Το κλωτσάς ή δεν το κλωτσάς;;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι όμως παίζει ρόλο η φυλή
και αυτό απλά γίνεται κατανοητό σκεπτόμενος πως ακόμα και μεταξύ σκύλων ασχέτου φυλής καποιοι είναι πιο κοινωνικοί και διαχυτικοί ή επιφυλακτικοί ή επιθετικοί κλπ
οπότε όταν σε μιά εκτροφή αποκλείονται κάποιοι χαρακτήρες και διατηρούνται και εξελίσσονται άλλοι λογικό είναι κάποιες φυλές να είναι πιο ευάλωτες σε κάποιες εμπειρίες απο ότι άλλες

συμφωνώ με το just in case σου,που κλείνει το πόστ σου

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στο πάρκο μας πάντως είναι ένα λαμπ και ένα δαλματίας που έχουν πρόβλημα με άλλα σκυλιά επειδή δαγκώθηκαν σε μικρή ηλικία (για το δαλματίας πάντως λένε ότι έχει θέμα επειδή ΕΙΔΕ καυγά!! :eek: ). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η φυλή, όσο το ίδιο το σκυλί...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τον πιο μεγάλο ρόλο τον παίζει το timing του γεγονότος και οι εμπειρίες που κουβαλάει το κουτάβι απο την τοκετομάδα

σέ κάποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους το κουταβομυαλό είναι πολύ πιο ευάλωτο απο ότι σε άλλες ,και η απόσταση μεταξύ των δύο περίοδων μπορεί να είναι και δέκα μέρες

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Απο χτες ολα μου πανε μια χαρα...

Σας ευχαριστω παντως ολους για τις απαντησεις.
Συμφωνω με Λαυρεντη και Κοκονι, παιζει ρολο η φυλη. Ενα σκυλι σαν τον ΙCE δυσκολα θα γινει φοβικο με την κυριολεκτικη εννοια, ευκολα ομως θα γινει επιθετικο καθως θα ενηλικιωνεται μετα απο μια τετοια εμπειρια.
Για πιτ δεν το συζηταμε...

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
παιδια.. εμενα οταν μου ειχε συμβει δεν το κλωτσησα....... μετα μαλλον το μετανιωσα.. αλλα δεν το κλωτσησα.. μονο τσιριζα..μ@λ@κια το ξερω..
Μια απο τα ιδια kasi...
Μονο που εγω "κλωτσησα" την ασφαλτο τελικα και δεν ακουσα και ευχαριστω που να με παρει και να με σηκωσει...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:) Σε καταλαβαινω... μη μασας! την επομενη (μακρυα απο μας!) θα ειμαστε πιο ετοιμoi...
Σου λεω, μετα που πηγα σπιτι και συνηλθα απο την τρομαρα ειχα τσαντιστει τοσο με τον εαυτο μου!!!!! ηθελα να κατεβω κατω να παω να βρω τον αλλο σκυλο, να του ζητησω το λογαριασμο!!!!!!!!!!! :p

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
:) Σε καταλαβαινω... μη μασας! την επομενη (μακρυα απο μας!) θα ειμαστε πιο ετοιμoi...
Σου λεω, μετα που πηγα σπιτι και συνηλθα απο την τρομαρα ειχα τσαντιστει τοσο με τον εαυτο μου!!!!! ηθελα να κατεβω κατω να παω να βρω τον αλλο σκυλο, να του ζητησω το λογαριασμο!!!!!!!!!!! :p
Ετσι ακριβως ενιωσα και εγω χθες! Στο μυαλο μου εισαι ρε παιδι μου...; :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
μόνο προσοχή μην κλωτσήσετε κανένα φιλικό σκυλάκι που απλώς θέλει να κάνει γνωριμία

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
μόνο προσοχή μην κλωτσήσετε κανένα φιλικό σκυλάκι που απλώς θέλει να κάνει γνωριμία
Τωρα μπηκαν τα δυσκολα...
Ποσο σιγουροι μπορουμε να ειμαστε; Αν το αφησουμε και μετα το πρωτο μυρισμα πεσει η δαγκωματια; Ειναι και γρηγορα καποια ζωα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τωρα μπηκαν τα δυσκολα...
Ποσο σιγουροι μπορουμε να ειμαστε; Αν το αφησουμε και μετα το πρωτο μυρισμα πεσει η δαγκωματια; Ειναι και γρηγορα καποια ζωα...
ICE θα το καταλάβεις μεγαλώνοντας ο μικρός!

Σε τέτοιες φυλές επιβλητικές και δυναμικές φυλές δεν στην πέφτουν εύκολα!
Απλώς στην πέφτουν όταν είσαι στην περίοδο του κουταβίσματος!
Όταν θα μεγαλώνει ο μικρός δεν θα έρχεται κανένα,και επίθεση να βγάλει το άλλο θα το σκεφτεί!

Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το φιλικό σκυλί θα κουναει την ουρά.. Δεν μένει ακίνητο.
Σωστή... Προσοχή, όμως:

Το φιλικό σκυλί θα κουνάει την ουρά χαμηλά (σε σχέση με τη φυσική θέση της ουράς - μιάς και κάποια την κρατάνε ψηλά, έτσι κι αλλιώς), το κεφάλι του θα είναι στο ίδιο επίπεδο (ή λίγο πιό ψηλά - χαμηλά) με το σώμα του και, γενικά, θα έχει μία επιφυλακτική έως παιχνιδιάρικη γλώσσα σώματος. Το κέντρο βάρους του σώματος θα είναι προς τα πίσω...

Το επιθετικό σκυλί (λίγο πριν πριν αρχίσει την επίθεση) θα είναι ακίνητο - σφιγμένο (με το κέντρο βάρους του σώματος να γέρνει ελάχιστα προς τα εμπρός), η ουρά ψηλά και με σφιχτή - ελεγχόμενη κίνηση και, κυρίως, τα μάτια: Σκληρό βλέμμα, ακίνητα - ψυχρά μάτια. Αν μπορέσεις να διακρίνεις το βλέμμα, έχεις καταλάβει αμέσως τι προκειται να περιμένεις...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το επιθετικό σκυλί (λίγο πριν πριν αρχίσει την επίθεση) θα είναι ακίνητο - σφιγμένο (με το κέντρο βάρους του σώματος να γέρνει ελάχιστα προς τα εμπρός), η ουρά ψηλά και με σφιχτή - ελεγχόμενη κίνηση και, κυρίως, τα μάτια: Σκληρό βλέμμα, ακίνητα - ψυχρά μάτια. Αν μπορέσεις να διακρίνεις το βλέμμα, έχεις καταλάβει αμέσως τι προκειται να περιμένεις...
Εγω που το διακρινω ΟΛΗ τη μερα, τι να κανω δασκαλε? :(:D:paja1:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εγω που το διακρινω ΟΛΗ τη μερα, τι να κανω δασκαλε? :(:D:paja1:
Εσύ, ...παιδί μου, έχεις ένα πλεονέκτημα, που σε σώζει:

Είσαι πάντα στο πίσω μέρος του συγκεκριμένου σκύλου, όταν κοιτάζει έτσι και όχι στο μπροστινό...:cool:

Last edited:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ice και εμεις δεχτηκαμε επιθεση απο τον αρχοντα του πεζοδρομιου στους 3 μηνες με μια δαγκωνια ξυστα στην πλατη του μικρου.
Ηταν αστραπιαια η κινηση του αρχοντα και ο μικρος εσκουξε και αμεσως σε κλασματα ανταπεδωσε.Ο αρχοντας αποχωρισε με το υφους που πρεπει να εχει ενας αρχοντας(ηταν πανεμορφος αλητακος με υφος και στησιμο αρχοντα του δρομου).
Η αντιδραση μου ηταν να μην δωσω την παραμικρη σημασια και να συνεχισουμε την βολτα μας κανοντας πλακα , παιζοντας κλπ.
Εχω την εντυπωση οτι με το που εγινε μετα απο 1 λεπτο το ξεχασε.
Οι επομενες συναντησεις μας σκυλους ηταν σε σταδιο κοινωνικοποιησης με φιλικα σκυλια ενα Νιουφι και ενα Λαμπραντορ και εκει καταλαβα οτι δεν του εμεινε κανενα ψυχολογικο(τετοια εντυπωση μου αφησε).

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ωραια! Εχουμε και καλα νεα...:)
Επισης καλα νεα, ειναι οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρηκα ενα παιδι σε ενα μερος εδω κοντα που εχει παρει ενα Δαλματιας και ειναι και αυτο 3 μηνων! Εχουμε ραντεβου 15:30 για να γνωριστουν τα σκυλακια και να παιξουν! :cool:
Για να δω πρωτες αντιδρασεις του μικρου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97