Το δράμα έχει ψυχή...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Η τζινι.. το τζινακι... αυτη η ψυχη..

Ενας φιλος μου ειπε για ενα βιντεακι στο fb για την Τζινι, μου λεει δεν αντεχω να ειναι αυτο το σκυλι εκει μεσα, θα το παρω απο εκει , οταν ειδα το βιντεακι δεν περιμενα να παθω το σοκ που επαθα οταν την ειδα απο κοντα....

αυτο το πλασμα ζουμε σε ενα χωρο σε καποια φιλοζωικη.. 1 χρονο σε αυτη την αθλια κατασταση και πεθαινε καθε μερα.

DSC00088..jpgDSC00087..jpg

Ειναι θυμα μορβας οπως ειπωθηκε.. την βρηκαν δεμενη παρατημενη εξω απο τον χωρο αυτο.. εχει πειραχτει το νευρικο συστημα.. παραολαυτα δεν ειναι και σιγουροι...
2 γιατροι που την πηγαμε ειπαν για αταξια του νευρικου .. το οποιο μπορει και να μην ειναι απο μορβα.. ειναι μεγαλο ερωτηματικο πλαναται.. την ειχαν 1 χρονο εκει μεσα... και δεν ξερουμε τι εχει το σκυλι.. το οποιο .. ΥΠΟΦΕΡΕΙ!!:mad:

Ο σκυλος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ γιατι εχει ασταθεια και καθε 3 βηματα σκαει κατω, και μερικες φορες ασχημα, της φευγοιυν τα ποδια και σκαει με τα πλευρα.. ακουγεται.. εχουν παραμορφωθει τα πισω της ποδια απο αυτη την κατασταση που προσπαθει να ισοροπησει... 1 ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ!

[ ποιος μπορει να βοηθησει να ανεβασω ενα μικρο βιντεακι..? ]

Οταν την πηρε, το σκυλι ειχε τσιμπουρια πανω του, και τα νυχια του εχουν γυρισει τοσο πολυ που οταν παταει τα ποδια της εχει κανει αιματωμα οι ριζες των νυχιων της
DSC00093..jpg. Κανεις δεν την προσεξε?? ειναι σκελετωμενη αφυδατωμενη με ασχημο δερμα..

Ειχε πανω της τσιμπουρια, πολυ ασχημο δερμα.. εκλαιγε η ψυχη σου.

Την ειδαν 2 κτηνιατροι ως τωρα και ειπαν οτι αυτο το πλασμα υποφερει, αν και δεν περιμενες να στο πει κανεις περα απο τα ματια σου..Δεν δινουν πολλες ελπιδες και πρεπει να σεβαστουμε την αξιοπρεπεια αυτου του ζωου. Αλλα τα ματια της..

Αποφασισαμε 3 +2κτηνιατροι λοιπον να την παμε και οτι γινει
ξεκιναει θεραπεια με neurobion και prezolon
, θα μαθουμε αν ισως μια κινησιοθεραπεια θα μπορουσε να βοηθησει ή οτιδηποτε αλλο χρειαστει..
Αυτο που με τσαντιζει ειναι γιατι ηταν αυτο το ζωο εκει και ετσι.. και ποσο καιρο.. θα μου πειτε ο αριθμος ειναι τοσος.. που ...
Να μην ειναι τοσο μεγαλος ο αριθμος των αδεσποτων σε τετοιους χωρους αν τα ζωα ζουν ετσι.. Ας ειναι μκροτερος αλλα να ειναι τα ζωα καλα.. αλλιως τι τα κραταμε εκει? να ζουν ετσι? Υπαρχουν σκυλια που μπαινουν υγιη και βγαινουν με καλαζαρ..

Η καυμενη η Τζινι "ανακαλυφτηκε" απο μια φιλη ενεργη φιλοζωη κατατυχη .. και το σκυλι ηταν εκει.. κλεισμενο αρωωστο χωρις να λαμβανει τπτ? και δλδ τι? θα εμενε εκει μεχρι να ξεψυχησει? τι ειναι αυτα??

Δεν τα γραφω αυτα για να πουμε ολοι μαζι "αχ την καυμενη" αλλα μηπως γινει μια κουβεντα, περι του αντι για φιλοζωια ειναι βασανισμος ζωου?:mad:

και φυσικα οποιαδηποτε προσφορα σε βοηθεια ειναι δεκτη :D:D
DSC00089..jpg DSC00091..jpg

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Βρε πουλακι μου και εσυ γραφτα λιγο καλυτερα γιατι πολυ με μπερδεψες.
Το σκυλι που ηταν επι ενα χρονο? Το ειχε καποια και καλα φιλοζωη? Ηταν σε καποιο καταφυγιο?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Σας βαζω το μικρο το βιντεακι γιατι το 2λεπτο ειναι αληθεια ανυποφορο.. ν ατο βλεπουμε, σκεψου αυτη πως νιωθει..
[video=youtube;zJFPwmrbqqw]http://www.youtube.com/watch?v=zJFPwmrbqqw[/video]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
kasi μην με φουντώνεις βραδιάτικα...το κέρατό μου...:mad:

Τι είδους βοήθεια χρειάζεστε; (αν εννοείς οικονομική, μην το γράψεις εδώ, στείλε μου πμ)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ναι εγωα να δεις ποσο εχω φουντωσει για αυτο και τα γραφω ετισ ανακατα.. και εχω νευριασει που θα κανω και τον κοσμο ανακατα..

Αυτο το σκυλι ζουσε σε ενα καταφυγειο καπου στον Βυρωνα.. ενα χρονο ξεχασμενο ετσι εδω και κανα χρονο.. σε ενα χωρο μικρο χωρις αλλα σκυλια γιατι ειναι λιγο κυριαρχικη αλλα .. αρα απομονομενη.. την ανακαλυψε η φιλη η οποια ειναι "ενεργη" δηλωμενη φιλοζωη πηγαινοντας μια φορα την ειδε εκει και την εβαλε στο fb οπου την ειδε ο αλλος φιλος και πηγε και την πηρε...

Σορρυ.. δεν εχει καλη το ροη το κειμενο.. ολο γραφω σβηνω απο τον εκνευρισμο, απογοητευση θλιψη..
καταλαβατε τωρα?

και το σκυλι ειναι στα μαυρα χαλια.. και ειναι ετσι εδω και καιρο.. δεν ξερω αν θα μπορεσει να γινει καλα.. εχω στεναχωρεθει απιστευτα πολυ.. αυτο το βλεμα ρε παιδια...

Δεν ξερω τι βοηθεια μπορει να χρειαστει ειμαστε 3 και 2 κτηνιατροι.. αν ξερει καποιος καποιν κτηνιατρο να εξιειδικευεται σε νευρολογια, εκπαιδευτη κινησιοθεραπεια αν και μιλισαμε με ενα θα την δει μες την βδομαδα,
οτι δηποτε, γνωση μπορει να βοηθησει... φιλοξενειται στο σπιτι του φιλου, το οικονομικο προς το παρον ειναι 100% καλυμενο.

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πολυ ενδιαφερον..θα παρω τηλ δευτερα..
Μπραβο Μαρεκο!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

αυτο που φοβαμαι, ειναι οτι υπαρχουν και αλλα σκυλια ετσι.. οχι μονο εκει..
δεν μπορει να γινεται αυτο το πραγμα!
δεν καταλαβαινω ποια η διαφορα αυτη, απο το βασανισμο ζωου...
κατι πρεπει να γινει. καπως.δεν ξερω.

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Κακως λειτουργει σαν φιλοζωικη τοτε.
Μπορω να καταλαβω καποιες ελλειψεις επειδη κυριως λειτουργουν με εθελοντες αλλα το να μην προσφερεις ιατρικη περιθαλψη ειναι απαραδεκτο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Kasi πέρα από το συγκεκριμένο σκυλί που καταλαβαίνω απόλυτα γιατί σε τάραξε τόσο η υπόθεσή του ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα περί ι του αντι για φιλοζωια ειναι βασανισμος ζωου? όπως λες χαρακτηριστικά, διότι το έχω σκεφτεί πολλές φορές δυστηχώς και σε άλλες περιπτώσεις...νομίζω ότι όλοι όσοι εμπλέκεστε σε βοήθεια αδέσποτων έχετε έρθει σε επαφή με αυτό το θέμα, δυστηχώς η έννοια φιλοζωία έχει παρεξηγηθεί, και μπορεί όλων οι προθέσεις να είναι άριστες αλλά όταν ένα ζώο βασανίζεται νομίζω ότι οτι σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα και όχι οι καλές προθέσεις. Πραγματικά ανοίγεις μεγάλο θέμα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δες και την υδροθεραπεία εδώ και εδώ.
Κατά τα άλλα... :( :mad:

Το είχα δει το βιντεάκι πριν λίγο καιρό και μάλιστα μόλις σήμερα συζητούσα την περίπτωση με μια φίλη που λέγαμε για νευρολογικά προβλήματα που αφήνει η μόρβα. Το background δεν μπορούσα να το φανταστώ...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δεν νομίζω ότι μπορούμε καν να μιλάμε για καταφύγιο. ΈΛΕΟΣ ! Άφηναν το σκυλί να βασανίζεται ;;; Δεν καταλαβαίνω βρέ παιδιά, είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που αποκαλούνται φιλόζωοι και να βλέπουν αυτή την φρίκη χωρίς να κάνουν τίποτε ; Σε τί διαφέρουν από τους εγκληματίες που ρίχνουν φόλες ή κακοποιούν ζώα ;;; Τέτοια εγκληματική αδιαφορία ;;; :mad::mad::mad::(:(:(

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αυτο ακριβως σκεφτομαι Andromeda, ειναι τραγικο. Επισης σκεφτομαι οτι η Τζινι δεν ειναι το μονο σκυλι.. μακαρι να ηταν!
Δεν μπορω να μην σεβαστω την δεσμευση αυτων των ατομων σε αυτο που κανουν.. γιατι να αναλαβουν 3-4 ατομα 100 σκυλια ειναι μεγαλη δεσμευση.. αλλα ρε φιλε... αντι για καλο , προκαλεις κακο.. και αυτο οχι δεν το σεβομαι αλλα με εξοργιζει.. εντος των ημερων θα μαθω περισσοτερες λεπτομερειες για το σκυλι και ελπιζω να μην φριξω περισσοτερο..δλδ αν εχουν γινει εξετασεις, τι? ποτε κτλ.. αν και νομιζω.. δεν εχει γινει τιποτα.. ρωτουσαμε αν ειναι στειρωμενη και ο ενας ελεγε ναι, και ο αλλος οχι.. αντε βγαλε ακρη..

Εχουν και τα ζωα αξιοπρεπεια και μαλιστα μεγαλη, εχουμε υποχρεωση να την σεβαστουμε οπως και στους ανθρωπους.. επειδη δεν εχουν μιλια ας μην την ξεχναμε.. της μικρης καταπατηθηκε αλλα θα της την δωσουμε πισω.. ακομα και αν χρειαστει να πονεσουμε.

Προς το παρον ομως, η Τζινι χαιρει της μαξιλαρας της, τα μπαλακι του τεννις ειναι η αδυναμια της.. η τσιχλα της.. με τα αλλα σκυλια.. ε, θελει λιγη δουλεια αλλα δεν ειναι κακια, νομιζω οσο ναναι εχει και μαι ανασφαλεια λογω της καταστασης της.. ειναι ολο αγκαλιες και χαδια.. αλλα ακομα δεν περπαταει , την παμε και την φερνουμε αγκαλια...
Εκινο το καροτσακι που ελεγε ο syperman μπορει να φανει χρησιμο.. να δεσουμε στην Σοκα (την αλλη πιτμπουλινα) εναν ιμαντα ελξης και πισω το καροτσακι με την Τζινι επανω.. ε?? Ισως αυτο της δεσει..
Στο μεταξυ, αυτο που ελεγα για αξιοπεπεια.. η Σοκα ειναι μια λιγο κυριαρχικη αν και πολυ υπακουη σκυλα.. δεν εχει ενοχλησει την Τζινι στο παραμικρο, την μυρισε, της γυροφερε και τηην αφησε στην ησυχια της, παρολο που η αλλη γρυλισε.. συγκηνιτικο?ε?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οποιος εχει φβ το καταφυγειο ειναι αυτο.. http://www.facebook.com/profile.php...ΖΩΩΝ-ΒΥΡΩΝΑ-ΑΝΑΓΚΗ-ΓΙΑ-ΤΡΟΦΕΣ/184507318257612

επειδη δεν παρατησω μεγαλη συμετοχη στο τοπικ, νομιζετε θα ηταν καλυτερο να ανοιχτει νεο με τα παραπανω στοιχεια? οτι νομιζετε...
ευχαριστω!
:)
Αυτο ειναι το προφιλ μιας κοπελας... πιθανον εθελοντριας στο καταφυγιο Βυρωνα.
Τι εννοεις δεν παρατηρεις συμμετοχη ?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
τιποτα στην πραγματικοτητα.. απελπισια βασικα με εχει πιασει και γκρινιαζω..
εμενα οταν το παταω μου βγαινει ενα groupaki το ποιο λεει "βοηθεια στο καταφυγειο Βυρωνα εχουν 150 σκυλια και δεν εχουν τροφες" δεν το βγαζει αυτο? (σορρυ.. η σχεση με την τεχνιλογια εξελισεται αργα αργα..)

Αμαλια λες να κανω ενα καινουριο τοπικ με το σχετικο αρθρο?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
τιποτα στην πραγματικοτητα.. απελπισια βασικα με εχει πιασει και γκρινιαζω..
εμενα οταν το παταω μου βγαινει ενα groupaki το ποιο λεει "βοηθεια στο καταφυγειο Βυρωνα εχουν 150 σκυλια και δεν εχουν τροφες" δεν το βγαζει αυτο? (σορρυ.. η σχεση με την τεχνιλογια εξελισεται αργα αργα..)

Αμαλια λες να κανω ενα καινουριο τοπικ με το σχετικο αρθρο?
Eμένα μου βγαίνει το προφιλ της Dora Gk....
Γιατί να κάνεις νέο τοπικ ? Με ποιο αρθρο εννοεις?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
kasi μου συμφωνώ σε όλα. Δεν αδικείς κανέναν. Συγνώμη, αλλά οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν - τουλάχιστον στην Τζίνι έκαναν μεγαλύτερο κακό παρά καλό. Μιλάμε για καταφύγιο ή κολαστήριο ; Μπορεί να με πείτε σκληρή, αλλά τέλος πάντων το σκυλί εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Το ανακάλυψε τυχαία η φίλη σου - τί θα γινόταν αν δεν το ανακάλυπτε ; Δεν έβλεπαν τα νύχια της που είχαν μπεί στο κρέας ; Τα σκυλιά δεν τα εμβολίαζαν στο καταφύγιο ; Αγγελίες για υιοθεσία ή φιλοξενία δεν μπήκαν ; Κάτι δεν μου πάει καλά - ελπίζω να μην γίνομαι άδικη, αλλά πώς βοηθάς το σκυλί ; Απομακρύνοντας το απλώς από τον δρόμο ; Και μετά ; Καλύτερα 2-3 άτομα να βοηθήσουν 10 σκυλιά, παρά 100. Αλλά αυτά τα 10 να τα βοηθήσουν σωστά. Αυτό που λές kasi, ότι εκτός από την Τζίνι μπορεί να υπάρχουν και άλλα σκυλιά στην ίδια κατάσταση με αρρωσταίνει ... :(:(:(:mad::mad::mad:
Επί της ουσίας, τώρα. Οι κτηνίατροι που ασχολούνται με την περίπτωση της Τζίνι τί έχουν πεί ; Η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή έστω να βελτιωθεί ;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω θα ελεγα ας μη λεμε τοσο σκληρες κουβεντες... ειδικα αν δε γνωριζουμε τι ακριβως γινεται...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν