταν εξίσου ζωντανά.

Σημείωση: Δεν υποτιμώ την αξία της ζωής της γάτας, ίσα ίσα τις συμπαθώ πολύ. Γι'αυτό και έχω αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να ξανααποκτήσω ποτέ συνειδητά μια, εφόσον δεν μπορώ να τους παρέχω τις κατάλληλες συνθήκες.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
στη βολτα τους την εχω κοψει τη μανια με τις γατες,,, αλλα αν μπει γατα στην αυλη γινεται το σωσε,,, και παρων που ειμαι δεν παρεμβαινω,,, συνηθως τη στριμωχνουν και την καθηλωνουν σε ενα σημειο,, μεχρι τωρα ζωντανες φυγανε ολες.. στο χωριο συνηθως η γατα τρεχει και σκαρφαλωνει πανω σε δεντρο,, και στηνουνε καραουλι απο κατω κοιτωντας τη,,, παντως τη προλαβαινουνε σε ταχυτητα ,, ειδικα η ζηνα ανετα,,,

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
προσωπικά, και εχοντας ενα σκυλι που "κλειδώνει" οταν δει γατα, παραειμαι προσεκτική ακόμα και στο γκαζόν μας. Δεν μένει λυτή αν δω γάτα να κοβει βολτα ή να πλησιάζει. Και εχουμε και κάποιες αρκετά προκλητικές... δεν θελω επ'ουδενι να τσεκάρω τι θέλει η Σελιν να κάνει με τη γάτα, γιατι ξέρω τι θα κάνει ετσι και αλλιώς το γατι.... κχχχχχ και μια νυχιά στη μουρη και game over...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τις γάτες ποιος θα τις εκπαιδευσει να μην ορμανε στους σκυλους; Γιατι η δικιά μου πηγε να παιξει με μια γατα στις διακοπες και μου γυρισε πισω ριγέ...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Eμενα η σκυλα μου "ανατραφηκε" να μην ανεχεται (εκτος κι αν της το επιβαλλω εγω) στο χωρο μας κανεναν αλλο πλην εμου κ των μελων της οικογενειας μου.......
Θελω ο σκυλος μου να υπερασπιστει το χωρο του απο "ξενη παρουσια".
Θεωρω λοιπον παραλογο να την τιμωρησω ωστε να ανεχεται αλλα ζωα που πιθανον να μπουνε στο κτημα.
Ουτε θα τα δεσω ουτε θα τα μαλωσω, κι αν μπει γατα κ την κυνηγησουνε, οπως βρηκε τροπο να μπει ας βρει κ τροπο να βγει.

Εξω απο την πορτα μας, στα πλαισια της ομαλης συμβιωσης με τους γυρω μας, δεν ανεχομαι το παραμικρο κατα συνεπεια με η χωρις λουρι γατες δεν κυνηγαει.

Καλά, οταν θα σου ρθει πισω ο σκυλος με κατεβασμενα μουτρα (στην κυριολεξια) απο γατα, τοτε να σε δω. Νομιζετε ολοι οτι εχετε τον Terminator για σκυλο. :confused:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλά, οταν θα σου ρθει πισω ο σκυλος με κατεβασμενα μουτρα (στην κυριολεξια) απο γατα, τοτε να σε δω. Νομιζετε ολοι οτι εχετε τον Terminator για σκυλο. :confused:
Oπως αν φτασει στο σημειο να συμπλακει με γατα, μπορει να παθει κατι (κατι που κανενα δεν εχει παθει ως τωρα βεβαια) ετσι κ αν κανει αυτο για το οποιο την προοριζω (δλδ να προστατευσει το χωρο μας απο ανεπιθυμητη ανθρωπινη παρουσια) μπορει να τραυματιστει σοβαροτερα.......
Να βαλω το σκυλο μου σε γυαλα? Ψηνεσαι? Εγω οχι........

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Καλά τα λέει ο Λάβης.

Έχω ήδη ένα τζιν ριγέ, μου το κανε μια μάνα-γάτα 'μοντέρνο', με ξέφτια τραβηγμένα. Και το τζιν και το μπούτι από κάτω. Τύχαινε να περάσουμε μπροστά από τη γλάστρα πίσω από την οποία είχε γεννήσει. Χαμπάρι δεν την πήρε κανείς μας όταν πλησιάζαμε. Πετάχτηκε από το πουθενά with a license to kill. Σε κλάσματα δευτερολέπτου πρόλαβα να βάλω το σώμα ανάμεσά τους όταν όρμηξε στον Άρη.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το «Νομίζετε όλοι...»
Ο Deskon που άνοιξε το θέμα, σίγουρα είχε τον Terminator για σκύλο, όπως τον εννοείς εσύ...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
East 49, of course not. :)
Αλλα οπως του μαθες να επιτιθεται σε παρεισακτους ανθρωπους μηπως επρεπε να τον μαθεις να μην επιτιθεται σε γατες; Γιατι άλλο το ένα κι αλλο το αλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn