Τι μπορεί να κάνει ένας Όμιλος φυλής?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μα αυτο ρωταω , πχ στα μποξερ, η μουσουδα, νομιζω λεει το προτυπο ειναι το 1/3 του κεφαλιου.. αλλα τελικα βλεπω σκυλια που λειπει το 1/3 απο το κεφαλι τους γιατι η μυτη κολησε στο στοπ.
βεβαια η ματια η δικη μου ειναι τελειως ερασιτεχνικη.. ( αλλα βγαζει ματι) .

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
μα αυτο ρωταω , πχ στα μποξερ, η μουσουδα, νομιζω λεει το προτυπο ειναι το 1/3 του κεφαλιου.. αλλα τελικα βλεπω σκυλια που λειπει το 1/3 απο το κεφαλι τους γιατι η μυτη κολησε στο στοπ.
βεβαια η ματια η δικη μου ειναι τελειως ερασιτεχνικη.. ( αλλα βγαζει ματι) .
Ναι αυτό ακριβώς, και τα μπόξερ, και τα γαλλικά μπουλντόγκ και τα γερμανικά και μπουλ τεριε και και και... Ούτε εγώ είμαι κριτής ή κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ακόμη και ο πιο άσχετος θα καταλάβαινε πως ενα ζώο που βαριανασαίνει και κάνει σαν τρακτέρ όταν περπατάει, υποφέρει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ας επιστρεψουμε στους ομιλους..

Ποιοτικος ελεγχος γεννητορων λοιπον? και αφου τσεκαριστουν απο ομιλους εγκριση απο τον Κοε?.... αντε και καλο βολι!:p

Wolverine

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
81
5
32
ας επιστρεψουμε στους ομιλους..

Ποιοτικος ελεγχος γεννητορων λοιπον? και αφου τσεκαριστουν απο ομιλους εγκριση απο τον Κοε?.... αντε και καλο βολι!:p
Αυτό λέω και εγώ... Χαμένος χρόνος, δεν καταλαβαίνουν με τίποτα! Δεν χρειάζεται απλά έλεχγος γεννητόρων αλλά όπως είπα αναθεωρήσεις προτύπων!

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
Εγώ για αρχή θα ήθελα δημιουργία γενεολογίου προσβάσιμο σε όλους, πίεση στους κριτές για αυστηρότητα στις αναγνωρίσεις (έχουμε δει πρόσφατα απαράδεκτα δείγματα να παίρνουν αναγνώριση, κι όχι μόνο), και κυρίως ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη φυλή. Με σωστή ενημέρωση θα υπάρξει αύξηση των απαιτήσεων που θα οδηγήσει σε σωστότερη εκτροφή. Με σωστή ενημέρωση θα προκύψουν ιδιοκτήτες που θα ασχοληθούν σοβαρά με τη φυλή.
Από κει και πέρα δεν θεωρώ πανάκεια την ύπαρξη ομίλου φυλής, ούτε τραγική την μη ύπαρξή του.
Ο όμιλος της φυλής μου ΔΕΝ βάζει καμία προυπόθεση για τυχόν ζευγαρώματα (ούτε αιτιολογει το "εκτροφικό" του πρόγραμμα), αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις στη σκύλα μου, να πάρω όσες κρίσεις μπορώ από όσους κριτές είναι πιστοποιημένοι, να βρω τον καταλληλότερο αρσενικό γι αυτήν (εφόσον οι κρίσεις που πήρε συνηγορούν σε εκτροφή) και τέλος να βρω αξιόλογους κτηνοτρόφους για να δώσω κουτάβια ώστε να εξετάσω και τα εργασιακό κομάτι της γραμμής μου. Όλα εξαρτώνται από εμένα και μόνο.

αυτό νομίζω ότι ξεπερνά κατα πολύ τον μέσο έλληνα ιδιοκτήτη σκύλου. Και μάλιστα ιδιοκτήτη ελληνικής φυλης.

Θέλει μεράκι αυτο που λες -το οποίο προυποθέτει αυτόματα αγάπη.

Αλλα απο την κουβέντα σας αυτό καταλαβαίνω και γω, θέλει προσωπική προσπάθεια

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν μιλάμε για όμιλο Ελληνικής φυλής τότε τα πράγματα είναι απλά .
Ο όμιλος θεσμοθετεί έναν κανονισμό και ο ΚΟΕ συνυπογράφει .
Κανένα ζευγάρωμα δεν θα γίνεται αποδεκτό αν δεν πληρεί τις προϋποθέσεις αυτές και αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ομίλου .

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Αν μιλάμε για όμιλο Ελληνικής φυλής τότε τα πράγματα είναι απλά .
Ο όμιλος θεσμοθετεί έναν κανονισμό και ο ΚΟΕ συνυπογράφει .
Κανένα ζευγάρωμα δεν θα γίνεται αποδεκτό αν δεν πληρεί τις προϋποθέσεις αυτές και αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ομίλου .
Συμφωνώ απόλυτα Βαγγέλη μέχρι και τις προυποθέσεις.
Αλλά η σύμφωνη γνώμη του ομίλου ως προυπόθεση ζευγαρώματος σε τι θα βοηθήσει;
Έστω (υποθετικό τελείως το σενάριο) πως ο όμιλος μου προτείνει ζευγάρωμα με αρσενικό που πληρεί τις προυποθέσεις μεν, αλλά μου δίνει COI υψηλότερο από το δικό μου ζητούμενο. Αρνούμαι λοιπόν και βρίσκω αρσενικό που καλύπτει και τα δικά μου (αυστηρότερα) κριτήρια. Θα έχει δικαίωμα ο όμιλος να μη δώσει τη συγκατάθεσή του; Ίσως και ως μέσο πίεσης; Χμ.....

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Συμφωνώ απόλυτα Βαγγέλη μέχρι και τις προυποθέσεις.
Αλλά η σύμφωνη γνώμη του ομίλου ως προυπόθεση ζευγαρώματος σε τι θα βοηθήσει;
Έστω (υποθετικό τελείως το σενάριο) πως ο όμιλος μου προτείνει ζευγάρωμα με αρσενικό που πληρεί τις προυποθέσεις μεν, αλλά μου δίνει COI υψηλότερο από το δικό μου ζητούμενο. Αρνούμαι λοιπόν και βρίσκω αρσενικό που καλύπτει και τα δικά μου (αυστηρότερα) κριτήρια. Θα έχει δικαίωμα ο όμιλος να μη δώσει τη συγκατάθεσή του; Ίσως και ως μέσο πίεσης; Χμ.....
Σε καμία περίπτωση δεν βάζω τον όμιλο σε ρόλο νταβατζή .
Δεν θα επιβάλει ο όμιλος τα ζευγαρώματα , απλά θα ελέγχει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις θα συνυπογράφει και θα κάνει την καταγραφή .
Έτσι θα μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σε σκύλους ιδιοκτήτες αλλά και γεωγραφικά.
Επίσης η καταχώριση στα αρχεία του ΚΟΕ θα γίνεται μόνο αν έχει λάβει γνώση ο όμιλος .
Οι προϋποθέσεις στις οποίες αναφέρομαι , θα είναι ένας στάνταρ εσωτερικός κανονισμός του ομίλου έτσι ώστε να ξέρει πως θα κινηθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος .

Last edited: