Τάσο,
Παρότι δεν έχω μελετήσει (σχεδόν καθόλου) τη φυλή...
Σαν να μου φαίνεται ότι (μορφολογικά) παραμένει "βράχος"???
Και δεν είναι το μορφολογικό θέμα. Να μην του χαλάσουν τον χαρακτήρα.Ας το ξαναδουμε σε 50-100 χρονια. Τωρα εχει αρχισει να τραβαει το ενδιαφερον. Ταινιουλες, σειρες κλπ.
Οπως ειπε κ ο μιχαλης δεν πιστευω οτι οποιον εχει μαλι τον ενδιαφερει η μορφολογια η καποιος θα το ζητησει για την ομορφια του.Τάσο,
Εγω;πραγματικα τα θεωρω κακασχημα σκυλια.φαντασου πριν αναγκαστω να παρω το πρωτο δεν ηθελα ουτε να τα δω.Ψαρευεις για κομπλιμεντα, νομιζω...
Άρα λοιπόν "εμείς" έχουμε και το μαχαίρι και το ψωμί. Δλδ μπορούμε να διαμορφώσουμε σε βάθος χρόνου την εξέλιξη μιας φυλής. Αν δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας....διατηρούμε την φυλή και την προσανατολίζουμε σε κάτι "κοντινό" σε σχέση με αυτό που είναι γεννημένα να κάνουν?...τα κάνουμε σκυλιά συντροφιάς ?...υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίζει να υπάρχει η φυλή ?Το οτι κάποιοι σκύλοι πλέον δεν εργάζονται όπως παλιά, είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα συνθηκών και εξέλιξης της ίδιας της ανθρωπότητας και των αναγκών της.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν άτομα φυλών που είναι ικανότατα να εργαστούν και έχουν όλο το πακέτο. Απλά δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας - τουλάχιστον οσον αφορά την πλειοψηφία των σκύλων.
Εγώ πάλι θα πάρω την κουρτίνα 2 που λέει ότι αν είναι αν "εξελίξουν" τα Malinois καλύτερα να αρχίσουν από τα αδύναμα νεύρα...Αν πάντως αποφασίσουν να "εξελίξουν" τα μαλινουά, ελπίζω να ξεκινήσουν από τα δάχτυλα τους. Δεν εχω δει πιο άσχημα δάχτυλα ποδιών σκύλου!
Πολύ σωστός, Στέλιο!...Πολλοί μπερδεύουν τα υπερβολικά νεύρα με το πάθος. Τα υπερβολικά νεύρα δεν είναι το πάθος, είναι η στιγμιαία μη διαχείριση δεδομένων πάνω πχ. σε κάποιο τεχνικό κομμάτι.