Τι κάνουμε όταν ξεμένουμε από τροφή?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν ξέρω... δεν έχω ξαναδοκιμάσει το συγκεκριμένο συνολάκι.... και χτές μέχρι να γίνει το συνοθήλευμα του 'δωσα ξηρά, γιατι ήταν ικανός να κατακαεί..... (μύριζε κι ωραία το άτιμο....)

Πάντως πριν αρχίσετε να με βρίζετε οι υπόλοιποι, είναι συνηθισμένος στο μαγειρευτό κατα καιρούς ο σκύλος. και στο ψάρι. (τα λαχανάκια βρυξελλών πρωτη φορά τα τρώει)

Last edited:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
...
Από τα λιγα που εχω διαβασει για BARF, καταλαβαινω ότι προκειται για ένα σκεπτικο στην ουσια να βρισκεται ο σκυλος πιο κοντα στη διατροφη που θα ειχε αν ζουσε σαν αγριος.
Διορθωσε με αν κανω λαθος.

Το θεμα είναι ότι τα σκυλια μου ζουνε σαν ημερα και ετσι τους συμπεριφερομαι διατροφικα.
Κάποτε μου ειχες πει ότι πολλα συμπερασματα βγαινουν από την παρατηρηση των αγελών των λυκων.
Θα με ενδιεφερε να μαθω αν οι λυκοι εμφανιζουν πχ γαστρεντερικα προβλήματα.
Είμαι καινούργια στη BARF και εγώ τώρα μαθαίνω και πειραματίζομαι. Είναι ένα "μοντέλο διατροφής" που από τη στιγμή που το έμαθα, πέρισυ, ήθελα να το κάνω στον Κόφι (ένα από τα σκυλιά μας), αλλά για οικονομικούς λόγους δεν το δοκίμαζα. Τώρα ήρθε η ώρα, για λόγους υγείας να καταφύγω σε αυτό, δεν μετανιώνω και δε νομίζω να πισογυρίσω σε ξηρά.
Η διατροφή αυτή προσπαθεί να προσομοιώσει ότι θα έτρωγε κανονικά ο σκύλος (όχι ο λύκος) αν ζούσε μόνος στη φύση. Μόνο που τον όρο άγριος, κατά τον τρόπο που τον χρησιμοποιείς μου φαίνεται λίγο... κανιβαλιστικό, savage. Πολλά αδέσποτα κυνηγάνε και τρώνε περιστέρια τα οποία μόνα τους σκοτώνουν, δλδ αυτό το ζώο δεν είναι το ίδιο με τον σκύλο μου που τον βρήκα αδέσποτο και τον έχω μέσα στο σπίτι μου?
Ήμερα ζουν τα barfόσκυλα, ήμερα και ευτυχισμένα, δίχως χημικά. Το ότι ζουν μέσα στο σπίτι μου δε σημαίνει αυτόματα ότι το πεπτικό τους σύστημα άλλαξε...
Τώρα εκεί με του λύκους και αν έχουν γαστρεντερικά, τι να σου πω, με πιάνεις αδιάβαστη!!!! Πού να ξέρω??? Υποθέτω, ότι όσο πιο φυσικά διατρέφεται ένα ζώο, τόσο λιγότερα προβλήματα, επιπρόσθετα και προκαλούμενα από εξωγενείς διατροφικούς παράγοντες, θα έχει. Αυτό λέει η λογική μου.
Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι, μην το δεις έτσι, και γω ξηρά ταΐζω όλα μας τα ζώα και ο Κόφι άλλαξε για λόγους υγείας και μόνο, όμως βλέπω πολύ πολύ θετικά το όλο θέμα και ήδη, αν και είνα μόνο μία βδομάδα, βλέπω διαφορές στο σκυλοπαιδί μου.

Και μήπως κάποτε είχα πει... ότι πολλά συμπεράσματα στην εκπαίδευση των σκύλων βγαίνουν από παρατήρηση των αγελών των σκύλων??? (όχι των λύκων) Γιατί ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο από τη φύση του.

Γαλάζια... τα μεράκλωσες τα ζωντανά... όλα καλά εκείνα τα ντολμαδάκια όμως, δεν είναι τίγκα στο αλάτι?? Αν και από ότι καταλαβαίνω τα δικά σουθ και πέτρες πρέπει να αλέθουν! Χεχε... Πραγματικά όμως, οι κότες πρέπει να είναι μέγας ανακυκλωτής μέσα στο σπίτι. Νομίζω πρέπει να τρώνει τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα).

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Και μετά, ρε σεις, βρίζετε μένα και τα μπιφτέκια! Χειρότεροι είστε!:p:D:D

Α ναι: πού υπάρχουν σκύλοι που καμιά φορά δε θέλουνε να φάνε? Διότι εγώ τέτοια εμπειρία δεν έχω με το Μουφολιμασμένο!:):D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ε, έχεις πέσει στην περίπτωση... Εμείς με τα σκυλιά μας έχουμε απ'όλα...
Η Φαίδρα τρώει τα πάντα. (ειδικά αμα σε δει να το τρως και συ, τότε σίγουρα θα θέλει να το φάει και εκείνη, χεχε) (μέχρι και κεφάλια από γαρίδες έφαγε με όρεξη!!!)
Ο Gοοdy, είναι λίγο εκλεκτικός, αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολος, αλλά έχει προτίμηση στα κρεατικά...
Ο Κόφι είναι αρκετά εκλεκτικός και αν δεν του αρέσει δε θα το φάει, μπορεί να μείνει και νηστικός μέρες. Ειδικά "περίεργα", σύνθετα φαγητά δε θα τα φάει και ας είναι με κρέας. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στις σαλάτες και τα μαρούλια.
Η Μπράντυ, ειλικρινά, μπορεί να φάει και εμένα! τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όλα μα όλα τα αλέθει αυτός ο σκυλομύλος, χαχαχα, έχει πολύ πλάκα γιατί είναι μικροκαμωμένη, αδύνατη και δε μπορεί κάποιος να φανταστεί τι μπορεί να κατεβάσει! :p

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το πώς βγαίνουν τα συμπεράσματα των "κυριαρχικών" συμπεριφορών έχει να κάνει με την πολύ απλή μέθοδο της.. παρατήρησης. Παρατηρώντας ήδη υπάρχουσες αγέλες σκύλων διακρίνουμε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που σε συνδυασμό του τι θέση έχει ο σκύλος στην αγέλη, ερμηνεύονται.
Οντως για αγελες σκυλων μιλησες τοτε και όχι λυκων. Ζητω συγνωμη.
Για καποιον αγνωστο λογο θεωρω τον σκυλο πολύ κοντα στον λυκο, όχι μονο σε θεματα συγγένειας αλλά και συμπεριφορας.

Όταν ειπα «αγρια» ζώα εννοούσα ζωα που δεν εχουν εξημερωθει.
Το παραδειγμα με τα αδεσποτα που είναι εξημερωμενα αλλά τρωνε ωμο κυνηγι με καλυψε και στο θεμα αυτό.

Επρεπε να διαβασω καλυτερα για το μοντέλο διατροφης barf πριν παρω καποια θεση.

Λες ότι για λόγους υγείας κατεφυγες στην barf για τον Κόφι.
Θα ηθελες να το αναλυσεις?

Ευχαριστω
Αρης

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
O Kofi έχει πυοδερμία. Η πυοδερμία είναι η δερματική εκδήλωση κάποια άλλης κατάστασης υγείας, ή αλλεργίας, την οποία όμως, έχοντας άει σε 3 διαφορετικούς γιατρούς και έχοντας αποκλείσει διάφορους άλλους πιθανούς αλλεργιογόνους παράγοντες δεν έχω βρει. Έχει το πρόβλημα από την ηλικία περίπου των 6 μηνών. Έχω αλλάξει τροφές, απορριπαντικά, κλινοσκεπάσματα, σαμπουάν, υλικά μπωλ, περιοχές, σπίτια τίποτε. Το'χει όλες τις εποχές. Είναι επώδυνο και πολύ στρεσογόνο, καθότι έχει μόνιμα πληγές κυκλικές σε όλο του το σώμα, με έμφαση την περιοχή της κοιλιάς. (για αυτό και στο βίντεο με τα κολπάκια είναι ξυρισμένος στην κοιλιά, γιατί με λιγότερη τρίχα, έχει μικρότερο πρόβλημα)
Οι πληγές του πέρα από την τρομερή φαγούρα και ενόχληση, έχουν "κυκλική φάση", δλδ φουντώνουν και ξεφουντώνουν όταν τον κάνω μπάνιο με αντιμικροβιακό σαμπουάν. (όμως δε μπορώ να το κάνω αυτό συνέχεια)

Έχω καταφύγει στην τελευταία λύση να αλλάξω τροφή, εξαλοίφωντας όλα τα χημικά, συντηρητικά, χρώματα, πρόσθετα, υποπροϊόντα, δημητριακά κλπ που βάζουν στις ξηρές για σκύλους. Ταΐζω αυστηρά και μόνο ωμά και δε δίνω ούτε καν "μεζέ" σαλαμάκι. Τίποτε. Για κέρασμα τρώει κρεατάκι ή λίγο ανάλατο τυρί ή ένα κομματάκι ψωμάκι.
Η άμεση διαφορά που βλέπω είναι στη διάθεσή του, παρόλο που δεν έκανε καλή αρχή με τη BArf από δικό μου λάθος. (δε θα πω για τα ολόλευκα δόντια του που'ταν πάντα λευκά, αλλά τώρα αστράφτουν δίχως ένα σημαδάκι) (και είμαι ακόμη μόνο στην αρχή, μετά από κανα 3μηνο θα σας πω τα υπόλοιπα)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταλαβα. Κριμα, ταλαιπωρειται ο καημενουλης. Ευχομαι να του περασει και να ησυχασει..
Μακαρι το νέο μοντέλο διατροφης να τον βοηθησει.

Σημερα ωστόσο το κρεας δεν είναι ιδαιτερα αγνο, ουτε στερειται ουσιων όπως οι ορμονες.
Και δεν μπορεις να ξερεις τι τροφη ετρωγε το ζωο που κατεληξε στο κρεοπωλειο, ειδικα το φθηνο με τις προσφορες. Ισως πολύ χειροτερη από μια καλη ξηρα των σκυλων.
Φυσικα άλλον να τρως τα χημικα άμεσα και άλλο εμμεσα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ισως πολύ χειροτερη από μια καλη ξηρα των σκυλων.
Φυσικα άλλον να τρως τα χημικα άμεσα και άλλο εμμεσα.
Καλά τώρα εσύ πιστεύεις οτι η καλή ξηρά περιέχει κρέας.... ελευθέρας βοσκής??? Νομίζω οτι είσαι πολύ αισιόδοξος... τα ίδια χάλια και χειρότερα έχει και η καλή ξηρά.

Τα χημικά είναι τα ίδια είτε τα τρώς αμεσα είτε έμμεσα..... (δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς μ'αυτό)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
στο σπίτι δεν πάει τίποτα χαμένο...!

Ό,τι δεν τρώμε εμείς ή τα σκυλιά, τα δίνουμε στις κότες, χήνες κ γαλοπούλες ;):)

Από ξηρά τροφή δεν έχω ξεμείνει ποτέ, αλλά αν ξεμείνω, μάλλον θα τους φτιάξω κανά γεύμα σπεσιαλιτέ μου "τουρλού-τουρλού" :D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλά τώρα εσύ πιστεύεις οτι η καλή ξηρά περιέχει κρέας.... ελευθέρας βοσκής??? Νομίζω οτι είσαι πολύ αισιόδοξος... τα ίδια χάλια και χειρότερα έχει και η καλή ξηρά.

Τα χημικά είναι τα ίδια είτε τα τρώς αμεσα είτε έμμεσα..... (δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς μ'αυτό)
Εμ!! Όταν δινω 70 ευρά για ένα τσουβαλι 15 κιλων περιμενω ότι είναι κατι καλό.
Αισιόδοξος όπως λες ή ρομαντικός τελικα.

Εάν η ξηρά είναι τοσο χημική και ύποπτη, προχειρο συμπερασμα θα ηταν να δινουμε μονο μαγειρευτο ή barf και να ξεχασουμε την ευκολια της ξηράς.

Μάλλον θα επρεπε να ειχαμε ανοιξει άλλο θεμα εδω και ωρες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εάν η ξηρά είναι τοσο χημική και ύποπτη, προχειρο συμπερασμα θα ηταν να δινουμε μονο μαγειρευτο ή barf και να ξεχασουμε την ευκολια της ξηράς.
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι ύποπτη, αλλά είμαι σίγουρη οτι αποκλείεται το κρεας που περιέχει να είναι καλύτερης ποιότητας απ'αυτό του χασάπη, ή ακόμα και του σουπερμάρκετ. Πιστεύω ότι είανι ίδιας ή χειρότερης ποιοτητας. (παρεμπιπτόντως κι εγώ τόσα δίνω για την ξηρά)

Εγώ έχω πει, προσωπικά προσπαθώ όποτε μπορώ να δίνω μαγειρευτό. Θα έδινα και μπαρφ αν είχα χασάπη της προκοπής κοντά και κήπο (δεν πάνε τα αίματα μεσα στο σαλόνι....).

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
ρέ παιδεια έχει στο βεροβασιλιπουλοσκλαβεντοcarfοοr και λοιπα σύπερ κλευτες κρέατα με 3-5 € το κίλο βάζεις και κάνα μπαρίλα , κανα κάροτο και οτι αλλό πρασινο έχεις εκεί κόντα ή κατεψύγμενα λαχανικα και κάνεις ένα τσουκαλι 3-4 μέρες αέρα και πόλυ λίγοτερο απο 70 € Για την ξήρα τρόφη , επείδη είστε πολλές κόπελες έδω , να μιλήσουμε εμεις οι άντρες αν μας άρεσε στο στράτο σχοινάκια και ξήρα τροφή μπίαχχχχχχχχ μπίαχχχχχχ ( τα σχοίνακια ώραια ήσανε )

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χμμμ, στα σχοινακια εμεις ψηναμε στα καρβουνα, ως επίστρατοι τουλάχιστον.
Δεν τρωγαμε όμως barf, τα ψηναμε πρωτα!! :rolleyes::p:D

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ανησυχουμε για την ξηρα των σκυλων,λες κ εμεις τρωμε τα βιολογικα κ καθαρα προιοντα....με την νοσο των χοιρων,αγγελαδων,πουλερικων,μολυσμενων ιχθυων πια barf να κανω στον σκυλο.να γλιτωσει απ την ξηρα κ να παει απ τα υπολοιπα...αστο απο οπου κ να το πιασεις βρωμαει.....

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δε μπορώ με τίποτε να συγκρίνω το μοσχάρι και το κοτόπουλο (προς το παρόν ταΐζω μοσχάρι μόνο) ή το χοιρινό που αγοράζω από τον κρεοπώλη, με την ξηρά και τα αφυδατωμένα, επεξεργασμένα, αλεσμένα, τροποποιημένα, εμπλουτισμένα, αφαλατισμένα, συμπιεσμένα, ομογενοποιημένα που είναι η ξηρά τροφή.
Ακόμη και όριτζεν να ταΐζει κάποιος, που στην ουσία είναι η BARF σε... κροκέτα, είναι το ίδιο???
Όταν κάποιος ταΐζει BArf, ή καλό μαγειρευτό (όχι απομεινάρια, αλλα μαγειρευτό για το σκυλί και μόνο), δεν αγοράζει αυτά που είναι για πέταμα στα κρεοπωλεία, που θα πάνε για.. "λουκάνικα" ή δεν ξέρω και γω τι άλλο, αλλά αγοράζει ότι θα αγόραζε για τον εαυτό του.
Όταν το 15κιλο έρχεται 70 ευρώ στην κροκέτα, σκέψου ότι στην BARF, έρχεται πιο ακριβά. Δλδ, τώρα που λόγο εμετών ο Κόφι τρώει μόνο μοσχάρι, μου'ρχεται κανα 100αρι ο μήνας το φαΐ του μόνο!!! (μετά θα μειωθεί, γιατί θα περάσω σε κοτόπουλα πιο πολύ, αλλά θα προστεθούν και φρέσκα φρούτα κλπ)
Αυτό μπορώ να του προσφέρω, αυτό κάνω. Στον εαυτό μου δε δίνω βιολογικά προϊόντα γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Ούτε στο σκύλο αγοράζω εξολοκλήρου βιολογικά (εκτός από κάποια σιτέλαια κλπ), θεωρώ όμως ότι αυτό τώρα το μοντέλο είναι πολύ πιο υγειινό από οποιαδήποτε κροκέτα.

Το κρεατάκι αν με αυτή τη ζέστη το αφήσω 2 ώρες εκτός ψυγείου (και πολύ λέω) θα χαλάσει... η κροκέτα πόσους μήνες κρατάει εκτός??? (τι στο καλό έχει και την "κρατάει"?)

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Νομίζω ότι κρατάει γιατί δεν έχει πολλή υγρασία... κάτι σα τα παξιμάδια δηλαδή!
Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά βέβαια.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Εμ!! Όταν δινω 70 ευρά για ένα τσουβαλι 15 κιλων περιμενω ότι είναι κατι καλό.
Αισιόδοξος όπως λες ή ρομαντικός τελικα.

Μάλλον θα επρεπε να ειχαμε ανοιξει άλλο θεμα εδω και ωρες.

Απλά σκέψου οτι στα 70€ σύμπεριλαμβάνεται και το κώστος προώθησης ( όχι μόνο δίαφημησεις ) του πρώιοντος και όταν μας πείσανε ότι η ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΗ τρόφη για το σκύλι είναι ή ξήρα 70 είναι τσάμπα πράγμα !!! :)

Και πάρατηρησε τι έξυπνο λάνσαρισμα δεν μίλανε πότε για έυκολεια να μην νίωθουμε και τύψεις !!!

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Απλά σκέψου οτι στα 70€ σύμπεριλαμβάνεται και το κώστος προώθησης ( όχι μόνο δίαφημησεις ) του πρώιοντος και όταν μας πείσανε ότι η ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΗ τρόφη για το σκύλι είναι ή ξήρα 70 είναι τσάμπα πράγμα !!! :)

Και πάρατηρησε τι έξυπνο λάνσαρισμα δεν μίλανε πότε για έυκολεια να μην νίωθουμε και τύψεις !!!
Όντως την προωθούν σα να είναι συμπυκνωμένα σκευάσματα πολυβιταμινών...
Χμμμμ....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χριστινα, δεν διαφωνω, αλλά θα ηθελα να ρωτησω κατι.

Όταν βλεπεις κι εσυ και ο γιατρος (που σου πουλησε την κροκετα) ότι ο σκυλος είναι υγειής και γεματος ενεργεια και ζωντανια, η τριχα λάμπει, δεν εχει το παραμικρό (εμφανές) προβλημα στο πεπτικο κλπ κλπ, τα γνωστα δηλαδη, δεν είναι αυτό ένα σημαδι ότι η ξηρά τον ωφελεί?

Επισης σχετικα με την φυσιολογικη διατροφη.
Τι σημαντική διαφορά εχει το ωμό από το βρασμένο?

Ρωταω παντα ενημερωτικα λεγοντας ότι η Ηρα τρωει κροκετα και η Ζηνα κυρίως ήπιο μαγειρευτό.

Συνηθως την εχω στα πόδια μου και τρωμε μαζι απο το ιδιο πιατο.
Για τα άλλα χαρακτηριστικα δεν μπορω να κρινω αλλά το τριχωμα της πινσερινας ειναι σαφως πιο γυαλιστερο, αλλά μπορει να οφειλεται στην φυλή.
Επισης δεν εχει κανενα πεπτικό προβλημα.